Şimdi Ara

evde amfi+bas sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde tesisatı kuruyorum 2 tane 30cm bas bağlıyorum 2 kanallı bir bas amfisine, 2x150w gücünde amfi. amfide 2 tane tos fiş girişi var, buraya 1 tane tos fiş takarsam süper bas çıkıyo yani tek bas çalıyo, iki tos fişi birden takarsam toplamda çalan ses bozuk oluyo, basslar şuursuzca gidip geliyo rezonans oluyor, bunun nedeni ne olabilir acaba? Amfinin üzerindeki sigortalar da atmış bu arada bu bişey yapar mı ?

bass 2tane 300w rms, amfi 2x150w rms, amfi zayıf geliyor denebilir mi yoksa nedir ? Sesi çok kıssam bile aynı sorun oluyor

iki bası köprüleyip 240w 2ohmda verince sorun olmuyor ?

• Kanalları ayrı ayrı deneyin. Sanırım kanallardan biri bozuk ve bu bozuk kanala ses sinyali girdiğinizde, diğerini de etkiliyor.
    Ayrıca Gain ayarlarını kontrol edin ve ses kablolarını güç kablolarından uzak tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 14 Aralık 2009; 19:03:06 >
  • iki kanala iki bası bağlıyorum, tos fişleri tek tek takarsam güzel çalıyor yani tek bas güzel çalıyor, ikisini bir takarsam bozuyor. ama ayrı ayrı tüm kombinasyonlar çalıyor. gain en kısıkta olsa da ortalarda olsa da aynı sorun var. anlamadım gitti nasıl bir sorundur
  • Y kablo ile çoklayarak mı giriyorsunuz, yoksa PC nin farklı JAK çıkışlarından mı alıyorsunuz?
    Aynı yerden Y kablo ile alıyorsanız, sorun olmayacaktır.
    Siz şu bağlantilarınızı tam anlatın açık açık.
  • iki türlü de denedim, ev sinema amfisinin sub çıkışını ikiye bölerek denedim
    ayrıca bilgisayarın kulaklık çıkışından 2tos fişi de denedim. iki yolda da tos fişlerin tekini hangisine takarsam takayım sorun yok 2.tos fişi takınca sıkıntı oluyor

bağlantı 2x150w amfinin iki çıkışına 1er tane 4ohm 300w sub. sinyal girişi olarak 2tos girmem gerekiyor
  • Görmeden başka 1 şey diyemeyeceğim.
  • çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim, heyecanla bekledim yaptığım hatayı bulacaksınız da kurtulacam bu cızırtıdan diye :)))
  • Buradan bu kadar oluyor.
    En azından kale aldık.
  • başka fikri olan var mı acaba ?
  • bendeki sorun da cep telefonunu amfiye bağlarsam (tos fiş ile)güzel çalıyor ama bilgisayarı bağlarsam cızırtı yapıyor, sinyaller mi farklı acaba
  • Giriş voltajları farklı ise Gain ayarlanması gerekebilir.
    Ses kablolarını güç kablolarından uzak tutun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.