Şimdi Ara

Evde dambıll yerine ne kullanabilirim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
14.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam şunu anlamadım max tekrar 3 set derken mesela geniş tutuş çektik ne kadar çekebildiysek sonra 30 saniye dinlendik yine geniş tutuş mu yapıcaz yoksa diğer harekete geçip o şekilde 3 tur mu yapıcaz ?

Birde bunlar az değilmi hocam gelişim olurmu ?

Birde ben pazartesi kol salı karın çarşamba omuz perşembe bacak cuma göğüs cumartesi pazarda off veya karışık biseyler yapıyordum bu şekilde sıralarını değiştirsem olurmu ?

Omuz için 5 - 10 litrelik su bidonu kullanabilirim onun içinde birşey önerirseniz çok iyi olur .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • su şişelerini (5litre) olabilir. iple bağla kaldır.10kiloya kadar çıkartırsın çok rahat zorlamazda yaparsın gayet normal.dambılın da olmasanda evde spor yap.body adamı dinç ve mutlu yapar.mutlaka öneririm.body gitmene gerek yok evde çalışarakda kas yaparsın.googledan araştır protein shake(içecek) yap faydasını görürsün.
  • Judge Magister kullanıcısına yanıt
    Hocam kastan önce istediğim şey boy uzaması o yüzden ağırlık kaldırmak istemiyorum pek .

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Çok sağolun hocam şunu anlamadım max tekrar 3 set derken mesela geniş tutuş çektik ne kadar çekebildiysek sonra 30 saniye dinlendik yine geniş tutuş mu yapıcaz yoksa diğer harekete geçip o şekilde 3 tur mu yapıcaz ?

Birde bunlar az değilmi hocam gelişim olurmu ?

Birde ben pazartesi kol salı karın çarşamba omuz perşembe bacak cuma göğüs cumartesi pazarda off veya karışık biseyler yapıyordum bu şekilde sıralarını değiştirsem olurmu ?

Omuz için 5 - 10 litrelik su bidonu kullanabilirim onun içinde birşey önerirseniz çok iyi olur .

Sıraları değiştir istediğin gibi ama şuna dikkat et. Omuzla Göğüs ardarda veya aynı gün olmasın. Vücut ağırlığıyla çalışırken bence her workout arasına bir gün konmalı çünkü hareketleri izole edemiyorsun. sonuçta bir çok kas grubu çalışıyor her gün. Bu da iki gün üstüste aynı kas grubunu çalışmana neden olabilir ve aşırı yorgunluk, kas kaybına neden olabilir.
    Max tekrar dediğim yapabildiğin kadar. Yani ilk sette kaç yapabiliyorsan o kadar. 60-90 saniye dinlenip 2. sette yine aynı ve sonra 3. set Her hareketi 3 set yazdım ben. Ve nerdeyse hepsi max tekrar. Vücut ağırlığı zor olduğundan zaten genelde barfiks elmas şnav vs hareketlerde 5-10-12 gibi aralıklarda yapıyorsun ortalama seviyedeyken. Max dememin sebebi vücut ağırlığını arttırma imkanın yok ama kas kütlen giderek büyüyecek. Kaslarını daha çok zorlamak için maximumu baz alman gerek. Yani bir gün gelecek 10 şınavı çok rahat çekeceksin bu yüzden 10 şınav kaslarına etki etmeyecek artık. Yani max tekrar yapman gerekecek ki kaslarındaki gerilimi arttırabilesin.

Bunlar az değil hatta çok bile. Eğer az geldiyse ilk verdiğim linke bak. Ordaki hareketleri yapabiliyosan yap, ama hiç sanmam. Vücut ağırlığı, dumbelle çalışmaya benzemez. Aşırı yorucu bir iş. Bunun dışında çok zor. Barfiks inanılmaz zor bir hareket. Özellikle alışana kadar acı çektiren bir hareket. Barfikste harcadığın eforu ve kaslarına yüklediğin gerilimi hiçbir sırt hareketinde yapmıyorsun. O yüzden barfiks, ağırlıklarla çalışıyorsan dahi kesin yapman gereken bir hareket. Ayrıca çok fazla kas grubunu birden çalıştırıyor. Bu programda çalışmayan bir kasın yok kısacası. Hepsine yeteri kadar gerilim uygulanıyor. Tabi ben vücut ağırığıyla çalışma konusunda, ağırlıkla çalışmaya göre çok az şey biliyorum. Yani hangi hareket tam nereyi çalıştırır azami setler tekrarlar kaç olmalı nasıl çalışmalı tam bilmiyorum. Ondan baştansavma bir şey söyledim. O yüzden bu programla, ağırlıkla çalışmaya göre daha az verim alacağın kesin. Hatta tamamen bilsen bile sadece vücut ağırlığıyla çalışman, ağırlıkla çalışmandan daha verimli olmaz. Hatta o kadar da verimli olmaz. Sadece vücut ağırlığıyla 1 yılda yaptığını ağırlıkla 6 ayda yapabilirsin. Kısacası uzun vadeli, yavaş. Ama çatı dedikleri şeyi oluşturma konusunda çok daha verimli. Kuvvet kazandırma konusunda çok daha verimli. Yağ yakma konusunda muhtemelen daha verimli.

Omuz için bidonu nasıl yapacağını anlamadım, bir bidonu alıp kaldırırsan hiçbir işe yaramaz hatta daha kötü. iki bidonu barın ucuna bağlamaksa, yine kötü. O salondaki barlar ağırlıklar dumbeller, özel tasarlanıyo. Ağırlık merkezi dengesi vs vücuduna eşit dağılacak şekilde. Bu dengeyi bozarsan bir omzun küçük bir omzun büyük olur. O yüzden bidonla falan çalışma. Dumbelle çalış aşırı hafif gelene kadar. En azından laterall raise yap sadece. Diğerlerini yapmasanda olur. Barfiksle çalıştırıyosun zaten.

• Su şişesi tabiki kullanmisligim çoktur iki bir buçuk litrelik su şişesini koli bandıyla birbirine bagla al sana 3 kg lük dumbell

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Bidonları şunun için söyledim hareketin adını unuttum ama elleri omuza yaklaştırıp yukarı aşağı yapmayı düşünmüştüm elde bidon tutarak ve yatıyorken anlatamadım sanırım .

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Bidonları şunun için söyledim hareketin adını unuttum ama elleri omuza yaklaştırıp yukarı aşağı yapmayı düşünmüştüm elde bidon tutarak ve yatıyorken anlatamadım sanırım .

Anladığım kadarıyla bench pressi diyosun. Bench Press omuz değil göğüs. Zaten yeterince göğüs hareketi o var programda, istiyorsan yap ama ben bidonla herhangi bir hareket yapmanı tavsiye etmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisinden karpuz.
  • Damacana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

Vücut ağırlığın

Ne gibi hareketler yapılabilir ki ekipman olmadan? En fazla şınav çeşitleri falan diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Imp

quote:

Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

Vücut ağırlığın

Ne gibi hareketler yapılabilir ki ekipman olmadan? En fazla şınav çeşitleri falan diye biliyorum.

Şınav,mekik,barfiks
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.