Şimdi Ara

Evde Donut Yaptım [SS'li] Kurabiye Tarifi Eklendi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
77
Favori
15.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5-6 dakka sonra 1 saat olacak. az sonra hamuru açıp kızartıcam
  • şeker yerine bal kullansak olur mu?
  • Bulunsun. Denerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper görünüyor.
  • Tarifte bi sorun var , şekil yapıp yağa atamıyosunuz elinize yapışıyor . İlla yapçam diyenlere : Şekil vermeden önce elinizi ıslatın ..

• Oldukça pratik ve lezzetli görünüyor. Tarifini not aldım, anneme yaptırırım artık
  • Bende linki kaydettim valideme yaptırırım yarın görüşlerimi de eklerim .
  • Dün ilk defa donut yedim fakat bana çok şekerli geldi acaba hepsi şekerli mi oluyor yoksa şansıma bana mı şekerli denk geldi?

• arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

ve benden son tavsiye. hiç bulaşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

Mesajda yazdığım tuzağa düşmüssün çok yoğun olmuştur kesin. Öyle buzdolabına atınca o katılaşıyor, yazık. yapımı zor gerçekten ben ancak 3. seferde tutturabildim un mikterını fazla arttırmayın donut'un aksine çok yoğun olur.

quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Tarifte bi sorun var , şekil yapıp yağa atamıyosunuz elinize yapışıyor . İlla yapçam diyenlere : Şekil vermeden önce elinizi ıslatın ..

Bu arada ilk mesaja yazmıştım tüm hamurlar ele yapışır , elinizi unlayın o zaman yapışmaz kusura bakmayın sizinkiler acemi işi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 31 Temmuz 2012; 23:37:19 >

• Beyler daha önce yemedim hiç , resimden de çok canım çekti , kek , kurabiye gibi mi oluyor yoksa lokma gibi mi?
  • amerikadayken yirdim hep dankin donutta...
  • askere gidecem,hiçbirşey yapma hevesim kalmadı :D gelince artık deneyecem : )Sık kullanılandar , )
  • Donut yaptım diyorsun başka şey gösteriyorsun. Do nut fındık yap demek değil mi?

• Ulan kuru maya kullanayım dedim , kullandığım kuru maya değil sahlepmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

Mesajda yazdığım tuzağa düşmüssün çok yoğun olmuştur kesin. Öyle buzdolabına atınca o katılaşıyor, yazık. yapımı zor gerçekten ben ancak 3. seferde tutturabildim un mikterını fazla arttırmayın donut'un aksine çok yoğun olur.

quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Tarifte bi sorun var , şekil yapıp yağa atamıyosunuz elinize yapışıyor . İlla yapçam diyenlere : Şekil vermeden önce elinizi ıslatın ..

Bu arada ilk mesaja yazmıştım tüm hamurlar ele yapışır , elinizi unlayın o zaman yapışmaz kusura bakmayın sizinkiler acemi işi olmuş

hocam hamur buzdolabında mayalanmazki. mayalanması için sıcak ortama gerek var zaten.

• beyler bir şekilde yaptım , bildiğin şerbetsiz lokma oldu bu , şerbet hazırlıyorum şu an üstüne dökeyim lokma niyetine yeriz.
  • donut ne laaaa yeni gördüm
  • Senden Allah razı olsun birader nerden getirdin aklıma ya. Samsun Yeşilyurt AVM McDonald's satıyordu bi ara, benden başka alan yoktu sanırım. Kaldırdılar şimdi. Muhakkak denicem bunu.
  • Üff utanç verici bir anım aklıma geldi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.