Şimdi Ara

Evde Donut Yaptım [SS'li] Kurabiye Tarifi Eklendi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
77
Favori
15.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eline sağlık süper olmuş, bende yapıcam evde
  • Valideme hemen yaptıracağım hocam.. ss atarım
  • Bildiğin lokmaya çikolata sosu dökmüşsün gibi gözüküyor fotoğrafta.Tarifi okumadım.
  • gece gece nereden tıkladım ya off
  • Abi tam uyuyacaktım niye girdim konuya ya, hadi uyu şimdi uyuyabilirsen aklında donutla
  • Mesajım bulunsun. Güzel tarif becerebilirim
  • Bir ara birine yaptırırım.
  • donut ne lan denemek lazım çikolata varsa bende varım aga
  • mesajım bulunsun
  • hacı sende massallah forumda her yemekten anlıyon he
  • Güzele benziyor deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • offf canm cekti:=)
  • 3 tane yiyebildim benden başka herkes yedi şimdi de un kurabiyesi yapıyorum hepsini kendim yiycem bu sefer ss atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

ve benden son tavsiye. hiç bulaşmayın

Mesajda yazdığım tuzağa düşmüssün çok yoğun olmuştur kesin. Öyle buzdolabına atınca o katılaşıyor, yazık. yapımı zor gerçekten ben ancak 3. seferde tutturabildim un mikterını fazla arttırmayın donut'un aksine çok yoğun olur.

quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Tarifte bi sorun var , şekil yapıp yağa atamıyosunuz elinize yapışıyor . İlla yapçam diyenlere : Şekil vermeden önce elinizi ıslatın ..

Bu arada ilk mesaja yazmıştım tüm hamurlar ele yapışır , elinizi unlayın o zaman yapışmaz kusura bakmayın sizinkiler acemi işi olmuş

hocam hamur buzdolabında mayalanmazki. mayalanması için sıcak ortama gerek var zaten.

mayalanıyor ama 2 kat daha uzun sürüyor mesala benim hamur çıktığında boyutu 2 kat artmıştı seninki öyle değil miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Derp

İftardan sonra işi gücü bırakıp yapmaya çalışıcam çok canım çekti

+1000
  • Simdi ben hamuru hazırladım anlamadığım nokta neden buzdolabına koyuyoruz?Simdi hem şeker hemde tuzu neden karistirdik Hayırlısı bakalım mayalanmasini bekliyorum annem dolaba koydum diye dalga geçiyor iyi bişey ortaya çıkmazsa malzemeleri bırak rezil olmakta var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 1 Ağustos 2012; 17:33:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

Simdi ben hamuru hazırladım anlamadığım nokta neden buzdolabına koyuyoruz?Simdi hem şeker hemde tuzu neden karistirdik Hayırlısı bakalım mayalanmasini bekliyorum annem dolaba koydum diye dalga geçiyor iyi bişey ortaya çıkmazsa malzemeleri bırak rezil olmakta var

Hem şeker hem tuzu karıştırmak nerden çıktı ? Buzdolabına hem mayalansın hem sertleşsin diye atıyoruz dışarıda daha hızlı mayalanır.
  • Görüntü muhteşem resim çekip aticam konuya.Umarım tadıda güzel olur

Bir tutam tuz ne içindi çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 1 Ağustos 2012; 20:26:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Beyler daha önce yemedim hiç , resimden de çok canım çekti , kek , kurabiye gibi mi oluyor yoksa lokma gibi mi?

lokma gibi ama çoook şekerli yani sanki lokma formunda şeker yemiş gibi oluyorsun. Ekmek arası şeker gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

Görüntü muhteşem resim çekip aticam konuya.Umarım tadıda güzel olur

Bir tutam tuz ne içindi çözemedim

Şekerli yiyeceklerde(özellikle çikolatalı olanlarda) tuz şekerin ve kakaonun tadını ortaya çıkarıyor tadı nasıl oldu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.