Şimdi Ara

Evde film izlemek icin depolama / sunucu hakkinda yardim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev icin basit, pahali olmayan, pcdeki filmleri ag uzerinden kopyalacagim, yeri geldiginde torrent ile yukleme yapabilecegim, tv box ile baglanip film izleyebilecegim bir cozum ariyorum. Bu ufak islemler icin ornegin qnap 212 gibi cihazlar asiri luks mu kacar ?
    Mesela: modemin usb portunda hdd bagladigimda kopyalama islemi asiri yavas, hizli olsaydi istedigim bir cozum olacakti.
    Ne yapmami onerirsiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gigabit ağ alt yapınızın ve ağdaki tüm cihazların bu alt yapıyı destekliyor olması yeterli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Bunun icin depolama lazim iste hocam onu soruyorum. Ne tur bi depolama kullanmam gerekir ?

• Yeni nesil bir modem ve harici disk isinizi gorur.
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    Mesela hngi modem hocam vdsl2 icin? Butun modemlerin usb veriyolu yavas diye biliyodum.

• Kulladığın depolama cihazının Gigabit destekli ağ çıkışının olması gerektiğini söylemek istemiştim. Ve modem/router/switch/ethernet vs. tüm ekipmanların gigabit destekli olmasından bahsettim.

• qnap kendini çok geliştirdi. ben bir çok modelini kullandım. En son ki güncellemelerde özellikle kendilerini aşmışlar diyebilirim bir çok yeni özellik gelmiş. . qnap 212 yi çok kullandm. dedigin herseyi fazlasıyla yapar. dışarıdan erişim konusunda da epey iyi. Ayrıca veritabanı sistmlerini de kullanabilirsin. güvenlik kamerası vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPTV dosya adi ne olmali?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

Mesela hngi modem hocam vdsl2 icin? Butun modemlerin usb veriyolu yavas diye biliyodum.

USB3.0 olanlardan alirsaniz sorun olmaz.
  • bütçe ne kadar?
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    600 700 TL en fazla.

• İki diske kadarsa, bu işini görür:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-0-yaziyla-sifir-db-htpc-takasli-takas-383667858/detay/ (Bu ilan benim.) Yakın zamana kadar bunu yazdığın amaçlar için kullanıyordum. Forum işi 500'e veririm.

Depolama ihtiyacım artınca ve büyük boyutlu diskler çok pahalı olunca, şundan aldım, hatta bu konuya yazan zoece'den 2 TB sıfır Toshiba disk alıp taktım hemen:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-sunucu-server-hp-micro-server-16gb-ram-314630854/detay (Bu ilan başkasının. Cihaz gürültülü çalışır, ama mesela buzdolabının üstüne koyarsan sıkıntı çıkarmaz. VNC ile bağlanıp, headless server olarak kullanabilirsin. Ben öyle kullanıyorum.)

Edit: USB'li router çözümünden bahsedilmiş. Aşırı yavaş olur, başka problemler çıkar. Router'daki işlemcinin gücü belli. Denedim. Ayrıca gigabit ve USB 3 ihtiyacından bahsedilmiş. Terabyte'larca veri sürekli kopyalanmayacaksa, USB 3'e ihtiyaç yok. Streaming için 720P'ye kadar ağ kablosuna dahi ihtiyaç yok; wi-fi yetiyor. 1080P ve üstü için bir şey diyemem. Arşivimde 720P'nin üstündeki çözünürlüklerde video yok.

Edit-2: Ne yaparsan yap, NAS server olayına girersen, RAID olayından uzak durmanı tavsiye ederim. Amatör bir arkadaşım içine disklerini taktı, NAS otomatikman RAID'i kurdu, ne kadar verisi varsa kaybetti, kurtarmakla uğraştık. Freenas vs. güzel özgür yazılımlar var, ama senin benim gibi kullanıcılar için karmaşık gelir ve örn. Freenas 8 GB altında kurulumu tavsiye etmiyor. Ubuntu veya Windows Server destekleyen cihazlar iş görür, yabancılık çekmezsin, konforlu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 6 Ocak 2017; 14:46:23 >

• o rakama 212 alabliyorsun ama dısksız, bana kalırsa en iyi cozum o bende hem 212 hemde QNAP TS-451U var ikisindende sonuna kadar memnunum ama burada amacın multımedıa ise baska cıhaz bakalım
    Selam Barbaros, nasılsın? FX 8350 Asus anakart alılverişimiz olmuştu Rıhtım'da hatırlarsan. QNAP'e de Plex Server kurar, ama işletim sistemiyle başa çıkabilir mi, bilemiyorum. Arkadaşım eline yüzüne bulaştırıp sattı.
    Bakalim hocam. Htpc ye sick bkmiyorum cunku tv box var, sadece agda bulunan bir depolama lazim. Nas mntkli gliyo ama disiksz fiyati da phli, nasl ypriz?

• gobl1n kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi olarak bnden bahsediyosan ypriz hocm ya:)

• QNAP TS-212P. Senin için en ideali.

• gobl1n kullanıcısına yanıt
    tesekkür ederim iyiyim, umarım sende iyisindir. unlu video sitesinde son derece acıklamalı olarak kurulum videoları var torent de sıkıntı yasayacagını sanmam zaten arkadas htpc de ıstemiyormus bu durumda dahada cazıp hale gelıyor 212
  • Bence bir harddisk ve Usb destekleyen plazma
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Usbyi tak cikar yapmamak icin baska cpzumler ariyorum zaten :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.