Şimdi Ara

Evde iki araç ile kilometre dağılımı: Hangisiyle ne kadar yol yapmak daha mantıklı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben size 2. aracı niye aldınız diye sormadım.Sonuçta karı koca çalışıyosunuz.Dolmuşlarda hem vakit hemde konfor kaybı yaşanılacağına araba almak tabiki mantıklı.

Ama sizdeki araçlar zaten piyasanın en az yakan araçları niye bu kadar kasıyorsun.Kasmanın sonu yok.Yeri geliyor bende dikkat ediyorum.Özel işlerim olmadığı sürece işe servisle gidiyorum, boş vaktim varsa arabamı kendim yıkıyorum, benzinlikteki kampanyaları takip ediyorum.Fakat kusura bakmayın sizinki biraz çingene hesabı olmuş.Ayrıca öyle 2 dakikalık hesaplada olacak iş değil.Baya baya gelir gider tablosu hazırlamak lazım.2 dk lık düşünme şöyle olur.

Hangisine binelim?
    park sorunu olan dar sokaklara giricez.
    O zaman 208 le gidelim. vs vs vs

Dediğim gibi 308 i eşinizin şirketi üstüne yapın.2 aracı olacağı için sigorta fazla çıkmaz kendimden biliyorum.Ayrıca çıksa bile diğer şirket avantajı varmış.Ha şirket avantajlı değilse siz kendi üstünüze alın daha az sigorta ödeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alamre

Bu kadar hesap yapana kadar 208 'i servise götürmeyin , bakımları sizi yormasın.Düşük km sorunsuzluk orantısı her zaman gerçekleşmese de , servis bakımı ve garanti inancınıza göre de değişecek bir durum

Yılı dolduğu halde yağ bakımını yaptırmayın mı diyorsunuz yoksa yetkili servis yerine sanayiye mi gidelim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru yoldasın kardeşim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Ben size 2. aracı niye aldınız diye sormadım.Sonuçta karı koca çalışıyosunuz.Dolmuşlarda hem vakit hemde konfor kaybı yaşanılacağına araba almak tabiki mantıklı.

Ama sizdeki araçlar zaten piyasanın en az yakan araçları niye bu kadar kasıyorsun.Kasmanın sonu yok.Yeri geliyor bende dikkat ediyorum.Özel işlerim olmadığı sürece işe servisle gidiyorum, boş vaktim varsa arabamı kendim yıkıyorum, benzinlikteki kampanyaları takip ediyorum.Fakat kusura bakmayın sizinki biraz çingene hesabı olmuş.Ayrıca öyle 2 dakikalık hesaplada olacak iş değil.Baya baya gelir gider tablosu hazırlamak lazım.2 dk lık düşünme şöyle olur.

Hangisine binelim?
    park sorunu olan dar sokaklara giricez.
    O zaman 208 le gidelim. vs vs vs

Dediğim gibi 308 i eşinizin şirketi üstüne yapın.2 aracı olacağı için sigorta fazla çıkmaz kendimden biliyorum.Ayrıca çıksa bile diğer şirket avantajı varmış.Ha şirket avantajlı değilse siz kendi üstünüze alın daha az sigorta ödeyin.

Benim hesabını yaptığım asıl şey yakıt değil hocam :) Bundan önce 3.0 motorlu 4x4 subaru kullandım, eşimi ben bıraktığım için tek araba çıkıyorduk ve yakıtı dert etmedim hiç. Şimdi ikamet ve iş yerleri değişti ve 2. araba ihtiyacı doğdu o yüzden az yakan 2 araca yöneldik. İlerde tek arabaya düşme durumumuz olsa gider yine subaru levorg falan alırım.

Benim kıyas yapmak istediğim konu 2. elde 4 yaşına gelmiş ama kilometresi 15 bin civarında olan bir araba ile kilometresi 100bine yaklaşmış bir aracın değeri arasındaki fark ve kilometre yapmayan aracı boşu boşuna bakıma sokma durumu.

İlanlarda görüyorum aynı özelliklerde 70bine gelmiş 308 64 bine satılırken 20bindekine 73 bin istiyorlar. Sırf fazla yol yaptı diye 8-9 bin lira extra değer kaybı yaşama durumu var. Öte yandan 4 yaşında olup da kmsi 15 bin civarında olan bir araç iyi paralara satılabiliyor. Aradaki dengeyi iyi tutarsak iki aracı da satıp yurtdışına yerleşme ya da ev alma gibi bir olaya girdiğimizde ele geçecek nakiti maksimize edebilir, bunu yaparken de işletim maliyetlerini (yakıt-bakım) minimize edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 27 Mayıs 2017; 11:45:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

O kadar yol boyunca segment arabayla çekilmez. Km açığını kapatmak için şehir içi kullanın ara sıra. Hem de benzinli araba ile uzun yol kağıt üzerinde hesapladığın gibi olmuyor.

Evet 208in uzun yol konforu iyi değil, özellikle kalitesiz asfalttaki lastik gürültüsü felaket. Ayrıca hafif ve rüzgardan etkileniyor o yüzden şehir dışına çıkmak pek tercih edilesi değil.
  • Sat ikisinide eşinin şirketi üzerine daha rahat premium sinif bi arac al olsun bitsin ☺

• Bu kadar kar/zarar hesabı yapmanız çok mantıksız geldi banada. Sonuçta varlıkları sağlayan canınız daha kıymetli olmalı değil mi? Kar edeceğim derken 208 ile uzun yol yapılır mı? 308 olmasa neyse. Elinizde bulunan imkanlar neticesinde 208 i şehir içi yoğunluklu, 308 i ise şehirler arası yoğunluklu kullanın. Varlıkları değerlendirelim derken bilançonun sağ altında bulunan öz kaynaklara zarar getirmeyin yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 27 Mayıs 2017; 12:1:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmarascorpion

Sat ikisinide eşinin şirketi üzerine daha rahat premium sinif bi arac al olsun bitsin ☺

iki araç şart şu anda. beklentimiz premium olsun lüks olsun gösteriş olsun değil ihtiyacımız karşılansın :)

ayrıca iki aracı da şirket üstüne alın diyenler olmuş. şirket şahıs şirketi ve gider olarak gösterilebilecek meblağ kısıtlı. ayrıca öyle yapınca benim üzerimdeki bütün kasko ve trafik sigortası indirimleri yalan oluyor. eşimin ehliyeti yeni ve sigortada hiç bir indirimi yok şu anda. 208'in trafik sigortası 1550 lira çıkmıştı. 308e ise ben 590 lira verdim.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Aynı zamanda 308 daha iyi yol tutacak daha güvenli bir araç. O yüzden bence gene dizel aracınız ile gidin derim. Şehir içi kullanımlarda aya yaydığınız için yakıt çok üzmeyecektir.

Daha sonra satılırken 90 bin kmyi geçirmeyin yeter. Zaten makası kapatmak için fazladan vereceğiniz benzin parası 30 km olsa ortalama satarken edeceğiniz 1,2 bin TL kar ile aynı ya gelir.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    fbyram kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler. 208e de kilometre yaptırmaktaki amacım biraz da mümkün olduğunda aracı eşime kullandırtmak ve şoförlüğünün gelişmesi. 2 aydır aktif araç kullanıyor, halen acemi ve uzun yol tecrübesi yok. Manuel vitesi ise hayatta kullanamz :) O yüzden 1-2 kez konya-ankara arası 208 ile gidip benim yanımdayken pratik yapması fena olmazdı diye düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 27 Mayıs 2017; 12:8:6 >
  • baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Araçların ikisini de avantajlı fiyattan aldık. Şu an aynı araçların 10bin km altı 2. ellerini almaya kalksam 5 ay önce sıfır aldığımız fiyattan bile fazla vermek gerekiyor. Öyle çok değer kaybı söz konusu değil. Ayrıca ikinci elden ağzı çok yanmış biri olarak sıfırını almaya gücüm yeten hiç bir aracı gidip 2. el alacağımı sanmıyorum.
  • Hangisi daha iyiyse onu kullanın yani 308'i

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu tam bizlik :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

Orijinalden alıntı: alamre

Bu kadar hesap yapana kadar 208 'i servise götürmeyin , bakımları sizi yormasın.Düşük km sorunsuzluk orantısı her zaman gerçekleşmese de , servis bakımı ve garanti inancınıza göre de değişecek bir durum

Yılı dolduğu halde yağ bakımını yaptırmayın mı diyorsunuz yoksa yetkili servis yerine sanayiye mi gidelim :)

Yağ değişimi ve filtre kontrolleri yapılsın.Zira filtreler düşük km'lerde kullanılmaz hale gelecek malzemeler değil ve günün sonunda asfaltta kullanılan benzinli bir araç.

Sanayilik bir durum yok , yağ değişimi için bir lift, filtreler iyiyse temizliği için bir kompressor :) Çoğu petrol istasyonun da dahi lift mevcut artık

Edit : Yukarıda arkadaşın da yazdığı gibi Peugeot tercih ederek baştan risk almışsınız zaten , ülkemiz piyasasındaki algısı malum.Diyeceğim fazla takılmayın keyfine bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alamre -- 28 Mayıs 2017; 3:37:59 >

• 208'i cicegi burnunda iken satin derim. Daha dusuk butceli bir arac alin ve yogun isleri ona birakin. Hem esiniz acemiymis, acemiligini 1500km deki aracta atmamis olur.

308'i ise tamamen konfor amacli kullanirsiniz. Ayrica 308'i de sirket adina yapabilirseniz size daha cok katkisi olabilir.

• Derdini seyidiyim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.