Şimdi Ara

Evde İngilizce (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
28
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sözlük internetten kullanın daha yararlı.TR-İngilizce olarak tureng var ingilizce-ingilizce olarak cambridge iyidir.
  • ykssonuncusu Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla fiziksel bir nesne olduğundan daha kalıcı oluyor akılda.Bizim hoca sözlük kullanıyordu lisede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım olsun

• rez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.Akılda öyle kalmaz kelime ezberlemek istiyorsanız anki diye bir program var onu kullanın.Zaman değerli ve sözlükten bakarak kelime zor öğrenilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykssonuncusu -- 29 Haziran 2020; 14:25:21 >
    Deftere yazıyorum zaten ayrıca periyotlarla tekrar da etmeyi düşünüyorum.

• raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Hocam gereksiz kendinizi yoruyorsunuz.Bakın ben hiç ezberlemeye çalışmadım defter falan affedersiniz ama boş işler.Boşa zaman kaybı zaten her gün ingilizce metin okursanız istemesenizde aklınıza giriyor zaten oxford bir kelime listesi yayınlamıştı 3000 tane kelime ingilizcenin yaklaşık yüzde 90 falan oluşturuyordu gerisi çok az kullanılıyor tabi akademik bir alan üzerinden bakmıyorsunuz.Akademik alanda da çoğu o 3000 kelime zaten.Ben kelime ezberi tavsiye etmiyorum.Eğer için rahat etsin diyorsanız anki var.Spaced repetition yöntemini kullanıyor.Yani ara ara hatırlatıyor.
    Birde her bilmediğiniz kelimenin anlamına bakmak gereksiz bir davranış bunun yerine beyninizi kelimeyi bağlamdan çıkartmaya alıştırın böyle böyle yavaş yavaş gelişecek bir şey bu ama sonunda hiç bakmadan ilk defa gördüğünüz bir kelimenin bile anlamını çıkartabiliyorsunuz.Hani şey bir söz varya.Dil vatanında öğrenilir diye.Bu sözün anlamı immersion dır.Yani bir dile maruz kalmak.Bunu artık günümüz teknolojisiyle rahat rahat yapabiliyoruz.Artık vatanına gitmeye gerek yok.Youtube bir derya internet bir derya bir sürü ingilizce kaynak var.

• Çok karışık olmuş umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir :)
  • m.kitapyurdu.com
    Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu
    https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=484320

Bu mudur hocam ?
    Peki kelime öğrenmek için vocabulary kitabı kullanılır mı ?
    Onu da alayım mi ?

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykssonuncusu

Hocam gereksiz kendinizi yoruyorsunuz.Bakın ben hiç ezberlemeye çalışmadım defter falan affedersiniz ama boş işler.Boşa zaman kaybı zaten her gün ingilizce metin okursanız istemesenizde aklınıza giriyor zaten oxford bir kelime listesi yayınlamıştı 3000 tane kelime ingilizcenin yaklaşık yüzde 90 falan oluşturuyordu gerisi çok az kullanılıyor tabi akademik bir alan üzerinden bakmıyorsunuz.Akademik alanda da çoğu o 3000 kelime zaten.Ben kelime ezberi tavsiye etmiyorum.Eğer için rahat etsin diyorsanız anki var.Spaced repetition yöntemini kullanıyor.Yani ara ara hatırlatıyor.
    Birde her bilmediğiniz kelimenin anlamına bakmak gereksiz bir davranış bunun yerine beyninizi kelimeyi bağlamdan çıkartmaya alıştırın böyle böyle yavaş yavaş gelişecek bir şey bu ama sonunda hiç bakmadan ilk defa gördüğünüz bir kelimenin bile anlamını çıkartabiliyorsunuz.Hani şey bir söz varya.Dil vatanında öğrenilir diye.Bu sözün anlamı immersion dır.Yani bir dile maruz kalmak.Bunu artık günümüz teknolojisiyle rahat rahat yapabiliyoruz.Artık vatanına gitmeye gerek yok.Youtube bir derya internet bir derya bir sürü ingilizce kaynak var.
    O 3000 kelimeyle değil akademik yazı okumak, dizi izlerken zorlanırsın, gerçekler böyle.

İngilizce yapısı ve gelişiminden dolayı çok çok fazla kelime içerir, bazen basit bir kelimenin 5 10 tane eş anlamı oluyor,

Yanı ileri düzey ingilizce için oturup çalışmak gerekiyor maalesef, dizi izleyerek felan ancak iyi düzeye gelebilirsin, daha ötesi olmaz.

Kelime defteri olayını ben herhangi bir yerde karşıma çıkan, yeni öğrendiğim kelimelerin kaybolup gitmemesi için kullanıyorum,
    Bir kelimeyi öğrendikten sonra bir kenera yazıp bir süre sonra tekrar etmesem direkt unutuyorum, unutmayan varsa gerek yok tabii🙂, tekrarsız hiçbir şeyin öğrenilmeyeceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 30 Haziran 2020; 11:11:30 >

• an agony A kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir site var.https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/text-checker/ Bu sitede dediğim 3000 kelimeyi check ediyorlar.Birde kelime defterinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.Ömrümde hiç kelime ezberlemedim ama iyi kötü ingilizce okuduğumu anlarım tabi bilmediğim kelime çıkar ama onu da bağlamdan tahmin ediyorum.
  • Ayrıca öğrendiğim kelimeleri yazarken de en verimli şekilde olmasını dikkat ediyorum, ilkokul öğrencisi gibi 10 kere türkçesini 20 kere ingilzicesini yazmak çook verimsiz
    Şu şekilde yazıyorum

Kelime(ing)..............eş anlamlısı (ing)
    O kelimenin geçtiği bir cümle(ing)

Kelimeyi, kullanılan cümleden hatırlıyorum

hocam ben derdimi anlatabiliyorum ama bir üst seviyeye çıkamıyorum. mesela bir dizi izlediğimde sanırım adamın aksanıyla alakalı olarak bazı kelimeleri yuttuğundan cümleyi anlayamıyorum. ayrıca ileri seviye cümle kurmakta çok zorlanıyorum. sizce tamamen gramere mi yöneleyim? bu problemleri nasıl aşabilirim?

• freaking out F kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işin yolu podcast yoludur :).
    BBC Learning English
    BBC Learning English - 6 Minute English
    https://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/features/6-minute-english
    şu siteye girin yukarıda verdiğim method var nasıl dinlenmeli diye.Eğer bunun hepsini anlayabiliyorum diyorsanız demek ki daha karmaşık podcastler dinlemelisiniz.Aklıma şuan daha karmaşık olarak burası geliyorhttps://www.thisamericanlife.org/
    Eğer isterseniz başka podcastleri internetten bulabilirsiniz.Ya da en iyisi itunes indirin orada bir sürü podcast var eğer bu da beni kesmiyor diyorsanız ya da sevmedim diyorsanızhttp://www.loyalbooks.com/ burası var klasik kitapların audioları ile birlikte paylaşıyorlar.Burada da tekrar sayılarını düşürerek yukarıda verdiğim yol gibi ilerleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykssonuncusu -- 30 Haziran 2020; 11:35:21 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.