Şimdi Ara

Evde İngilizce (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
28
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam ingilizce çalışılarak değil "maruz kalarak" öğrenilir bence. kullandığın aletler ingilizce, izlediğin dizi filmler altyazılı, bildiğin cümle formlarını hayatına uydurmak iyi çalışmalar olabilir. ingilizce bilen biriyle pratik yapmak çok avantajlı olabilir. kelime veya sıralama hatası yapabilirsin ama süreç içinde bunlar çok hızlı çözebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freaking out F kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ingilizcede immersion deniyor bir nevi kendini her yönüyle ingilizceyle donatmak bunun en kolay yolu vatanına gitmek ama günümüz şartlarıyla bunu vatanına gitmeden de yapabiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykssonuncusu

Hocam şöyle bir site var.https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/text-checker/ Bu sitede dediğim 3000 kelimeyi check ediyorlar.Birde kelime defterinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.Ömrümde hiç kelime ezberlemedim ama iyi kötü ingilizce okuduğumu anlarım tabi bilmediğim kelime çıkar ama onu da bağlamdan tahmin ediyorum.
    Ben seni anlıyorum, bir seviyeye kadar bu şekilde öğrenirsin de, ben de öyle öğrendim zaten,
    Lisede c1-c2 ingilizcem vardı, ve düzgünce oturup çalışmışlığım yoktu, sadece oyun dizi film forumlar vs, yazılımla uğraşıyordum, hep yabancı kaynaklardan öğreniyordum, bir şekilde gelişti de işte.

Ama üniversiteye geçince, biraz da akademik olarak araştırmalar makaleler okumaya başlayınca anlıyorsun eksik kaldığın yerleri.

Ben burada sana yanlışsın demiyorum, ama daha etkili öğrenme yöntemleri varken onları alışkanlık haline getirmek faydalı.

C1 seviyesine hiç ingilizce çalışmadan ulaşabilirsin mesela, ama bence o seviyeye gelince artık sağlam bir gramer kitabını kaynak edinmekte fayda var.
    Aynı şekilde kelimeleri bir yere not etmek de lazım.

Ben her gün saatlerce seviyeli olarak ingilizce kullanıyorum diyen varsa, yapmasin, ama hangimiz böyleyiz?

Ayrıca tekrar söylüyorum 3 bin kelimeyle ancak çizgi film izlersin, zaten günlük hayatta kullanılan sıfatlar kelimeler zarflar daha fazla üç binden.

Bak şöyle bir tartışma dönmüş, ilgini çekecektir
    Language Learning Stack Exchange
    What are estimates of vocabulary size for each CEFR level?
    https://languagelearning.stackexchange.com/questions/3061/what-are-estimates-of-vocabulary-size-for-each-cefr-level

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• an agony A kullanıcısına yanıt
    Hocam bende zaten yukarıda belirtmiştim akademik alan başka.Ama 3000 kelime ile yalnızca çizgi film izlerseniz demeniz yanlış.Ben size 3000 kelimeyi öğrenin ardından her şeyi okuyup anlayacaksınız demiyorum.Bunu adamlar araştırmışlar ve bu 3000 kelimeyi seçmişler tabi ki okuduğunuz alana göre değişiklik göstermekle beraber diğer kelimeleri gayette bağlamdan çıkartabilirsiniz.Şuan death of ivan Ilyıch okuyorum bilmediğim kelimeler çıkıyor ama bunları bilmem gerekmiyor.Sonuçta kitabı türkçe okusamda belki daha az bilmediğim kelime çıkacak ama sonuçta orada da bilmediğim kelimeler çıkacak.Benim demek istediğim sözlük gramer gibi şeylerin öğrenmeye sekte vuracağı ve kafa karıştıracağı tabi basit şekilde bir grammer gerekiyor ama sınav için çalışmıyorsanız gerek yok.Aynı şekilde kelime ezberlemeye çalışmak not etmek bunlar sınav için çalışılmadığı müddetçe gereksiz.Tabi 3000 kelimeyi bilmek demek bütün kelimelerin türkçesini öğrenmek demek değil.Mesela bazı kelimelerin türkçe karşılıklarını bilmiyorum ama bağlamdan çıkarta çıkarta kafanıza yazılıyor hiç uğraşmadan ve daha zevkli.Çünkü türkçesini bilmek önemli değil önemli olan kelimenin hangi bağlamda kullanılacağını öğrenmek.

• ykssonuncusu Y kullanıcısına yanıt
    kesinlikle uygulayacağım hocam teşekkürler . sizce gramer çalışmaya başlamalı mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freaking out F kullanıcısına yanıt
    Eğer hiç bir şey bilmiyorsanız ingilizceye dair internette basitten bakabilirsiniz.Ama iyi kötü biliyorsanız gerek yok dediğim kaynaklardan ilerleyin zaten zaman içerisinde cümle kalıplarını istesenizde istemesenizde ezberleyeceksiniz.Bunu şöyle düşünün ben size adınızı sorsam direk cevap verirsiniz.Bunu nasıl bu kadar hızlı yapabiliyorsunuz çünkü çocukluğunuzdan beri yaptığınız bir şey.Bu da öyle gelişecek bir şey.Tabi zaman kısıtı var ama ingilizceyi bir sınav için ihtiyaç duymuyorsanız yani en az 1 2 yıl ingilizceniz denenmeyecekse oturun verdiklerim linktekileri deneyin düzenli çalışmayla bir yıla farkı görürsünüz.Tabi artık çocuk değilsiniz algınız daha geniş bu da daha kısa sürede daha fazla yol
    katetmenizi sağlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykssonuncusu

Hocam bende zaten yukarıda belirtmiştim akademik alan başka.Ama 3000 kelime ile yalnızca çizgi film izlerseniz demeniz yanlış.Ben size 3000 kelimeyi öğrenin ardından her şeyi okuyup anlayacaksınız demiyorum.Bunu adamlar araştırmışlar ve bu 3000 kelimeyi seçmişler tabi ki okuduğunuz alana göre değişiklik göstermekle beraber diğer kelimeleri gayette bağlamdan çıkartabilirsiniz.Şuan death of ivan Ilyıch okuyorum bilmediğim kelimeler çıkıyor ama bunları bilmem gerekmiyor.Sonuçta kitabı türkçe okusamda belki daha az bilmediğim kelime çıkacak ama sonuçta orada da bilmediğim kelimeler çıkacak.Benim demek istediğim sözlük gramer gibi şeylerin öğrenmeye sekte vuracağı ve kafa karıştıracağı tabi basit şekilde bir grammer gerekiyor ama sınav için çalışmıyorsanız gerek yok.Aynı şekilde kelime ezberlemeye çalışmak not etmek bunlar sınav için çalışılmadığı müddetçe gereksiz.Tabi 3000 kelimeyi bilmek demek bütün kelimelerin türkçesini öğrenmek demek değil.Mesela bazı kelimelerin türkçe karşılıklarını bilmiyorum ama bağlamdan çıkarta çıkarta kafanıza yazılıyor hiç uğraşmadan ve daha zevkli.Çünkü türkçesini bilmek önemli değil önemli olan kelimenin hangi bağlamda kullanılacağını öğrenmek.
    Biz senle bir noktada uzlaşamıyoruz, daha fazla da uzatmanın anlamı yok, son mesajım olsun bu kendimi tam ifade ediyim

Ben kapsamlı, ileriye dönük bir öğrenme için şimdiden bazı alışkanlıkların kazanılması çok iyi olur diyorum, hazır sınavdan çıkmışsınız ,boş vakitten fazla bir şeyiniz yok, hevesiniz da varsa oturun güzel bir gramer temeli atın mesela,faydasını mutlaka görürsünüz.

Sen diyorsun ki çok kasmaya gerek yok, ekstra çalışmak yorucu ve gereksiz, okuduğumu anlayayım bana yeter,

Bunlar ancak bir noktaya kadar getirir sizi işte orta seviyeye kadar ancak, ama sen o nokta yeterlidir diyorsun🙂,

Ayrıca bilmediğin kelimeyi context ten ancak tahmin edersin , onu da gündelik şeylerde yaparsın ama öneml bir şey araştırıyorsan patlarsın, yetersizliğini fark edersin.

Şu konuda katılıyorum, bir kelimeyi öğrenmek türkçesini ezberlemek değildir, zaten b1 b2 olduysanız artık ingilizce dilinde açıklama yapan sözlüklere bakmalısınız, önemli olan o sözcüğün kapsamını anlamaktır, karşılığını ezberlemek değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 30 Haziran 2020; 12:10:20 >

• an agony A kullanıcısına yanıt
    Aslında uzlaşmışız galiba ben kendimi tam anlatamadım.Bu bağlam işi bir iki defa ile olacak bir şey değil sürekli yapılacak ve sonunda tahminler ile tam olarak anlamı öğrenilecek.Gramer tarafı ise zaten kitap okursanız zaman içinde gramer kalıplarını öğreneceksiniz bu yüzden gramere boğulmanın anlamı yok.Yoksa ikimizde temelde aynı şeyi hedefliyoruz ben yalnızca daha unorthodox bir yol söylüyorum.Yoksa tabi ki nihai hedef dilde ustalaşmak.Ben orta seviye yeterlidir demiyorum muhtemelen yanlış anlattım kendimi.Ben yalnızca bir yerden sonra gramer ve kelime ezberinin gereksiz olduğunu söylüyorum.Eğer sınav gibi bir kaygınız yoksa.Eğer 1 2 yıl ingilizceye maruz kalırsanız zaten kalıpları istesenizde istemesenizde öğreneceksiniz.Birde ben hiç sözlük kullanmayın demiyorum.Dediğim sadece şu her bilmediğiniz kelime için sözlüğe koşmayın.Bağlamdan tahmin etmeye çalışın.Baktınız emin değilsiniz kelime çok karşınıza çıkıyor o zaman sözlüğe başvurun.Ben bu şekilde kendi ingilizcemi geliştirdim.Şuan tolstoyun kitabını rahat rahat okuyabiliyorum.Tabi bazen bilmediğim kelimeler çıkıyor onlarıda bağlamdan tahmin ediyorum.Ya da zaten o kelime olmadan da genel verilmek istenen mesajı anlıyorum.

• Beğenerek kullandığım faydalı bir kelime öğrenme uygulaması bırakayım ben de faydalı olacaktır.
    https://www.wordupapp.co/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valeryyy -- 3 Eylül 2020; 19:53:16 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.