Şimdi Ara

Evde karıncaların birbirini öldürmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternette herhangi bir bilgi bulamadığım için sizlere danışmak istedim. İstanbul'da yaşıyorum. 6 katlı bir apartmanın 4.katındayım. (bunu belirtmemin sebebi karıncaların evin dışından değil içeriden geldiğini açıklamak için). 13 Şubat gecesi evde bir köşede birden ortaya çıkmış karıncalar gördüm. Oturma odasının kapısının kenarında, dışta bir kolon var ve yan fayansı kırık. 30 dakika önce girdiğim odadan çıktığımda bahsettiğim yeri karınca basmıştı. Bir şey düşmüştür diye umursamadık. Sabah baktığımızda karıncalar birbirini öldürüyor, savaşanları da birbirinden ayıramıyorduk. Öldürdüklerini oturma odasının girişine taşıyorlardı. Bahsettiğim öldürme 3-5 tane değil en az 100 taneydi. Süpürge ile çekmek istemediğim için önce pudra döktüm. Hemen kaçtılar. Ölenleri süpürge ile çekeyim dedim ve karıncaları takip ettiğimde koltuğun arkasının karınca dolu olduğunu farkettim. Mecburen hepsini çekmek zorunda kaldım çünkü cidden evi basıyorlardı. Hala süpürgeliğin arkasından çıkıyorlar ve birbirlerini öldürüyorlar. Daha az sayıda oldukları için müdahale etmiyorum.

Bu kadar detaylı bahsetmemin sebebi internette yazan birkaç tane "Karıncalar ve deprem" konulu yazılar. Bildiğiniz gibi çok zor bir süreçten geçiyoruz. Depremde yakınlarını kaybedenlere de buradan başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu yazıların bilimsel bir yanını bulamadığım için inanmak istemedim ama ne ben hayatımda ne anne babam hayatında böyle bir şey görmemiş. Yaşadığımız şehir dolayısıyla ayrıca korkuyoruz.

Eğer sebebini biliyorsanız ya da bir fikriniz, çözüm öneriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• Savaşan iki grup karınca var diye düşünürsek, iki grup da aynı türden mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.