Şimdi Ara

evde kfc hot wings yapın (SS'Lİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
49
Favori
15.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ölçü 1 KG tavuk eti içinmidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Bu ölçü 1 KG tavuk eti içinmidir ?

Hayır,bu ölçü bir adet tavuk göğsü için.Ortalama 450-550 grama tekabül ediyor.
  • Denemek istedim ve cidden güzel oldu.
     evde kfc hot wings yapın (SS'Lİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nauihS -- 6 Eylül 2013; 19:18:14 >
  • Tarif için teşekkürler. Süper oldu Kesinlikle deneyin derim.
  • Bir dahakine 1 veya 1.5 Kg tavuktan yapacağım. 750 Gramdan yaptım tadına doyamadım. Bu arada tarifteki unlu karışımın yarısı arttı. Ölçüler fazla gibi geldi bana.
  • mesaj dursun
  • quote:

Bir dahakine 1 veya 1.5 Kg tavuktan yapacağım. 750 Gramdan yaptım tadına doyamadım. Bu arada tarifteki unlu karışımın yarısı arttı. Ölçüler fazla gibi geldi bana.

un ve diğer malzemeler 1 kg tavuk için bende yaptım arttı dün akşam yine yaptım bitirdim bu arada carfeur migros ve tansaşta aile boyu doritos var ondan aldım onunlan yaptım daha iyi oldu normalde büyük boy alınca 500 grye bile yetmiyor
  • kinghacker1453 kullanıcısına yanıt
    Evet Doritos az geliyor. Ama harbi tadı süper oluyor :) Hede sıcak sıcak
  • quote:

Evet Doritos az geliyor. Ama harbi tadı süper oluyor :) Hede sıcak sıcak

bende yaptım dün akşam fotoğrafını koyayım kasabın tavukları kuşbaşı yapması üzerine mecburen yapmak zorund akaldım ama böylede güzel oldu biraz fazla kızarttım amada neyse bir dahaki sefere daha güzelini yaparız
     evde kfc hot wings yapın (SS'Lİ)

• KFC tavuğun sırrı baharatında değil, pişirmeyi nasıl yaptıklarındadır.

Tavuğu düdüklü tencerede kızartırlar.

Tencerenin dibinde yağ vardır, bu kabuğu kızartır ve tavuğa yağ ekler.

Kapak kapatılınca hem ısı hızla artar, hemde oluşan basınç etin içindeki suyun o yüksek ısıda hala sıvı olarak kalmasını saglar ve etin suyunun buharlasıp etten ayrılmasını önler. Dışı kıtır kıtır içi sulu ve yumuşak olur.

Bu olduktan sonra baharat karışımı mesele değil, hepsi özel ve güzel olur, hatta ben kendime yapacaksam KFC,nin yaptığı gibi Monosodium Glutamat'ı baharat adı altında kaplamaya eklemem.

Not : Evde denemeye kalkacak olanlar bence denemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 7 Ekim 2013; 18:49:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

ben de yaptım güzel oldu. ilk defa internetten yaptığım tarif hoşuma gitti.

tuzot ve tavuk baharatı kullanmadım. kendim kırmızı biber, kara biber, kekik ve tuz kattım karışıma.
    biraz baharatı eksik oldu benimkinin, sadece cipsten gelen az bir baharat tadı vardı.
    daha baharatımsı olsa daha güzel olurdu. bir dahakine tuzot ve tavuk baharatı da kullanacam

fotoraf makinesini bulamadım telefonda dandik ss atamıyacam. yukarıdakilere benzedi işte

Ben de yapmak istiyorum ama fritöz yok siz neyde yaptınız? Tavada cipsler yanar diye korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sgt.Gaz S kullanıcısına yanıt
    tavada yaptım ben ama biraz derin olması lazım.
  • Yapınca resim eklerim.Bu arada doritos naco koysak nasıl olur tadı

• Albay Sanders'ın kemikleri sızlamasın beyler

Bende yapmaya niyetlendim ama 3 sorum var:
    1- Fritöz yok, kızgın emaye tencerede kızartsak olur mu?
    2- İçi pişiyor mu iyice, yani yöntem sıhhi mi?
    3- Çıtır harcın dökülmemesi ve Kfc'deki gibi tavuğun üzerinde dökülmeden komple örtmesi için ne yapmalıyız?

• Tarifi veren arkadaş süresiz uzaklaştırılmış :(

cipsleri un ufak mı etmek gerekiyor? yoksa biraz iri parçalı mı
  • Cipsleri un ufak ettim ben.Fritöz yoktu direk tencerede yağın içine basarak yaptım.İçi iyi pişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Tarifi veren arkadaş süresiz uzaklaştırılmış :(

cipsleri un ufak mı etmek gerekiyor? yoksa biraz iri parçalı mı

KFC genel müdürlüğü ipini çekmiştir arkadaşımızın Şaka bir yana dökülmeden pane harcı gibi kızartıp aynı tadı yakalamak ev ortamında fritözsüz acaba ne kadar mümkündür?

• Tarif için teşekkürler, gerçekten lezzetli oluyor tavsiye ederim.
  • Daha önceden yazmıştım ama cevap gelmemiş ben fırında yapacağım bakalım buraya ss eklerim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.