Şimdi Ara

evde küçük proje

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • basit ve benden once bır cok kısı dusunmustur.odamın kapısından ıcerı gırınce belirli saatler arasında ışıgın otmatık yanmasını ıstıyorum.
    bunu yapmak ıcın google da aratacağım anahtar kelimelerde yardıncı olursanız sevinirim.
    İleriki seviyede akıllı telefonumdan acıp kapatmayı planlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev otomasyonu kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: .koray.

Ev otomasyonu kolay gelsin

teşekkürler

• O.d bitirince buraya koyarsaniz diğer arkadaşlardan faydalanabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: .koray.

O.d bitirince buraya koyarsaniz diğer arkadaşlardan faydalanabilir

cok yenıyım ama ınsallah yaparsam koyarım da dıyemıcem cunku cok klışe gelir bu foruma :)

• Wifi / rf veya direk çaldırma ile röle kontrol.
    Tabi yazılım önemli, arduino ile wifi üzerinden'de kontrol edebilirsin röle çıkışını, uzun işmiş.
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    neden bu kadar zor ya evde wifi ağı yok zaten ama yazılımla yonetmek ıstıyorum fızıksel olarak degıl.dıstan cok basıt gorunuyor kapı gırısıne 2 parca ışık acma kapamaya yerıne bı baglantı yapma arasınada yazılımın yuklemek ıcın kart-adını unuttum şımdı-koyup kartda hangı saatler arası dedektorlerı kontrol edecek ve dedektor evet dedıgınde ısıgı acması gerektıgını yazan bı kod lazım
    zor ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam yapınca bi ss bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arduino ile çok populer bır durum yada dtmf ile cep telefonundan kontrol edebilirsin araştır istersen.
  • antidot38 A kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi rf bluetoot fln telden vs kontrol için dediğini yapmak daha kolay

• Artık çağ araştırma çağı.Google amca bu konuda çok fazla bilgiye sahip.Yapacağınız işle ilgi şu an Arduino,pır dedektör,ldr gibi arama yapabilirsiniz,internette çok sayıda örnek kod olması ve basitliği nedeniyle oldukça cazip.
    3 Tl den bağlayan sensör ve 8 TL den başlaya Arduino ile yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı(arduino pazarlamacısı gibi konuştum ).Bilmemek ayıp değil araştırmamak ayıp,İyi eğlenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 17 Kasım 2014; 9:42:16 >
  • arkadaslar yapmak istedigim seyin resmini atsam parca ismi konusunda yardimci olabilirmisiniz?

• timer
    hareket sensörü

millet uçmuş wifi falan. yok uzaydan kontrol edeceksin.
  • hareket sensoru demeyin kapiya nasi takacam onu ayrica fiyat uygun degil

• Kapıya takmanıza gerek yok evin bir köşesine kapıyıda kapsayacak şekilde üste bir yere monte edeceksiniz.Belirli bir saatten kastınız havanın kararmasıyla devrede olacaksa LDR takıp odanın aydınlık mı yoksa karanlık mı olduğunu kontrol ettirirsin.
  • baska bi yolu varmi biraz havali olsun istiyorum birde o dediginiz sadece hareket algilayinca yakmiyormu isigi ben odaya girince yansin cikinca sonsun odada cok kisi varsa ona gore calissin istiyorum.

• antidot38 A kullanıcısına yanıt
    Yapmak istediğiniz bu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 17 Kasım 2014; 16:36:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Yapmak istediğiniz bu mu ?

evet ama sensorun nerde oldugunu anlamadığımdan cocukların gırıs cıkısıyla ısıgın yanısındakı paralelliği belkide yok.aynısının oda lambasıyla baglantısı olanını yapmak istiyorum ve geliştirilebilir bir proje olması onemlı cunku ileride televizyonu acma muzık caldırma en onemlısısde bunları seslı komutlarla yaptırma

• oldugu kadar cızdım arkadaslar
     evde küçük proje
  • Yukarıdaki videoda tam senin tarif ettiğin şey yapılıyor.
    Breadboard üzerinde 2 tane ultrasonik sensör var yanılmıyorsam.
    (Herbir ultrasonik modülde yanyana bir verici, bir de alıcı var)
    içeri biri girdiğinde önce 1.modul uyarılıyor sonra 2.modul uyarılıyor ve böylece içeri giriş yapıldığı anlaşılıyor ve Lamba yakılıyor aynı zamanda girişler sayılıyor.

Çıkış yapıldığında önce 2.sensör sonra 1.sensör uyarılıyor.
    Bu da çıkış olduğu anlamına geliyor ve giren sayısı 1 eksiltiliyor.
    Giren sayısı sıfır olduğunda , (bu da içeride kimse olmadığı anlamına geliyor) lamba sönüyor.

ses ile kontrol için de hazır modüller olduğunu biliyorum.
    Bunlarda öğrenme modu oluyor.Belli sayıda kelime tanıtabiliyorsun.
    önce Sesli komutları tanıtıyorsun, her komut için sayısal bir çıkış veriyor.
    Bunları okutup istediğin cihazı çalıştırabiliyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.