Şimdi Ara

Evde mi Spor salonu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim boyum 1.74 1.76 civarı ve kilom da 55. anlaşıldığı gibi cılızım ve zayıf. benim sizden istediğim ben spor salonuna kilo almak içim gittiğimde ordaki hocam bana klavuzluk edecek mi yani gelmeden önce şunları iç sonra şunları şu protein tozunu al şu saatte yemek ye işte ne biliyim şunları şunları yeme diyecekmi? yada ben kendim dumbell seti alıp bir de barfiks barı alıp evde mi çalışayım? bu konuda çok cahilim üstadlardan yardım bekliyorum
    Teşekkürler şimdiden...

• UP
  • hocanın sana diyeceği şu: kilo almak istiyosan massgainer alıp sabah akşam yarım litre süte karıştırıp iç ve makarna tavuk ye. ama kas yapmak istiyorsan salon şart , evde olcak iş değil bana göre.
  • appleiphone A kullanıcısına yanıt
    ben hem kap yapıp hem de kilo almak istiyorum. peki hocam massaigner dediğiniz toz gibi bir şeymi ve maliyet ne olur ? bir de spor salonunda bana belirli hareketleri ne kadar yapacağım söylenecek mi ?
  • massgainer tozdur. 140tl ye almıştım ben hatta 5kg. ama kullanmadım 1 hafta sonra askerim çöpe atcam (ailem izin vermedi kullanmama).salona başlarsan hoca tüm hareketleri gösterir kaç set ve tekrar yapman gerektiğini söyler. .
  • Azimliyim diyorsan evde çalışırım 1500 tl de cabime kalsın diyorsan salona gitme.O parayı yeme içmeye versen rambo gibi olursun.Lakin evde çalışmak için profesyonel bir programa ve kafana her taklıanı sorabileceğin birine ihtiyacın var ve tabi birkaç dumbell vs. son zamanlarda şöyle bir program öne çıktı yaygınlaşıyor gitgide bakabilirsin.Burada da sprogramın artısı eksisinden bahsetmiş detaylı incelenmiş.
    http://www.evdevucut-gelistirme.com
  • appleiphone A kullanıcısına yanıt
    niye hocam tozun ne zararı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zararı yok ama geçenlerde birisi öldü ya ona kafayı takmışlar bende tamam dedim karşı çıkılmaz aileye ne de olsa :)
  • sametg S kullanıcısına yanıt
    Gainer'a para mı dayanır ?Ayrıca çok gereksiz bir içeriğe sahip bence.
    Onun yerine protein tozu alıp yulaf süt kuru meyve vs.+protein tozu ile karıştır iç al sana mis gibi gainer.
    Bulgur makarna gibi karbonhidrat kaynaklarıyla tavuk balık gibi protein kaynaklarına da yüklenirsin ve gainerlara boşa para kaptırmamış olursun.
  • Sana altın tavsiye salona da gitsen eve ekipmanda alsan bu işin %90 ı beslenme emin ol. Çünkü senin yağ probleminde yok. Eve alacağın fonksiyonel bir sehpa ( 90 derece dikleşebilen ve aşağı eğimi olan) bir de ayarlanabilir dumbell alırsan zaten her kas grubunu çalıştırabilirsin. Beslenmenide güzel yaparsan hedefine ulaşırsın. Gideceğin salona bağlı o sordukların fakat bireysel antrenörler dediklerini yapıyor. Bugun şunu ye, şunu yedin mi tarzında o kadar ilgilenmez salondakiler. Çünkü senin gibi tonlarca müşterisi var. Genel olarak internette rahat bulabileceğin bilgileri verirler. Gerisi sende.
  • Çoğu spor salonu çalışanının bu konuda ciddi bir birikime sahip olduğunu düşünmüyorum, o yüzden kendi araştırarak, gerekirse bir de diyetisyene(ya da varsa spor diyetisyenine) giderek profesyonel yardım alman, ağırlık ve vücut egzersizi çalışmalarını kendin yapman daha yararlı olacaktır bana göre. Makinalarla başlamaktansa şınav, mekik, barfiks, plank gibi egzersizlere ağırlık vermeni, kardiyoyu, ısınma ve soğuma hareketlerini atlamamanı tavsiye ederim.

Ama dersen ki evde motive olamam, başkalarını da spor yaparken görürsem daha iyi olur, ucuz bir spor salonu işini görebilir. Ama hocalarından ciddi bir destek bekleme.
  • peki hocam kilo almak için illa protein tozu şart mı ? yani kendim ayarlanabilir dumbell ve barfiks barı alsam evde kendim çalışsam kilo alamaz mıyım günde 3 öğün sağlam yesem haftada 5 gün çalışsam filan olmazmı? birde kafama bişey takıldı diyelim ben bugün dumbell ile kol çalıştım atıyorum bir de karın çalıştım mekik filan çektim sonraki gün aynı kas grubunu çalışmam sağlıklı olurmu veya günde göğüs karın kol çalışabilirmiyim. ve bunları hergün yapmamın bir zararı olur mu ?
    Protein tozu kilo aldırmaz.
    Ben sana protein tozunu gainer alacağına protein tozu yulaf süt kuru meyve vs.yi karıştırıp içersen daha faydalı olur diye önerdim.Yoksa kilo almak için protein tozu kullanılmaz.İlla takviye alıcam diyorsan protein tozu al ama takviye kullanmak gibi bir mecburiyetin yok.
    Bol bol yulaf,bulgur gibi kaliteli karbonhidratlarla beslenirsen kilo alırsın.Proteinini de eksik etmemen lazım,et süt tavuk yumurta balık vs.vs.vs.vs..

Şimdi sen kol bacak vs.çalıştığında orda kas yırtılmaları olur ve bunların onarılması için de kasları dinlendirmen,iyi beslemen gerekir.Yani kaslar dinlenirken büyür.
    Zaten iyi bir kol antrenmanı yaptıysan ertesi gün de aynı tempoyla çalışamazsın ve aynı zamanda kasların gelişmesine de engel olursun.
    Evde çalışacaklar için p90x tarzı programlar daha uygun bence.Ona bir göz at,hakkıyla uygularsan programı,güzel bir gelişme görürsün tabii iyi beslenip güzel de dinlenirsen.

ben p90x yapıyom ilk haftam 185 boy kilo 72 idi 73 oldu özel bir beslenme programı yapmıyorum normal ne yiyorsam o
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.