Şimdi Ara

evde toefl ielts çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
4
Favori
4.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar evde toefl ielts sınavlarına hazırlanmak istiyorum , bunun için tavsiye edeceğiniz siteler var mı nerelerden yararlanmalıyım

• Up.Bende seneye girmeyi düşünüyorum.100 puanı geçmek icin zorlamam gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ielts istiyorsan al 8-9-10-11-12-13 authentic papers diye kitaplar var(13 çıktı mı bilmiyorum) ielts çıkmış soruları var onlsrı çözmeye başla. (PDF leri var nette) Okuma ve dinleme için tek çalışma yolu. Yazma için de youtube dan izle (++ ieltsliz, özellikle arşiv sorularına bak benzerleri çıkıyor, ilk kısmı için de güzel kaynak çok teknik gerektiyor yazmanın) sonra yazarsın ama onu da değerlendirip feedback verecek bir yer lazım. Orada biraz patlayabilirsin. Speakingde de o dediğim kitapların içerisinde speakingler var geç aynanın karşısına konuş kaydet bir de . Sonra izle ben nasıl konuşuyorum telafuzum nasıl diye. Eğer istediğin not 6 civarıysa bu şekilde olur. Yok ama 6.5-7 istiyorum ise evde tek başına yapman zor. Reading+listening halledir de , speaking+ writing işi zorlar. Seviye önemli burada.
    Toefl bilgisayarlı bilgisayara falan konuşuyorsun. O iş sıkıntılıymış :D Deneyimim olmadı toefl için :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 12 Mayıs 2019; 4:4:2 >

• Niye bu sınavlar bu kadar pahalı , toefl bin küsur lira insaf be.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Sınavı değerlendirenler yabancı öyle olunca onların kuruna göre veriyorlar ee haliyle fiyat artıyor. Sınav kağıdını yurtdışımdan dövizle satın alıyorlar.Ülkenin genel sıkıntısı yapacak bir şey yok.

• IELTS Liz ve notetoefl mastery diye iki YouTube kanalı var. Çok faydası dokunur.

• teşekkür ederim arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    itü irregular ders programı
    geçen yıl açıldı
    ielts mi toefl mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Antidepresan ve Ders Çalışmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende gircektimde uğraşamam 5saat sınavla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışına gitmeden ielts den 6 üzeri alabilir miyiz?

• 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt dışına gitmeden ielts 6-6.5 alınabilir mi? Tek kaynağım diziler ve kitaplar...

• IELTS Simon diye bir site var oraya da bakabilirsin.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Tabii ki yapılır. Neden yapılmasın? Ben de yapmam diyordum. Ama okuma alıştırması dinlemede aksanlara hakimiyet falan geliştirince 6-6.5 almamak için hiç bir sebep yok. Bunun yolu da diğer postta dediğim authentic paperlerı çözmek. İnternette pdfleri var.
    Örneğin benim 10 senelik ingilizce geçmişim var ama nefret ediyordum ingilizceden.
    Hazırlıkta ünide kalınca kendime yediremedim ve alıştırma+ 1 aylık kurs sonucunda 6.675 aldım bu 6.5 a geri düşüyor. 6.75 olsaydı 7 olacaktı notum.
    Size umut vermek için şöyle diyeyim hazırlıkta artık iflah olmaz tipler ieltse girip geçiyorlar.(Tabii 4-5 sınava girip geçiyorlar ancak ama morallerin de 0 a yakın olduğunu katın ). İlginiz varsa en az 5.5-6 dan başlarsınız hazırlıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 12 Mayıs 2019; 16:54:37 >
  • Hocam hiç sınav gibi değil buna emin olun. Baya rahat koltuklar falan otelde olduğu için. 1 saatten fazla oturamam ben ama o kadar rahattı ki koltuklar 8.30 da oturdum 12.50 de kalktım havalandırma da çok güzeldi. Kaç dk kaldığını göstermek için kocaman sayaç açıyorlar bildiğin. 2 tane kağıt toplama boşluğu oluyor yani öyle ösym sınavı gibi soluk almadan çöz diye bir şey yok. 40 dk dinleme 10 dk kağıda geçirme sonra 10 dk listening kağıdı toplamaca reading kağıdı vermece o arada beynin dinleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 12 Mayıs 2019; 16:53:9 >
  • İelts bilmem de toefl için birkaç kelam edeyim.
    Toefl sınavını 4 aşaması var ve bu 4 aşama her biri 30 puan olmak üzere 120 puandan oluşuyor.Reading,listenning,writing ve speaking.
    Birbirinden ayrı gibi gözükse de aslında çok bağlantılı,yani benim listenningim kötü ama writingim çok iyi diyen birine toefl fena koyar,haberiniz olsun.Misal writing sınavınının bir bölümünde ufak bir listenning kısmı var,duyduklarından yola çıkarak yazıyorsun.Öyle al sana topic yaz yazabildiğim kadar olayı yok.Ayrıca tüm sistem bilgisayar üzerinden ve herkes aynı odada giriyor.Sessionlar arası mola yok diye biliyorum dolayısıyla sen writing yaparken bir başkası bağıra bağıra speaking yapıyor olabilir.
    Ayrıca sorulara vermen gereken bazı kalıplar var.Mesela writing kısmında yazacağın makalenin giriş gelişme ve sonucu olması lazım.ayrıca hemen hepsinde 3 örnek vermen de tam puan için şart.
    Reading soruları genel olarak basit ama hepsi akademik makale.Yani biyolojik terimlerin bol olduğu bir yazı da gelebilir,mimari terimlerin olduğu da.Biraz şans bu kısım anlayacağın.Speaking kısmında ise karşına bir cümle gelicek,bu cümleden yola çıkarak kendi fikrini anlatacaksın,bu anlatırken belli ölçülere dikkat etmen gerek.(3 sebep 3 sonuç gibi).
    Anlayacağın 100 üzeri almak hiç kolay değil,kaldı ki 90 puan şuan neredeyse herşeye yeter seviyede bir not.Tabi kendinizi 100 veya 120 ye şartlandırmak en iyisi ama ben ne kadar zor olduğunu vurgulamak için söylüyorum.

3 ay toefl kursuna gitmiş birisi olarak diyebilirim ki evden bu sınava odaklanarak 1 ay sonunda hazır bir konuma gelebilirsiniz, fakat her türlü kaynağa sahip olmanız lazım.
    Ben 4 yıl %100 ingilizce bölüm okudum, 2 yazımı amerikada geçirdim sürekli konuşarak,üstüne toefl kursuna gittim ama sınava girmedim.200 dolar gibi ücreti var ki eğer 85 altı alınacaksa pek değmiyor.(iş bankası müfettiş yardımcılığı toefl gereksinimi 85).Kaynaklarımı yazın sakin kafayla değerlendirip kendime inandığım zaman gireceğim.

İelts bana kalırsa çok daha kolay.hem bütün aşamaları bilgisayardan bağımsız hem de speaking kısmında bir insana konuşuyorsunız.Bu çok büyük bir avantaj.Ayrıyeten writing ve speaking konuları sanırım ucu açık konular oluyor.Dolayısıyla kendi kelime darcığınızla güzel yazılar yazabilir ve konuşabilirsiniz.Ama toefl öyle değil,konular akademik.Finans ile alakalı bir konu geldi mi eğer o alanda kelime bilmiyorsanız malesef düşük puan alırsınız.
    Dilersen sana birkaç writing çalışmamı özelden atabilriim,hocamın değerlendirmelerini ve nerelerde hata yaptığımı ve tahmini kaç puanlık bir yazı olduğu bilgisine bakabilirsin.

• Çalışmadan 102 aldım.
  • İyi bir ingilizcenizin olduğuna şüphe yok o zaman hocam.Tebrikler 👌🏻

• ielts sınavını türkiyede kabul etmiyorlar uyarıyım sadece
  • mojman kullanıcısına yanıt
    Bilkentte ediyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.