Şimdi Ara

evden kovulma tehlikesi yaşıyorum. nerelerde kalabilirim? nasıl geçinirim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
9.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mc Donald's da çalışabilirsin restoran da çalışmak istemiyorsan Lcw gibi yerler sürekli personel arayan yerler oralara başvurup bi şansını denemende fayda var. Bence de yukarda denildiği gibi işe başlayıp ilk ay maaşını almadan evden ayrılmayın. Olur da birden ayrılmak zorunda kalırsanız evden gece 2-3 e kadar açık restoranlar oluyor oralarda durabilirsiniz. Benim sorumlu olduğum restoran da bi abi 2 hafta otel gibi kullanmıştı oradan geldi aklıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araban varsa arabada uyuyabilirsin. Şehrinde varsa uygun fiyatlı bir hostelde kalabilirsin.

• Arkadaşlar türkiyede aile içi huzur azaldı ama herşeye rağmen ailenize yardımcı olun

Anne baba kelimeleri büyükmüş gibi görünebilir ama anneler ve babalar büyük stres altındalar

Şiddet çözüm değildir evden kaçmakta çözüm değil

En iyisi bir işe girip çalışmak hem evden uzak olursunuz hemde eve maddi katkıda bulunursunuz

Evden kaçmayın gitmeyin

Akıl vermeyi hiç sevmiyorum sizleri sevdiğim için yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: EkuIa

lc waikiki de çeyrek çalışan diye bir olay var aylık yemek+ çalışma parası yaklaşık 550-600 oluyor primlerle beraber sadece haftasonu çalışıyorsun üstelik başvur bence

Hocam biraz daha bilgi verebilir misiniz ? Hafta sonlari kaç saat calisiyolar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BASGAN REYIZ

babayla kavga etmek nedir?

akilli ol ve git babanin elini ayagini öp.

ergenlik dönemi icinde oldugun asikar.

baba döverde,severde.

Her babayı kendi babasıyla karıştıranları anlamak istiyorum ama olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerius Powder

quote:

Orijinalden alıntı: EkuIa

lc waikiki de çeyrek çalışan diye bir olay var aylık yemek+ çalışma parası yaklaşık 550-600 oluyor primlerle beraber sadece haftasonu çalışıyorsun üstelik başvur bence

Hocam biraz daha bilgi verebilir misiniz ? Hafta sonlari kaç saat calisiyolar ?

9 saat çalışıyorlar 1.5 saat molan var 1 saat yemek ve 30 dk dinlenme şeklinde sabah ve kapanış shifti var
  • trplayer kullanıcısına yanıt

Konu biraz eski ama yine de yazmak istiyorum.

Öncelikle günümüzdeki ekonomik sıkıntılar aileleri daha tartışmalı bir yapı haline getirdi. Olur olmadık her şeyde tartışma yaşanan evlerde zaten huzur olmaz, olsa bile çok geçici huzurlar olur. Yani süreğen bir tartışma hali var ise, en güzeli imkanlar dahilinde o evden ayrılmaktır. Bir yaştan sonra anne baba ile yaşamak veya anlaşmak zaten çok zor bir olay.

Tabi burada şöyle bir mesele var. Bazen görürüz ya filmlerde neşeli mutlu veya huzurlu aileler. İşte az da olsa bu ailelerden var ve eğer bu tarz aileler çevrenizde var ise bu evlerde tartışmaların az olduğunu görürsünüz.Tabi tartışmalar az olunca huzursuzluk da çıkmıyor.

Yani bu "evden kovmak" meselesi çok başka bir olay. Mesela bir anne veya baba veya ikisi neden evladını evden kovar? Bunun için gerekçeleri sebepleri nelerdir? Şimdi bu kısımları çok anlamıyorum açıkcası yani kafamda netleşmiyor. Benim kafamda hep evlattır düşüncesi var. İşleri ters gidebilir, maddi/manevi zararlara uğrayabilir, her şey olabilir yani. Bu gibi hallerde ona zulmetmek yerine (evden kovmak, para istemek, başını şişirmek vs vs) destek olmak lazım. Tabi bu desteği sonra başına kakmamak gerekir.

Bu yazıyı niye yazıyorum mesela? Bir arkadaşım var 35 veya 36 yasında. Bekar, işleri güçleri geçmişte ters gittiği için borca düşüp senelerce kredi ve borç ödedi. Bu süreçte ailesi destek olsa da başına kakıp sonra paraları geri istediler. Bu sürecin sonunda da evden kovdular defalarca. Yani yaşın şu oldu bu oldu git artık hesabı ama bunun söylleniş uslubunu hatırlıyorum. Tabi günümüz koşulları da belli, evden gitse nasıl gidecek, nereye gidecek veya aldığı maaş ile ne kadar geçinebilecek gibi sorular var. Tabi burada şu da akla geliyor, rahatsızlık nedir tam olarak evlattan dolayı? İçtiği su mu, yediği yemek mi? Ya da ne bileyim çamaşırı mı banyosu mu göze batan?

Maalesef bu konuları pek anlamıyorum. Yani anlıyorum ama anlamıyorum gibi. Tam olarak ikilemde kaldığım bir husus doğrusu.

İnşallah böyle tecrübeler kimse yaşamaz diyorum. Şununla da bitirmek istiyorum ki her evde tartışmalar vardır elbette ama bunun dozu önemli diye düşünüyorum. Yani bu tartışma anlarında söylenenler, hareketler, davranıslar bence asıl belirleyici unsur bu. Yoksa dediğim gibi her evde tartısmalar, kavgalar oluyor zaten irili ufaklı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.