|
Evden Kovulma Tehlikesi Yaşıyorsanız Neler Yapabilirsiniz?
Evden kovulmak, özellikle aile tarafından evden kovulunca karşı karşıya kalınabilecek zor bir durumdur. Böyle bir durumda, barınma ve geçim kaynakları bulmakta güçlük çekebilirsiniz. İşte evden kovulma tehlikesi yaşayanlar için bazı tavsiyeler:
Nerede Kalabilirsiniz?
- Geçici Barınma: Yerel sosyal hizmet kurumları veya yardım kuruluşları, evden kovulanlar için geçici barınma olanakları sağlayabilir.
- Evsiz Barınakları: Evsizler için barınma ve diğer destek hizmetleri sunan evsiz barınaklarına başvurabilirsiniz.
- Aile ve Arkadaşlar: Aile üyelerinizden veya arkadaşlarınızdan geçici olarak kalabileceğiniz bir yer isteyebilirsiniz.
Nasıl Geçinebilirsiniz?
- İş Bulma: Bir iş bulmak, geçim kaynakları bulmanın en önemli yoludur. İş ilanlarına başvurun ve iş arama motorlarını kullanın.
- Yardım Programları: Devlet veya yerel yardım programları, evden kovulanlar için mali yardım, yiyecek ve diğer destek hizmetleri sağlayabilir.
- Bağış: Hayır kurumları veya dini kuruluşlar, evden kovulanlara giyecek, yiyecek ve diğer bağışlarda bulunabilir.
Ek Öneriler:
- Yardım İsteyin: Evden kovulma konusunda utanmayın. Sosyal hizmet uzmanları, danışmanlar ve diğer profesyoneller size yardımcı olabilir.
- Plan Yapın: Evden kovulma ihtimaliniz varsa, önceden bir plan yapın ve olası barınma ve geçim kaynaklarını araştırın.
- Haklarınızı Bilin: Evden kovulma konusunda yasal haklarınız vardır. Haklarınızı öğrenin ve gerektiğinde yardım isteyin.
Evden kovulmak zor bir deneyim olabilir, ancak bu ipuçlarını takip ederek barınma ve geçim kaynakları bulabilir ve bu zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.