Şimdi Ara

Evden kuruya ethernet çektiricem, Cat6 mı cat5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

100 Megabit fiber kullanıyorum. Ancak hız 15 megabite düştü.

Telekom da sinyal iyi ölçük, eve giderken düşüyor. Kablo çektirin dedi gitti.

Ankastre den Telekom kutusuna boru var. Teknik servis oraya kablo çekilmez yer yok dedi.

Ancak apartmanda kablo geçebilen bi boşluk var, orası uygun dedi. Ayrıca başka tanıdık komşu fiber çektirdi ordan evin içine kadar. (gözümle gördüm baya fiber optik kablo, ont, ordan modeme geliyor 3ms fln ping, 200 megabit alıyor)

Şimdi cat5 maks 100 Megabit taşır diye bi yazı okudum.

İnanmak istemedim.

Evde sanırım cat5, 60 metre falan kablo var.

Ama açıkcası kablo fiyatı da öyle çok pahalı değil.

Yaptırmışken masraf etmişken en iyisini yaptırmak daha mantıklı değil mi?

5. Kattayız, 10 metre zaten kapıya kadar tutuyor.

30 metre apartman desek maks 40 metre.

50 metre yeter mi acaba?

Napıyım?

Kablo çeken usta bulup onla keşif mi yapsak fiyat alsam?

Cat6 mı çeksem?

1 haftaya kadar 97 megabit geliyordu modeme

Birde bu Cat6 modeme wan olarak ekliycem dimi

Telekomcu bana kablo çektirin ek yapmayın dedi tek kablo olsun dedi.

Network işlerinden anlayan biri bana yardımcı olur mu

Cat5 pense alacaktım baktım sıfır kablo daha ucuz,...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim konu yanlış yerde. İnternet bölümüne açman gerekiyor. Cat5 kablonun bandwitch düşük olur. Ping istediğin gibi olmaz. Cat6 daha yüksek ancak bir fiber kadar olamaz. Fiber kablo kırık olmadığı sürece hep aynı kalitededir. Deforme olmaz. Kırık olursa da hiç çalışmaz. Kablonun dışını soyan fare içini de yer. Valla bilemedim. Ya sizin çağırdığınız supervisör sizi başından savmış ya da kabloda benim bilemediğim deforme var. (Konunun uzmanı değilim zaten.) Eğer paran yetiyorsa fiber kablo al derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fivesecond

Kardeşim konu yanlış yerde. İnternet bölümüne açman gerekiyor. Cat5 kablonun bandwitch düşük olur. Ping istediğin gibi olmaz. Cat6 daha yüksek ancak bir fiber kadar olamaz. Fiber kablo kırık olmadığı sürece hep aynı kalitededir. Deforme olmaz. Kırık olursa da hiç çalışmaz. Kablonun dışını soyan fare içini de yer. Valla bilemedim. Ya sizin çağırdığınız supervisör sizi başından savmış ya da kabloda benim bilemediğim deforme var. (Konunun uzmanı değilim zaten.) Eğer paran yetiyorsa fiber kablo al derim.
    Fiberi eve çekersem ONT cihazı gerekecek. 2ms için değmez. 5ms alıyorum normal telefon hattı ile

Ekipler şunu söyledi, hız iyi, eve gidince sinyal düşüyor. Kablolama yaptırın, telefon veya ethernet cat olarak dedi

Hız zaten 100 Megabit paket.

Evlerin ankastre telefon hattı ince bir borudan geliyormui ve oraya yeniden döşeme yapılmıyor maalesef

Mecbur dışardan döşenecek. Fare yemiycek hocam pratik olarak mümkün değil yukarıdan geçiyor hep kablo.

Ama cat6 aldım zaten. Çünkü hem shield olayı var, hem daha dayanıklı içinde kırılmasın diye plastik var, hemde bandwith daha yüksek. Zaten 50mt kablo 60tl yani çok pahalı değil zaten olmuşken cat6 olsun dedim.

Yarın bi teknoloji devrimi olur 200 megabit gelse lazım olmuş olur. Fiber evine arkadaşım superonline çekti, nasıl çekti bilmiyorum. Gözümle ee gördüm para da almadılar.

200 megabit 3ms kullanıyor

Bizim de tarife 100tl idi 100 Megabit sınırsız oldu 160tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 7 Temmuz 2020; 11:31:47 >

• Valla cat6'nın gecikmesini bilmiyorum desem yeridir. 250MHz bandwitch var. 1000mbit hız destekliyor. 23 awg olanlar (cat6a) daha yüksek hızlara çıkıyor. 10Gbit gibi. En son bir şantiye işinde bulundum. O bölgeye fiber kablo gitmediği için adamlar cat7 kablo çekmişler. Evin içinde de cat8 patch kablo kullanmışlar. Tabi bu dediğim lüx diye tabir ettiğim bir site için.

Adamlara sorduğumda fiber varsa bu kablolarla uğraşmıyoruz diyordu. Karar senin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fivesecond

Valla cat6'nın gecikmesini bilmiyorum desem yeridir. 250MHz bandwitch var. 1000mbit hız destekliyor. 23 awg olanlar (cat6a) daha yüksek hızlara çıkıyor. 10Gbit gibi. En son bir şantiye işinde bulundum. O bölgeye fiber kablo gitmediği için adamlar cat7 kablo çekmişler. Evin içinde de cat8 patch kablo kullanmışlar. Tabi bu dediğim lüx diye tabir ettiğim bir site için.

Adamlara sorduğumda fiber varsa bu kablolarla uğraşmıyoruz diyordu. Karar senin.
    Aynen bende lüks yerde yaşıyorum fiber var ama kutuya kadar. Sonra eve fiber çekmiycem. Direk modeme gelsin ethernet yeter. Usta gelsin bakalım
    Düşük hız ve kopma oluyor. 20 senelik telefon kablosu dayanmıyor demek

• Cat6 çektirdim. 50 metre fazlası ile yetti evin içinde 10 15 metre kaldı kablo. Modem için hareket alanı var.

İyi ki cat5 almadım. Çünkü Telekom kutusunun orda bütün apartmanın elektrik kabloları var şalter var. Yani EMF dalgası yiycek her türlü.

Cat5 bundan etkileniyor.

Evlerin çektiği elektrik hepsi siyah büyük kablolarla bi yerden geçiyor ordan da benim ethernet. İlla etkilenir zaten.

O yüzden kimse cat5 fln çektirmesin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.