4 katlı müstakil bir eve tasınıyoruz, laz müteahit ( benzetme degil, müteahit gerçekten laz ) her odaya anten girişi koymuş ama kabloların nereye çıktığı belli degil. anten girislerinin arkasında kanal var oldugunu umarak..
eve merkezi sistem kurmanın mantıklı olacagını dusunuyorum, halihazırda kullanılan 3 tv var ama cogalması kuvvet ile muhtemel o yuzden 5 odaya ayrı hat cekmek istiyorum.
gelellim sorularıma..
1 merkezi sistemlerde lnb nin tek cıkıslı olması yeterlimidir ? yoksa kac tv ye cekilecekse aynı sayıda cıkısı olan lnb mi gerekir ?
2 MULTİSWİTCH-SANTRAL merkezi sistem icin yeterlimidir ?
Bu LNB nin 4 çıkışı, santraldeki A yazan uydu girişine irtibatlanır....
Mesela Türksat için Quaddro LNB li bir çanak kurdun bunu Santralin A girişine bağladın..
Yetmedi Quaddro LNB li bi çanak daha kurdun onuda B girişine bağlarsın (İster Astra, Hotbird Vs.)
Yetmedi Digitürk EutelsatW3 Uydusu için, 1 tane MDU4 LNB bağlar onuda C girişine bağlarsın......
Hatta bu santrale Terresterial Karasal veya Kamera Modülatörü de bağlayabilirsin... Kamerayı kapıya takar TV den kim gelmiş kim gitmiş görürsün...
Link verdiğin Santralin 8 aboneye çıkışı var....Resimde 16 çıkış gözüküyor ama yanlışlık var....Fiyat da yanlış olabilir....
Neyse; Her uyduya santralden 1 kablo çekmen yetiyor.... Senin her odada bulunan anten çıkışları Kablo tv için veya karasal yayın için veya uydu tesisatı için hazırlanmış olabilir... Her kablo nereye çıkıyor öğren bence...
quote:
Orijinalden alıntı: janjarre
Madem 5 odaya hat alacaksın Merkezi sistem kurman senin için daha iyi olur...
Bu LNB nin 4 çıkışı, santraldeki A yazan uydu girişine irtibatlanır....
Mesela Türksat için Quaddro LNB li bir çanak kurdun bunu Santralin A girişine bağladın..
Yetmedi Quaddro LNB li bi çanak daha kurdun onuda B girişine bağlarsın (İster Astra, Hotbird Vs.)
Yetmedi Digitürk EutelsatW3 Uydusu için, 1 tane MDU4 LNB bağlar onuda C girişine bağlarsın......
Hatta bu santrale Terresterial Karasal veya Kamera Modülatörü de bağlayabilirsin... Kamerayı kapıya takar TV den kim gelmiş kim gitmiş görürsün...
Link verdiğin Santralin 8 aboneye çıkışı var....Resimde 16 çıkış gözüküyor ama yanlışlık var....Fiyat da yanlış olabilir....
Neyse; Her uyduya santralden 1 kablo çekmen yetiyor.... Senin her odada bulunan anten çıkışları Kablo tv için veya karasal yayın için veya uydu tesisatı için hazırlanmış olabilir... Her kablo nereye çıkıyor öğren bence...
Bu gun eve bakabildim, terasda, catının basladıgı yerde 4 adet ici bos boru var, sanırım bunlar anten kablo kanalları, 25tl lik susta alıp bir bakıcam, sonu nereye cıkıyor diye.
onun sonucuna gore de merkezi yada standart uydu arasında secimi yapıcam.
Tavsiyeler icin tesekkurler :)
proximussaP
kullanıcısına yanıt
selam kardesim ben senin yerinde olsam merkezi sistem icin mulswice gerek duymadan eger her katın salonuna turksat vermek istersen bitane 4 cıkıslı lbn alman yeterli eger 4 katada 2 yayin veririm diyorsan o zaman 8 cıkıslı lbn alman daha mantıklı tek canak icin maliyeti ortalama 150 lirayi bulur 8li lbl canak ayak ama dersenki ben herkatta turksat hotbird 2 odada izlemek istiorum dersen bir 8li lbn bir canak vede her daireye 2 daizek olarak hesaplarsak 8 daizek alip cozebilirsin bana kalirsa 2 tane 4 lü lbn 4 tanede daizekle merkezi sistemini kurarsin kardesim ..
quote:
Orijinalden alıntı: cuteftp
selam kardesim ben senin yerinde olsam merkezi sistem icin mulswice gerek duymadan eger her katın salonuna turksat vermek istersen bitane 4 cıkıslı lbn alman yeterli eger 4 katada 2 yayin veririm diyorsan o zaman 8 cıkıslı lbn alman daha mantıklı tek canak icin maliyeti ortalama 150 lirayi bulur 8li lbl canak ayak ama dersenki ben herkatta turksat hotbird 2 odada izlemek istiorum dersen bir 8li lbn bir canak vede her daireye 2 daizek olarak hesaplarsak 8 daizek alip cozebilirsin bana kalirsa 2 tane 4 lü lbn 4 tanede daizekle merkezi sistemini kurarsin kardesim ..
Dusununce benim de aklıma, klasik bahsettigin sistem daha cok yatmaya basladı, merkezi sistemin bana pek bir artısı olmayacagı gibi maliyeti yukseltecek.
bana simdilik 4 cıkıslı bir lnb yetiyor da artıyor bile, sadece turksat dsmart izliyoruz, ilerleyen donemlerde ihtiyaca gore sekillenir zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: proximussa
quote:
Dusununce benim de aklıma, klasik bahsettigin sistem daha cok yatmaya basladı, merkezi sistemin bana pek bir artısı olmayacagı gibi maliyeti yukseltecek.
bana simdilik 4 cıkıslı bir lnb yetiyor da artıyor bile, sadece turksat dsmart izliyoruz, ilerleyen donemlerde ihtiyaca gore sekillenir zaten.
Bu nasıl bir hesap yaw ???
++ Türksat için 8 çıkışlı lnb 110 TL
++ Hotbırd için 8 çıkışlı lnb 110 TL
++ Bunları birleştirmek için 8 adet Dıseq 10 x 8 = 80 TL
++ Sonuç= 300 TL artı kablo ve Dıseq lerden oluşmuş, verimsiz üstelik arıza oranı yüksek bir sistem. Yarın birgün canın dijitürk çekersen ayrıca uğraş dur.
Sanralde ise
++ Türksat için santral lnb 44 TL (İnverto marka çok iyididr)
++ Sonuç= 198 TL artı derli toplu arıza oranı sıfıra yakın bir sistem... Diğer avantajı ise Santralin 3. uydu olarak dijitürk girişi var + Karasal yayına geçtiğimizde karasal anten girişi var......
8 Çıkışlı olduğu için bir daha çanak çömlek lnb dıseq kuma muhabbetide yok......
quote:
Orijinalden alıntı: janjarre
quote:
Orijinalden alıntı: proximussa
quote:
Bu nasıl bir hesap yaw ???
++ Türksat için 8 çıkışlı lnb 110 TL
++ Hotbırd için 8 çıkışlı lnb 110 TL
++ Bunları birleştirmek için 8 adet Dıseq 10 x 8 = 80 TL
++ Sonuç= 300 TL artı kablo ve Dıseq lerden oluşmuş, verimsiz üstelik arıza oranı yüksek bir sistem. Yarın birgün canın dijitürk çekersen ayrıca uğraş dur.
Sanralde ise
++ Türksat için santral lnb 44 TL (İnverto marka çok iyididr)
++ Sonuç= 198 TL artı derli toplu arıza oranı sıfıra yakın bir sistem... Diğer avantajı ise Santralin 3. uydu olarak dijitürk girişi var + Karasal yayına geçtiğimizde karasal anten girişi var......
8 Çıkışlı olduğu için bir daha çanak çömlek lnb dıseq kuma muhabbetide yok......
Arkadasın dedigi gibi iki uydu kurma niyetim yok ustat zaten,
ben tek 4 cıkıslı lnb ile isi cozme derdindeyim 4 cıkıslı inverto alıp direk baglicam, oda hepsidijital de 90 tl civarlarında.
bu arada sen inverto santral lnb yi 44 tl ye nerde buldun acaba?
Ama su da var normal lnb catıdan 4 kat asagı inicek kablolarla, bunda saglam bir kayıp olur diyorsanın, yonumuz yine merkezi sisteme donucek
arkadasim burda sorun malzeme kalitesi fiyati deil önemli olan yabanci canagi kurucaksin o kadar masraf ediceksin peki ne izliyceksin yabanci canakta eger dreambox falan yoksa gereksiz bana kalirsa dilinden anlamam mac desen bizim turk kanallari veriyor sen al bi 4 çikisli lbn cek kablonu bitir işi ucuzundan haa dersen bende dreambox war o zamanda takarsin bi daizek 2 canaktan 3 lbn ile 4 uyduyu alirsin izlersin mesala o ayri bi konu siriüs kelepcesiyle yabanci canaktan 2 lbn ile 3 uydu alirsin baglar izlersin ama eger normal fta cihazin warsa gerek yok hocam tek çanak kurarsanda 0.1 db lik next baff herz önerebilirim sana ortalamada 45 ila 60 lira arasi degisir lbn den lbn fark war peki arkadasta ole dioda ilerde uydulari cogaltmak isterse ne olıcak peki astra sirius eklemek isterse ayri katlara mecburen daizeke donecek multiswich bosa çıkacak hem ariza demissin su görmesin daizekler yeter
proximussaP
kullanıcısına yanıt
++ Eğer 4 çıkış yetiyorsa doğru söylüyorsunuz....4 çıkışlı Quadd Lnb almak en güzeli
üç senedir inverto black ultranın tek çıkışlısını kullanıyorum, kemerburgaz da oturduğum için, bizim buralar hayli rüzgarlı ve kışlar sert olabiliyor, ona rağmen beni hiç üzmedi.
o yüzden lnb denildiğinde, şimdiler de benim aklıma başka bir marka gelmiyor.
Neyse sorunu çözdük demektir, çok teşekkürler yardımlarınız için :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme