Şimdi Ara

EVERESSTE BAKTIGIMDA AUK NE DEMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EVERESSTE BAKTIGIMDA AUK NE DEMEK EKRAN KARTIMA FAN TAKTIMDA EKRAN KARTININ ÜZERİNİ ELLEDİMİ SICAK OLUYOR SİZDE NEDEN
     EVERESSTE BAKTIGIMDA AUK NE DEMEK

• auk degilde aux olacak bu ambians olarak geçiyor tam olmasada sanırım ortam ısı farkı .. senin ekran kartında ısı sensörü olmadıgı için sadece işlemci ve anakartının ısısını görebilirsin birde hdd tabi.. ekran kartı ısınır bunda neden denecek bir durum yok.. çaliştıgında vucut ısın yükselmezmi aynı mantık
  • hdd sıcaklığı nasıl görülebiliyor acaba???
  • BEN KENDİ ÜZERİNDEKİ SOGUTUCUYU SÖKTÜM VE BAŞKA BİR TANE FAN TAKTIM 9 YTLYE ALDIM AMA BAYAN BANA 5DEN VERDİ DİYORUM ACABA YANMASINMI
  • fansız bile kullanan var //

hdd ısısı ise bildigim kadarıyla hdd lerde bulunan ''s.m.a.r.t'' lisanslı bir teknoloji'' bu özelligi kullanarak ölçüyor

S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology) IBM tarafından geliştirilmiştir. Sabitdiskteki hataların, cihaz tamamen arızalanmadan tespit edilmesini mümkün kılar vs..

buldugum bir dıger açıklama

SMART Teknolojisi...

SMART Teknolojisi 1992 yılında IBM tarafından 3.5 inçlik diskler için tasarlanmış olan bir teknolojidir. Smart sayesinde diskler kendi kendilerini denetleyip olması muhtemel konularda, BIOS’a ve kontrol kartına sinyaller gönderiyorlar. Bu bir anlamda kendi durumlarını ve oluşabilecek hataları denetleme mekanizmasıdır. Smart kendi içerisinde PFA (Predictive Failure Analysis - Olası Bozukluklar Analizi) teknolojisini içerir. Bu sayede sürekli kendini denetleyen bir disk, bozulma durumunda sizi uyarır. Bu özellik için BIOS’unuz ve kontrol çipleriniz smart teknolojisine uyumlu olmalıdır. Bu teknolojide bozulmalar 2 gruba ayrılır. Tahmin edilebilir ve edilemez. Tahmin edilemez hatalar genelde statik elektrik, ısınma veya darbesel nedenlerden dolayı bir anda ortaya çıkar. Tahmin edilebilir hatalar ise mekanikseldir. Mesela okuyucu kafanın normalden hızlı veya yavaş hareket etmesi gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.