Şimdi Ara

Everest Stres Memory hatası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sizlere biraz da donanım bilgisine güvenenlere bir sorum olacak.

Sistemim asagida gibidir.
    Abit AW9D-MAX i975X -- Q6600 G0@(320MHzx9) - 2x1 Gb Corsair XMS2 800MHz 4_4_4_12 -- Asus EAH3850 512Mb -- Thermaltake 750W

Sistem hız aşırtma olmadan 267 MHz de ve DRAM:CPU oranıda 2:3 de iken RAM doğal olarak 800MHz olarak çalışıyor.

Sistem, Everest CPU ve Memory testlerinde saatlerce bir sorun olmadan çalışıyor.

FSB'yi 320MHz'e çıkartıp DRAM:CPU oranını'da 4:5'e getirip. yine RAM'i 800MHz olarak çalıştırıyorum. Bu ayarda sadece CPU voltajını 1,27V'den 1,3V'a çıkartıyorum. %20'lik CPU overclock için başka hiç bir ayarı değiştirmiyorum.

XP Pro.da, Everest testinde CPU testlerinde hiç bir sorunla karşılaşmıyorum. Yani CPU %20'lik artışı rahatça karşılıyor.
    Ama Stres Memory testlerinde 1dk. içinde sistem çakıyor.

Anlamadığım aynı RAM, aynı hız, aynı voltaj, aynı timing'ler ama RAM testlerinde sistem çakıyor. Everestte sorun olabileceğini düşünüp Crysis'i açtım. Oda açılırken sisteme reset attı.

Şimdi siz ustalara soruyorum.
    %20'lik FSB artışı ile anakartta ne değiştide CPU testleri sorunsuzca tamamlanıp, hiç overclok olmayan RAM'ler gümlüyor.
    Bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• Donanım bilgisine güvenen arkadaşlardan açıklama bekliyorum..
    Saygılar...
  • Bilgisi düşük seviyede biri olarak sağlıklı bir yanıt gelene kadar misadenle sesli düşünmek istiyorum.

Ramin timingleri ve mhz i aynı kalsa da, fsb yi arttırdığında tüm işlemler hızlanıyor ve default voltajındaki ramlerin yanıt vermekte zorlanıyor olabilir mi acaba? Saçma gibi görünse de rame biraz voltaj vererek basit bir deneme yapabilirsin. 1.8v ise 1.9v a alarak sözgelişi.

Buradan yanıt alman uzun sürebilir; verdiğim örnek dışında, oyundaki resetin de kesinlikle ram den kaynaklandığını anlayabilmek için ram hızlarını düşürmek, timingleri arttırmak gibi değişik yolları da denerdim.
  • Umarım bir ara buraya uğrar son durumla ilgili bilgi verirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.