Şimdi Ara

Evet şifreleme oldu ama...YGS Şifre Skandalı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ComRad3

ÖSYM nin yaptığı açıklamaya göre şifre sadece basına verilen kopyada tutuyormuş. kitapçıklar adaya özgü olduğu için her adaya farklı bir kitapçık veriliyor. E tabiki de bazı kitapçıklara şifre uygulandığında basın kopyasından daha az net çıkarırken bazıları da basına verilen kopyadan daha iyi net çıkarma ihtimali de böylece ortaya çıkmış oldu. Adana'da birçok öğrenciler sınavdan önce böyle bir şifrenin mevcut olduğunu duymuş. bazıları şifre ihtimaline inanmamış bazılar da şifrenin olabileceğine inanıp şifrenin nasıl olacağını araştırmış. Araştıranlar biri de şanslıymış. Çünkü matematiği çok kötüydü ve onun kitapçığı da şifrenin uygulanmasına çok uygun bir şekilde hazırlanmıştı. Sadece matematikte 35 tane tutmuş.

Ama maalesef ÖSYM ilk 1000 girenlerde kopya çekilip çekilmediğini araştıracakmış . E zaten ilk 1000 e girenler 4 yıllık lise hayatını tamamen bu sınava adamış insanlar. bunların kopya çekme ihtimali yok. Bunların çoğunun da diplama notu 80'in üzerinde.

Ve beni çok rahatsız eden başka bir şey de var. sınavda müfredat dışı sorular çok olmasına rağmen niye milli eğitim bakanı veya başbakan buna itiraz etmediler. Müfredat dışı sorular dershanelerin işine yarıyor. MEB kendi müfredatına sahip çıkamıyor.

Eğer kopyayı çekecek, kopyaya ihtiyacı olan adam ilk 1000'e girmeye çalışır mı? Geçen sene salak gibi 500 yaptılar, salak gibi kaldılar. Hiç bilmeyen biri bile 100 net civarı yapıp en azından bir yerlere kapak atabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: The StrongHold
    iide arkadaş her ota poka iptal istenirse bu işin sonu gelirmi... bir hata yapılmış kabul ediliyor ve açıklama
    yapılıyor : hatamız var kabul ediyoruz , ve hatamız birilerinin hakkını yemeye sebep olmamıştır diyor..
    iyi güzel benim sınavım kötü geçti ben iptal olsun istiyorum... sınavda kitapçığımın üzerinde bir nokta vardı
    konsantrasyonumu bozdu iptal edilsin... gece uyuyamadım sınav iptal....dışarda 2 kedi çiftleşiyordu sınav iptal .....iptal iptal....
    sınavı iptal ettiler hadi ... 2. basamak geldi çattı .... ikisini 1 gün arayla yaptılar .... ne yapacak 1 700 000 insan ? ellerinde değil mi ? adam der ygs sabah 10 da lys de öğleden sonra 17 de .... ne yapacaksın ?
    gene 1000 kişi sokaklara çıkar sap gibi ..... iptal diye.... adam da iptalin babasını sana böle yapar.. al sana
    iptal der.....

arkadaş deki ali mehmet kopya çekti ben usulsüzlük tespit ettim.. ispatı da bu... ver savcıya.... ortada bir
    hata var fakat bu hatadan istifade eden bulunamıyor... yani varsa zaten en az bir kişinin yaptığını
    ispatlasınlar tüme yaysınlar iptal olsun...

iptal olsun olmasın şahsım adına hiç umurumda değil .. ama geri kalan bu kadar insan aynı piskolojiye
    dayanamaz ...
    iyi veya kötü bir sınav bitti .. belki birilerinin çıkarı oldu (reklam artisleri çiçek abbas gibi) .. ispatı olmayan
    olaylar ... tamam hakkımızı savunuyoruz ama başkasının ağzından çıkanı tartmadan at gözlüğü ile de olmaz ki be kardeşim.... adam bişey diyor .. kesin doğrudur yyürü be haydaaaa........... olur mu be..
    madem bu kadar bilinçsizsiniz ne diye sınava giriyorsunuz ? ... kusura bakmayın ama koyunluk yeni nesile yakışmıyor.... hemde hiç..........

Ben kimsenin ağzından çıkanı tartmadan konuşmuyorum.
    Ösym başkanı birşey diyor, doğru diyodur haydaa peşinden diye inanları görüyorum ama...
    Bilinçsizlik kendi sitelerinde belgelerle kolayca yalanlanabilen ösym'nin yalan beyanatlarına inanmaktır.
    Gerçekten de koyunluk gençlere hiç yakışmıyor, hem de hiç.

Ösym başkanı bu mektubunda da daha önceki açıklamasında da ne diyor ? "Basın kitapçığı ile öğrencilerin kitapçıklarının bir ilgisi yoktur" diyor.
    Yalan söylüyor.Ösym'nin bu iddiayı çürütmek amacıyla kendi sitesinde verdiği örneklerde bile aday kitapçıklarındaki şıkların sıralamasının basın kitapçığı ile aynı olduğu, sadece şıkların kaydırıldı görülüyor.
    Ösymnin sitesine konulan sınav kitapçıkları incelendiğinde de aynı sonuç görünüyor.

Hata yaptık kabul ediyoruz demekle iş bitmiyor.Yüzbinlerce, milyonlarca genç insan bu sınava ümit bağlıyor.
    Benim en çok kızdığım böyle saçma bir sınav yaptığı için ösym'dir.

Bu sınav iptal olsa da olmasa da birilerine haksızlık olacaktır.Ösym yaptığı salakça hatalarla insanların hakkını zaten yemiştir.
    Ben bu sınavın iptal edilip yerine yeni bir adil sınav yapılmasını daha hakka uygun görüyorum şahsen.
    Bu durumda da hakkı yenenler olucaktır, dediğim gibi ösym her halükarda birçok kişinin hakkını yemiştir.Ama bu ihtimal bana göre daha adil..

Bir de mektubu verdiğim mesajı oku sana zahmet az yukarıdan.Orda yazdıklarımı tekrar etmiyim şimdi.

edit; son bir not.İnan bana mesajını anlamak gerçekten güç.Harften çok nokta koymuşsun.Düzenli cümle kurmak bu kadar zor mu gerçekten ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_nightmare -- 13 Nisan 2011; 14:52:16 >

• şu vakitten sonra birşey değişmez arkadaşlar.açın haberler izleyin gündemin nasıl değiştirildiğini görün.ygs'yle lys çok yakın yapılamaz neden yapılamaz ? ygs sonuçlarında barajı aşabilenler girecek sadece lys'ye o yüzden aralarında en az 1-1.5 ay boşluk olmak zorunda.bu ne demek ? ygs iptal olursa yeniden hazırlanması 1 ay okunması 1 ay ee lys geldi o zaman lys'yi de ertelemek gerekecek lys'yi de hazırlayacaklar.e yerleştirmeler de gecikti.O zaman üniversitelerin açılmasını da geciktirelim biraz demek zorundalar.Bu da felaket bir zincirleme olur.ha olması gerekir mi ? Kesinlikle gerekir.Ama AKP seçimden önce böyle bir yolsuzluğu kabullenir mi ? hayır değil mi ? ben de öyle düşünmüştüm.
  • ÖSYM bu açıklamasıyla itiraf etmiştir.
    ÖSYM'nin bu açıklaması DELİL niteliğindedir.
    Ankara Bölge İdare Mahkemesi iptal etmese bile bu konu DANIŞTAY'a gidecektir ve oradan İPTAL kararı çıkacaktır.
    Bu işler öyle SEHVEN'le falan yırtılamaz..
    1.7 milyon öğrencinin geleceğiyle ilgili böyle bir sınav HATA kaldırmaz.
    En ufak bir şüpheli durum bile iptal için yeterlidir.
    Kaldıki ortada KPSS rezaleti var..
    Bu işlerin böyle peşpeşe olması tesadüfle,sehvenle açıklanamaz.
    Çorbaya kocaman bir sinek düşmüştür.

Ama..bu şaibeli sınavlardan kurtulmanın tek yolu 12 hazirandir.
    Bu zihniyet sandıklarda İPTAL edilmelidir.
  • olay ilk çıktığından beri hükümet üyeleri,yök başkanı ve yandaş medya bu olayı yalanlama peşine düştüler. bu kervana son olarak başbakan erdoğan da katıldı ve olaya son noktaya koydu zaten. olay mahkemede ama hiç bir yargıç şu an da erdoğan'ın aksi bir karar alamaz. zaten bu açıklamarda yargı kararını etkileme amacıyla yapılıyor.

arkadaşlarında belirttiği gibi seçime 2 ay kala bu olayın üstünün örtülmemesi mesela sınavın iptal edilmesi her açıdan hükümet için darbedir. zaten yolsuzluklar üzerinden muhalefet yapan kılıçdaroğluna koz vermektir.

bu olay artık kapanmıştır. bu saçmalıkları sindirmek zor ama yapacak birşey yok bu düzende.
  • CNNTürk te Türk Eğitim Derneği başkanı konuşuyor mektup ile ilgili.
  • adama bak ya :S birde adam prof olmuş. İlk önce şifre yok diyor.Sıkışınca evet var diyor. Biz kime inanacaz artık. Bu ne ya :S şifre varsa kopyada var demektir.Kopyayı çekenler çekti artık. Şimdide lys bakın diyorlar :S
    çalışacaz ama artık eski güven kalmadı osym ye.
  • Ya orada o kadar muhabir var. Durmadan soru soruyorlar. Bir Allah'ın kulu çıkıpta demiyor mu? "İlk başta şifre yok dediniz, daha sonra niye bunu kabullendiniz. Duruma göre mi şerbet veriyorsunuz?" diye bir Allah'ın kulu konuşamıyor. Bu soruyu sorsalar ne cevap verecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Ya orada o kadar muhabir var. Durmadan soru soruyorlar. Bir Allah'ın kulu çıkıpta demiyor mu? "İlk başta şifre yok dediniz, daha sonra niye bunu kabullendiniz. Duruma göre mi şerbet veriyorsunuz?" diye bir Allah'ın kulu konuşamıyor. Bu soruyu sorsalar ne cevap verecek?

Ülkemizde ''ileri demokrasi'' değil de ''normal demokrasi'' olsaydı tabiki gazeteciler her soruyu sorabilirdiler..
    Gazeteciler soru sormaktan tırsıyorlar..
    Sormaya kalksalar hemen ''ergenekoncu'' yaftası hazır..
  • Celal ağzımı bozdurma benim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Levs kullanıcısına yanıt
    Bozsana ağzını
    Niye bozuyorsun seni sinirlendiren nedir?
  • 4 sene önce ki konuyu boş yere hortlatıp forumu meşgul ediyor gerekçe bu.

• Boş yere değil.
    Belki bazı insanlar bu konuyu görüp hatırlar.
  • Beyler o şifreleme hala devam ediyormu ya belki taktik değiştirmiştir ösym şifrelemede :D

• WhoWeAre W kullanıcısına yanıt
    Ne uplayıp duruyon be dingil

• Ya arkadaşlar sınavın iptal olması, imkansız, olsa ne ara yenisini yapıp ta lys yapıpta tercihler olucak akıl var mantık var

• quote:

Orijinalden alıntı: sgb5361

Ya arkadaşlar sınavın iptal olması, imkansız, olsa ne ara yenisini yapıp ta lys yapıpta tercihler olucak akıl var mantık var

PAUSUDHASDHAISUDHUH SAZAN BALIĞI MI O
  • 5 sene aq

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saka maka ne hak yendi be

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.