Şimdi Ara

EVGA GTX 580 Sıcaklık düşürme macerası...Extreme GPU MOD! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gpunun ıhs sini sökmek cok uzun sürmüştür gibi geliyor bana 1 2 mm sonrası riskli falçatayı batırınca bir direnç gittimi çöp kart :)

Ama güzel olmuş sonuçlar daha da içi açı açılmaz o kartın :)
  • ben 3-4 defa açtım merak etme ;)
  • Vay vay helal olsun valla tecrübe resmen konuşmuş hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0d3r36

Vay vay helal olsun valla tecrübe resmen konuşmuş hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Beğenmene sevindim
  • Kartın akıbetini çok merak ediyordum.Çalışmanızı çok beğendim gayet güzel ve örnek bir çalışma olmuş tabi bilgisi ve cesareti olanlara herkesin yapabileceği bir işlem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion4201

Kartın akıbetini çok merak ediyordum.Çalışmanızı çok beğendim gayet güzel ve örnek bir çalışma olmuş tabi bilgisi ve cesareti olanlara herkesin yapabileceği bir işlem değil.

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim
  • @Aysat

Çok üzel anlatım ve paylaşım,
    Teşekkkürler.
  • Bu ihs mod sonrası o plakayı tekrar takmak gerekiyormu yoksa termal macun sürüp direk soğutucuyu taksak gpu üzerine daha mı verimli olur? Bende gtx 560 ti kartımı ihs mod yapmaya karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Bu ihs mod sonrası o plakayı tekrar takmak gerekiyormu yoksa termal macun sürüp direk soğutucuyu taksak gpu üzerine daha mı verimli olur? Bende gtx 560 ti kartımı ihs mod yapmaya karar verdim.

eğer stok soğutucunuz varsa büyük ihtimal IHS olmadan tam oturmayacaktır işlemci üzerine bu yüzden IHS tekrar takılarak soğutucuyu monte edebilirsiniz. eğer 3. parti bir soğutucunuz varsa (gelid icy,accelero vs ) IHS takılmadan da monte edilebilir çünkü bu soğutucuların çok fazla opsiyonu var ve bir çok karta uyum sağlıyorlar.Aslında çok dert edilecek birşey değil çünkü IHS olsun olmasın sıcaklık farkı 1 derece ancak olur. yeter ki ihs ve soğutucu arasındaki yüzeyler birbirine tam otursun. tam oturup oturmadığını anlamak için termal macun izine bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

quote:

Bu ihs mod sonrası o plakayı tekrar takmak gerekiyormu yoksa termal macun sürüp direk soğutucuyu taksak gpu üzerine daha mı verimli olur? Bende gtx 560 ti kartımı ihs mod yapmaya karar verdim.

eğer stok soğutucunuz varsa büyük ihtimal IHS olmadan tam oturmayacaktır işlemci üzerine bu yüzden IHS tekrar takılarak soğutucuyu monte edebilirsiniz. eğer 3. parti bir soğutucunuz varsa (gelid icy,accelero vs ) IHS takılmadan da monte edilebilir çünkü bu soğutucuların çok fazla opsiyonu var ve bir çok karta uyum sağlıyorlar.Aslında çok dert edilecek birşey değil çünkü IHS olsun olmasın sıcaklık farkı 1 derece ancak olur. yeter ki ihs ve soğutucu arasındaki yüzeyler birbirine tam otursun. tam oturup oturmadığını anlamak için termal macun izine bakın

Şuradaki arkadaşta yapmış stok soğutucu ile ve direk temas ettirmiş gpu ile. Sıcaklıklarda ve fanda düşüş meydana gelmiş.

http://www.overclock.net/t/1334340/asus-gtx560-ihs-removal-and-temps

Şuradaki adamda aynı şekilde ama gayet iyi sonuç almış.

http://www.overclock.net/t/1348974/msi-gtx570-ihs-mod

Vidaları iyice sıkınca bir sorun teşkil edeceğini pek sanmıyorum deneyip görücez artık. İnş çakıyı gpu'ya kaydırmam

• yazınız eğlenceli olmuş okurken sıkılmadım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

garantisi devam ediyorsa bence garantiye yollayın kartı bakarsınız gtx 670-680 verirler. (yurt dışına yollamak biraz pahalı ama değer bence.)

düşündüm , ama yok fatura lazım yok ilk kullanıcı lazım şu fiyata gönderirsiniz falan fıstık yok dedim uğraşamam garantiyle. inat ettim ben bu kartın sorununu çözecem dedim :) kart yanlış kişiyle savaşa girdi anlayacağın :)

hocam benim imzamdaki kart fabrika çıkışı aşırı oc'li olduğu için sıfır aldığım günden beri hep çok sıcak. kışın 89 derece yazın 94 derece ben öleyim mi şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: cerkez_genc_07

quote:

quote:

garantisi devam ediyorsa bence garantiye yollayın kartı bakarsınız gtx 670-680 verirler. (yurt dışına yollamak biraz pahalı ama değer bence.)

düşündüm , ama yok fatura lazım yok ilk kullanıcı lazım şu fiyata gönderirsiniz falan fıstık yok dedim uğraşamam garantiyle. inat ettim ben bu kartın sorununu çözecem dedim :) kart yanlış kişiyle savaşa girdi anlayacağın :)

hocam benim imzamdaki kart fabrika çıkışı aşırı oc'li olduğu için sıfır aldığım günden beri hep çok sıcak. kışın 89 derece yazın 94 derece ben öleyim mi şimdi

sorun ya soğutucu ile gpu arasında yetersiz temas ya da ısı plakası ile gpu arasında yetersiz temas .senin kartı 65-70 dereceye kadar düşürebilirm :D sen de deneyebilirsin ama kartı bozarım dersen (ki tecrüben yoksa muhtemel :D ) uzak dur =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aysat -- 11 Eylül 2013; 22:00:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorun ya soğutucu ile gpu arasında yetersiz temas ya da ısı plakası ile gpu arasında yetersiz temas .senin kartı 65-70 dereceye kadar düşürebilirm :D sen de deneyebilirsin ama kartı bozarım dersen (ki tecrüben yoksa muhtemel :D ) uzak dur =)

kartı geçen sene sıfır almıştım bu temassızlık sorunları olabilir mi sence? kart hiç açılmadı da.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kartı geçen sene sıfır almıştım bu temassızlık sorunları olabilir mi sence? kart hiç açılmadı da.

yukarıda bahsettiğim iki sorunda biri olduğuna eminim hocam.garanti varsa garantiye yolla.kartımı uzun yıllar kullanmak istiyorum de 94-95 derecede yani sınırlarda çalışıyor diye bildir :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yukarıda bahsettiğim iki sorunda biri olduğuna eminim hocam.garanti varsa garantiye yolla.kartımı uzun yıllar kullanmak istiyorum de 94-95 derecede yani sınırlarda çalışıyor diye bildir :)

garantiye yollarsam servise güvenmiyorum hor kullanırlar şimdi ömrünü azaltırlar diye korkuyorum hocam :)

• 1-2 saat testle ömür azalmaz :) öleceği varsa ölür zaten.
  • Yazını okuyunca dedim kesin gtx 560 ti var bunda ve doğruymuş Bende de asus marka gtx 560 ti top dcII var oyunlarda 90-95 derece afterburner ile yakma testinde sabit 100 derece. İnternette baya bir araştırdım çoğu kişinin gx 560 serisi kartlarında bu ısı sorunu var. Google'a gtx 560 ti 100 derece falan yazınca görürsün yabancı sitelerde. Tek çare sanırım gpu mod yapmak ihs söküp. Farklı farklı macun sürme teknikleri denedim ama sonuç 0 yine 90 üstü. Kart çalışırken elimi soğutucu bloğa dokunduruyorum ılık, oysa 100 derecede derim soğutucunun üzerinde kalması gerekirdi. İşlemcinin soğutucusuna dokunuyorum 60 derecede iken elim yanıyor %100 ihs altındaki macunda sorun var bence.
  • quote:

Yazını okuyunca dedim kesin gtx 560 ti var bunda ve doğruymuş Bende de asus marka gtx 560 ti top dcII var oyunlarda 90-95 derece afterburner ile yakma testinde sabit 100 derece. İnternette baya bir araştırdım çoğu kişinin gx 560 serisi kartlarında bu ısı sorunu var. Google'a gtx 560 ti 100 derece falan yazınca görürsün yabancı sitelerde. Tek çare sanırım gpu mod yapmak ihs söküp. Farklı farklı macun sürme teknikleri denedim ama sonuç 0 yine 90 üstü. Kart çalışırken elimi soğutucu bloğa dokunduruyorum ılık, oysa 100 derecede derim soğutucunun üzerinde kalması gerekirdi. İşlemcinin soğutucusuna dokunuyorum 60 derecede iken elim yanıyor %100 ihs altındaki macunda sorun var bence.

hocam valla anlamıyorum. benim kart ilk çıktığında detaylı incelemeye tabi tutulmuş onlar da 100 dereceyi görmüş bence sorun sadece aşırı oc olarak üretilmesi

http://www.oyunkurucu.net/pc/70-donanim/817-nceleme-zotac-gtx-560-ti-amp.html

sayfanın en altında maximum sıcaklığa bakar mısın ya

• quote:

quote:

Yazını okuyunca dedim kesin gtx 560 ti var bunda ve doğruymuş Bende de asus marka gtx 560 ti top dcII var oyunlarda 90-95 derece afterburner ile yakma testinde sabit 100 derece. İnternette baya bir araştırdım çoğu kişinin gx 560 serisi kartlarında bu ısı sorunu var. Google'a gtx 560 ti 100 derece falan yazınca görürsün yabancı sitelerde. Tek çare sanırım gpu mod yapmak ihs söküp. Farklı farklı macun sürme teknikleri denedim ama sonuç 0 yine 90 üstü. Kart çalışırken elimi soğutucu bloğa dokunduruyorum ılık, oysa 100 derecede derim soğutucunun üzerinde kalması gerekirdi. İşlemcinin soğutucusuna dokunuyorum 60 derecede iken elim yanıyor %100 ihs altındaki macunda sorun var bence.

hocam valla anlamıyorum. benim kart ilk çıktığında detaylı incelemeye tabi tutulmuş onlar da 100 dereceyi görmüş bence sorun sadece aşırı oc olarak üretilmesi

http://www.oyunkurucu.net/pc/70-donanim/817-nceleme-zotac-gtx-560-ti-amp.html

sayfanın en altında maximum sıcaklığa bakar mısın ya

dostum dediğim gibi aşırı oc olması ile alakası yok. ısı plakası çıkartılıp macunu değişecek

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.