Şimdi Ara

EVGA GTX 960 SSC Aldım ve Yaptığım Fan Ayarı Sonucu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    53 derece olan 1920 x 1080 de ama Window Mode ' da yaptım fullscreen i işaretlememiştim 8x MSAA vardı onda , tam ekran olan 63 derecelik onda MSAA kapalı
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    MSAA yı açınca kartın sıcaklık 53 derece sabit oluyo hep anlamadım ? İşlemci mi giriyo acaba devreye
  • quote:

Orijinalden alıntı: snbarca

53 derece olan 1920 x 1080 de ama Window Mode ' da yaptım fullscreen i işaretlememiştim 8x MSAA vardı onda , tam ekran olan 63 derecelik onda MSAA kapalı

MSAA açmana gerek yok sıcaklığa hiç bir ektisi olmuyor. Windows mode'da değilde tam ekranda olan asıl değeri veriyor. 63 derece gayet güzel. Bende de 650Ti boost var %45 fan devri furmark da 68 derece civarı görüyor.
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Hocam MSAA'sız ve 2x ile yaparken sıcaklık 63 e geliyo ama 4x ve 8x de hala 53 e sabitliyo
  • quote:

Hocam MSAA'sız ve 2x ile yaparken sıcaklık 63 e geliyo ama 4x ve 8x de hala 53 e sabitliyo

Öyle bir şey olmaması lazım MSAA açınca kart %99 yüke girmiyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

İşlemciyle alakalı bişey olabilir mi i5 4460 var bende
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

İşlemciyle alakalı bişey olabilir mi i5 4460 var bende

Yok işlemciyle alakalı bir durum değil kesinlikle.
  • quote:

Hocam karta overclock yapmadım yapmayı da düşünmüyorum malum garantiden çıkıyo overclock yaparken bişey olur filan zaten gerek görmüyorum şimdilik ama o dediğim sessiz moddan performans moduna alınca (programla kartın değerleriyle oynamadan) ortalama olarak 5 FPS arttığını söyleyebilirim bazı oyunlarda 10 FPS ye kadar artsa da.Ama tahminim overclock yapınca şanslıysan 1500 görürsün herkese nasip olacağını sanmıyorum benim gördüğüm max değer 1344 MHZ filandı.Zaten artık overclock yapsam da FPS ' yi fark edebilceğimi zannetmem 60 FPS ye sabitlemişken.Google ' da aratırsanız sonuçlar çıkacaktır OC 'li halinin yanlış hatırlamıyorsam bazı oyunlarda 15 FPS fark ettiğini görmüştüm.

edit : Garantiden çıkmıyomuş sanırsam

maazallah bişey filan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 6 Şubat 2015; 17:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş nasıl desem ısınmıyor diye konu açmışın da ısınmaması zaten beklendik birşeydi. Şu hızlarda şu oyunda şu sıcaklıkta ortalama şu fps yi aldım tarzı testler yaparsan kartı almayı düşünenler için daha faydalı bir konu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 6 Şubat 2015; 17:36:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Kardeş nasıl desem ısınmıyor diye konu açmışın da ısınmaması zaten beklendik birşeydi. Şu hızlarda şu oyunda şu sıcaklıkta ortalama şu fps yi aldım tarzı testler yaparsan kartı almayı düşünenler için daha faydalı bir konu olur.

Isınmıyor diye konu açmadım aslında konuyu açma sebebim EVGA'nın fan profilinin kötü olduğunu düşünmemden kaynaklıydı , EVGA ' nın fan profilini kullanınca 70 75 dereceyi bile görüyordu kart konuyu iyi okursan görebilirsin ve ayrıca kartla oynanabilen oyunları yazdım yani 1920 1080 çözünürlükte.(elimde olan oyunları deneyerek) Başka da bişey yapamam yani inceleme sitesi açmadım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

quote:

Hocam karta overclock yapmadım yapmayı da düşünmüyorum malum garantiden çıkıyo overclock yaparken bişey olur filan zaten gerek görmüyorum şimdilik ama o dediğim sessiz moddan performans moduna alınca (programla kartın değerleriyle oynamadan) ortalama olarak 5 FPS arttığını söyleyebilirim bazı oyunlarda 10 FPS ye kadar artsa da.Ama tahminim overclock yapınca şanslıysan 1500 görürsün herkese nasip olacağını sanmıyorum benim gördüğüm max değer 1344 MHZ filandı.Zaten artık overclock yapsam da FPS ' yi fark edebilceğimi zannetmem 60 FPS ye sabitlemişken.Google ' da aratırsanız sonuçlar çıkacaktır OC 'li halinin yanlış hatırlamıyorsam bazı oyunlarda 15 FPS fark ettiğini görmüştüm.

edit : Garantiden çıkmıyomuş sanırsam

maazallah bişey filan olur.

Valla dalga mı geçtiniz anlamadım da o kadar para biriktirip alınca hazine gibi oluyo aldığı şey insanın :)) -10 u da yedim zaten o mesaj yüzünden bari neden eksilediklerini söyleseler de öğrensem bişeyler?

• Şöyle bir durum var sizin hata olarak gördüğünüz durum aslında hata değil zaten asus, msı gibi markalar alsanız yine aynı durum olur. 70-75 derece yüksek bir sıcaklık değil, firmalarda sessizlikten ödün verip boşuna fan hızını artırmaya gerek duymuyor. Oyun oynarken fan sesinimi duycam kart daha daha serin kalsın derseniz oyuna girmeden önce kartın fan profilini değiştirip girersiniz oyundan çıkınca yine sessiz moda alırsınız ama başta dediğim gibi bu hata değil
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Yahu kardeşim yazdıklarımda hata diye bişey mi dedim ben nasıl okuyosun cevabımı :)) Beğenmediğimi söyledim sadece bu anlattıklarını kartı almadan önce de biliyodum yoksa niye alayım
  • pardon cuma günü akşam saati olunca kafa gitmiş tabi şöyle söyliyeyim madem bütün firmalardan benzer kart profili var önceliği sessizliğe verdiklerinden böyle yapıyorlar
  • karta çok yüksek voltaj veya uzun süreli yüksek sıcaklıkta (85+) çalışmak zarar verir. yani voltajlarla fazla oynamazsanız overclock karta zarar vermez. ki voltajlarla oynamanız şart da değil. default voltajlarla da frekansları arttırmayı deneyebilirsiniz. oc ile sıcaklık artar ama 960 zaten yeterince serin. zaten firmalar da piyasaya sürmeden önce karta oc çekiyor.

arkadaşlar da 960'ın beklenenden düşük çıkan performansının oc ile ne kadar tolere edilebileceğini öğrenmek istiyor. bu sebeple eksi vermişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acmtncy -- 6 Şubat 2015; 19:14:50 >
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    Canları sağolsun artık napalım :)

• quote:

FC 4'te ultra ve high'da kaç fps aldınız? Gtx 960ti daha iyi olursa ben de ti modelini alıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

quote:

FC 4'te ultra ve high'da kaç fps aldınız? Gtx 960ti daha iyi olursa ben de ti modelini alıcam

1080p de ultrada ilk kısmını oynadım oyunun biraz bilmiyorum ilerleyen bölümlerde nasıl olur da 40-50 fps arası normal oynarken , ağır aksiyon anlarında minimum 25-20 fps yi gördüm , high da denedim düşey senkronizasyon açık olduğundan 60 fps sabit oynadım oyunu kenar yumuşatma kapalıyken ama kenar yumuşatmayı ne kadar yükseltirsem fps düşüyo diğer şeyler high ultra farketmiyo da kenar yumuşatma fps yi baya etkiliyo mesela tüm özellikler sonda kenar yumuşatma kapalıyken min 40 fps ortalama 50-60 filan ama açınca dediğim gibi min 20 ortalama 40-50 filan civarı , kenar yumuşatmanın kartı zorlaması sanırım 2 GB olduğu için 1080p de 2x filan yapabiliyo ağır oyunlarda performansı çok etkilemeden ama 2x den sonrasında çok fps düşüşü oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradisia -- 7 Şubat 2015; 14:27:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.