Şimdi Ara

Evi satıp araba almak??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes ev al diyorsa bir düşünmek lazım?? Önümüzde ki 3 yıla iyi bir projeksiyon tutmak gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin kafasında tek bir evi olan gariban birisinin evini satıp, maceraya girmek istediği izlenimi oluşmuş. Eğer böyle ise tabiki ev satılıp araba alınmaz.

Yok zaten bir kaç tane eviniz varsa ve aracınız yoksa, bir tanesi satılıp, bir miktarı ile araba alınıp geri kalanı ile arsa alınabilir. hiç de mantıksız olan bir şey değil bu. Hatta 3-5 tane eviniz varsa, 1 tane sizin oturduğunuz ev kalsın, diğer evleri satın, bir miktarı ile araç alın (50 bin vs.) geriye kalanı ile arsa alın.

Ev alıp kiraya vermek ancak bizim ülkemizde yatırım olarak görülür. Verdiğiniz parayı o kiralarla ne kadar sürede kurtaracağınızı hesapladığınızda zaten vazgeçersiniz.
  • civimli C kullanıcısına yanıt
    Herkes iyi kötü bir yorum yapmış, şöyle bir gerçek var emlak fiyatları resmen balon yaptı, bu balonun ne zaman gümleyeceğini de bilen yok.
    Evinizin yeterince değer yaptığını düşünüyorsanız satıp başka bir yatırım aracına yönelebilirsiniz. Araba alıp kredi çekicekseniz ve araba bir ihtiyaçsa bence evi hazır prim yapmışken satmak mantıklıdır. Bir de evin değeri 90 bin demişsiniz, kira/değer arasında 0,005 gibi bir oran vardır genelde, yani aslında 450 den aşağı kiraya gitmemesi gerek.
    Tercihiniz araba olursa yeni model piyasa araçlarından seçmek mantıklı olacaktır, yakında yeni Megane Sedan gelicek mesela, yada yeni Civic satışta bunları inceleyebilirsiniz.
    Yada maceraya girmeden Golf, Passat , Corolla gibi nispeten değerini koruyan araçlara yönelebilirsiniz...
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    ALLAH a şükür işlerim rast gitti bir kucuk bahce almıştım 25bin tlye 1 yıl sonra 60 bin tlye sattım meraklı bir adamın biri aldı hobby bahçesi yapacakmış. Sonra eli sıkışık bir adam acil evini satıyordu 60 bine evi aldım şimdi değeri 90/95 bin bandında geziyor . Kira geliri 300/350 tl civarında yapılan yorumlar taibiki doğru evi satıp araba almak biraz mantıksız ama 2ci el malum aracın piyasası olduğu için jip tarzında bir aracını düşünmüştüm fakat tamamen vazgeçtim . Satıp şehir merkezinden olursa tabi ev almak daha mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.