Şimdi Ara

EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, İstanbul Avrupa yakasında ikamet etmekteyim. Önceden TürkTelekom FTTC altyapısı vardı. Yaklaşık 6 ay önce FTTH Türksat Kablo ve TürkNET Gigafiber altyapısı da geldi. İkisi arasında uzunca düşündükten sonra fiyatından ötürü Gigafiber tercih ettim. Çok fazla hıza ihtiyacım yok. Önceden 24 mbit VDSL kullanıyordum zaten.

TELEKOM SORGU

TÜRKNET SORGU

KABLONET SORGU

-Türksat'ın 1000/100lik paketi 310 tl idi. 200/20 ise 170 tl, bu hız bile benim için yeterli.

-Türknet 1000/1000'e kadar 140 tl. Bunu seçtim.

-Telekom ise önceki sözleşmemde 90 tlye kullandığım 24/5 için 190 tl istedi :)

Sizce doğru bir seçim olmuş mu?200 ve 1000 arasında çok fark yok. İndirme yaptığım sunucular bile en fazla 250-300 Mbps'ye izin veriyor. Türknet'te ping biraz fazla, kablonette nasıl bilemiyorum. Kablonetin kabloları altyapısı vs türknete göre çok kaliteli gözüküyordu. Ayrıca Türksat alsam taahhütlü 170 TL 24 ay zamsız fiyat ödeyecektim ki bu da bir avantaj bence.

Şuanlık Türknet tercihimden ötürü mutluyum bir sıkıntım yok.

Ama keşke bir eve aynı anda 3 altyapı getireceklerine, hiç altyapı olmayan yerlere götürmeye uğraşsalar.

Güncel hız değerlerim.

PİNG DEĞERLERİM

Turk Net Speed Test Sunuculari
    - Istanbul: 2ms
    - Konya: 16ms
    - Antalya: 17ms
    - Adana: 20ms
    - Ankara: 9ms
    - Samsun: 22ms
    - Denizli: 18ms
    - Diyarbakir: 25ms
    - Izmir: 11ms
    Valve Sunucusu
    - Viyana: Error
    - Viyana IPV6: Error
    - Polonya: 37ms
    Riot Games Sunuculari
    - Turkiye: 3ms
    - Avrupa: 37ms
    Rainbow Six Siege Sunuculari
    - eu-west: 50ms
    - eu-north: 68ms
    Fortnite (Epic Games) Sunuculari
    PUGB Sunuculari
    - Frankfurt: 36ms
    Amazon Sunuculari
    - AWS Frankfurt: 36ms
    - AWS Londra: 57ms
    - AWS Ireland: 58ms
    CloudFlare DNS Sunuculari
    - DNS: 11ms
    - CloudFlare IPV6: Error
    Next DNS Sunuculari
    - Next DNS 7ms
    Twitch Sunuculari
    - Twitch 44ms
    Google Sunuculari
    - Google 11ms
    - Google DNS 11ms
    - GoogleDNS IPv6 Error
    -Battlefield 41ms
    -Geforce NOW Ankara 11ms
    -Geforce NOW Istanbul 6ms
    Discord Sunuculari
    -Discord Error
    Apex Legends Sunuculari
    - Frankfurt 1: 41ms
    Rocket Leauge
    - Rocket Leauge: 66ms
    - EU West Error
    - EU East 45ms
    Oyunsen Half-Life
    - Half-Life Error
    AdGuard DNS
    - AdGuard 3ms
    Bu test scripti Telegram: @yns0001 tarafindan yapilmistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 19 Ekim 2022; 13:38:59 >

• Biz bir tane bulamiyoruz firmaların yaptigina bak kim yönetiyor bunlarin saha operasyonlarini ilginc yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizde nasıl bir şans var. @miskindvd görse oturup ağlar. EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI 

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

gördüm bu gönderiyi ama yorum yapmadım. Diyecek bir şey yok çünkü EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI 

Türknet ucuza verdiği için kullanılmış, mutluluk verici. Umarım ölmeden TürkNet Gigafiber'in yaygınlaştığını görebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 19 Ekim 2022; 17:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Hocam sizde nasıl bir şans var. @miskindvd görse oturup ağlar.  

2 yıl önce adsl altyapım vardı 24 bile zor alıyordum. Sonra tt altyapıyı düzeltti, benim paketim hala aynıydı yükseltmedim ancak pinglerde iyileşme oldu.

Sonra kablonet bir yerleri kazmaya başladı. Binaya kutuyu taktı. 2 hafta geçmedi türknette geldi.

Acı olan ise binadaki insanlar hala telekom 16mbps falan kullanıyor. Kablonetten dairelere kablo çekilmemiş hiç. Gigafiber kutusunda da tek benim kablom var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 19 Ekim 2022; 18:38:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Şimdi turknet çıkar der ki altyapı olmayan yerler önceliğimiz.

Aynen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Against Me kullanıcısına yanıt

Kablonet de dolar hocam zaman içerisinde. Kaç daire var binanızda bu arada?

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Kablonet de dolar hocam zaman içerisinde. Kaç daire var binanızda bu arada?

9. 2 altyapıyıda tek kullanan benim.

• Hocam hayattaki tüm şansınızı bu konuda tüketmemişsinizdir inşallah. EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI Yerinizde olmak isteyen çok forum arkadaşımız var. EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI 

Bu tür bi konu da 3-5 ay sonra benden patlayacak.

2-3 Katlı mahalle arası bir müstakil evde oturuyorum. Turknet geldi, TurkTelekom geliyor, Turksat Kablo gelecek, Superonline'ı da ayarlayabilirsem yaşadım

Daldan dala atlarım, bir hafta superonline, diğer hafta gigafiber, öbür hafta kablonet

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9A0BECBC3

2-3 Katlı mahalle arası bir müstakil evde oturuyorum. Turknet geldi, TurkTelekom geliyor, Turksat Kablo gelecek, Superonline'ı da ayarlayabilirsem yaşadım

Daldan dala atlarım, bir hafta superonline, diğer hafta gigafiber, öbür hafta kablonet
    bekliyorum etiketleyin hocam

Bizim koridor çok büyük değil, tek korkum adamlar nasıl koca panoyu kuracak. Hele ki superonline.

• @miskindvd sizi görmesin öyle bir durumda, gözüne gözükmeyin. EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI 

İzmire gelip kablolarımı keser kaçar diye korkuyorum EVİMDE Kİ 3 FARKLI FİBER ALTYAPI 

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9A0BECBC3

Ne tercih edeceksiniz hocam

Tabii ki TurkNet.

1000/1000 139TL versin diğerleri onları da tercih edelim.

• @miskindvd hocam fiber olan bir eve taşınıp tüm eşyaları da kendi taşısa TT ile fiber mücadelesinden daha az efor harcar daha az yorulurdu. TT de kargo şubesi gibi bir yerde çok iyi bir yerde berbat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko64 -- 20 Ekim 2022; 18:50:51 >
  • beko64 kullanıcısına yanıt

Aslında kargo şubesi örneği çok iyi olmuş, bazı yerlerde gerçekten çok iyi hizmet var bazı yerlerde yok. Zaten onların çoğu bayilik usulu olduğu için kalite birbirini tutmuyor maalesef. Firmaların kendi şubeleri çok çok az, hep bayilik dağıtmışlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.