Şimdi Ara

Evin önünden geçen fiber kablo, ve benim çaresizliğim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam fiber için değil de VDSL için de başvurabilirsiniz dilerseniz. VDSL paketler VDSL destekli modem gerektirmektedir.
    Bizim yerimize de çay içiniz lütfen.
  • Benzer bir hikaye; bir yıl önce yeni bir mahalleye taşındım.
    Eve bakmaya geldiğimde cep telefonu üzerinden sokak bilgisini not almış ve internetten konrol ettiğimde fiber bağlantı var diye görmüş sevinmiştim.
    eve taşındıktan sonra farkettimki telefon binanın arka cephesindeki sokağı görmüş.
    çevredeki her sokakta fiber bağlantı var sadece ve sadece bizim sokakta yok :-)
    dsl'i bağlamaya gelen çocukla biraz sohbet ettik. benim de bilgisayarcı olduğumu öğrenince net bir şekilde özetledi.
    sokakta "bok gibi kalitede bakır kablo" var internette yaptığın sorguda 8'in üstünde bağlantıyı desteklemez göreceksin.
    6-7 bağlantı hızını yakalarsan öp başına koy bu sokakta daha iyisini gören yok dedi :-) Ki gerçekten durum bu :-(
    sokakta benim hesabima göre 400 daire var(sadece bizim apartman 26 daire).
    Bunun en az 300'ünün bir şekilde internet aboneliği vardır. Yani fiber hat çekseler yeterince abone bulmaları %100.

Konu ile ilgili komşular zamanında belediyeye başvurmuş onlar bu telekomun işi demiş başlarından atmışlar.
    hiç bir işe yaramayacağını bile bile telekoma kablolamanın yenilenmesi için başvurdum.
    2 gün sonra telefonum çaldı. (mail ile iletişim kurmak istiyorum seçmeme rağmen)
    - "bize abone olmak istiyormuşsunuz" diye.
    sonuç; uzun ve saçma bir konuşma sonucunda altyapı yenilenme talebiniz kayda geçirildi, uygulanma tarihi ile ilgili bir öngörümüz yok iyi günler dileriz.

düşününce mantıklı max 8'lik bağlantıyı dayatıyorum çatır çatır parasını aliyorum, nasil olsa kaçabilecekleri bir alternatif yok. Ne diye masraf yapayım?
    hele hele sokağın sandıklarından AKP+MHP'ye %25-30 ancak çıkıyorken.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

eğer yan yana yapişik 3-4 apartman var ise belki bir ihtimal çekerler, bizim buralarda öyle ufak kabinlerden var ama zor bir ihtimal ufak binalara çekilmesi ufak binalar yerine direk büyük apartmanlara çekip direk parayı hızlı geri almaya çalışıyorlar senin benim gibi ufak apartmanda oturan insanlar beklesinler dursunlar kabinleride yenilemiyorlar sokaklardaki, biz pek umurlarında değiliz aynı şekilde bende bu durumdan muzdaripim binamın önünde evime 600-700 metre uzaklıktaki binaya fiber hat çekiyorlar daire sayısı 12 üzeri olduğu için, tüm şehir adsl ile hizmet alıyor 10 bin küsür nufüs var halada yenilemeye niyetleri yok bizim yakınımzdaki bizden ufak olan şehirde kabinler 2 sene önce yenilendi bizimkileri yenilemiyorlar sebebini anlamış değilim insanın canını sıkıyor cidden insan 35-50 megabit bir hız almak istiyor sene oldu 2019 hala 10 megabit internet kullanıyorum
    Erkan kardesim bilgin vardir belki bu sizin apartmanin karsisinda durak var hani bimin karsisinda celebi marketin karsisinda duragin yaninda kabin yoktu yeni kabin. Takmislar. Sonra bu a101 in orda kinkabinde yenilenmis. Ne dersin yakinda bi alt yapi calismasi gelirmi 10 mbitten kurtuluruz belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mert478 M kullanıcısına yanıt
    yenilendi altyapı tamamen, kutular aktif olunca mesafeye göre hız alacağiz uzun sürebiliyor bazen aktif etmeleri,tüm velimeşe yenilendi her kabin tek tek değiştirildi halada değiştiriliyor kurtulduk yani

• quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

yenilendi altyapı tamamen, kutular aktif olunca mesafeye göre hız alacağiz uzun sürebiliyor bazen aktif etmeleri,tüm velimeşe yenilendi her kabin tek tek değiştirildi halada değiştiriliyor kurtulduk yani
    Simdi geldiler bak sana yazdiktan sonra hadi ins. Kurtulalim artik

Evin önünden geçen fiber kablo, ve benim çaresizliğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert478 -- 17 Ağustos 2019; 12:5:57 >

• mert478 M kullanıcısına yanıt
    gelecek yalan çıkmaz ise benim de fiber geliyor Tip 7 olacak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 17 Ağustos 2019; 21:12:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart0201

gelecek yalan çıkmaz ise benim de fiber geliyor Tip 7 olacak bakalım
    sizin oradaki planlama ne bilmiyorum ama bizim buradaki 1,5 senede aktif oldu. İstanbulun göbeğindeyim.
  • take a minute T kullanıcısına yanıt
    telekom müdürlüğü çalışma hızına bağlı olduğu için değişiyor bizim burada fiber yapılan 1 ay içinde aktif oluyor
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    tekirdağ bağlı değil mi orası ?
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    biz ergene denilen bir ilçeye bağlıyız yeni kurdular ilçeyi ama ergene tekirdağa bağlı sonunda yine tekirdağa bağlanıyoruz yani hala kabin değiştiriyorlar bitince cihazlari tamamlamaya başlarlar diye düşünüyorum yoğunluğa göre tip-7 veya ufak kabin koyuyolar kalabalık bizim burası ilk bizim burdaki kabini değiştirdiler umarım hızlı aktif olur çok aşırı yoğun oldugunu düşünmüyorum ekiplerin siz biliyorsunuz herhalde tekirdaği sordugunuza göre

tandığım turk telekom da çalışıyor fiber çekiyorlardı o bölge de yanlış hatırlamıyorsam
    evet komple yeniliyorlar hala tam bitmedi ekipler geliyor hergün tek ümidim hızlı aktif olması bu 10 megabitten kurtulmam

hocam dönüşüm baya var gibi bu yıl benim bölge de gelecek ay başlayacaklar santral ekipler öyle dedi bakalım kırsal alanda kalıyorum baya şikayet etdim planlama müdürü bile söz verdiler yapacağız ilk öncelik yer demişti
    inşallah yaparlar sizede kısa sürede bende bizim buraya beklemiyordum ümidi kesmiştim, bizim muhtar bir ara valilik aracılığı ile altyapı talebi istemişti türk telekomdan büyük ihtimal onun talebi ile şuan altyapı geldi biraz oldu talep edeli anca projelendirdiler herhalde yada bütçe çıkardılar,insanın siniri bozuluyor bizim mahalleden küçük yerlerde fiber altyapı görünce hatta köylerde görüyordum 100-200 nufüslü yerde bile oldugunu gördüm her gördükçe tadım kaçıyordu gelsin direk 75 mbpslik netspeedin tarifesine geçicem hem santrale hem saha dolabına yakınım 100 mbps destekler gibi duruyor hat şuan 13-14 alabiliyorum
  • atast kullanıcısına yanıt
    bu arada yazınızı gördüm sizin apartmana direk fiber altyapı özel olarak çekerler 26 daire iyi bir rakam,türk telekoma apartmanınızdaki yönetici başvursun durumu söylesin veya siz gidip söyleyin o kadar daireye çekilir altyapı 15 daire üstüne çekiyorlar bizim eski apartmanımızda vardı biz taşındıktan sonra çekmişlerdi 24 daireydi bizim apartman
    benim ilçede FTTH veya FTTB hiç Yok 48 li dairelerde bile yok T-23 yapıyorlar veya T-11 yapmışlar 200 daireli yerlerde bile aynı durum biraz da il müdürlüğüne bakıyor
    aynısı bizim burada öyle fiber projesi 2016 yılında beri yapılıyor köylerde fiber var FTTC yaptılar Bende Superbox aldım 5G iyi olursa Superbox ile devam ederim

hayirli olsun allah güle güle kullanmayı nasip etsin
    saol umarım düzgün olur sizinde superbox 5gsiz biraz kötü ping değerleri açısından

kırsal alanda baya 4G de erişim süresi 15 ms ile 20 arasında o olmasa frankurt pinglerim 50 Ms
    sanırım atladınız telekoma başvurduk.
    verilen cevap; "başvurunuz kayda alındı uygulama zamanı için öngörüde bulunamıyoruz."
    yıllardır farklı farklı kaçıncı başvuru bu :-( Sokakta hiç kimse 8'in üstünde bağlantı alamıyor.

sadece bizim binada değil sokağın tamamında fiber yok.
    Sokak bizimkisi gibi her biri 20+ daireden oluşan bloklardan oluşuyor.
    yani fiber çekseler 300-400 dairelik bir bölge hizmet alacak.

1- her sokağa fiber çekseler türkiyenin şu andaki yurtdışı çıkışı taşımaz. birileri yavaş olmalı!
    2- her sokağa fiber çekmeninin maliyetine girmek istemiyorlar çünkü bu hali ilede satın almaya MECBURUZ!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.