Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.430
Cevap
158
Favori
1.649.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben birşey öğrenmek istiyorum geçen mesajlarda sevgili candoğan62 aeg 72650 den bahsetmiş çok çok methetmiş hatta düşük ses konusu muazzam tabi!!!benim sorum şu aeg 72650 mi profilo 1000 ctr mi?Siz değerli arkadaşların yorumlarını bekliyorum özellikle de candoğan62 arkadaşımızın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ifzor

ben birşey öğrenmek istiyorum geçen mesajlarda sevgili candoğan62 aeg 72650 den bahsetmiş çok çok methetmiş hatta düşük ses konusu muazzam tabi!!!benim sorum şu aeg 72650 mi profilo 1000 ctr mi?Siz değerli arkadaşların yorumlarını bekliyorum özellikle de candoğan62 arkadaşımızın

Öncelikle ikisi denk modeller değildir.Biri 720 YTL diğeri 1080YTL'lik makine.Bütçeniz yetiyorsa elbette AEG derim.Profilo'ya göre çok daha sessizdir.Profilo yıkamada 57dB,sıkmada 73-75dB civarıdır.AEG ise yıkamada 46dB,sıkmada 69dB.Yani ses konusunu kafaya takan biriyseniz AEG tam size göre.Ama bütçe önemliyse Profilo derim.Ses olayı dışında AEG 1200 devirli,sıkması daha iyi.Profilo'nun artısı ise yıkama sıcaklığının programdan bağımsız olarak ekrandan değiştirilebilmesi.Arada aşırı bir kalite farkı da görmedim.Profilo Türk montajlı.AEG ise Electrolux'ün üretimi ve Made in CEE yazıyor.Doğu ve orta Avrupa anlamındaymış.

• Herkese iyi günler...İlk önce herkese elektronik ve beyaz eşya alışverişlerinde şans diliyorum.Çünkü ülkemizde bu tip konularda şanslı olmak ilk faktör hatta ne yazık ki bazen bilginin bile önüne geçebiliyor.
    Sayın candogan62 bu konuda yazdığınız yazıların hepsini dikkatle okudum ve gerçektende samimi olduğunuz kanısına vardım.Tabi ki ülkemizde meyve veren ağaç taşlanır.Nedendir bilinmez ama özellikle halka yardım edilince insanlarımız bu halkın içinde değillermiş gibi yardım eden kişilere hınçlı oluyor buda ayrı bir gariplik diğer ülkelerde görülmeyecek bir durum.Ben sizden birkaç ürün hakkında bilgi ve öneri almak istiyorum.Birden fazla seçenek olduğu için karar veremiyorum.Benim için çamaşır mak. bulaşık mak. ve buzdolabında önemli olanlar sırasıyla...Sağlamlık-Sessizlik-A enerji-Fiyat-Estetik
    Düşündüğüm ürünler:

Buzdolabı=

Çamaşır = http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtgorenwa65205

Bulaşık =
    www.evimizinherseyi.com
    中文字幕av,日本暴力**在线播放
    http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=142&id=4866

Benim almayı düşündüğüm ürünler bunlar.Sizce hangilerini tercih etmeliyim.Birde sizin kişisel fikrinizi almak istiyorum mesela bu ürünlerden bazıları çok gereksiz daha uygun fiyata olan diğer ürünlerde aynı işi görür diyormusunuz yoksa gerçektende kaliteyimi alacağım bu fiyata?Sonuçta her pahalı ürün iyi demek değil.Yorumunuz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.Tekrardan herkese bol şans :)

• quote:

Orjinalden alıntı: foreverFB1907

Herkese iyi günler...İlk önce herkese elektronik ve beyaz eşya alışverişlerinde şans diliyorum.Çünkü ülkemizde bu tip konularda şanslı olmak ilk faktör hatta ne yazık ki bazen bilginin bile önüne geçebiliyor.
    Sayın candogan62 bu konuda yazdığınız yazıların hepsini dikkatle okudum ve gerçektende samimi olduğunuz kanısına vardım.Tabi ki ülkemizde meyve veren ağaç taşlanır.Nedendir bilinmez ama özellikle halka yardım edilince insanlarımız bu halkın içinde değillermiş gibi yardım eden kişilere hınçlı oluyor buda ayrı bir gariplik diğer ülkelerde görülmeyecek bir durum.Ben sizden birkaç ürün hakkında bilgi ve öneri almak istiyorum.Birden fazla seçenek olduğu için karar veremiyorum.Benim için çamaşır mak. bulaşık mak. ve buzdolabında önemli olanlar sırasıyla...Sağlamlık-Sessizlik-A enerji-Fiyat-Estetik
    Düşündüğüm ürünler:

Buzdolabı=

Çamaşır = http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtgorenwa65205

Bulaşık =
    www.evimizinherseyi.com
    中文字幕av,日本暴力**在线播放
    http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=142&id=4866

Benim almayı düşündüğüm ürünler bunlar.Sizce hangilerini tercih etmeliyim.Birde sizin kişisel fikrinizi almak istiyorum mesela bu ürünlerden bazıları çok gereksiz daha uygun fiyata olan diğer ürünlerde aynı işi görür diyormusunuz yoksa gerçektende kaliteyimi alacağım bu fiyata?Sonuçta her pahalı ürün iyi demek değil.Yorumunuz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.Tekrardan herkese bol şans :)

Merhabalar.Öncelikle düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
    Buzdolabında seçtiğiniz Amana ve GE oldukça güzel.Electrolux'ün ise fiyatı aşırı yüksek ve no-frost değil.O dolabı zaten 1250YTL'ye almak mümkündür.Bu dolaba ek olarak aşağıdakileri öneririm.
    Bu iki dolap Electroworld mağazasında ~1900YTL idi

AEG de Electrolux END5298X modelinin birebir aynısıdır

AEG ve Electrolux'ün bu modelleri Avustralya malıdır.Sessizlikte ve düşük enerji tüketiminde şu an piyasadaki en iyi buzdolapları.Dış görünümleri de harika.Özellikle Electroworld'den Electrolux'ü almanızı öneririm.

Bunun dışında bu dolaplar da olabilir:

Çamaşır makinesinde de Miele olabilir.Ama Miele'den evvel bu modelleri seçmenizi öneririm.Çünkü Miele'ye ödenecek parayla piyasada 2 tane güzel makine alınması mümkün.Ben bu açıdan verdiğim modelleri Miele'den önce değerlendirmek daha mantıklı.Gorenje'nin verdiğiniz makinesi Slovenya malıdır.Arçelik bu modeli 5200,Beko 3210 Vestel de Hidra 1800 ve 2000 modelleri olarak Gorenje'ye imal ettirip Türkiye'ye getirdi.Bu modellerden çok şikayet edeni duydum.Ondan kesinlikle Gorenje çamaşır makinesini,hele ki 2000YTL vererek, tavsiye etmiyorum.
    Çamaşır makinesinde de bu modelleri öneririm:

Siemens/Bosch S serisi Orijinal Alman malıdır ve piyasada çoğu makinede olmayan özelliklere sahiptir.1200 devir bence kafi,isterseniz 1600devir modelleri de var

Bu AEG'de şu an piyasada satılan en sessiz yıkayan çamaşır makinesi(46dB)sıkmada da çok sessiz.(69dB)Ondan rahatlıkla tavsiye edebilirim.Electrolux tarafından Doğu Avrupa'da üretiliyor.

Bence çamaşır makinesinde bunlar yeterli.S serisini AEG kadar sessiz olmasa da diğer özellikleri ve sağlamlığı dolayısıyla öneririm.

Bulaşıkta da bence Bosch'un T serisi full otomatik makinesine gerek yok.Miele'nin bulaşık makineleri Siemens-Bosch kadar iyi değil.Ondan bu modelleri öneririm.Oldukça sessizdirler:(Alman malı)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26t290eu

Bunlar da olabilir.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26m250eu

Çelik isterseniz de en iyisi budur.Dünya'nın en iyi bulaşık makinesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Piyasada rakibi yoktur.

Bu ürünleri bir inceleyin.Beğeninize göre tekrar konuşuruz.

• Evet, ben de yaklaşık 2 haftalık araştırma ve incelemelerim sonucunda Siemens'in 8kg'lık S serisi WM16S740OE modeli çamaşır makinasını aldım. Bu makinayı tercih etmemde standart büyüklükte ve 8kg'lık olması, Alman malı olması ve buradaki tecrübeli arkadaşların (başta Candoğan) tavsiyeleri rol oynadı. 22 Nisan'da öğleye doğru beyazesyam.com sitesinden siparis ettim, 24 saat dolmadan 23 Nisan sabahı UPS kargo ücretsiz olarak eve teslim etti. Ertesi gün de servis geldi ücretsiz kurdu ve devreye aldı.

Bana ilginç gelen bir konu var burada. Bursa'daki bayilerle sıkı pazarlık yapmama rağmen 12 taksitte 1800YTL'den aşağı inen olmadı. Oysa ben internetten kargo ücreti de ödemeden 1676YTL'ye alabildim. Bir yandan yaşadığım şehrin esnafı kazansın istiyordum ama arada %10'a yakın fark olunca siparişi risk alarak internete kaydırdım. 1750'ye inseler bayi siparişi yapardım ama inemediler. Hatta bayilerden biri Siemens'in kendi bayilerini kollamadığı için Siemens markasını bırakacağını söyledi. Neyse, böylelikle internetten çamaşır makinası da alarak internet üzerinden alışverişde kendimi aşmış oldum.

• merhaba;

forumun yönlendirmeleri le bazı 3 makineye düştüm. Sonrada ürünleri dükkanlarda inceledim.

Siemens 12S760 yaklaşık 1300 ytl
    Siemens 10A461 yaklaşık 900 ytl
    AEG 72650 yaklaşık 1050 ytl

satıcılar siemenslerin birbirine denk oldugunu söylüyorlar.bende baktım gercekten yakınlar.
    TR de yapılanlarında tüm malzemelerii almanyadan geliyormuş.

hangisini tavsiye edersiniz Candogan62 hocam? aradaki farka degermi?
  • BENDE 08E160 UZERİNDE DURUYORUM,NASIL YERLİ YAPUIM HERHALDE
  • arçelik 3300 biraz sesli ama sağlam en azından kaç defa taşındık felan hala tıkır tıkır çalışıyor 8 yıl önce almıştık
  • bende Arçelik 3650 M var.6 yıldır masallah 1 kdefa arıza yaptı. valla aslında hiç dikkat etmemiştim ancak aşırı ses çıkarıyormuş.
    Eskidende böylemiydi hiç hatırlamiyorum. Gecen gece bir uyandım ter içinde, makinanın sıkma sesine uyanmışım.
    üst kattaki de dump dump yürüyo gece 1 de. kesin bizim makinenin sesine uyandı.

Bende makinayı değiştirip kökten çözmeyi düşünüodum. makina 6 yaşında.
    Sesi düşürebilirsem en az 800ytl kar ederim mantığı ile Bugün makineyi acmaya karar verdim.Elk.mühendisiyim ancak daha önce hiç çamaşır makinasını açmamıştım.
    Makinayı kayışı çıkardım,kasnağı çıkardım.Kasnak ile tamburum birleştiği yerdeki rulmanı gresledim.
    Daha sonra makinayı kayış olmadan tamburdan bağımsız çalıştırdım. yani sadece motor döndü tambur dönmedi.
    Gördüm ki beni rahatsız eden ses aynı ses. yani motordan geliyor.

Motoru açtım. rulmanların ses cıkardıgını gördüm. yağladım.geri kapattım.yerine taktım ve calıstırdım.
    ses azaldı ancak daha tatmin edici bir sonuç için rulmanların kesinlikle değişmesi gerekiyor.
    yarın rulmanları değiştirmeye çalışacağım.sesi azaltabilirsem 2-3 sene daha kullanabilirim
    bu makinayı belki.
    Eğer bulanilirsem motora rulman takmak yerine belki daha sessiz bir motoru direk olarak alırım. Ancak bulabilirmiyim bilmiyorum.cok ilgilendigim bir konu değil yani bu simdiye kadar.

Aslında tahliye pompasınında cok sesli calıştıgını farkettim.

makinanın icine ses izolasyonu icin strafor tarzı bi malzememi koysam acaba? Olabilir aslında. bu konuyu da arastırayım bari.

Gelişmeleri sizlere bildireceğim.

Seytan diyo patlat bi tane yeni makine ama dur direneceğim tüketim değil üretim yapmalı :)

• quote:

Orjinalden alıntı: muratssu

merhaba;

forumun yönlendirmeleri le bazı 3 makineye düştüm. Sonrada ürünleri dükkanlarda inceledim.

Siemens 12S760 yaklaşık 1300 ytl
    Siemens 10A461 yaklaşık 900 ytl
    AEG 72650 yaklaşık 1050 ytl

satıcılar siemenslerin birbirine denk oldugunu söylüyorlar.bende baktım gercekten yakınlar.
    TR de yapılanlarında tüm malzemelerii almanyadan geliyormuş.

hangisini tavsiye edersiniz Candogan62 hocam? aradaki farka degermi?

Eğer Siemens WM10E461TR düşünüyorsanız 900YTL vermeye hiç gerek yok.Aynısını Profilo olarak 730YTL'ye alabilirsiniz.Birkaç program farkı haricinde aynı makinelerdir.

Burada ithal parçalarla montaj yapıldığı doğrudur.

Verdiğim linkte Siemens WM12S760TR daha uygun

Kısacası tercihinizi Profilo CM1000CTR,Siemens WM12S760TR ve AEG 72650 arasında yapmanızı öneririm.

-Yüksek kapasite ve donanımsal özellikler(hafıza programı,çamaşır tartma,leke çıkarma prog,sensör vs) ve daha yüksek kalite önemliyse Siemens.
    -Sessizlik önemliyse AEG
    -Uygun fiyata kalite almak önemliyse Profilo öneririm.

AEG-Profilo kalitesi yakın,Siemens'in Alman malı modeli ise bir gömlek daha üstün.

quote:

BENDE 08E160 UZERİNDE DURUYORUM,NASIL YERLİ YAPIM HERHALDE

Kaç YTL fiyat aldınız bilmiyorum ama aynı fiyata,hatta belki daha ucuza 7kg Profilo öneririm.Özellik bakımından Siemens'ten daha üstün.Programdan bağımsız sıcaklık değiştirme,kalan sürenin geriye sayıldığı dijital ekran,15dk hızlı yıkama ve 3 boyutlu duşlama sistemi var.Siemens'in bu modelinde 2 boyutlu duşlama sistemi vardır.

@setge2004
    Harika bir ürün almışsınız.Güle güle kullanın.

• Merhaba;

yeni bir makine farkettim . bu nakine ile ilgili bilgisi olan varmı acaba? Üründe yeni zaten.

SAMSUNG WF 7602S9R
  • sayın Candogan 62,
    www.teknomix.com.tr
    KUTUP A.Ş
    http://www.teknomix.com.tr
    bu linkte DAEWOO markalı buzdolabı, çamaşır makinesi v.b. beyaz eşyalar var..
    Daewoo ile ilgili bir incelemeniz oldu mu acaba? Yanlış hatırlamıyorsam Kore'de üretiliyor bu ürünler..
    Eğer olumlu görüş bildirirseniz 1-2 ürünü Daewoo ile değiştirmeyi düşünebilirim..
    Saygılarımla..

• Merhaba;

Bu akşamüzeri izmir bostanlıdan 1230 ytl 12 ay vadeli olarak 1 adet 12S760 aldım.

Bu kararı vermemde bana yardımcı olan Candogan62 hocama çok teşekkür ederim.

Bu forumdaki yazışmalar sayesinde kış aylarının başında Taşkafa hocamın yardımı ile de viessman vitopend 100 kombi almıştım.

Onada teşekkür edememiştim. Buradan onada teşekkur edeyim. Bilgilerinizi bizimle paylaşmanız sayesinde bizde ilk seferde doğru kararı verebiliyoruz.

Siemens makina yarın gelecek. Önümüzdeki günlerde sizlere geribildirimde bulunmayı planlıyorum.

iyi akşamlar
  • bizde 5 yıldır kullandığımız siemens siwamat xl 1160 modeli var şu zamana kadar makina sorun çıkarmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rfuysen

sayın Candogan 62,
    www.teknomix.com.tr
    KUTUP A.Ş
    http://www.teknomix.com.tr
    bu linkte DAEWOO markalı buzdolabı, çamaşır makinesi v.b. beyaz eşyalar var..
    Daewoo ile ilgili bir incelemeniz oldu mu acaba? Yanlış hatırlamıyorsam Kore'de üretiliyor bu ürünler..
    Eğer olumlu görüş bildirirseniz 1-2 ürünü Daewoo ile değiştirmeyi düşünebilirim..
    Saygılarımla..

Buzdolapları B sınıfı olsa da kalitelidir.Bir dönem Vestel'e de üretim yapmıştır Daewoo.
    Çamaşır makineleri de incelediğim kadarıyla LG ve Samsung'un karışımı birşey olmuş.Direct drive, silver nano vs var.Onlar da düşünülebilir ama Avrupa malı makineler uzakdoğu menşeili çamaşır makinelerine nazaran daha iyi oluyor.
    Bulaşık makinelerinde de aynı şekilde Avrupa malları daha iyi.
    Daewoo'yu buzdolabı ve mikrodalgada tavsiye ederim.
    Tabi bir de servis olayı var.Ben her ne kadar servise pek gerek yok desem de üründe sorun olduğunda muhatap olacağınız bir yer olsun.Bu Samsung'da ve Electrolux'te var ama Daewood'da bulamazsınız.Bundan dolayı Türkiye'den elini eteğini çekmeyecek firmalardan ürün almak daha yerinde olur.

Murat bey sınıfının en iyi çamaşır makinesini almışsınız.Güle güle kullanın.Orijinal Alman malı harika bir makinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 29 Nisan 2008; 0:15:53 >

• quote:

bende Arçelik 3650 M var.6 yıldır masallah 1 kdefa arıza yaptı. valla aslında hiç dikkat etmemiştim ancak aşırı ses çıkarıyormuş.
    Eskidende böylemiydi hiç hatırlamiyorum. Gecen gece bir uyandım ter içinde, makinanın sıkma sesine uyanmışım.
    üst kattaki de dump dump yürüyo gece 1 de. kesin bizim makinenin sesine uyandı.

Bende makinayı değiştirip kökten çözmeyi düşünüodum. makina 6 yaşında.
    Sesi düşürebilirsem en az 800ytl kar ederim mantığı ile Bugün makineyi acmaya karar verdim.Elk.mühendisiyim ancak daha önce hiç çamaşır makinasını açmamıştım.
    Makinayı kayışı çıkardım,kasnağı çıkardım.Kasnak ile tamburum birleştiği yerdeki rulmanı gresledim.
    Daha sonra makinayı kayış olmadan tamburdan bağımsız çalıştırdım. yani sadece motor döndü tambur dönmedi.
    Gördüm ki beni rahatsız eden ses aynı ses. yani motordan geliyor.

Motoru açtım. rulmanların ses cıkardıgını gördüm. yağladım.geri kapattım.yerine taktım ve calıstırdım.
    ses azaldı ancak daha tatmin edici bir sonuç için rulmanların kesinlikle değişmesi gerekiyor.
    yarın rulmanları değiştirmeye çalışacağım.sesi azaltabilirsem 2-3 sene daha kullanabilirim
    bu makinayı belki.
    Eğer bulanilirsem motora rulman takmak yerine belki daha sessiz bir motoru direk olarak alırım. Ancak bulabilirmiyim bilmiyorum.cok ilgilendigim bir konu değil yani bu simdiye kadar.

Aslında tahliye pompasınında cok sesli calıştıgını farkettim.

makinanın icine ses izolasyonu icin strafor tarzı bi malzememi koysam acaba? Olabilir aslında. bu konuyu da arastırayım bari.

Gelişmeleri sizlere bildireceğim.

Seytan diyo patlat bi tane yeni makine ama dur direneceğim tüketim değil üretim yapmalı :)

Rulman sorunu için makine atılmaz,yazık olur.Bence de rulmanları değiştirin.
    Ses olayı için köpük konabilir ama makinenin altı açık olduğundan ve öyle kalması gerektiğinden çok da işe yaramayacaktır.
    Rulman değişince zaten makine sessizleşir.Bu modeller çok rulman sorunu verir.
    Sorunsuz günlerde kullanmanız dileğiyle.

• ariston aqxxl 109 modeli 700 ytl ye nasıl alınırmı?Uzakmı durulmalı?
  • eğer aristonu alma diyorsanız 700 800 ytl civarında hangi makineyi önerirsiniz?
  • tekrar merhaba;

Dün akşam 12s760 ımız geldi. gercekten cok havalı bişey.

ilk olarak tam 8kg beyaz yıkadık.

a) çamaşırları gercekten bembeyaz yaptı. Yıkama sonucundan cok memnun kaldık.

b) Çocuk kilidinin çok faydasını gördük. 2,5 yasında oglum var. hemen keşif işlemlerine başladı makinada.
    Çocuk kilidi sayesinde makinada tüm tuşlar etkisiz hale geliyor. Makinayı açıp kapatsak bile program kaldığı yerden devam ediyor.

c) Ses düzeyi tahmin ettiğimden ve istediğimden daha fazla geldi. Açıkcası ben daha sessiz bekliyordum.
    sıkmada motor sesi neredeyse yok ama tahliye pompası ZONK ZONK atıyor. servise sordum çok güçlü bir pompa bu dedi.
    bozuk paraları falan atabilsin diye böyle yapmışlar dedi. Candoğan62 hocam doğrumudur?

d) Çok sağlam bir görüntüsü var gercekten. şasede titreşim olmuyor.

e)8kg enazından tek kişilik battaniye veya yorganı yıkayabilir diye dusunuyordum ancak servis yıkayamazsınız dedi. Candoğan hocam ne dersin?
    sen yıka dersen yıkayacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratssu -- 30 Nisan 2008; 9:27:27 >

• quote:

tekrar merhaba;

Dün akşam 12s760 ımız geldi. gercekten cok havalı bişey.

ilk olarak tam 8kg beyaz yıkadık.

a) çamaşırları gercekten bembeyaz yaptı. Yıkama sonucundan cok memnun kaldık.

b) Çocuk kilidinin çok faydasını gördük. 2,5 yasında oglum var. hemen keşif işlemlerine başladı makinada.
    Çocuk kilidi sayesinde makinada tüm tuşlar etkisiz hale geliyor. Makinayı açıp kapatsak bile program kaldığı yerden devam ediyor.

c) Ses düzeyi tahmin ettiğimden ve istediğimden daha fazla geldi. Açıkcası ben daha sessiz bekliyordum.
    sıkmada motor sesi neredeyse yok ama tahliye pompası ZONK ZONK atıyor. servise sordum çok güçlü bir pompa bu dedi.
    bozuk paraları falan atabilsin diye böyle yapmışlar dedi. Candoğan62 hocam doğrumudur?

d) Çok sağlam bir görüntüsü var gercekten. şasede titreşim olmuyor.

e)8kg enazından tek kişilik battaniye veya yorganı yıkayabilir diye dusunuyordum ancak servis yıkayamazsınız dedi. Candoğan hocam ne dersin?
    sen yıka dersen yıkayacağım :)

Cihazdan memnun kalmanıza çok sevindim.Pompa sesi maalesef yeni nesil makinelerin hemen hemen hepsinde var.20 senelik makinelerin pompası daha sessizdi.Bozuk parayı atma konusunda bilgim yok ama servis biraz abartmış sanırım.

Yorganı ve battaniyeleri yıkamayı servisler genelde tavsiye etmezler,amortisörleri zorluyor sanırım:)
    Ben bendeki 6kg'lık Siemens'te herşeyi yıkıyorum valla:) Koltuk örtüleri(normal örtü değil,yüzleri komple sökülüyor bizdekilerin),yastık,tek kişilik İstikbal yorgan hepsinin yıkanmışlığı vardır.Maşallah 7 senedir tık demedi:) Ki sizdeki makine bendeki yerli Siemens'e göre daha sağlam bir cihaz,orijinal Alman.
    Yorganda sadece sıkmada dağıtmak için uğraşabilir.Bunun için de sıkmaları iptal ederek sentetik programında yıkayın,en sonda da 600 devirde sıkma yaptırırsınız.3 kiloyu geçmiyorsa makineyi zorlamaz.Makinenin tartısından bakarsınız.

Benim bi arkadaşım var 5kg'lık makinesinde yorgan ve battaniye yıkıyor:)

Bir de makinenizde kişisel programınızı yaratıp kaydedeceğiniz 2 tane boş program var.Beyaz ve renkliler için kullandığınız programları bu 2 boş yere kaydedin,birdaha ayarlamakla uğraşmazsınız.Bir hamlede çalıştırabilirsiniz o zaman,pratik olur.Servis belki yapmıştır.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.