Eski makineyle kıyaslarsanız malzeme ile yıkama kalitesi ve performansı nasıl? |
EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (772. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Performansı iyi, ama sanki ilk aldığımızda sesi daha azdı. Şimdi ilk kullanımlara göre daha çok ses çıkarıyor gibi geldi bana
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler. Benzer sorunlar devam ediyor görünüyor. (bendeki was20763tr)
-
Arçelik grubunda tambur hacmi ile ilgili nereden bilgi edinebiliriz? Hiç bir üründe belirtilmemiş ya da ben bulamadım. Aynı şekilde diğer özellikler de tüm markalarda ürünün sayfasına girseniz de var mı yok mu net anlaşılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 8 Ocak 2025; 12:16:44 > -
11 yıllık bosch çamaşır makinesi bozuldu tamirci amortisörler kazan filtre pompası değişecek dedi ve 10.000 TL masraf çıkardı biz de yeni bir model bakıyoruz haliyle ya Arçelik düşünüyorum ya da boş düşünüyorum en az 10 kg olacak şekilde bana tavsiye edebileceğiniz bir model var mı fiyat mühim değil uzun Ömürlü olsun istiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bizim evde 17 senelik bosch var 7 kiloluk her yıkamada tıka basa doldururuz taş hala taş gibi youtubede bir sürü video var alın bir lokma takımı kendiniz yapın amortisör ve pompa motoru değişimi çok kolay rulmanlar biraz uğraştırır yeni makineler eskiler kadar sağlam değil bilin bilinçli eskitme var
-
Özellikle amortisör değişimi çok kolay bir işlem. Elinizden biraz bu işler geliyorsa kolaylıkla yapabilirsiniz. Pompa değişimi hakkında fikrim yok ama onunda yapılamıycak bişey olduğunu sanmıyorum.
Arçelikten 11 kiloluk bir cihaz aldık geçtik artık. ://
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
altus Arçelik grundig aynı motoru kullanmıyormu brushless prosmart farklı isimler yazıyor altusta ne yazıyor bulamadım inverter yazıyor sadece🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
25 senelik Arçelik çamaşır makinemizi emekli ettik. Memnun kaldığımız için yine Arçelik aldık. 1400 devir.
Ben başka bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.
Makineyi yatak odasına koyduk. Önceki makine de orada kullanıldı. Tesisat ta zamanında yatak odasına yapılmış. Fakat bir sıkıntı oluştu ve hala çözemedik. Makine parke üzerindeydi. Sıkmaya geçince sarsıntılı çalışıyordu. Bulunduğu zemin parke olunca sarsılıyor. Bir arkadaşın tavsiyesi ile yaklaşık 2 cm kalınlığında mermer koydurduk. Makineyi de mermerin üzerine koyduk. Hiç fayda etmedi. Bu sefer mermer ile beraber sallanmaya başladı. Yepyeni makine bozulacak diye korkuyoruz. Sıkma devrini 800, hatta 600 yaptık. Olmadı. Hala sarsıntılı çalışıyor. Yıkarken problem yok. Problem sıkmaya geçtiğinde oluyor. Mermerin zemine tam oturup oturmadığına baktım. Evet. Tam oturmuyor. Boşluk olan yerden sarsılıyor. Son çare olarak parkenin o kısmını mermer boyutunda kesip marleyin üzerine oturtmak. Fakat eşim parkenin kesilmesini istemiyor. Fakat makineyi başka yere taşımanın şu anda bir imkanı yok. Çünkü tesisat orada.
İşin içinden çıkamadım.
-
Merhaba,
Kaç yıl geçti bilmiyorum, ama Beko marka çamaşır makinemizde benzer sorun vardı. Hatta gürültü yapıyordu. Rahatsız edici derecede gürültü yapıyordu. Servisi çağırıyoruz çok dolduruyorsunuz bu ses normal vb. deyip, ayaklarını ayarlayıp gidiyorlardı. Sürekli servis çağırıyoruz, ayak ayarı vs. yapıp gidiyorlar. Sonrasında başka bir gün yine servis kaydı açtırdık her zamanki gibi. Bu sefer farklı olarak başka bir semtin servisini yönlendirdiler.
O servisten gelen elemen, makineyi iyice dinledi, bu ses normal değil, nasıl normal derler size dedi, biz de dedik ki; çok dolduruyormuşuz makineyi ondan böyle ses yapıyormuş. 10 kg'lık makineyi doldurmayacaksanız niye aldınız o da saçma dedi. Hakikaten yaşı geçkin o servis elemanı çok anlayışlıydı. Her neyse sonrasında diğer servisten farklı olarak makinenin üstünü söktü ve kazanın üstündeki taşın vidalarını sıktı. Baya kazanın üstünde taş var bu arada. Onun tüm vidalarını sıktı. Sonrasında sorun çözüldü.
Eve servis çağırırsanız dilerseniz taş sıkma olayını kendilerine iletebilirsiniz. Genelde makine sallanıyor veya gürültü çıkarıyor derseniz, sadece ayaklara ayar yapıp gidiyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 24 Ocak 2025; 10:21:7 >
-
makine iyi terazilenmeli ve ayaklardaki kontra somunları sıkılmalı.
ayrıca makinenin bulunduğu zemin sağlam olmalı, parke üzerine mermer işe yaramayabilir.
parkeyi mermer ölçüsünde kesip, mermeri kesilen kısma yapıştırmak daha iyi olur. parkeye benzer renkte bir mermer bulursanız görüntü olarakta çok kötü olmaz.
diğer türlü sallanma problemini çözmeniz imkansız..
-
Bence de parkeyi kesmeyin. Mermer kullanmak yerine kauçuk ayak alıp ayaklardan teraziye alın makineyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yenileri biraz böyle titeşimli sanırım. Yatak pdası için pek uygun değil. Bendeki grundig 10kg 1400 devir 101414 de biraz titreşiyor. Kazanda balans sıkıntısı da var sanırım. Makineye titreşim önleyiici ayak koydum, bu sefer ayaklar kaydığı için kendi etrafında dönmeye başladı. Sizin makine kaç kg lık?
Bizim makine 11 kg. 1400 devir/dk.
-
Hocam sizin makinede sıkmada titreme var mı?
Bendeki muhtemelen aynı makinenin grundig versiyonu hocam. Kodu numarası var mı?
Derinlik 64cm ise hemen hemen aynı makine olabilir.
Boş kazanla sıkma yaptırmayı deneyip balans problemi var mı bakabilirsiniz. Eğer sıkıntı fazlaysa iade etmeniz gerekebilir. Yeni seri nispeten büyük kazanlı makinelerde dengesiz sıkmada hafif oynaşma olabiliyor hocam. Belki bsh/profilo yeni seriler daha stabildir.
Merhaba
Makine Arçelik. Model: 11140. 1400 devir. 29 Eylül 2024 tarihinde aldık. Yani daha 4 aylık makine.
Bugün yine servis geldi. Kauçuk ayaklardan getirdi. Taktı. Gitti. Yıkama ve sıkma yaparken makineyi tam doldurun demiş.
Bakalım. Yıkama zamanı göreceğiz.
Makinenin teknik verilerini gösteren kağıdı da yükledim.
-
Servis elemanı eğer yine titreşim devam ederse altındaki parkeyi mermer boyutunda kestirin demiş. Kesilen yere önce kalekim dökün. Mermeri de üzerine oturtun. Donsun. Makineyi mermerin üzerine koyun demiş.
Makine sarsıntılı diye daha öncedem 70x70 1 buçuk santim kalınlığında mermer kestirmiştim. Bir kere denedik. Mermeri parkenin üzerine koyduk. Makineyi üzerine koyduk. Olmadı. Yine sarsıntılı idi. Mermeri aldık altından.
Parkenin altında köpük var. Onun altında marley var. Onun da altında binanın betonu var. Olmazsa parkeyi kesip, marleyin üzerine kalekim döküp mermeri üzerine koyacağız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X