Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (771. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.453
Cevap
160
Favori
1.653.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 769770771772773
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hatırladığım kadarıyla mağazada sadece 3 taksit yapıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .:EmR@H:. . kullanıcısına yanıt
    Taksit sınırlandırma mı geldi elektronik mağazalara ?

• Banada bir makine tavsiye edin ,kaliteli seessiz guzel yikayan , 9 10 kg civari 1600devir vs. Ozellikli ,

Electrolux prfectcare 800 nasil sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altus nasıl 9 kiloluklar memnun olan va r mı?

• Arkadaşlar anneme bosch çamaşır makinesi almak istiyorum

Bu üçü arasında kaldım fiyatları 16000 19000 arasında bu üçünden hangisini tavsiye edersiniz

Yada bu fiyat aralığında 16000 19000 önerdiğiniz bosch varmi

WGA142X1TR

WGA142X2TR

WGA142Z0TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 14 Temmuz 2024; 15:38:56 >
  • Açıkçası Bosch WGB254A0TR makıneyı begendım fakat bu kadar çıkınca da mıele mı alsam demedı demıyorum

Bosch WGB254A0TR vs mıele wei885 wcs 125 gala edition arasında çok fark varmıdır ? yıkama performansı olarak ,ve sessızlık vs ? kafam dakı soru bu bosch da alman üretımı . oldukça fonksıyonel

mıele de aynı ama bu üst düzey bosch la arasında yınede yıkama performansı farkı olur mu ?

ayrıca bu model bosch un kalıtesı nasıldır , kullanan varmı

önerınız ne olur ? mantıklı olan nedır ?

• Annemde 2009 senesinden beridir kullanmakta olduğu bir Miele var. 15 senelik bir makine ve inanılmaz memnunuz. İlk günkü kadar sessiz çalışan bir makine (idi).

Ancak son 1 aydır falan annemden makine sıkmaya geçerken küt diye vurma şikayeti aldım. (Sökünce anladım. Kazanın az altına konumlanan motor, amortisor dengesizliğinden makinenin taban sacına çarpıyor.) Dedim kesin amortisor. Sonuçta 15 sene, olabilir.

YA ARKADAŞ, BİR MAKİNE BU KADAR MI ZOR SÖKÜLÜR?

Standart markalardaki bir çamaşır makinesi: (arçelik, beko, vestel, ne bileyim regal, seg, siemens, bosch falan)

1. Makinenin elektrik kablo, su ve atık su borularını sök.
    2. Makineyi yan yatır. Altında herhangi bir ızgara/metal/kapak olmadığından rahatlıkla ulaştığın amortisorlerin vidalarını gevşet.
    3. Aynısını bulduğun 2 adet amortisoru satın al ve yerine tak.

Peki Miele'de?

1. Makinenin elektrik kablo, su ve atık su borularını sök.
    2. Makinenin tüm vidaları tork denilen vidadan, ona uygun uç ara!
    3. 97 KG makineyi yan yatır. Ne, altı kapalı! Sökmelik vida mevcut değil!
    4. Yabancı kaynaklardan bulduğun videolardan öğrenildiği üzere önce üst tabla sökülmeli. O da ne? Tablanın arka vidalar söküldü, ele gelmiyor. En son sinirle asıldığınız zaman arka şase ile kapağı tutan iki adet plastik parça üretmiş Miele, birinin tırnakları tertemiz. (geri topladım, o kırık taraf tıkırdıyor. O dandik parçaya ne para isterler bilmiyorum ama sanırım 3D yazıcı çözümüne başvuracağım ilerleyen zamanlarda gibi)
    5. E hala üst kapak çıkmadı. 20 dakika süren araştırmalardan sonra sağ ve sol önde çok güzel gizlenmiş 2 vida keşfi.
    6. Üst kapak çıktı. Alman kardeşlerimiz makinenin Almanca devre şemasını deterjan kutusunun üzerine katlayıp sıkıştırmış. (Muhteşem bir sürpriz. Çok memnun kaldım, bizim markalar devre şemalarını en son 92 senesi öncesi ürünlere koyarlardı)
    7. Makinenin sağı soluna bakındık. Yan panellerin sökülmesi gerektiğine karar verildi. Üstte 3 vida, arkada 3 vida, hepsi söküldükten sonra kapak yerinden oynamıyor.
    8. Ön taraftan da sökülmesi lazımmış ki ışık tutup zorla gördüm en üstteki vidayı! Ön taraftan da sökülmesi için komple ön kapak, elektronik ön panel, kapı kilidi falan hepsinin indirilmesi gerekiyor!
    9. Neyse ki yan kapağa 9 vida koyan miele öndeki 18 kg panel/kapağa sadece 3 vida ve 2 tane de kapı kilidi olmak üzere 5 vida ile yetinmiş.
    10. Tambur plastiğindeki metali binbir güçlükle söktükten sonra ön taraf komple ayrıldı. Yan kapakların üçer tane vidaları da önümüzdeydi.
    11. Onlar da söküldü ve rahatlıkla yan tarafa ayrıldı. Sonunda amortisor gibi önemsiz detaylar(!) önümüzdeydi.
    12. Neyse ki amortisor somunları rahatla söküldü. İkisi de ölmüş olan amortisorler alındı ve küçük bir şehirde yaklaşık 4 servise soruldu.
    13. En son bir yetkili servisten 5 mm fark ile Arçelik markasının 9 kg'lık makinelerinden birinin amortisorlerine 1000 tl para ödendi.
    14. Bu amortisorler binbir güçlükle makineye montelendi. (Somun yerlerinde 3 mm fark olduğundan oralara plastik somunlar eklendi. Eski amortisorleri tutan vidalar çapça daha ufak geldi vs.) Geriye doğru 45 dakikalık bir çaba ile toplandı.
    15. Sonuç: Yeni amortisorler ile yıkamada sıfır ses olan makine son sıkmada 1400 devirde 4 dakika boyunca biraz sesli çalışıyor ama genel olarak proje başarılı oldu gibi.

Yazarken içim çıktı.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 16 Ağustos 2024; 19:55:51 >

• WG54B2A0TR siemens makinasını almayı düşünüyoruz fikir alabilir miyiz varmı şikayeti olan ya da önerisi olan teşekkür ederim

• thorvenedik T kullanıcısına yanıt
    Haziran ayında simens WG52A2ZOTR modelini aldık, ön yıkama programında çamaşır yükleme kapağından su sızdırıyor,bunu sadece ön yıkamada yapıyor ve daha sonraki su alımlarında bu olmuyor.Bu hafta servis çağırıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:EmR@H:. -- 27 Ağustos 2024; 6:5:23 >
  • thorvenedik T kullanıcısına yanıt

Siemensin yeni serileri güzel fakat bazı kullanıcılar 8 9 ay sonra açılmama sorunu yaşıyor. Ve makineler resmen 1dk da açılıyor. Son olarak dokunmalara geç tepki veriyor. Bunlar sıkıntı olmaz derseniz alınır. Başka öneri var mı derseniz yerliden arçelik 9120M modeli veya İsveç markası olan Electrolux'ü tercih edebilirsiniz.

• WG44B2A0TR Siemens Modelini dün itibariyle alım çeyizlik olduğu için 1 sene sonra teslim alıcam inşallah çok şikayet görmedim ve oturduğum yerde bocsh grubunun fabrikası mevcut servis konusunda üst seviyedeler burada o yüzden tercihim bu marka oldu

• Arkadaşlar 6-7 sene önce aldığımız Bosch waw28760 çamaşır makinesi aldığımız ilk günden beri ara ara tshirt vs yırtıyordu. Sürekli servis çağırdık ancak kullanıcı hatası ,fazla yük vs. değip geçiştirdiler. En son alıp sadece bir kez giydiğim tshirtümü tek yıkadığım halde delik çıkardı artık makineyi atma aşamasına geldim, bana yırtmayan bir makine önerir misiniz?Kurutmalı vs. olması önemli değil

• Riverice030 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Electrolux EW9F161BT çamaşır makinası için tuz kullanıyor musunuz? Hangi tuzu kullanıyorsunuz? Kullanmaya gerek var mıdır?

• sakizagaci S kullanıcısına yanıt

Bulaşık makinesi tuzu kullanılıyor. Suyunuz kireçli ise suyu yumuşatıyor ve renkli kıyafetlerinizin rengini daha iyi koruyor.

• Bulunduğunuz şehrin şebeke suyuna bağlı diye diliyorum. Mesela akçakoca da hiç kireç yok suda

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Ben ist.dayım, bulaşık makinası için olan tuzlardan alıp koydum, teşekkürler

• sakizagaci S kullanıcısına yanıt

Merhaba finish yada pril markasının tuzunu kullanıyorum çamaşırlarda aşırı yumuşaklık olmasada hiç yoktan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk172

5 yıl 2 aydır evliyim, esimin çalıştığı yere yakın Vestel bayisi vardı. Oradan almıştık tüm beyaz eşya ve ankastreleri.

Çamaşır makinesi 7kglik eko seri diye yazıyor tam kodunu bilmiyorum.

Üzerinde kalan süre yayıyor, devir ve program ayarı çevirmeli düğme ile. 1400devirde sabit ayarlı, hiç degistirmiyoruz perde vs haricinde.

Bu süre zarfında hiç sıkıntı çıkarmadı. Calvin malgon da kullanmadık. 3 yıl önce kızımız oldu, ilk iki yıl haftada 2-3 çamaşır yıkarken şimdi haftada 7-8 makine yıkanıyor.

Gayet memnunuz makineden.

Bulaşık makinesi vestel ankastre serisi, 3 programlı, ekran vs yok. 5 yılın sonuna doğru kapaktaki kablolarda sıkıntı oldu, servis geldi tüm kablo grubunu ücretsiz değiştirdi. Hatta abi ne gerek var, sadece yıpranan kabloyu sarın bantla israf olmasın dedim, adamlar minik voltaj farklılıkları makinenin kartına zarar verebilir dedi.degistirdiler.

Buzdolabı Vestel nofrost altta buzluklu olan, kodunu bilmiyorum yine. İlk senemizde buzluktan fan sürtme sesi gelmeye başladı. Servis çağırdık. Fan kısmına buz toplamış. Buzları temizlediler. Buzluga, ve buzdolabına ağzı açık ürün koymayin dediler. Koymadık. Bir sahada hiç sıkıntı çıkarmadı.

Fırın ankastre serisi, yine kod mod bilmiyorum. Tuşları bir ara bizim kızın hışmına uğradı, içine görmüştü. Servis geldi ücretsiz değiştirdi.

TV Vestel 40 inç LED fhd. 5 yıl önce duvara astım. Geçen sene boya yapılırken indirdim, tık yok maşallah. Uydu alıcısı içinde. Geçiş hızı çok iyi. Wifi modül takip kullandım. Performanslı değil. Harici Harddisk bagladigimda düzgün calistiriyor. Acmamazlik yapmıyor.

Elektrik süpürgesi Vestel,mini modellerden, torbali. 4,5 yıl dayandı. Sapının ayar kısmı bozuldu. halen kopek gibi çekiyor ama ufaklikta alerji sıkıntıları olduğu için arnica tesla aldım.

Ocak, davlumbaz Vestel 5 yılda tık yok.

Kettle var, kapak yayi geçenlerde bozuldu ama halen çalışıyor.

Vestel Ekmek kızartma makinesi vardı. Ben içine ekmekleri ıslatıp koyuyordum yumuşak olsun diye. Biraz kirlendi., Temizleyemedik, kullanmıyoruz.

Vestel Çorbacı... Büyük hayallerle almıştık. İlk çorbayı mutfak tezgahindan kasikladik hanımla. Dedik bize göre değil. İade ettim. Kullanılmış, her tarafı çorba içinde ürünü gık çıkarmadan geri aldılar.

Vestel LED ampuller. İyi fiyat denk geldikçe a100den alıyorum 1-2 , 1-2 evdeki ampulleri ledledim. Gece cocuk için kalkiyoruz, hol ışığı 12 saat açık 3 yıldır. Maşallah diyelim. Hepsi halen çalışıyor.

Bazı arkadaşlar Vestel'i sevmiyor ama ben gayet memnunum. Annemlere 7 yıl önce elektrolux den duzmustuk beyaz eşyaları mesela, o zaman kalite algısı çok daha yüksekti elektroluxun. Şu anda herhalde Ocak ve firin hariç herşey değişti. Şimdi bozulanlar in yerine Vestel alıyorum hep:)

TV ampul harici Saydıklarım 5,5 yıl önce 6bin civarı tutmuştu. Benzer Bosch markalar 10bin civarı çıkıyordu. Biraz takıntılıydim Alman olsun diye. İyi ki TÜRK MALI almışım.

Vesteli hepinize öneririm.

Yıllar akmış geçmiş; güncelleme yapayım dedim.

Vestel Çamaşır Makinesi halen çalışıyor; ama ikinci çocuk olunca 9kglık bir makine aldım altustan, vesteli köydeki yeni eve götürdüm. Yazın 3 ay iki günde bir çalıştı 12. yılını doldurdu.

Vestel Bulaşık makinesi , halen çalışıyor aktif olarak; üzerindeki tuşlar gömüldü biraz parmak ucuyla basmak gerekiyor, 12. yılını doldurdu.

Buzdolabı; yaklaşık 3 yıl önce kızımız asılıp sallanırken üst menteşe yerinden çıktı; gövde saldı kapağı; menteşeyi tornacıda karşı tarafa uyumlu yaptırıp kapak yönünü değiştirdim. Sonra gecen sene elektrik kesintileri olmuştu binamızda; buzdolabı çalışmayı durdurdu, servis 1500-1600 gibi bir paraya anakartını ve dış led ekranını değiştirdi. Şimdi yine çalışıyor. 12.yılını doldurdu.

Vestel Fırın , tıkır tıkır çalışıyor, 12. yılını geride bıraktı.

Vestel Ocak; 3 gözün tuşuna basınca çakmak çakmıyor, bir tanesine basınca çakıyor diğerleri de; kullanıma engel değil. 12.yılını doldurdu.

Vestel Davlumbaz; 2 ampulden 1i patladı, iki kere netten çakma filtre alıp değiştirdim, fanlarında sıkıntı yok, 12.yılını doldurdu.

Vestel 40.inch Tv; halen çalışıyor, Aktif kullanılan TVyi 55inch yaptık, köydeki eve götürdük vesteli; 3 ay boyunca tık demeden çalıştı yaz boyunca da. 12. yılını doldurdu.

Vestel Kettle çalışıyordu, hanım Homend çaycı aldı 3 sene önce, kettleı da köye yolladık.

Vestel fiyatları da acayip zıplamış, bir şey lazım olduğunda a101-bim kampanyalı getirdiği ürünlere bakıyorum, çamaşır mak ve tv yi oralardan aldım, bir de ekstra olarak arçelik kurutma makinesi ve arçelik derin dondurucu aldım yaklaşık 3 sene önce .

Herşey acayip pahalanmış. Alacak arkadaşlara Allah kolaylık versin

• Beyaz eşya konusunda tek tercihim Bosch. Bugüne kadar üzmedi hiç.

• Dikkat edilmesi gereken özellikler nelerdir?

• 
Sayfa: önceki 769770771772773
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.