Şimdi Ara

Evlatlığın karısı veya kocası ile inanan bir insan evlenebilirmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ayrıca islamın gerçek anlamıyla yaşandığı bir yerde evlatlık alınacak çocuk yoktur.
    Evlilik dışı ilişki yoktur
    Boşanmalarda karı ya da koacadan birisinde kalır
    Anne baba her ikiside ölmüşse yakınları yada bir velisi zaten ona bakmak zorundadır
    İstisinai durumlarda devlet bakmak zorundadır
    Dolayısıyla evlatlık alma durumu sıfıra yakındır
    --------
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    İslam'ın gerçek anlamda yaşadığı yerde ,olmak istemem, evlatlık konusunda bile ahlaki davranmayan ,bir sistemin ahlâkı olmaz,sapıklık ,ve ensest hakim olur,kanaatim bu.
    madde madde sıralamışın,hiç gerçekçi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 27 Kasım 2018; 20:6:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Amerikalı ateistler konusundaki iddian çok saçma olmuş,sanki ahlaksızmış gibi lanse ediyorsun.günümüz toplumunda bile ,müşrik diye tanımladığın arap toplumu ahlâkı yer bulmuş ,evlatlık olayında.şimdi sen evlatlık alsan,çocuk sevgisini tatmak niyetiyle,erkek olsa eşine,kız olsa sana nikah düşer öylemi
    Kardeş sen cevabını aldın mı? Aldın.

Adam sana sorunun cevabını vermiş zaten daha neyi irdeliyorsun?

Meseleyi saçma sapan yerlere çekme. Soruna cevap aldıysan kaybol git. Boş yapma!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 27 Kasım 2018; 20:7:11 >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Paşam cevabı senin gibi mantığını kiraya verenleri memnun eder,beni asla ,ben aklım ve mantığımla işlem yaparım ,sen sana yakışan üsluptan vaz geçme

• quote:

Paşam cevabı senin gibi mantığını kiraya verenleri memnun eder,beni asla ,ben aklım ve mantığımla işlem yaparım ,sen sana yakışan üsluptan vaz geçme
    Ya zaten kesin öyledir.

Senin gibiler ne halt yapıyorsa önüne arkasına "akıl", "bilim" ve "mantık"ı koyarlar. Günlük hayatın ise bunun aksi örnekleriyle doludur.

Adam, konuda sorduğun soruya doğrudan cevap vermiş. Konuyu açma amacın bu değil miydi? Yoksa sadece uyuzluk yapmak için mi konu açtın?

Konuyu manipüle ediyorsun birader.

Sen gidiyorsun yok amerikalı ateistlermiş, yok şu örnekler olmazmış diye saçmalıyorsun, konuyu başka tarafa çekiyorsun.

Teşbihte hata olmaz sonuçta. Ben bunu diyorum; kafan bu kadarını da almıyorsa git biraz balık ve ceviz ye.

Derdim burda bahsedilen konu veya bunun ne kadar mantıklı olup olmaması değil.

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Ben verilen cevaptan mütmain değilim,ve akıl ve mantık dini iddia edenlerin cevap vermesini bekliyorum.üslubunu bozmamışın

Ya hocam sorun bu değil ki evlenip evlenmemesi umrumda değil doğal hukuka inanmıyorum sorun bu kadar pratikten uzak bir olayın evrensel kutsal kitabın içinde olması kaç tane insanın işine yaradı bu ayet samimi olduğunuzu düşünmüyorum kendi inandığınız dinin kitabından başka bir dinin kitabında bulunsaydı bu ayet böyle yorumlayacağınızı düşünmüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Ne demesini bekliyorsun,gayette güzel açıklamış,araplar ve arap olmayanların kültürleri,gelenekleri farklıdır.
    araplar ABD başkanını kılıç dansı ile karşıladılar,bizde varmı böyle bir gelenek,Arap gelenekleri İslam değildir,Olamazda
    Herifler günümüzde yemeklerini elle yiyorlar,Biz Türkler binlerce yıldır tahta kaşık yapar,onu kullanırız,hatta Türkler kaşıklarını belinde taşırmış,bir yere konuk olduklarında kendi kaşığını kullanırmış,Gelenek ayrı,İslam ayrı kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Ya hocam sorun bu değil ki evlenip evlenmemesi umrumda değil doğal hukuka inanmıyorum sorun bu kadar pratikten uzak bir olayın evrensel kutsal kitabın içinde olması kaç tane insanın işine yaradı bu ayet samimi olduğunuzu düşünmüyorum kendi inandığınız dinin kitabından başka bir dinin kitabında bulunsaydı bu ayet böyle yorumlayacağınızı düşünmüyorum
    Şu anda pratikten uzak .... Ama o dönemde oldukça yaygın..... evlatlık alma vs hatta evlatlık alanın adıyla anılıyor insanlar.
    Yani 6bin küsur ayetin içinde 2 ayet (ki onda başka şeylerde geçiyor) var onu da çok görme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonsahiden -- 27 Kasım 2018; 22:53:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

Öyle bilgim olduğunu iddia edemem: fakat soruna bir müslüman olarak evet demem gerekiyor
    Gerçi evlatlık almamıştır ama azad ettiği kölesi onun yanında kalmak istediği için evlatlık statüsü kalıyor geriye
    -------------
    evet demiştim bunu neye göre söyüyorum
    peygamberimizin ayet geldikten sonra hz zeyneple evlenmesi
    Olayın öncesi
    bir kölenin yahut özgürlüğüne kavuşmuş eski bir kölenin "özgür doğmuş" bir kadınla evlenmesine karşı eski Arap toplumunda mevcut olan önyargıları kırmak için Hz. Peygamber, Zeyd'i kendi öz halasının kızı Zeyneb binti Cahş ile evlenmeye ikna etti. Fakat bu evlilik yürümedi

Daha sonra Allahın emriyle zeyneple evlendi burda amaç
    müşrik Arap inançlarının tersine, evlatlık ilişkisinin, biyolojik ebeveyn çocuk ilişkisinden kaynaklanan evlilik sınırlamalarından hiç birine tâbi olmadığını göstermektir
    Çünkü, Cahiliyye Devrinde, bir kimse birisini evlât edindiği zaman, halk, evlâtlığı, onun adıyla anar ve evlâtlık, öz evlât gibi o kimsenin mirasından faydalanırdı. Haliyle bu inanca göre, evlâtlığın boşadığı kadını, onu evlât edinen kimse alamazdı, bu haramdı.
    Yine evlatlıklarınızı da sizin gerçek çocuklarınız kılmamıştır: ayeti de evlatlığın gerek çocuktan farkını belirtir.

-----------
    ayette Müslümanların evlat edinebileceğini ancak asla öz evlat olarak görülmemesini kişiden gerçeği saklamayarak biyolojik babasına nispet edilmesini istiyor. Yani ayete göre “bu benim çocuğum” demek onu sizin çocuğunuz yapmaz. Kur’an günümüz evlatlık anlayışını reddeder. Kan bağını şart koşar. Peki, Neden? Sebebi açıktır. Bu ileride sorunlara neden olabilir. Bilmem izlediniz mi ama Türkan Şoray’ın bir filmi mevcut. Türkan Şoray evlatlıktır ve evde Abi dediği adama âşık olur. Tabii abi de ona. Beraber büyümüş olsalar da böyle bir sosyal problemi ve iki kardeşin psikolojik travmasını anlatan güzel bir filmdi. Şimdi dünyanın iki ucundan bir erkek ve bir kız çocuğu evlat edinirseniz ve bunlar ileride birbirini severse nasıl olur? Kur’an bu hakikati görmüş ve evlatlık edinirken onların öz çocuklar gibi olmayacağını dile getirmiştir. Bu yüzden evlatlık edinirken hepsinin kız ya da erkek çocuğu olmasına dikkat edilmesi gerekir
    -------------
    Ateistlere gelince bırakın evlatlığın eşiyle evlenmenin ayıp olması samimi çoğu ateiste göre ensest ilişki bile doğaldır. Kaç tane Amerikalı ateisti dinledim. “Ensest ilişkinin yanlış olduğuna dair bir bilgimiz yok. Bu dinlerin yanlış kabul ettiği bir şey” diyerek kendi algılarına göre doğru olanı zaten söylüyorlar. Ancak Türkiye’de bulunan ateistler ensest ilişkiye karşıdır. Sebebi tıpkı benim gibi doğduğumuz ülkenin değer yargılarını benimsemeleridir. Hâlbuki bunun ahlaksızlık olduğunu iddia eden İslam’dır. Bugün evlatlığın eşiyle evlenmeyi doğru bulmayan herkes bunu yaşadığı çevreden dolayı doğru bulmamaktadır. Türkiye’de “vay nasıl evlatlığın eşiyle evlenilir” diyenler Peru veya Hawai’deki bazı topluluklarla yaşasaydı ensest ilişki onlara normal gelecekti. Kaldı ki dün homoseksüellik ve lezbiyenlik Türkiye’de büyük bir ahlaksızlık olarak görülürken bugün Batı’nın etkisiyle Türkiye’de bu normalleşti. Burada sorulması gereken soru şu: Kişi ahlakı, doğru değerleri nereden alır? Biz Müslümanlar bu değerleri Kur’an’dan alırız. Ateistler ise yaşadıkları ülkelerin yasalarından. Ancak bu iddia yazıda durduğu gibi durmaz. İnsanların doğru ve yanlışlarını maalesef toplumun çoğunluğu belirliyor.
    ----------
    Son 1400 yıldır Muhammed dışında kaç kişi bu ayet sayesinde evlatlığının eşiyle evlenmiş?” sorusu abesle iştigaldir. Çünkü, İslam tarihinde böyle bir araştırma yapılmadığı gibi, böyle bir istatistiki bilgiye de yer verilmemiştir. Böyle bir şeyin olmadığını iddia eden varsa, onu ispat etmekle yükümlüdür. Yoksa, 14 asır boyunca milyarlarca Müslümanlar arasında tahakkuk eden bu gibi olayların sayısı yüzlerce olabilir. Küçük bir araştırma ile bu konuda vuku bulan bir kaç olayı tespit etmek her zaman mümkündür.

Fakat, bunun olmadığını ispat etmek için 14 asır boyunca bütün zaman dilimlerini ve o zamanlarda yaşayan tüm insanların hayat hikayelerini araştırmak gerekir ki, bu imkânsızdır. Dolayısıyla böyle bir iddia da havada kalmaya mahkumdur.

Hocam muthis cevap vermissin yuregine saglik, Allah razi olsun.

Burada İslam da bug arayan arkadaslar da insallah hidayet bulur. Olum insanlar icin asil hayatin baslangicidir bunu inkar ederek kendinizi atese atmayin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece bu değil bir sürü ayet var bu şekilde muhammedin insani hissiyatlarına fayda sağlayan hadislere inanıyor musunuz bilmiyorum ama inanıyorsanız bunu hadislerle halledebilirdi sadece tüm insanları tüm zamanlarda etkileyecek şeyler olurdu kutsal kitapta inanmasanız bile evlatlık bu insanların çok zor vazgeçtiği sadece yasaklayınca vazgeçemeyeceği bir şey miydi illa pratiğe geçirip zeyneple evlenmesi mi gerekiyordu namaz kıl deyince kılan savaş deyince ölümüne savaşan insanlar sözünü dinlemeyecek miydi madem pratiğe geçirmek istiyordu sadece toplu bir hatip yapıp ilan edebilirdi cariyeliği köleliği kaldırmıyor sonuçta toplu bir şekilde tepki verilip karşı konulacak bir şey değil tepki çekebileceğine rağmen niye bunu yaptı illa birini evlatlığının karısı ile evlendirecekse bunu kendisi değil bir başka kişiye yaptırıp insanların tüm şüphelerini yok edebilirdi kimse ama diyemezdi allah insanların bunlardan şüpheleneceğini düşünmedi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 28 Kasım 2018; 0:5:38 >

• quote:

Kölelik mevzusunu araştırınca, peygamber in özel hayatı ,kimle evlenir ,kimle evlenemez,sonra hanımlarına gelen ultimatom niyetinde ayetler,devamında evlatlığın karısını,helal kılma mevzusu,kendine inanmayanları,sonsuz merhamet sahibinin sadistçe işkence metodtları,çevremizde islamı hep yanlış anlayanların,birbirlerine layık gördüğü sonlar,sonra peşine islam kusursuz mavalları söyleyenlerin,bu kadar açmazı gördükten sonra,hâla diretmeleri,bacak kadar sabilerin beyinlerini küçük yaşta ,ileride pisokolojik olarak bozacak mavalların yüklenmesi ve diğer inanç sahiblerininde kendi tebasına aynı uygulamaları yapması,çakralarımı sonuna kadar açtı.bilmem anlatabildimmi

Ben kendime yalan söylemeyi bıraktım,sende bırak , tavsiye olunur.
    islamiyet bu degil hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Sadece bu değil bir sürü ayet var bu şekilde muhammedin insani hissiyatlarına fayda sağlayan hadislere inanıyor musunuz bilmiyorum ama inanıyorsanız bunu hadislerle halledebilirdi sadece tüm insanları tüm zamanlarda etkileyecek şeyler olurdu kutsal kitapta inanmasanız bile evlatlık bu insanların çok zor vazgeçtiği sadece yasaklayınca vazgeçemeyeceği bir şey miydi illa pratiğe geçirip zeyneple evlenmesi mi gerekiyordu namaz kıl deyince kılan savaş deyince ölümüne savaşan insanlar sözünü dinlemeyecek miydi madem pratiğe geçirmek istiyordu sadece toplu bir hatip yapıp ilan edebilirdi cariyeliği köleliği kaldırmıyor sonuçta toplu bir şekilde tepki verilip karşı konulacak bir şey değil tepki çekebileceğine rağmen niye bunu yaptı illa birini evlatlığının karısı ile evlendirecekse bunu kendisi değil bir başka kişiye yaptırıp insanların tüm şüphelerini yok edebilirdi kimse ama diyemezdi allah insanların bunlardan şüpheleneceğini düşünmedi mi
    Bir kölenin boşadığı kadınla evlenmek öyle kolay bir şey değil hele bir de evlatlığı diye bilinen zeydin boşadığı eşle...bu baskıyla başedebimek normal bir insan için nerdeyse imkansız hadi imkanlı diyelim bu zor işi neden başkasına yaptırdıda kendi yapmadı denirdi
    Bir devrim niteliğinde bir olguyla karşı karşıyayız böyle bir olayda Ayrıca sıradan bir insanın yarattığı etki ile bir peygamberin tanınan bir insanın etkisi aynı değildir

• evlatlık olgusu teorik evlilik akti ile kurulur. hiç bir evlilik taraflara cinsi ilişki kurma zorunluluğu vermez. hatta eşlerden biri bu durumu dava etmek isteyebilir ve duruma göre haklı nedenle evlilik akti bozulabilir.

......................

ilahiyatta ilahi kudrette cinsel birleşmeyi şart koymamıştır. meryem kıssası esasen durumu özetler. ilahi kudretin bu konudaki sünneti belli edilmiştir.

.......................

toplam manada ne yer ne de göksel anlayış kadını cinsi ilişkiye zorlayacak şekilde bir arada yaşamalara müsade etmediğinden evlilik kurumu esasen evlatlık alma kurumudur.

taraflardan biri veya ikisi cinsellliği kabulle sonuçlar üretebilir. ve esasen nafaka ve tazminat yükümü bu aşamada devreye girer. yani cinsellik ve sonuçları evlatlığın kullanımı sonucu oluşmuş ağır yükümlerdir.

........................

yukarıdaki esaslar çerçevesinde esasen hukuk kişiye eş niyetine evlatlığını verir. taraflar bunu cimasal yöne kaydırabilir veya en başta bu şekilde anlaşmış olsalar da devlet zoru ile kadına cinsel birleşme yükümü yüklenmemiştir.

........................

teorik olarak kişi zaten evlendiği kişiyi evlatlığı olarak almıştır. bu nedenle evlatlığın kocası ya da karısı zaten konudaki ilgili kişi olmak zorundadır.

........................

evlatlık alınan kişi ekonomik, hukuksal, toplumsal bakımdan hür ya da köle vasfasında değerlendirilebilir ki bu durum da zor bir iş sayılmaz.

.........................

günümüzde ise evlilik için bana göre hakimin izni alınmalıdır. tarafları başta ekonomik durumları olmak üzere psiko sosyal durumu da değerlendirilmelidir ve mesela ben xxxxx alıyorum diyen erkeğe bu para senin insan olarak asgari geçimin bu para ile ancak kendine bakarsın denmeli(izin verilmemeli) ve yine mesela kadın da xxxxx para alıyorsa bu para da senin asgari geçimin bu ancak sana yeter denip (izin verilmemeli) ve mesela çocuk izni dahi hakimin taktiri ile verilmelidir.

...........................

bu konu hakkında açlık ve yoksulluk sınırları baz olarak alınabilir ve alınmalıdır.

...........................

çocuk sahibi olabilecek ekonomik refaha sahip kişiler çocuk yapmadan önce yine hakim izni almalı ve evlatlık alıp alamayacakları test edilmelidir. evlatlık almak için mesela en az iki daire en az xxxx tl (ortak toplam kazanç)bir araç ve mesela yazlık ya da devre mülk gibi şartlar ortaya konulabilir.

bu şekilde evlatlık yani elin çocuğuna dahi bakamayacak kişiye kendi öz nefsine maraza çıkarmaması yani çocuk sahibi olmaması salık verilebilir.

ve esasen evli olan kişilere bu ders de gerekirse acıta acıta zorunlu olarak verilmelidir.

......................................

sağlıklı bir toplumda bu durum özellikle çocuk sahibi olma durumu bana göre hukuki düzenlemeye tabi tutulmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 29 Kasım 2018; 17:10:48 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.