Şimdi Ara

Evleneceklere Özel Fırsatlar Buraya (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.875
Cevap
559
Favori
601.749
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

2 yıl sonra evlenecek biri için ne tavsiye edersiniz ? Ayda 1000 TL kenara ayırabilirim ve Kasımda 6 aylık askere gideceğimi hesaplarsak

Yol yakinken derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cosark kullanıcısına yanıt
    Güzeldii .
  • www.modalife.com
    Modalife Mobilya | Fabrikadan Aracısız Mobilya
    http://www.modalife.com/Trend-Dugun-Paketi,PR-2361.html

tavsiye ederim.
    fiyat müthiş cazip.
  • bu devletin vereceği kredinin durumu kesinleşti mi bilginiz var mıdır?
    eğer başvuru varsa nişanlım üzerinden kullanmayı düşünüyorum. sonuçta 10 bin tl faizi de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

bu devletin vereceği kredinin durumu kesinleşti mi bilginiz var mıdır?
    eğer başvuru varsa nişanlım üzerinden kullanmayı düşünüyorum. sonuçta 10 bin tl faizi de yok.

Yaş sınırı koymaları kadar salakça bişey olamaz ya...

Adam gibi bişey yapsalardı ya.
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Ben de bekliyorum. Benim yaşım tutmuyor ama nişanlım üzerinden kullanacağım eğer Mayıs 'a kadar kesinleşirse.

Şartları medyada dolaştığı gibiyse gayet cazip. İhtiyaç dışı dahi kullanılabilir.

Bir gelişme duyumunda buradan paylaşalım derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: self_control

Ben de bekliyorum. Benim yaşım tutmuyor ama nişanlım üzerinden kullanacağım eğer Mayıs 'a kadar kesinleşirse.

Şartları medyada dolaştığı gibiyse gayet cazip. İhtiyaç dışı dahi kullanılabilir.

Bir gelişme duyumunda buradan paylaşalım derim

Aynen öyle.
    Devamlı basından takip ediyorum da hala kanunen kesinleşen birşey yok. uygulamaya geçilmedi diye biliyorum.
    10 bin tl her açıdan işimizi görür evlilik sırasında. çünkü malum sağlam masraf olacak. en azından bir kısmını bu şekilde kapatırsak iyi olur.

Gelişme olursa haberim olursa burada herkesle paylaşırım.

• İlk mesajı okumamla korkum 5 kat daha arttı. Bu yaza ani bir düğün patlatmayı düşünüyorum lakin gerçekten zor işmiş.

Bu sebeple siz üstadlardan aşağıdaki özel durumlara göre bir bütçe planlaması tavsiyesinde bulunmanızı rica ediyorum. Ailem sonraki yaz olsun diye ısrar etse de seven kalpleri ayrı komayacağım o yüzden gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Bu aydan itibaren zamla birlikte minimum 3000TL maaşım olacağını tahmin ediyorum. Başka hiçbir ek gelirim yok. Hatun henüz öğrenci, mezuniyetine 1.5 sene daha var.
    Eylülde düğünü yapacak olsam eylüle kadar 18.000TL biriktirebilirim. Acil durumlar için kıyıda köşede birikmiş 3.000 TL daha var. 10.000TL bir yerden gelecek. Ailemden de 10.000Tllik bir yardım olsa Toplamda 41.000TL eder.

Bu parayla düğün + 2+1 ev ihtiyaçlarınının bir kısmını karşılamayı düşünüyorum. Eve çıktıktan sonra çok da temel olmayan fakat yine de alınması gereken bir kısım ihtiyaçları da kredi kartı olaylarına girerek alabilirim.

200-300 arası misafirli, yemekli bir kır düğünü istiyoruz.

Şartlarım planlarımı karşılamaya müsait mi dersiniz? Başka tavsiyeleriniz var mıdır? Zorlanacağımın farkındayım fakat ikimiz de razıyız. Lüksten yana bir isteğimiz yok. Evimizde huzurla yaşasak ilk etap için bize kafi. Çay kahve makinası ekmek yapma makinası gibi ekstra şeylere hiç girmeyeceğiz zaten. Fikir verebilirseniz sevinirim. Ailem daha da fazla yardımda bulunmak ister lakin ben kendi yağımda kavrulmak istiyorum o yüzden 41.000TL son gibi bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: #berk

İlk mesajı okumamla korkum 5 kat daha arttı. Bu yaza ani bir düğün patlatmayı düşünüyorum lakin gerçekten zor işmiş.

Bu sebeple siz üstadlardan aşağıdaki özel durumlara göre bir bütçe planlaması tavsiyesinde bulunmanızı rica ediyorum. Ailem sonraki yaz olsun diye ısrar etse de seven kalpleri ayrı komayacağım o yüzden gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Bu aydan itibaren zamla birlikte minimum 3000TL maaşım olacağını tahmin ediyorum. Başka hiçbir ek gelirim yok. Hatun henüz öğrenci, mezuniyetine 1.5 sene daha var.
    Eylülde düğünü yapacak olsam eylüle kadar 18.000TL biriktirebilirim. Acil durumlar için kıyıda köşede birikmiş 3.000 TL daha var. 10.000TL bir yerden gelecek. Ailemden de 10.000Tllik bir yardım olsa Toplamda 41.000TL eder.

Bu parayla düğün + 2+1 ev ihtiyaçlarınının bir kısmını karşılamayı düşünüyorum. Eve çıktıktan sonra çok da temel olmayan fakat yine de alınması gereken bir kısım ihtiyaçları da kredi kartı olaylarına girerek alabilirim.

Şartlarım planlarımı karşılamaya müsait mi dersiniz? Başka tavsiyeleriniz var mıdır? Zorlanacağımın farkındayım fakat ikimiz de razıyız. Lüksten yana bir isteğimiz yok. Evimizde huzurla yaşasak ilk etap için bize kafi. Çay kahve makinası ekmek yapma makinası gibi ekstra şeylere hiç girmeyeceğiz zaten. Fikir verebilirseniz sevinirim. Ailem daha da fazla yardımda bulunmak ister lakin ben kendi yağımda kavrulmak istiyorum o yüzden 41.000TL son gibi bir şey.

O para ancak düğün ve ihtiyaçlarını karşılar. Düğün ve ev eşya ihtiyaçlarından artan Asla 2+1 evin peşinatına yetmez, hatta 1+1 ev peşinatına bile yetmez.
    Edit: sanırım 2+1 ev değil ev için ihtiyaç demişsin o zaman fazlasıyla yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogormek -- 12 Ocak 2014; 13:32:32 >

• ogormek O kullanıcısına yanıt
    Ev kira olacak hocam.
  • quote:

Ev kira olacak hocam.

Sonradan tekrar okuyunca anladım hocam ve bir önceki yazımı editledim.
    Düğünü nerede yapacağın, yemekli yapıp yapmayacağın, mobilyanı lüks alıp almayacağına göre değişir fakat mobilyayı lüks alsan zaten o para yatak odası ve yemrk odası takımını bile karşılamaz.
    Normal bir ev kuracaksan fazlasıyla yeter.
    Çok iş bunlar Allah yardımcın olsun. Ben zamanında düğün ve adan zye tüm eşya için 35000 tl hatcadım 3,5 yıl oldu. 3,5 yıl sonra evimide aldım şükür.(krediyle)

• quote:

İlk mesajı okumamla korkum 5 kat daha arttı. Bu yaza ani bir düğün patlatmayı düşünüyorum lakin gerçekten zor işmiş.

Nişanı yaptınız mı ? Buraya masraf olacak mı ? Balayı masrafını bu miktardan düşeceksin? Yemekli olması şartmı? Yemeksz olması seni miktar maddi olarak destekler ama herşeyine bu miktar yetmez yemekli düşünüyorsan. Ben yemeksiz 400 kişilik haziranda düğün yapcam. 55-60 arasını bulacak herşeyiyle sahil. huzur arıyorsanız bence yemekli olmaması elinizi güçlendirir.

• quote:

Ev kira olacak hocam.

Bu parayla Yenge nin altinini da alacak misin

• Hocam şimdi tekrar baktım yemekli demişsin. Ben sana şöyle diyeyim yemekdiz yaparsan tüm masraf rahat 30k eder. Yemekli düğüne bu para yetmez.
    Sana önerim. Düğün değil nikah yap. Nikah sonrası değer berdiğin arkadaş akrabaya güzel yerde yemek ver bitir olayı. Başka türlü altından kalkamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogormek -- 12 Ocak 2014; 13:45:40 >
  • Cevaplar için teşekkürler.

Öncelikle @said_ozcan bu paranın yarısına her şeyi çıkartanlar var. Sizin geliriniz çok yüksek olabilir ama dalga geçmeniz gerekmez.

@melmur Nişan yok hocam. Ben hiç düşünmüyordum hatun da zaten hiç oralı değil. Hatta düğün bile yapmayacak o derece olsun bitsin kurtulalım istiyor.

Yemekli olması tercihimdir. Hatta evet yemekli olacak diyelim. Balayı benim lüksüm olacak ve her türlü yapacağım. Hatta maldivler falan düşünüyorum. Bundan feragat etmeyeceğim. Gerekirse kredi falan da çekerim.
    Sizin düğün nerede olacak? Yemeksiz için biraz pahalı değil mi? Araştırma için internet sitesi tavsiyeniz varsa pm atarsanız sevinirim.

@ogormek, hocam benim planım da aynısı. evlendikten sonra 3-4 seneye kadar kendi evimi de almak. O zamana kadar mecbur kira.

Açıkçası düğünü de hangi konseptte yapacağıma bir türlü karar veremedim. Arkadaşlar olsa sadece süper bir düğün yaparım lakin akrabalar da işin içine girince biraz daha geleneksel düğün konseptine kaymak gerekecek. Ben de çok kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 12 Ocak 2014; 13:51:50 >

• quote:

Ev kira olacak hocam.

Hocam Estağfurullah ben dalga maksatli yazmadim.. yanlis anlamayin... dugun masraflarinin esaslarindan biriside.malum altindir... yenge bilezik gerdanlik vs istemiyor mu

• O zaman sorunumuz yok

Hocam o konuda çok şanslıyım bilemezsiniz. Maddeye tamah etmeyen olgun bir insandır. Lakin gönlünü hoş etmek için en alasından sürprizlerim mevcut elbette. Şahsen geleneklere fazla takılmadan onun için değerli olabilecek bir hediye olacaktır gerisini artık aileler akrabalara havale ediyorum
  • beyler Tekzen den hiç mobilya alan oldumu?gayet uygun fiyatlara düğün setleri var..alan yada bilgisi olan varsa kalitesi nasıldır alınır mı?
  • quote:

Cevaplar için teşekkürler.

Öncelikle @said_ozcan bu paranın yarısına her şeyi çıkartanlar var. Sizin geliriniz çok yüksek olabilir ama dalga geçmeniz gerekmez.

@melmur Nişan yok hocam. Ben hiç düşünmüyordum hatun da zaten hiç oralı değil. Hatta düğün bile yapmayacak o derece olsun bitsin kurtulalım istiyor.

Yemekli olması tercihimdir. Hatta evet yemekli olacak diyelim. Balayı benim lüksüm olacak ve her türlü yapacağım. Hatta maldivler falan düşünüyorum. Bundan feragat etmeyeceğim. Gerekirse kredi falan da çekerim.
    Sizin düğün nerede olacak? Yemeksiz için biraz pahalı değil mi? Araştırma için internet sitesi tavsiyeniz varsa pm atarsanız sevinirim.

@ogormek, hocam benim planım da aynısı. evlendikten sonra 3-4 seneye kadar kendi evimi de almak. O zamana kadar mecbur kira.

Açıkçası düğünü de hangi konseptte yapacağıma bir türlü karar veremedim. Arkadaşlar olsa sadece süper bir düğün yaparım lakin akrabalar da işin içine girince biraz daha geleneksel düğün konseptine kaymak gerekecek. Ben de çok kararsızım.

dostum dugun.com gır bak yemeklı yemeksız bulundugu ile herşey artık o sıtedem evcut. Yemekli 200 kişi 10k hazır et derim en az bu. benimkisi yemeksiz 7k 400 kişi izmir. Balayı maldiv dersen 8k oraya ayır. Yanlış anlama nişanda yüzük takılıyor yüzük takılmadna düğün olması garip olmayacak mı? Söz mü yapacaksınız sadece? Benim harcamam söyle. 12k mobilya 7-8 k düğün. gelinlik balayı 10k. Takı kına gecesi ev gereçleri 15k. vs diye gider...Bence siz bie liste yapın burada pek olmuyor. Beyaz eşya bile 4-5k arası. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.