Şimdi Ara

Evleniyorum, lütfen yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buradaki bir çok arkadaş gibi benim durumumda aynı. Temmuz ayında Allah nasip ederse evlenecegim ve ev eşyalarının alımı konusunda fırtınada savrulan dümensiz bir gemi gibiyim. Karaya oturmaktanda çok korkuyorum. Forumda bir çok konuyu okudum ve günler geçtikçe ne alacağım konusunda iyice şaşırmış durumdayım Bazı modeller üzerinde karar verdim gibi sizin fikirlerinizide öğrenmek istiyorum.

TV :
    Yola çıkarken düşüncem Full HD bir Sony almaktı, sonra HD Ready olursa daha iyi galiba dedim ama şimdi plazma alayım diye düşünüyorum TV için ayırdığım bütçe 1500-2000 TL arası, SD yayın, haftada 1 mac ve DVD seyredicem sadece. Forumdan okuduklarım bu durumda bana Plazma yolunu gösterdi ama plazmada da ışığın yansıması (TV nin sol tarafında güneş alan pencere var :(), aşırı ısınma ve fazla elektrik sarfiyatı gibi olumsuz özellikler var diye okumuştum. İyice işin içinden çıkamaz hale geldim :( Ekran 40" veya üzerinde olsun istiyorum. Forumda panasonic 42px80e modelini alıp memnun olan arkadaşlar var, onlar 1700 TL diyorlar ama panasonic sitesinde fiyatı 2500 TL ve stokta yok :( Siz hangi marka ve model önerirsiniz.

Diğer beyaz eşyaların tamamını Siemens almayı düşünüyorum. Beyaz eşyanın tamamını aynı firmadan alırsam daha güzel bir indirim elde ederim diye düşünüyorum. Ama tüm fikirlere açığım. Forumda birçok yeni şey öğrendim sayenizde, o yüzden herkes fikrini söylesin lütfen.

BUZDOLABI :
    Bütçe 1500-2000 TL arası. Siemens 40NA03 NE ve 49NV03 NE arasında kararsız kaldım :( arada 450 TL fark var. Başka marka ve model önerisi olanlar ?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ :
    Bütçe 800-1000 TL arası. 6 veya 7 kg kapasiteli olsun istiyorum. WM10E160TR olabilir.

BULAŞIK MAKİNESİ :
    Bütçe 600-800 TL arası. Çok programlı olmasına gerek yok, 3 yeter, kısa programı olsun ama SE24E232TR veya SE23E230TR olabilir.

DARTY :
    Arkadaşlar Darty alışveriş mağazası hakkında fikirlerinizide alabilirmiyim ? Bayiye göre daha kısa süre garanti veriyor (2 yıl) ama fiyatlarda fena değil. Bu tip mağazadan alışveriş yapmak doğru olur mu? Şimdiden yorum yapan yapmayan herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockwool -- 23 Mart 2009; 13:05:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Rockwool

Herkese merhabalar arkadaşlar,

Buradaki bir çok arkadaş gibi benim durumumda aynı. Temmuz ayında Allah nasip ederse evlenecegim ve ev eşyalarının alımı konusunda fırtınada savrulan dümensiz bir gemi gibiyim. Karaya oturmaktanda çok korkuyorum. Forumda bir çok konuyu okudum ve günler geçtikçe ne alacağım konusunda iyice şaşırmış durumdayım Bazı modeller üzerinde karar verdim gibi sizin fikirlerinizide öğrenmek istiyorum.

TV :
    Yola çıkarken düşüncem Full HD bir Sony almaktı, sonra HD Ready olursa daha iyi galiba dedim ama şimdi plazma alayım diye düşünüyorum TV için ayırdığım bütçe 1500-2000 TL arası, SD yayın, haftada 1 mac ve DVD seyredicem sadece. Forumdan okuduklarım bu durumda bana Plazma yolunu gösterdi ama plazmada da ışığın yansıması (TV nin sol tarafında güneş alan pencere var :(), aşırı ısınma ve fazla elektrik sarfiyatı gibi olumsuz özellikler var diye okumuştum. İyice işin içinden çıkamaz hale geldim :( Ekran 40" veya üzerinde olsun istiyorum. Forumda panasonic 42px80e modelini alıp memnun olan arkadaşlar var, onlar 1700 TL diyorlar ama panasonic sitesinde fiyatı 2500 TL ve stokta yok :( Siz hangi marka ve model önerirsiniz.

Diğer beyaz eşyaların tamamını Siemens almayı düşünüyorum. Beyaz eşyanın tamamını aynı firmadan alırsam daha güzel bir indirim elde ederim diye düşünüyorum. Ama tüm fikirlere açığım. Forumda birçok yeni şey öğrendim sayenizde, o yüzden herkes fikrini söylesin lütfen.

BUZDOLABI :
    Bütçe 1500-2000 TL arası. Siemens 40NA03 NE ve 49NV03 NE arasında kararsız kaldım :( arada 450 TL fark var. Başka marka ve model önerisi olanlar ?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ :
    Bütçe 800-1000 TL arası. 6 veya 7 kg kapasiteli olsun istiyorum. WM10E160TR olabilir.

BULAŞIK MAKİNESİ :
    Bütçe 600-800 TL arası. Çok programlı olmasına gerek yok, 3 yeter, kısa programı olsun ama SE24E232TR veya SE23E230TR olabilir.

DARTY :
    Arkadaşlar Darty alışveriş mağazası hakkında fikirlerinizide alabilirmiyim ? Bayiye göre daha kısa süre garanti veriyor (2 yıl) ama fiyatlarda fena değil. Bu tip mağazadan alışveriş yapmak doğru olur mu? Şimdiden yorum yapan yapmayan herkese teşekkürler...

Merhaba,
    yaklaşık 8 aydır panasonic 42px80e kullanıcısı olarak kesinlikle bu plazmayı tavsiye ederim.Bu hafta istanbulbilişimde 1670 ytl ye satılıyordu kampanyada.Ama bu modelibulamazsanız bile almada acele etmeyin.Mutlaka uygun kampanyayı bulur alırsınız.

• geniş bir piyasa araştırması yapaibilirsin,kısa devrede karar vermek pek uygun olmayabilir,
  • böyle durumlarda karar vermek zordur..bu bölümde tv ve dvd dışında almayı düşündüğünüz
    cihazlar hakkında açılmış ayrı ayrı konular var..bir de beyaz eşya konusunda @Candoğan
    arkadaşımız oldukça bilgi sahibidir..kendisi size tavsiyelerde bulunacaktır..
  • Arkadaşlar biraz daha araştırma yapıp bu modeller arasında kaldım, teknoloji çok farklı değil galiba ama kullananlar varsa fikirlerini belirtebilir mi?

BUZDOLABI: Siemens 40NA03 VEYA Bosch 40A03

ÇAMAŞIR MAK. : Siemens WM08E160TR VEYA Bosch WAE16160TR

BULAŞIK MAK. : Siemens SE23E230TR VEYA Bosch SGS33E02TR

Teşekkürler...
  • geçen sene tam bu aylarada aynı başlıkla bende bir konu açmıştım ve sağıolsun bir çok arkadaştan yardım almıştım bugun itibariyle 8 aylık evliyim ve aldığım ürünlerin hepsinden son derece menununm bu yüzden geçen sene senle aynı zorlukkları yaşadığımdan seni çok iyi anlıyor ve karınca kararmca tecrübelerimi anlatmak istiyorum:

1- tv konusunda kullanma koşullarını yazmışssın bu doğrultuda hem kendi görüşlerim hemde signore gibi üstadların uzun emekleri doğrultusunda hazırladıkları makalelerden yola çıkarak sana öncelikle lcd almanı sonra full hd değil hd ready almanı ve max 42" büyüklükte almanı tavsiye ederim detaylar signore üstadın yazısında var kısaca özetlersek sd yayın hd readyde full hd ye göre daha iyi sonuç veriyor lcd plazmaya göre hem daha ekonomik hem daha kullanışlı ve daha üst bi teklonoji ben bu bilgiler ışığında yola çıkarken tesadüfen vestel 42" hd ready pixellence bir lcd aldım aynı ay içinde 3 arkadaş evlenmiştik diğerleri samsung ve philips aldılar ikiside benimkinin görüntüsüne hayran hem ucuz hem şık hemde çok net bir görüntü yalnız burda bence dikkat etmen gereken iyi bir uydu alıcısı (tavsiyem goldmasterın yuv çıkışlı modelleri ben kullanıyorum harika) iyi kablo ve çok iyi bir kurulum.

2- buzdolabı konusuna gelince siemens ne kadarda büyük bir marka olsada buzdolabı konusunda işin uzmanları tavsiye etmiyorlar o yüzden siemens düşünme aristonda tavsiye edilmiyor onuda düşünme diğerleri hakkında çok yorum yapamam ama ben buzdolabını inox ve kombi model yani dondurucu üste olanlardan istiyordum bu konuda tavsiyeler ve beğenilerim doğrultusunda whirpool arc 8140 aldım bu model ithal ve son derece memnunum şuanki fiyati heralde 1900 lerde ama ben alırkende öyleydi fakat darty de kampanya vardı 1500 almıştım dartyide kesinleikle tavsiye ederim media market falan hikaye dartynin satış sonrası hizmetleri on numara.

3- bulaşık maklinasında ise siemensten şaşma derim söylediğim rakaalarada güzel modelleri var ben siemensin yeni nesil inox modellerinden birini aldım kodunu falan bilmiyorum ama son derece memnunun hem çok ekonomik hem çok sessiz hem de çok iyi yıkıyor.

4- ben fırınımıda siemen aldım çok memnunum ama bence fırın diğer markalardada iyidir şahsi görüşüm fırında marka çok çok önemli değil

5- çamaşır makinasını ise samsung aldım benim aldığım en üst modellerden biriydi o zmana için yine dartyden kampnaya ile 1400 e aldım 7kg kurutması var buharla yıkaması nanıo teklonojisi kristal rezistansı falan var çok memnunum ama bizim hanım o özelliklerin hiç birini kullanmıkyor 600-800 aralığında çok güzel samsung modelleri var onlara bakmanı tavsiye ederim

siemensi bayiden pazarlıkla ve özellikle nakit al dartyden çok daha ucuza geliyor lakin diğerlerini dartyden taksitle ve gönül rahatlığıyla alabilirsin bu arada biraz dartyninde pazarlık payı oluyor yalnız kanımca mediamarktan falan uzak dur. ve şimdiden hayırlı olsun..
    quote:

Orjinalden alıntı: Rockwool

Herkese merhabalar arkadaşlar,

TV :

BUZDOLABI :

ÇAMAŞIR MAKİNESİ :

BULAŞIK MAKİNESİ :

DARTY :

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.