Şimdi Ara

evlilik sozlesmesi (ciddi konu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: Flara

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Evlilik sözleşmesi olmazsa evlenmem.Dedemin zamanında yaptığı malı mülkü babam bana bırakacak bende elin kızına hiçbir emek vermeden vereceğim olacak iş değil.Ayrıldığım zaman herşey biter onun ne yaptığı umrumda değil bu şartlarda evlenecek birini bulursam olur yoksa evlenmesem de olur.

Evlilik öncesinde edindiğiniz hiçbir şey evlilik bittikten sonra eşinize kalmaz. Tek istisnası evlilik öncesi mal varlığınızdan evliliğiniz süresince edindiğiniz kira vb. gelirlerdir.

Ekleme: Zaten siz evleneceğiniz kişiyi elin kızı diye tanımlayabiliyorsanız hiç evlenmeye heveslenmeyin.

Ayrıldıktan sonra el kızı oluyor ister kabul et ister etme.Ayrılmışın herşey bitmiş benim onla ne bağım kalacak?Sokakta gördüğüm bir yabancıdan farksız.Size acayip gelebilir ama ben soğuk insanım evlilik biterse bir daha muhattap olmam benden de en ufak birşey koparmasına fırsat vermem.
    Evlilik süresince edinilen ortak mallar haricinde kendime ait mallardan kira gelirlerinde hak iddia etme hakkı varmış diye duydum.Kanun böyleyse durum kötü.

İyi de belki daha evli bile değilsiniz! Evlenmediğiniz bir kişiyi nasıl elin kızı diye tanımlayabiliyorsunuz? Demek istediğim şey bu, kırın şu ön yargınızı lütfen, hayatınızı paylaşacağınız birini arıyorsunuz, bir kalemde silinebilecek birisi olmamalı bu. Günümüz evliliklerinin de genel sorunu bu, paylaşma esnasında herkesin ortaya ne konulabileceği hiç düşünülmezken ayrılırken ne yapılacağı kararlaştırılıyor.

• Bence çok saçma ve iğrenç birşey.Ömrümü birlikte geçirmeyi planladığım insanla oturup mal ve para pazarlığı yapamam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.