Şimdi Ara

evlilik sozlesmesi (ciddi konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dh de herkes kizlara guvenmiyor aslinda haklilarda, ben cok cesitli cevrelere girdim, uyusturucu bulanan ortamdan, gecesini gunduzunu ibadet yapanlara kadar her ortami biliyorum.

Kizlara guvenmeme konusunda, yuzde 80 haklisiniz, kizlar paraya geliyor ve kizlarin dedigi (yuzde 80lik kisim) ben sevdigim erkekle kesin evlenmem, ya parasi filan yoksa niye evleniyimki diyiyor, bunu yuzume diyen ve benle para icin takildini soyleyen kizlar bile var, bunu diyen kiz cevresi genelde gece 11e kadar disarda bara filan giden tayfa, diger dine yakin kesimde, kizlar pek derdini anlatamadigindan aileleri zengin koca derdinde, he sevdigiyle evlenen varmi cevremde gercekten var cok mutlular, boyle bir bayan bulmakta cok zor.

Ben kendim icin soyleyim, ben dinden uzak biri degilim orucumu tutar, zekatimi veririm, sigara, alkol aliskanligim yok ama asiri rahatim, her seye mantikli geldigi surece her seye normal bakarim, gece eve geldigim saat belli olmaz, egelenceye duskunum, vs vs bu yuzden cevremdeki sevdigi ile evlenen kizlar benle evlenmez hadi evlenir diyelim ben guvenemiyorumki kimseye.

Bu devirde siz evlilik sozlesmesi yaparmisiniz. Ben sahsen yapmayi dusunuyorum ama kimse normal bakmiyor asiri karsi halkimiz. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda

• İyi ki zengin değilim.
  • Aynen yapmak lazım bişeyim yok ama olursa diye yaparım:D
  • Kesinlikle yapılmalı
  • Zengin olsam kesinlikle yapardım.
  • Duruma göre yapılmalı
  • Halkımız aşırı karşı değil. Kızını yamamaya calısan ana baba aşırı karşı. Yamanmaya calısan kadın aşırı karşı. Gençken güzelken birini bulayımda hayatımın gerisi garantilensin mantığı ile düşünenler aşırı karşı.

Kızın dişi olmak haricinde hiçbir vasfı yok ne mesleği ne dili ne herhangi bir eğitimi. Tek vasfı ve ozelliği Allahın bahşettiği güzellik. Ve bununla senin tüm mal varlığına bir anda ortak olabiliyor. Senin hayatının yarısını bir imza ile alabiliyor senden.

Mesleği olan bir bayanla evlenirsen zaten senin malına ihtiyacı olmaz, ama sende diğer türlüsüne evde koca bekleyen bir kızla evlenince uygalamayı düşündüğün baskıyı yada erkeklerik otoritesini onda uyguluyamazsın. Uygulatmaz yani.

Benim öyle bir mal varlığım yok ama olsaydı bu sözleşme olayını ciddi cidi düşünürdüm. Yok efendim sen bana güvenmiyorsun yok efendim ben senle paran içinmi evleniyorum yok bu bana hakaret. Hakaret filan değil seviyorsan evlenirsin işte bukadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 21 Kasım 2010; 22:43:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR GARİP BOŞANMA SÜRECİ
    5 yıl önce açıldı
    Evlilikle ilgili bir soru
    2 ay önce açıldı
    Bir garip kira sözleşmesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O iş kıza bağlı aslında kimin parası için evlenip evlenmediği çok rahat anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dikkat Haber
    O iş kıza bağlı aslında kimin parası için evlenip evlenmediği çok rahat anlaşılır.

bazilari var hic anlasiyormiyor, kendini gelistirmis konusmasini filan biliyosa hic anlayamiyorsun.

Bide sunu ogrenmek istiyorum. Evlenmeden once belli bir mal varligin var ve evlenip bosaniyosun, bosandiginiz kisi evlenmeden, ondan once kazandiginiz mal varlini istiyebiliyormu, hadi o mal varlina gore tazminat alabilir belkide mali alabilirmi. Ornegin 2milyar yerine 5 milyar gecim ayligi verilir ama mal varlini alamaz dimi yanlismi biliyorum yoksa
  • Bir hukukçu olarak evlilik sözleşmesinden iğrendiğimi belirtmeme lütfen izin verin. Biriyle evlenecekseniz ve evlilik sözleşmesi yapma gibi bir düşünceniz varsa, lütfen evlenmeyin. Siz o kişiyi tanımıyorsunuz, ona güvenmiyorsunuz, kızlar, erkekler ve para hakkındaki genellemeleri bir tarafa bırakalım. Dünyanın bin türlü hali var diyerek değişeceğine inanıyorsunuz. Boşuna evlenerek vakit kaybetmeyin, yol yakınken geri dönün.

Ekleme: Evlilik öncesinde edinilmiş mal varlığı (gelirleri haricinde) boşanma esnasında tasfiyeye katılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flara -- 21 Kasım 2010; 23:09:20 >
  • Evlilik sözleşmesi olmazsa evlenmem.Dedemin zamanında yaptığı malı mülkü babam bana bırakacak bende elin kızına hiçbir emek vermeden vereceğim olacak iş değil.Ayrıldığım zaman herşey biter onun ne yaptığı umrumda değil bu şartlarda evlenecek birini bulursam olur yoksa evlenmesem de olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Evlilik sözleşmesi olmazsa evlenmem.Dedemin zamanında yaptığı malı mülkü babam bana bırakacak bende elin kızına hiçbir emek vermeden vereceğim olacak iş değil.Ayrıldığım zaman herşey biter onun ne yaptığı umrumda değil bu şartlarda evlenecek birini bulursam olur yoksa evlenmesem de olur.

Evlilik öncesinde edindiğiniz hiçbir şey evlilik bittikten sonra eşinize kalmaz. Tek istisnası evlilik öncesi mal varlığınızdan evliliğiniz süresince edindiğiniz kira vb. gelirlerdir.

Ekleme: Zaten siz evleneceğiniz kişiyi elin kızı diye tanımlayabiliyorsanız hiç evlenmeye heveslenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flara -- 21 Kasım 2010; 23:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flara

Bir hukukçu olarak evlilik sözleşmesinden iğrendiğimi belirtmeme lütfen izin verin. Biriyle evlenecekseniz ve evlilik sözleşmesi yapma gibi bir düşünceniz varsa, lütfen evlenmeyin. Siz o kişiyi tanımıyorsunuz, ona güvenmiyorsunuz, kızlar, erkekler ve para hakkındaki genellemeleri bir tarafa bırakalım. Dünyanın bin türlü hali var diyerek değişeceğine inanıyorsunuz. Boşuna evlenerek vakit kaybetmeyin, yol yakınken geri dönün.

Ekleme: Evlilik öncesinde edinilmiş mal varlığı (gelirleri haricinde) boşanma esnasında tasfiyeye katılmaz.

Sırf bu yüzden KIZLAR MUTLAKA OKUTULMALI

Biz onların bankası değiliz

Ama onlarda bizim ne hizmetçimiz ne de cariyemiz

Japonlar 2. dünya savaşından sonra
    Erkekleri fabrikaya
    Kadınları üniversiteye yolladı
    Neden?
    Çünkü çocuklar vakitlerini
    En fazla anneleriyle geçirir
    Ya ülkemizde
    Durum tam tersi
    Neyse uzatmayım
    Ama kesinlikle
    Sözleşmenizi Yapın

• quote:

Bir hukukçu olarak evlilik sözleşmesinden iğrendiğimi belirtmeme lütfen izin verin. Biriyle evlenecekseniz ve evlilik sözleşmesi yapma gibi bir düşünceniz varsa, lütfen evlenmeyin. Siz o kişiyi tanımıyorsunuz, ona güvenmiyorsunuz, kızlar, erkekler ve para hakkındaki genellemeleri bir tarafa bırakalım. Dünyanın bin türlü hali var diyerek değişeceğine inanıyorsunuz. Boşuna evlenerek vakit kaybetmeyin, yol yakınken geri dönün.

Hoş bir durum gibi durmayabilir ama her durumu iyi olanda pek zeki olmuyor, karşısındaki insanı gerçek anlamıyla tanıyamayabiliyor yada görsellikten aptallaşıp resmin arkasını göremeyebiliyor. Çevremdede sırf maddiyat için evlenen hatta annesi tarafından yönlendirilen kızlar gördüm. Edinilecek kazanılacak maddiyata zaten ortak olacaktır bunda bir problem yok, ben evlilik oncesi mülkiyetede ortak olacagını biliyordum yanlış biliyormuşum.

• quote:

quote:

Evlilik sözleşmesi olmazsa evlenmem.Dedemin zamanında yaptığı malı mülkü babam bana bırakacak bende elin kızına hiçbir emek vermeden vereceğim olacak iş değil.Ayrıldığım zaman herşey biter onun ne yaptığı umrumda değil bu şartlarda evlenecek birini bulursam olur yoksa evlenmesem de olur.

Evlilik öncesinde edindiğiniz hiçbir şey evlilik bittikten sonra eşinize kalmaz. Tek istisnası evlilik öncesi mal varlığınızdan evliliğiniz süresince edindiğiniz kira vb. gelirlerdir.

Ekleme: Zaten siz evleneceğiniz kişiyi elin kızı diye tanımlayabiliyorsanız hiç evlenmeye heveslenmeyin.

peki evlendikten sonra ailem mal varlini bana verirse ne olur. Evlendikten once benim degildi cunku

• Medeni Kanun 220/2 diyor ki: Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla yada herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği mal varlığı değerleri .... kişisel mallar yerine geçer.

Yani edindiğiniz mal sizde kalır.

Ekleme: @Xreveale (nick yanlışsa affedin), bu yüzden nişanlanma denilen bir süreç var, çiftin birbirini tanıması için sunulan. Bu süreyi iyi değerlendirmeyen, hatta çat diye evlenip karşısındakini tanımayan ve affınıza sığınarak söylüyorum zekası muhtemelen geri olan kişi şahsi görüşüme göre sonuçlarına katlanmayı emin olun hak ediyordur. Kanun zaten bu tür durumları engellemek için evlilik sözleşmesini öngörmüş. Benim derdim bu insanlarla değil.

Zekası gayet yerinde olup her şeyi görebilirken tereddüte düşen ve emin olamayan kişilerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flara -- 21 Kasım 2010; 23:32:38 >
  • En güzeli evlenmemek. Açık ve net söylüyorum bunu.
    Kimseye güvenecek halim yok açıkçası kendimi riske sokacakta değilim.
  • quote:

quote:

Ayrıldıktan sonra el kızı oluyor ister kabul et ister etme.Ayrılmışın herşey bitmiş benim onla ne bağım kalacak?Sokakta gördüğüm bir yabancıdan farksız.Size acayip gelebilir ama ben soğuk insanım evlilik biterse bir daha muhattap olmam benden de en ufak birşey koparmasına fırsat vermem.
    Evlilik süresince edinilen ortak mallar haricinde kendime ait mallardan kira gelirlerinde hak iddia etme hakkı varmış diye duydum.Kanun böyleyse durum kötü.

• quote:

Medeni Kanun 220/2 diyor ki: Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla yada herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği mal varlığı değerleri .... kişisel mallar yerine geçer.

Yani edindiğiniz mal sizde kalır.

Ekleme: @Xreveale (nick yanlışsa affedin), bu yüzden nişanlanma denilen bir süreç var, çiftin birbirini tanıması için sunulan. Bu süreyi iyi değerlendirmeyen, hatta çat diye evlenip karşısındakini tanımayan ve affınıza sığınarak söylüyorum zekası muhtemelen geri olan kişi şahsi görüşüme göre sonuçlarına katlanmayı emin olun hak ediyordur. Kanun zaten bu tür durumları engellemek için evlilik sözleşmesini öngörmüş. Benim derdim bu insanlarla değil.

Zekası gayet yerinde olup her şeyi görebilirken tereddüte düşen ve emin olamayan kişilerle.

Haklısınız. Benim fikrimcede kişi kendi seviyesinde yada yakın olan biriyle evlenmeli. Bu sadece maddiyat değil kültürel, zeka anlamındada. Yoksa sağlıksız ilişkiler ve aile olgusunu kavrıyamamış cocuklar olusuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhantug

quote:

Sırf bu yüzden KIZLAR MUTLAKA OKUTULMALI

Biz onların bankası değiliz

Ama onlarda bizim ne hizmetçimiz ne de cariyemiz

Japonlar 2. dünya savaşından sonra
    Erkekleri fabrikaya
    Kadınları üniversiteye yolladı
    Neden?
    Çünkü çocuklar vakitlerini
    En fazla anneleriyle geçirir
    Ya ülkemizde
    Durum tam tersi
    Neyse uzatmayım
    Ama kesinlikle
    Sözleşmenizi Yapın

İyide kardeşim kız milleti okuyor.Üniversitede erkek kadar kız var.Ancak gerçek hayat okula benzemiyor.Okuldaki gibi 5 gün ders çalışıp 10 gün yatamıyorsun.İş hayatında hergün koşuşturmaca kadınlar okusa bile zengin biriyle evlenip onun parasını yemeyi, evde oturmayı kolay görüyor.Okul bittikten sonra çoğu işe giriyor, hemen hemen hepsinde kariyer hevesi oluyor.Aldığı parayı az, çalışma şartlarını zor görünce ev hanımı olmayı tercih ediyorlar.
    Bizim millet tembel çalışmak istemiyor.Sana bakacak biri olsa zaten hayatın garanti gibi çalışmak istemezsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.