Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.766
Cevap
401
Favori
968.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: socialworker

quote:

31 yaşımdayım ve evlilikten değil evlilik sonrası boşanmaktan korkuyorum. Hiç nişanlanmadım ve evlenmedim hali ile

Şuan düşündüğüm nişan için biri var. Ama tam anlamı ile uyumsuz kalıyoruz o aşırı sinirli ve mantık, para derdinde bense paraya önemden çok evliliğin ortaklık ve sevgi paylaşımı, saygı ve sadakat kavramları üzerine oturtmayı hayal eden biriyim.

Körü körüne gidiyorum ve burayı okudukça düşünüyorum. En ufak şeyde bu arada tartışıyoruz o sevmediğinden istediği gibi davranıyor yol verebiliyor yaptığı hiç bir şeyden pişman olmuyor, seni mahvederim ağzından burnundan getiririm kıçımın kenarı sözler havada uçuşuyor . ipler elinde

ne çalışma taraftarı ne de ev işi yapma taraftarı 5 000 TL maaş alırsam ev işlerini eksiksiz yaparmış

Sonum iyi değil.

"Sonum iyi değil" bence yetersiz kalmış, bu dünyada cehennemi yaşamak istiyorsan evlen bu kişiyle derim.

Ben ona benim cennetim olacaksın aynı evde olmak bana mutluluk verecek, sen o evin bir köşesinde ol o bana yeter dediğimde aynı cevabı vermişti zaten, cennet mi olurum cehennem mi olurum bilemem demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

quote:

Orijinalden alıntı: isongur

quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Hayatında sana 1 değişiklik hakkı veriyoruz deseler kesinlikle nikah masasına oturduğum o günün iptalini isterdim.Az evvel biz de birbirimize girdik.Dük akşam memleketten misafirler geldi.Gecenin bir vakti insanları nereye bırakabilirim.Gece çalıştığı için sabah eve geldiğinde kıyameti kopardı.Neymiş efendim yorganları neden raflara kaldırmamışım bir odaya toparlamışım.Sabah işe geldiğimden haberin yok sanırım dedim.Ben çok acımasızmışım falandı filandı başladı yine.
    Yine söylüyorum hayatımda bir şans istiyorum.Nikas masasında hayır diyebileydim.

Evleneceklere tavsiyem.Aşkı meşki bırakın.Mantıklı olun.Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

kesinlikle. aynı şehirlerde olup dertleşmeyi çok isterdim sizlerle

gelen misafirler sizden değil de onun ailesinden birileri olsaydı ne olurdu ?

ben söyleyeyim, hadi terminale git, al, marketten şunları al dırdırdır.

31 yaşımdayım ve evlilikten değil evlilik sonrası boşanmaktan korkuyorum. Hiç nişanlanmadım ve evlenmedim hali ile

Şuan düşündüğüm nişan için biri var. Ama tam anlamı ile uyumsuz kalıyoruz o aşırı sinirli ve mantık, para derdinde bense paraya önemden çok evliliğin ortaklık ve sevgi paylaşımı, saygı ve sadakat kavramları üzerine oturtmayı hayal eden biriyim.

Körü körüne gidiyorum ve burayı okudukça düşünüyorum. En ufak şeyde bu arada tartışıyoruz o sevmediğinden istediği gibi davranıyor yol verebiliyor yaptığı hiç bir şeyden pişman olmuyor, seni mahvederim ağzından burnundan getiririm kıçımın kenarı sözler havada uçuşuyor . ipler elinde

ne çalışma taraftarı ne de ev işi yapma taraftarı 5 000 TL maaş alırsam ev işlerini eksiksiz yaparmış

Sonum iyi değil.

eğer durumun böyle ise gerçekten vahim.işin başındayken çok iyi düşün ve pişman olacağını kararları verme.eğer böyle huzursuluk varken evlenirsen maddi,manevi dibe vurursun.rabbim doğru kararı verebilmende sana yardımcı olur inşaallah.nikahtan sonra işler çok zorlaşır,bunu sakın unutma.işin başındayken kendi fikirlerini söyle,istemiyorsan yolu göster.umarım beni yanlış anlamazsın.

Senin durumun daha vahim dostum.Başını ellerinin arasına koy ve iyi düşün.Dediğin gibiyse bu gidiş gidiş değil.

senin derken beni mi kast ettiniz.anlattıklarım gerçekten çok mu vahim.bugüne kadar eşimle ciddi bir konuda tartışma yaşamadık ki,sudan sebeplerle tartışmak da iyi olmayabilir ama ben hiç dört dörtlül bir ilişki yada evlilik görmedim.

• lütfen alıntılara dikkat edelim hatlar karıştı
  • evet,alıntılardaki mesajlar farklı kişilere ait olunca hatlar karışıyor
  • Evliyim ve bir çocuğum var.

Allah 'a şükür şimdiye kadar bu aşamaya gelmedik fakat gelirsek;

Çocuk için hem kendimi , hem eşimi , hem çocuğumu bir ömür huzursuz etmem diye düşünüyorum.

Ama bilemiyorum
  • quote:

evet,alıntılardaki mesajlar farklı kişilere ait olunca hatlar karışıyor

rahmetli annem söylerdi hep hastanede sürekli başkalarıyla konuşurlardı yani yanına oturduğu bayan illaki merhaba diyosun sonra laf lafı açardı sonra eve giderken bana hep derdi "kendi derdimi unuttum oğlum!" diye (kanser hastasıydı)

şimdi sende bu yazılanları okuyunca vazgeçmişsindir diye düşünüyorum
  • Boşanma işi çok dramatize ediliyor.
    Her şey insan için.
    İnsanın önünde bir ömür varsa, neden mutsuz, huzursuz bir evde kalanı heba edilsin ?
    Evlenmek kadar boşanmak doğaldır.
  • bence acil boşanmalı sizin aranızda aşk sevgi filan hiç bi cacık kalmamış evlilik hani işe gitmek gibi zorunlu bi hal almış durumda htaplar filan ne bilim bence zaman kaybetme dayanmaya çalışacaksın artık kafanda bu kouyla ilgili ufacıkta olsa boşansanmı sorusu varsa o ateş yanmıştır baruta elbet ulaşacaktır. belki 1 belki 2 sene sonra ama illa olacaktır bu olay ve geriye baktığında keşke daha önce olsaydı diyeceksin o yüzden boşa zaman kaybetme bi an önce boşan
  • quote:

isongur seviyorum onu ama bana karşı güveni olmadığını söylüyor ayrıca öyle pekte sevgili gibi konuşmuyor sevgiyi hissedemiyorum sözcüklerinde, ailesi ile tanıştıktan sonra oturup konuşacağım. Her nedendir bilinmez bizim gibi çok seven ilgili şefkatli anlayışlı kişiler hep def edilir terk edilir.

Bak yukarıda da yazdım, insanlar değişmez,

"onun sana güvenmemesinin" sebebi "sen" değilsin , güvensizliğin sebebi kişinin kendisidir, onun kendine güveni yok, ve bu değişmez, bunu örtbas etmek için hep seni ezmeye çalışacak.

Seni hep diken üstünde tutacak , huzursuzluğunu sana yansıtacak, (anlattıklarına bakılırsa , Şu an da bunu yapıyor zaten) .

Senin düşünecek pek birşeyin yok, gençsin , önünü tıkama, yanlış insanla vakit harcama, daha işin başındayken "tak sepeti koluna herkes yoluna" demeyi bilmek lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

Boşanma işi çok dramatize ediliyor.
    Her şey insan için.
    İnsanın önünde bir ömür varsa, neden mutsuz, huzursuz bir evde kalanı heba edilsin ?

yapıcı olmanızı tavsiye ederim

boşandığı zaman tekrar evlendiği ile mutlu olacağınının garantisini kim veriyor?

evlenip boşanan bir erkeğin 2. ve 3. de mutlu olanını görmedim sen gördüysen kedidir o kedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

isongur seviyorum onu ama bana karşı güveni olmadığını söylüyor ayrıca öyle pekte sevgili gibi konuşmuyor sevgiyi hissedemiyorum sözcüklerinde, ailesi ile tanıştıktan sonra oturup konuşacağım. Her nedendir bilinmez bizim gibi çok seven ilgili şefkatli anlayışlı kişiler hep def edilir terk edilir.

Bak yukarıda da yazdım, insanlar değişmez,

"onun sana güvenmemesinin" sebebi "sen" değilsin , güvensizliğin sebebi kişinin kendisidir, onun kendine güveni yok, ve bu değişmez, bunu örtbas etmek için hep seni ezmeye çalışacak.

Seni hep diken üstünde tutacak , huzursuzluğunu sana yansıtacak, (anlattıklarına bakılırsa , Şu an da bunu yapıyor zaten) .

Senin düşünecek pek birşeyin yok, gençsin , önünü tıkama, yanlış insanla vakit harcama, daha işin başındayken "tak sepeti koluna herkes yoluna" demeyi bilmek lazım...

doğru söylüyorsun, ben hep rahmet babam ve annem gibi bir evlilik istedim ama günümüzde mümkün değil gibi, bu yaşıma dek beklememdeki sebepse boşanma riski, hayırlısı . Boşanmaktan korkuyorum o acıya nasıl katlanabilirim bilemiyorum o yüzden iyi düşünmeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

evet,alıntılardaki mesajlar farklı kişilere ait olunca hatlar karışıyor

rahmetli annem söylerdi hep hastanede sürekli başkalarıyla konuşurlardı yani yanına oturduğu bayan illaki merhaba diyosun sonra laf lafı açardı sonra eve giderken bana hep derdi "kendi derdimi unuttum oğlum!" diye (kanser hastasıydı)

şimdi sende bu yazılanları okuyunca vazgeçmişsindir diye düşünüyorum

ben kendimi tam olarak ifade edememişim sanırım.ben boşanmak istiyorum yazmadım ki.eşimin arada bir ağzında imalı laflar çıkıyor,bazen bu laflar beni çok geriyor.buraya yazdığım günde o gergin zamanlarımdan birisiydi.yarıca 2 gün önce ben eşimle konuştum,bundan sonra ikimizde herşeyi konuşarak çözme yoluna başvuracağız.
    verdiğin örnek tam olarak benim bu mesajlarda düştüğüm durumu anlatıyor.

• quote:

Her şey insan için.

eğer çözümü olmayan sorunlar varsa;aldatma,yalan konuşma özgürlüğünden ödün vermeme v.b. gibi o zaman boşanmak zaruri olur ama ufak tefek sorunlarda boşanmak çözüm olmaz.aksine zoru görüpte kaçma olur.sürekli çatışma,kavga şiddet varsa bunun çözümü zaten ayrılıktır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayatında sana 1 değişiklik hakkı veriyoruz deseler kesinlikle nikah masasına oturduğum o günün iptalini isterdim.Az evvel biz de birbirimize girdik.Dük akşam memleketten misafirler geldi.Gecenin bir vakti insanları nereye bırakabilirim.Gece çalıştığı için sabah eve geldiğinde kıyameti kopardı.Neymiş efendim yorganları neden raflara kaldırmamışım bir odaya toparlamışım.Sabah işe geldiğimden haberin yok sanırım dedim.Ben çok acımasızmışım falandı filandı başladı yine.
    Yine söylüyorum hayatımda bir şans istiyorum.Nikas masasında hayır diyebileydim.

Evleneceklere tavsiyem.Aşkı meşki bırakın.Mantıklı olun.Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

Sonum iyi değil.

eğer durumun böyle ise gerçekten vahim.işin başındayken çok iyi düşün ve pişman olacağını kararları verme.eğer böyle huzursuluk varken evlenirsen maddi,manevi dibe vurursun.rabbim doğru kararı verebilmende sana yardımcı olur inşaallah.nikahtan sonra işler çok zorlaşır,bunu sakın unutma.işin başındayken kendi fikirlerini söyle,istemiyorsan yolu göster.umarım beni yanlış anlamazsın.

Senin durumun daha vahim dostum.Başını ellerinin arasına koy ve iyi düşün.Dediğin gibiyse bu gidiş gidiş değil.

senin derken beni mi kast ettiniz.anlattıklarım gerçekten çok mu vahim.bugüne kadar eşimle ciddi bir konuda tartışma yaşamadık ki,sudan sebeplerle tartışmak da iyi olmayabilir ama ben hiç dört dörtlül bir ilişki yada evlilik görmedim.

Fazla alıntı iş karıştırdı.Player 1 arkadaşımızı kast etmiştim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

Her şey insan için.

yapıcı olmanızı tavsiye ederim

boşandığı zaman tekrar evlendiği ile mutlu olacağınının garantisini kim veriyor?

evlenip boşanan bir erkeğin 2. ve 3. de mutlu olanını görmedim sen gördüysen kedidir o kedi

İnsan boşanmak için evlenmez. Zaten mutlu olmak için, yapıcı olmak, paylaşmak için evlenir. Ama ortada bunlar kalmamışsa polyannacılık oynamanın, en değerli şey olan zamanı boşa akıtmanın da gereği yoktur. Maalesef hayat masal kitaplarındaki gibi ilerlemiyor.
    Ve boşandığın zaman evlenme garantisine gelelim.
    Neden böyle bir zorunluluk olsun, garanti olsun ?
    İlla evleneceksin diye bir kural mı var ?
    Benim abim anlaşmalı bir şekilde boşandı. Bir oğlu var. Boşandığı eşi ve kendisi maddi manevi çocuklarına çok iyi bakıyor, sahipleniyorlar, çocuk da aslan gibi çok mutlu büyüyor.
    Ve abim asla bir daha evlenmem diyor. Bir başarısız evlilik daha beni bitirir diye uzak duruyor.
    Evlense belki tecrübesiyle daha doğru bir tercih yapacak ve evliliğinde daha olgun davranacaktır ama evlenmek onun bileceği iş. 10 kere evlense de 11.de boşanmama garantisi yoktur. Boşanmama garantili evlilik diye bir şey de yoktur zaten.

• quote:

quote:

Her şey insan için.

eğer çözümü olmayan sorunlar varsa;aldatma,yalan konuşma özgürlüğünden ödün vermeme v.b. gibi o zaman boşanmak zaruri olur ama ufak tefek sorunlarda boşanmak çözüm olmaz.aksine zoru görüpte kaçma olur.sürekli çatışma,kavga şiddet varsa bunun çözümü zaten ayrılıktır.

Evlilik oyun değildir.
    Elbette bahsettiğiniz ufak tefek şeylerden dolayı boşanılmaz.
    Hatta rahmetli babamın bir sözü vardı "karısı ile kocanın kavga etmediği evlilik yoktur" şeklinde. Farklı kişiler farklı düşünecektir. Önemli olan bu fikir ayrılıklarını tolere edebilecek sevgi ve saygının kalmış olmasıdır. Kalmamışsa neyi sürdüreceksin ? Yaptığın sadece uzatmaları oynamak, zamanı boşa harcamaktır.

• Sabah sabah tum yazilari okudum. 30 yasinda bekar bir kardesiniz olarak cok etkilendim

Simdiye kadar iki kere ciddi dusundugum sevgililerim oldu, bir tanesi bes sene surdu. Acaba tartismalari sineye cekip evlensemiydim diye dusunuyordum bazen, ama yazdiklarinizi okuyunca verilmis sadakam varmis diyorum

Ama bana konuda kadinlarindan sikayet eden erkeklerde de sorun var gibi geliyor. Is guc derken kadinlarla pek ilgilenemiyorsunuz, onlar da soylenmeye basliyor cevap vermiyorsunuz, kisir dongu basliyor gibi geliyor bana. Ya ilgilenin, ya da soylenmeye basladigi zaman altta kalmayin.

Neyse, sanirim basimdan gecenler ve burada okuduklarimdan dolayi turkiyenin en iyi universitelerinden birinden mezun olmus olan ben anamin bulacagi eline erkek eli degmemis bir uzaktan akraba ile evlenecem en sonunda :) klasik turk tipi aile hayati kurcam abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Sabah sabah tum yazilari okudum. 30 yasinda bekar bir kardesiniz olarak cok etkilendim

Simdiye kadar iki kere ciddi dusundugum sevgililerim oldu, bir tanesi bes sene surdu. Acaba tartismalari sineye cekip evlensemiydim diye dusunuyordum bazen, ama yazdiklarinizi okuyunca verilmis sadakam varmis diyorum

Ama bana konuda kadinlarindan sikayet eden erkeklerde de sorun var gibi geliyor. Is guc derken kadinlarla pek ilgilenemiyorsunuz, onlar da soylenmeye basliyor cevap vermiyorsunuz, kisir dongu basliyor gibi geliyor bana. Ya ilgilenin, ya da soylenmeye basladigi zaman altta kalmayin.

Neyse, sanirim basimdan gecenler ve burada okuduklarimdan dolayi turkiyenin en iyi universitelerinden birinden mezun olmus olan ben anamin bulacagi eline erkek eli degmemis bir uzaktan akraba ile evlenecem en sonunda :) klasik turk tipi aile hayati kurcam abi

burası için yazayım

bazı beklentileri erkeğe ters işten geliyorsun eve nasıl girdiğini bilmiyorsun o derece eşin bekliyor güzel güzel konuşmanı sürekli iltifat yağdırmanı usanmadan cevap vermeni cevap verirken 3 kere düşünüp 1 kere cevap vereyimmi diye düşünürken çok yavaş konuşuyosun yoksa beni dinlemiyomusun oo daha neler neler

cevap vermiyorsun sen beni hiç takmıyorsun ben bu evde neciyim duvaramı konuşuyorum sinirlerim çok bozuldu ay bana bişeyler oluyor başım dönüyo bak yine tansiyonum düştü

daha yazayımmı sen dişiler üzerine master yap o zaman belki anlarsın halimizden

• quote:

quote:

quote:

Sonum iyi değil.

umarim bu dediklerinizi size yasatan insanla nisanlilik dusundugunuzu belirterek espri yapmissinizdir.
    evleneceginizin insan hakkinda benim bildigim tek bir gercek var.gelecek konusunda en ufak bir " acaba " diye tereddut ediyorsaniz bir kisiden,kesinlikle o kisi ile evlilik dusunmemeniz gerekiyor.ve is daha da uzayip yokusa surulmeden bu iliskiyi sonlandirmaniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

quote:

Orijinalden alıntı: polkol

abilerim sizlere birşey soracağım sadece aklıma takıldığımdan bunları soruyorum yoksa bilgim olduğundan felan değil...

Eşinizle evlenmeden önce ne kadar süre önce tanıştınız?
    Eşinizle tanışdığınızda ve evlendiğinizde sizin ve eşinizin yaşı kaçtı?
    Eşinizin ve sizin eğitim durumu nedir?
    Eşiniz kitap okuyor mu? Yada herhangi ilgilendiği veya yaptığı kültürel faaliyetler var mı?
    Eşinizin ailesinin eğitim durumu nasıl?
    Eşinizin ailesinin maddi durumu nasıl?
    Eşiniz çalışıyor mu? Yoksa ev hanımı mı?

İnanın bunları neden soruyorsun diye sorsanız hiçbir fikrim yok. Sadece aklıma bunlar geldi. Bunları da size sormak istiyordum.

ben yaklaşık 6 ay sonunda söz yaptım.18 ayın sonunda düğün yaptım.
    ben 30 eşim 26 yaşındaydı
    lise mezunuyuz
    kitap okuyoruz.
    eşimin babası emekli öğretmen.
    orta halli.kimseye muhtaç olmadan yaşıyabliyorlar.tıpkı bizim gibi
    eşim ev hanımı

Kitap okuyoruz'u anlayamadım ?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.