Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.766
Cevap
401
Favori
968.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuşmak için biraz geç kalmışsın ama zararın neresinden dönülse kardır. Bir arkadaşın dediği gibi bu ciddiyetteki bir mevzuda muhatabın direkt eşin olmalıydı, burası değil. Neyse..

Görünüşe göre birbirinize hala bağlısınız. Eşinin arasıra ayrılmayı ima etmesi boşanacağından değil, sana başından beri mesaj vermeye çalışmış. Geçen zaman boyunca yeterli ilgiyi göremediğini yalnız kaldığını vurgulamak istemiş. Yoksa boşanacak kadın ima etmez direkt söyler. Yenge kendisi demiş zaten sinirimden o tarz konuşuyorum yoksa içimden geçen o değil diye.

İlgi sadece eşinle oturup konuşmaktan ibaret değil. O çocuk bakıyorsa ben de çalışıp yoruluyorum ayrışmasına girip çocuğun bakımını ve evin bütün işini kadına yüklemek hata olur. Evlilik ortaklıksa her işte ortaksın. Ev işlerinde yardımcı olursun, sofra kurulurken iki tabak ta sen koyarsın. Eşin hasta olur halsiz olur, gerektiğinde elini işe değdirmezsin. Akşam saatlerce bilgisayar başında oturmak yerine eşinle çocuğunla daha güzel dakikalar geçirirsin. Tartıştığınız anlarda uzatıp dozu artırmak yerine sakinleştiren taraf olursun. Haklı olsan da fitillenmiş bir kadına laf yetiştiremezsin, birşey de anlatamazsın. Sakinleşince kafa kafaya verip konuşursunuz. Birbirinizi idare edin, birbirinizi tamamlayın. Aileyi bir arada tutmakla görevlisin, hatayı örtmek idare etmek daha çok sana düşer. Senin her davranışın belirleyici özellikte.

Eşinin her zaman halini hatırını sor, işteyken boş olduğun vakit ara napıyorsun nasılsın de. Kadın değer verildiğini hissetsin. Arada bir eşine sürpriz yap. Fırsat buldukça eşini gezmeye götür, birlikte geçirdiğiniz özel anlarınız olsun. Eşini tanıyan sensin, gerisini sen doldur artık.

Aranızda şimdiye kadar geçen kavgaların hepsi suni. Sen ilgini gösterdikçe, yardımcı oldukça o ''sudan'' dediğin kavgaların hepsi kendiliğinden son bulacak. Son olarak eşinle uzlaştığını belirtmişsin. Umarım herşey yolunda gider, ömür boyu aynı yastığa baş koyarsınız.

...........................................................................................................................................

Bu arada konuya diğer evli arkadaşların yazdıklarını okudum da ''oha'' dedim. O aileler kızlarını başgöz mü ediyor yoksa pazarlıkla senetle kızlarını mı satıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

31 yaşımdayım ve evlilikten değil evlilik sonrası boşanmaktan korkuyorum. Hiç nişanlanmadım ve evlenmedim hali ile

Şuan düşündüğüm nişan için biri var. Ama tam anlamı ile uyumsuz kalıyoruz o aşırı sinirli ve mantık, para derdinde bense paraya önemden çok evliliğin ortaklık ve sevgi paylaşımı, saygı ve sadakat kavramları üzerine oturtmayı hayal eden biriyim.

Körü körüne gidiyorum ve burayı okudukça düşünüyorum. En ufak şeyde bu arada tartışıyoruz o sevmediğinden istediği gibi davranıyor yol verebiliyor yaptığı hiç bir şeyden pişman olmuyor, seni mahvederim ağzından burnundan getiririm kıçımın kenarı sözler havada uçuşuyor . ipler elinde

ne çalışma taraftarı ne de ev işi yapma taraftarı 5 000 TL maaş alırsam ev işlerini eksiksiz yaparmış

Sonum iyi değil.

quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

Ben ona benim cennetim olacaksın aynı evde olmak bana mutluluk verecek, sen o evin bir köşesinde ol o bana yeter dediğimde aynı cevabı vermişti zaten, cennet mi olurum cehennem mi olurum bilemem demişti.

Özür dilerim ama rastlayabileceğin en berbat kız modeline denk gelmişsin. Kızı bir şekilde düzeltirim yola getiririm diye düşünüyorsan unut. Can çıkar huy çıkmaz. Kız sana ''kıçımın kenarı '' diye hitap etsin, sen hala kıza olan sevginden bahset. Bu nasıl sevgiymiş? Kızın sana saygısı bile yok ki. Nişan düşünme bile, yerinde olsam çoktan yol verirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Konuşmak için biraz geç kalmışsın ama zararın neresinden dönülse kardır. Bir arkadaşın dediği gibi bu ciddiyetteki bir mevzuda muhatabın direkt eşin olmalıydı, burası değil. Neyse..

Görünüşe göre birbirinize hala bağlısınız. Eşinin arasıra ayrılmayı ima etmesi boşanacağından değil, sana başından beri mesaj vermeye çalışmış. Geçen zaman boyunca yeterli ilgiyi göremediğini yalnız kaldığını vurgulamak istemiş. Yoksa boşanacak kadın ima etmez direkt söyler. Yenge kendisi demiş zaten sinirimden o tarz konuşuyorum yoksa içimden geçen o değil diye.

İlgi sadece eşinle oturup konuşmaktan ibaret değil. O çocuk bakıyorsa ben de çalışıp yoruluyorum ayrışmasına girip çocuğun bakımını ve evin bütün işini kadına yüklemek hata olur. Evlilik ortaklıksa her işte ortaksın. Ev işlerinde yardımcı olursun, sofra kurulurken iki tabak ta sen koyarsın. Eşin hasta olur halsiz olur, gerektiğinde elini işe değdirmezsin. Akşam saatlerce bilgisayar başında oturmak yerine eşinle çocuğunla daha güzel dakikalar geçirirsin. Tartıştığınız anlarda uzatıp dozu artırmak yerine sakinleştiren taraf olursun. Haklı olsan da fitillenmiş bir kadına laf yetiştiremezsin, birşey de anlatamazsın. Sakinleşince kafa kafaya verip konuşursunuz. Birbirinizi idare edin, birbirinizi tamamlayın. Aileyi bir arada tutmakla görevlisin, hatayı örtmek idare etmek daha çok sana düşer. Senin her davranışın belirleyici özellikte.

Eşinin her zaman halini hatırını sor, işteyken boş olduğun vakit ara napıyorsun nasılsın de. Kadın değer verildiğini hissetsin. Arada bir eşine sürpriz yap. Fırsat buldukça eşini gezmeye götür, birlikte geçirdiğiniz özel anlarınız olsun. Eşini tanıyan sensin, gerisini sen doldur artık.

Aranızda şimdiye kadar geçen kavgaların hepsi suni. Sen ilgini gösterdikçe, yardımcı oldukça o ''sudan'' dediğin kavgaların hepsi kendiliğinden son bulacak. Son olarak eşinle uzlaştığını belirtmişsin. Umarım herşey yolunda gider, ömür boyu aynı yastığa baş koyarsınız.

...........................................................................................................................................

Bu arada konuya diğer evli arkadaşların yazdıklarını okudum da ''oha'' dedim. O aileler kızlarını başgöz mü ediyor yoksa pazarlıkla senetle kızlarını mı satıyor.

iyi dileklerin için teşekkür ederim.yazdıklarının bir çoğunda haklısın.artık değişmeye çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

iyi dileklerin için teşekkür ederim.yazdıklarının bir çoğunda haklısın.artık değişmeye çalışacağım.

bazen bu durumlar iki kişinin dışında nazar veya baska şeylerin etkisiyle olabiliyor istanbul avrupa yakasinda oturuyorsan pm at hocam bana. ins seninde derdine çare olunmasa bile nedenini öğrenebilirsin.
    gercekten yardim etmek isterim bu tarz iletisim problemleri ömür törpüsü gibi yer insani. hani sorunun derstir calisir cozersin.bilgisayarda birsey olur arastirir çözersin ama bu gibi durumlar insanin ruhunu daraltir zihnini çökertir bunalima sürükler.

yazmıştım hocam size görmediniz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Aralık 2012; 0:43:07 >
  • Valla konu çok iyi olmuş çoğu yerde güldüm kusura bakmayın

Allah hepinize yardım etsin ne diyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

bazen bu durumlar iki kişinin dışında nazar veya baska şeylerin etkisiyle olabiliyor istanbul avrupa yakasinda oturuyorsan pm at hocam bana. ins seninde derdine çare olunmasa bile nedenini öğrenebilirsin.
    gercekten yardim etmek isterim bu tarz iletisim problemleri ömür törpüsü gibi yer insani. hani sorunun derstir calisir cozersin.bilgisayarda birsey olur arastirir çözersin ama bu gibi durumlar insanin ruhunu daraltir zihnini çökertir bunalima sürükler.

avrupa yakasındayım.ayrıca nazar'a da inanırım.ama şuan hocalık bir durumum olmadığını düşündüğümden size cevap yazmamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miklo*

Valla konu çok iyi olmuş çoğu yerde güldüm kusura bakmayın

bence gülmek yanlış olur,buradaki yazıların gerçek olduğunu düşünüyorum ve hepsi ibretlik hikayeler.her yazıdan bir ders çıkarılabilir.allah kimsenin başına vermesin.bu mesajlar,bekar arkadaşlarımızın nikah masasına oturmadan önce bir daha düşünmesini sağlar.akla mantığa ters gelen durumlar var,demek ki oluyormuş.bence imkansız bile olsa,yaşayanlar tecrübelerini paylaşmış.
    bu konuyu açarken bu kadar mesaj olacağını hiç tahmin etmezdim.meğer ne dertli evlilikler varmış.

• quote:

quote:

quote:

avrupa yakasındayım.ayrıca nazar'a da inanırım.ama şuan hocalık bir durumum olmadığını düşündüğümden size cevap yazmamıştım.

Ya şu hacı-hoca mevzularını sokmayın her işin içine.

Kadın veya Erkek nemrut,huysuz ailesine bağlı değil vs.. bu özellikleri, taşıyor ama evliliğe nazar değimiş oluyor.

Elhamdurillah müslümanız ama bunlar saçmalıktan başka birşey değil.Çok Hacıya-Hocaya giden gördüm bu konulardan.Hatta 3 yıl bir tarikatta kalmış biriyim.

Çözüm hacı-hoca değil.Çözüm beyninizin içinde.Çözüm cehaletin yokedilmesi..

Edit:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 10 Aralık 2012; 9:41:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

quote:

quote:

Ya şu hacı-hoca mevzularını sokmayın her işin içine.

Kadın veya Erkek nemrut,huysuz ailesine bağlı değil vs.. bu özellikleri, taşıyor ama evliğiğe nazar değimiş oluyor.

Elhamdurillah müslümanız ama bunlar saçmalıktan başrla birşey değil.Çok Hacıya-Hocaya giden gördüm bu konulardan.Hatta 3 yıl bir tarikatta kalmış biriyim.

Çözüm hacı-hoca değil.Çözüm beyninizin içinde.Çözüm cehaletin yokedilmesi..

hacı-hoca işine pek güvenmem özelliklede sırf ticari amaçla yapanlara hiç inanmam.ama nazar'a inanırım.bazı insanların nefsine hakim olamadığını ve istemeden de olsa karşı tarafa zarar verdiğini hem gördüm,hem duydum hemde yaşadım.anne-babalrın kendi öz çocuğuna bile gözü değiyor.

• Önceki sayfalarda da yazmıştım, benim problemim daha çok ailemin yüzünden olmuştur ama bu kadınların acayip varlıklar olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yarım saat kadar önce aramızdaki diyaloğu anlatayım:
    Telefonum hemen yanımda ve sadece 1 kez çalıp hemen açmama rağmen "neredesin, o kadar çaldı duymadın mı?" diye bir yorumla karşılaştım. Ben ise telefonun bir kez çaldığını ve hemen açtığımı söyledim. "Allah allah neyse" diyerek konuşmamıza devam ettik. Sonuçta bu tür şeyler arada sırada olabiliyor, genelde de telefon kaynaklı oluyor bu problemler.
    Kargoyu aramam gerekiyordu ve arayıp kendisine dönecektim. Aradıktan bir kaç dakika sonra yine aramış ve telefon daha ses çıkarmadan cevapsıza düşmüş. Sonra whatsapp'tan da yazdığını gördüm. Bana "neden açmıyorsun" diyor ben de "çalmamış, cevapsıza düşmüş" diyorum ve bunun üzerine aldığım cevabı sıkın durun yazıyorum:
    "Yalan mı söylüyorum"

Hemen telefona sarıldım ve cümlem aynen şu:
    "Kızım kafayı mı yedin, sana yalan söylüyorsun diyen mi oldu, konumuzla alakası ne bunun?" dediğimde ise gülüp "tamam yaaeee" dedi
    Azık ezilip büzülsem bunu kullanabilir, bayan sonuçta

Bunu neden anlattım; aslında büyütülecek ve tartışma çıkaracağımız birşey değil, tamamen gırgırına gelişti ama başka olaylarda da durumlar aynen böyle oluyor.

• quote:

quote:

bence gülmek yanlış olur,buradaki yazıların gerçek olduğunu düşünüyorum ve hepsi ibretlik hikayeler.her yazıdan bir ders çıkarılabilir.allah kimsenin başına vermesin.bu mesajlar,bekar arkadaşlarımızın nikah masasına oturmadan önce bir daha düşünmesini sağlar.akla mantığa ters gelen durumlar var,demek ki oluyormuş.bence imkansız bile olsa,yaşayanlar tecrübelerini paylaşmış.
    bu konuyu açarken bu kadar mesaj olacağını hiç tahmin etmezdim.meğer ne dertli evlilikler varmış.

Yok hocam yanlış anlaşıldım. Dedikleriniz hepsi ciddi konular ben de zaten okurken ciddiyetle şimdiden ders alarak okudum sadece bazı yerlerde güldüm okadar.

Yoksa kötü bir amaçla yazmadım. Allah yardımcınız olsun hepinizin.

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam yanlış anlaşıldım. Dedikleriniz hepsi ciddi konular ben de zaten okurken ciddiyetle şimdiden ders alarak okudum sadece bazı yerlerde güldüm okadar.

Yazılanlar buzdağının görünen kısmı sadece
    Daha neler yazacamda tırsıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

quote:

quote:

içim ürperiyoooooorrrrr ya dh deyse

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anlatın hocam bişey olmaz biz dinliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

quote:

quote:

quote:

içim ürperiyoooooorrrrr ya dh deyse

Eşim değilde oğlum buraya üye her an ispiyon olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

benım de bir önceki sözlüm kendisinden tam 20 yaş büyük, büyük ihtimalle müdürü ile geçen ay nişanlanmış:)

20 yaş mı baba-çocuk gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

sadece 1 kez çalıp hemen açmama rağmen "neredesin, o kadar çaldı duymadın mı?" diye bir yorumla karşılaştım. Ben ise telefonun bir kez çaldığını ve hemen açtığımı söyledim. "Allah allah neyse" diyerek konuşmamıza devam ettik.

salonda yemek yiyoz eski ev arkadaşımla, telefon çaldı ve arkadaş sanki yangın çıkmış gibi delirmiş şekilde 3 saniyede kendi odasına ışınlanıp telefonu açtı ama açarken kız kapatmış (3 saniyede telefon kapatılırmı yahu) arkadaş anında geri aradı ve açtığı anda kızın "NEDEN CEVAP VERMİYOSUUUUUNNNNN!!!" diye bağırışını ben salonda duydum.

sonrası klasik: kız küstü ve 2 saat sonra barışmak için geri aradı. zaten 2 günde bir böyle eften püften bi nedenden küsüp iki saat sonra barışma senaryosunu başa sarıyodu

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

sadece 1 kez çalıp hemen açmama rağmen "neredesin, o kadar çaldı duymadın mı?" diye bir yorumla karşılaştım. Ben ise telefonun bir kez çaldığını ve hemen açtığımı söyledim. "Allah allah neyse" diyerek konuşmamıza devam ettik.

salonda yemek yiyoz eski ev arkadaşımla, telefon çaldı ve arkadaş sanki yangın çıkmış gibi delirmiş şekilde 3 saniyede kendi odasına ışınlanıp telefonu açtı ama açarken kız kapatmış (3 saniyede telefon kapatılırmı yahu) arkadaş anında geri aradı ve açtığı anda kızın "NEDEN CEVAP VERMİYOSUUUUUNNNNN!!!" diye bağırışını ben salonda duydum.

sonrası klasik: kız küstü ve 2 saat sonra barışmak için geri aradı. zaten 2 günde bir böyle eften püften bi nedenden küsüp iki saat sonra barışma senaryosunu başa sarıyodu

Hata senin ev arkadaşında baştan ipleri eline vermiş.Böyleleri kendini ve ailesini daha çoooook ezdirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Hata senin ev arkadaşında baştan ipleri eline vermiş.Böyleleri kendini ve ailesini daha çoooook ezdirir.

evet kesinlikle hata arkadaşımdaydı, kızı elde etmek için herşeye hıhı dedi ve sonunda daha fazla tahammül edemeyeceğini anlayınca ayrılmak zorunda kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

dün tartıştığımız bir olayı anlatacağım, siz kimin haklı olduğuna karar verin.

önce tartışmaya sebep olan olayı anlatayım ;

4-5 ay önce babam memleketteki evi satacaklarını ve parasını ev almamız bize vereceğini söyledi. annem bizim kirada kalmamıza dayanamamış ve babama söylemiş, babam da uygun görüp satmaya karar vermiş.

almanyada yaşayan bir akrabamız ile 55.000TL ye anlastık. cuma günü geleceğini ve satış işlemlerini yapıp geri döneceğini söyledi. cuma günü sabah memlekete gittik ve satış için tapuya geçtik. tapuda birkaç ufak prüz çıktı, onları hallettik ve şansımızdan mı nedir elektrikler kesildi. elektriklerin öğleden sonra 3de geleceğini öğrendikten sonra eve geçtik ve beklemeye basladık. evi satacağımız kişi acil işinin çıktığını, ev işini bir dahaki geldiğinde halletmemizi ve gitmesi gerektiğini söyledi. ısrar etsek de dinlemeyip gitti.

geçen hafta beni aradı ve vazgeçtiğini söyledi. sebebi ise; bir başkasına evi 30 bin TL ye teklif edip, buna 55 binden satıyormuşuz, ben kerizmiyim diyip vazgectim dedi. öyle bir sey olmadığını, o evin 30bin civarı etmesi halinde satmayacağımızı kendi aramızda konuştuk zaten dedim.

olayın aslı ise ; 2003 yılında annemin memlekette bir komşu ile arasında '' madem ankaraya taşındınız, satsanıza evi '' annem: iyi 30 ver satalım. yalnız olay 2003 de oluyor, yaklaşık 10 yıl geçmiş aradan. yani anlayacağınız lüzumsuzun birisi işi bozmaya çalıştı ve başardı. bu olayı evi alacak kişiye anlatmama rağmen kafasındaki karışıklığı gideremedim.

şimdi tartıştığımız konuya geliyorum.

dün babam bizdeydi, ev hakkında konuştuk. satılsaydı şimdi evi almıştık size diye söyledi babam. ardından da '' annen orayı çok sevdiği için satılmadığına bir anlamda sevindi '' dedi. sonra da devam etti ;'' sonuçta 24-25 yıl o evde yaşadık beraber, elbette biraz üzüntüsü olacaktı, ama siz ev aldığınız için seviniyordu '' dedi

babam gittikten sonra suratını astı ve bir sey konuşmuyor. üsteledim ve baklayı çıkardı ; '' gör işte annenin neler yaptığını, bizim ev almamızı istemiyor, satılmadığına sevinmiş '' diye söylenmeye başladı. '' ev almamızı istemese evin satılma fikrini neden ortaya atsın'' diyorum. hikaye anlatma bana bal gibi istemiyor işte diye dırdır etmeye basladı.

olayı iyice abartıp, '' annen işin bozulması için gidip birine 30binliraya teklif etmiştir '' diye sacma sapan cümleler kurdu. '' yahu yok öyle bir sey 10 yıl önce konuşulmuş bir fiyatı gündeme getirenlere ben gerizekalı diyorum, sen ise bu gerizekalılarla aynı fikirdesin '' dediğimde ise evet ben gerizekalıyım diyip trip atmaya basladı düşünce özgürlüğü denilen bir sey var, istediğimi düşünürüm diye söylene söylene sürdürdü tartışmayı.

kadınların genelinde vardır bu hastalık ; kafasında bir seyler kuruyor, o kurduğu şeylerin doğru olduğuna kendini inandırıp, bizimle tartışmaya giriyorlar.

annem ve babamın ise bu tartışmadan haberleri yok, eve müşteri arayıp duruyorlar, sırf bizim kiradan kurtulmamız için

biraz uzun oldu ama, siz söyleyin ben ne yapayım ?

Yaşım gereği ne sendeki tecrübeye ne de yaşamınızı bilmediğim için durumunuza hakim değilim abi ama sen bildiğin silik,kılıbık bi adam olmuşsun.

'' annen işin bozulması için gidip
    birine 30binliraya teklif etmiştir '' bu laf ne demektir ya! Küfürdür abi bu. Küfürün daniskasıdır. Cennet kimin ayaklarının altında? Allah dememiş mi "Benim merhametimin 1 damlasını annelere verdim" diye.

Senin için yıllarca emek veren anaya bu lafı ettirip, üstüne birde sakin sakin işi onarmaya çalışıyorsan, sen bence hiç boşuna 30 yaşında olgun adamım diye gezme. Dediklerim kesinlikle hakaret değil. Sizin de ortada çocuk vb var fakat bu kadınla olmaz. Saygısızlık etmem istemem ama dellendim şuan, mesajı şikayet edebilirsin ama durum bu abi, kadın ipleri eline almış. Sana da eğeri vurmuş. Bekara karı boşamak kolay tabi ben burdan atıp tutarım ama sizin karınız kadar(yazdıklarınıza göre) bencil,çıkarcı,içten pazarlıklı insanlara az rastlanır. Karınızın belli bir geliri yoksa, boşanın velayeti de üstünüze alın tabi imkanınız varsa. Madem 30'lu yaşlarında kocaman adamsın, hem çocuğuna bakarsın, hem kendine. Çocuğada hiçbirşey olmaz benim ailem 7 yaşındayken dağıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.