Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.767
Cevap
401
Favori
968.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uluç.

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

dün tartıştığımız bir olayı anlatacağım, siz kimin haklı olduğuna karar verin.

önce tartışmaya sebep olan olayı anlatayım ;

4-5 ay önce babam memleketteki evi satacaklarını ve parasını ev almamız bize vereceğini söyledi. annem bizim kirada kalmamıza dayanamamış ve babama söylemiş, babam da uygun görüp satmaya karar vermiş.

almanyada yaşayan bir akrabamız ile 55.000TL ye anlastık. cuma günü geleceğini ve satış işlemlerini yapıp geri döneceğini söyledi. cuma günü sabah memlekete gittik ve satış için tapuya geçtik. tapuda birkaç ufak prüz çıktı, onları hallettik ve şansımızdan mı nedir elektrikler kesildi. elektriklerin öğleden sonra 3de geleceğini öğrendikten sonra eve geçtik ve beklemeye basladık. evi satacağımız kişi acil işinin çıktığını, ev işini bir dahaki geldiğinde halletmemizi ve gitmesi gerektiğini söyledi. ısrar etsek de dinlemeyip gitti.

geçen hafta beni aradı ve vazgeçtiğini söyledi. sebebi ise; bir başkasına evi 30 bin TL ye teklif edip, buna 55 binden satıyormuşuz, ben kerizmiyim diyip vazgectim dedi. öyle bir sey olmadığını, o evin 30bin civarı etmesi halinde satmayacağımızı kendi aramızda konuştuk zaten dedim.

olayın aslı ise ; 2003 yılında annemin memlekette bir komşu ile arasında '' madem ankaraya taşındınız, satsanıza evi '' annem: iyi 30 ver satalım. yalnız olay 2003 de oluyor, yaklaşık 10 yıl geçmiş aradan. yani anlayacağınız lüzumsuzun birisi işi bozmaya çalıştı ve başardı. bu olayı evi alacak kişiye anlatmama rağmen kafasındaki karışıklığı gideremedim.

şimdi tartıştığımız konuya geliyorum.

dün babam bizdeydi, ev hakkında konuştuk. satılsaydı şimdi evi almıştık size diye söyledi babam. ardından da '' annen orayı çok sevdiği için satılmadığına bir anlamda sevindi '' dedi. sonra da devam etti ;'' sonuçta 24-25 yıl o evde yaşadık beraber, elbette biraz üzüntüsü olacaktı, ama siz ev aldığınız için seviniyordu '' dedi

babam gittikten sonra suratını astı ve bir sey konuşmuyor. üsteledim ve baklayı çıkardı ; '' gör işte annenin neler yaptığını, bizim ev almamızı istemiyor, satılmadığına sevinmiş '' diye söylenmeye başladı. '' ev almamızı istemese evin satılma fikrini neden ortaya atsın'' diyorum. hikaye anlatma bana bal gibi istemiyor işte diye dırdır etmeye basladı.

olayı iyice abartıp, '' annen işin bozulması için gidip birine 30binliraya teklif etmiştir '' diye sacma sapan cümleler kurdu. '' yahu yok öyle bir sey 10 yıl önce konuşulmuş bir fiyatı gündeme getirenlere ben gerizekalı diyorum, sen ise bu gerizekalılarla aynı fikirdesin '' dediğimde ise evet ben gerizekalıyım diyip trip atmaya basladı düşünce özgürlüğü denilen bir sey var, istediğimi düşünürüm diye söylene söylene sürdürdü tartışmayı.

kadınların genelinde vardır bu hastalık ; kafasında bir seyler kuruyor, o kurduğu şeylerin doğru olduğuna kendini inandırıp, bizimle tartışmaya giriyorlar.

annem ve babamın ise bu tartışmadan haberleri yok, eve müşteri arayıp duruyorlar, sırf bizim kiradan kurtulmamız için

biraz uzun oldu ama, siz söyleyin ben ne yapayım ?

Yaşım gereği ne sendeki tecrübeye ne de yaşamınızı bilmediğim için durumunuza hakim değilim abi ama sen bildiğin silik,kılıbık bi adam olmuşsun.

'' annen işin bozulması için gidip
    birine 30binliraya teklif etmiştir '' bu laf ne demektir ya! Küfürdür abi bu. Küfürün daniskasıdır. Cennet kimin ayaklarının altında? Allah dememiş mi "Benim merhametimin 1 damlasını annelere verdim" diye.

Senin için yıllarca emek veren anaya bu lafı ettirip, üstüne birde sakin sakin işi onarmaya çalışıyorsan, sen bence hiç boşuna 30 yaşında olgun adamım diye gezme. Dediklerim kesinlikle hakaret değil. Sizin de ortada çocuk vb var fakat bu kadınla olmaz. Saygısızlık etmem istemem ama dellendim şuan, mesajı şikayet edebilirsin ama durum bu abi, kadın ipleri eline almış. Sana da eğeri vurmuş. Bekara karı boşamak kolay tabi ben burdan atıp tutarım ama sizin karınız kadar(yazdıklarınıza göre) bencil,çıkarcı,içten pazarlıklı insanlara az rastlanır. Karınızın belli bir geliri yoksa, boşanın velayeti de üstünüze alın tabi imkanınız varsa. Madem 30'lu yaşlarında kocaman adamsın, hem çocuğuna bakarsın, hem kendine. Çocuğada hiçbirşey olmaz benim ailem 7 yaşındayken dağıldı.

ne şikayet etmesi, kesinlikle haklısın kardeşim

doğruları dobra dobra söylemişsin. ama olayın sonrası sandığın gibi değil. o gün benden yediği fırça ve hakeretlerden ( dayak bize yakışmaz ) beridir konuşmuyoruz desem yeridir.

aslında kılıbık da değilim. eşim sürekli çalışan bir kadındı. sürekli çalışan birisi iken, eve kapanıp aylarca 2 çocuğa bakan bir kadın psikolojikmen çöküyor zaten.

annem de sürekli yardım edemiyor. 1 gün gelse 3 gün gelmiyor yardıma. bu yüzden iyice bozuldu psikolojisi.

açıkcası ne yapacağımı şaşırdım desem yeridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Kargoyu aramam gerekiyordu ve arayıp kendisine dönecektim. Aradıktan bir kaç dakika sonra yine aramış ve telefon daha ses çıkarmadan cevapsıza düşmüş. Sonra whatsapp'tan da yazdığını gördüm. Bana "neden açmıyorsun" diyor ben de "çalmamış, cevapsıza düşmüş" diyorum ve bunun üzerine aldığım cevabı sıkın durun yazıyorum:
    "Yalan mı söylüyorum"

bayanların %90 ını anlatan bir profil bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_fb -- 11 Aralık 2012; 21:36:05 >

• @ mur@t_fb

Ufak çocuklarla uğraşmak çok zordur. Eşiniz ufacık şeyleri büyütür sürekli evde aynı şeyleri yapınca ama baktığı da kendi çocuğu, eğer sorunların evde kalıp çocuğa bakmak kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız,bakıcı tutmak da mantıklı bir çözüm olabilir. En azından 5-6 aylık bir periyodda anneyi çocuktan ayırıp(alıkoymak değil,az vakit geçirmek manasında)hem kafasını dağıtmayı,hem düşüncelerini toparlamayı,hem çocuğu özlemesini sağlayabilirsiniz. Ama sizin ilişki bitmiş, ayrıca ben kesinlikle çocuk çok etkilenir zırvalarına katılmıyorum.

Yıkıcı davranıyorum farkındayım lakin siz de hayata bir kez gelindiğini biliyorsunuz. Anneniz de çocuğa bakmak zorunda değil belirli bir yaşa gelmiz kadın, kendiyle,eşiyle zor ilgilenir. Eğer o çocuk sizinse -ikiniz de o çocuk isyanlar,sizin değerinizi bilmeyen,saygı hürmet duymayan, varlığı yokluğu bilmeyen bir çocuk olmazsa- eliniz mecbur bakacaksınız. O çocuk hertürlü büyüyecek, sen çocukla ilgilenirsen sana gereken değeri verecektir. Ben babamla çok hoş olan şeyler yaşamadım. Buraya da yazmak istemiyorum. Size benzer bir durumdayken ayrılmış bir ailenin çocuğunun düşünceleri bunlar. İsterseniz özelden size anlatabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

sadece 1 kez çalıp hemen açmama rağmen "neredesin, o kadar çaldı duymadın mı?" diye bir yorumla karşılaştım. Ben ise telefonun bir kez çaldığını ve hemen açtığımı söyledim. "Allah allah neyse" diyerek konuşmamıza devam ettik.

salonda yemek yiyoz eski ev arkadaşımla, telefon çaldı ve arkadaş sanki yangın çıkmış gibi delirmiş şekilde 3 saniyede kendi odasına ışınlanıp telefonu açtı ama açarken kız kapatmış (3 saniyede telefon kapatılırmı yahu) arkadaş anında geri aradı ve açtığı anda kızın "NEDEN CEVAP VERMİYOSUUUUUNNNNN!!!" diye bağırışını ben salonda duydum.

sonrası klasik: kız küstü ve 2 saat sonra barışmak için geri aradı. zaten 2 günde bir böyle eften püften bi nedenden küsüp iki saat sonra barışma senaryosunu başa sarıyodu

Kadınlar günümüzde artık çok baskın, talipleri çok fazla internet denen bir illet var ayrıca, işlerine gelmezse eyvallah diyebiliyorlar işlerine gelirsede her türlü azap ızdırap bizi bekliyor. İlgi alaka sevgi hiç eksik edilmemeli kilit kelimeler bunlar birde aylık paraların hesabı tek tek verilmeli : )

• valla bugün kelimelerin kitlendiği noktadayım akşam nası yattım sabah nasıl işe geldim hatırlamıyorum insan namazdan sonra duasında ölmeyi istermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

quote:

quote:

sadece 1 kez çalıp hemen açmama rağmen "neredesin, o kadar çaldı duymadın mı?" diye bir yorumla karşılaştım. Ben ise telefonun bir kez çaldığını ve hemen açtığımı söyledim. "Allah allah neyse" diyerek konuşmamıza devam ettik.

salonda yemek yiyoz eski ev arkadaşımla, telefon çaldı ve arkadaş sanki yangın çıkmış gibi delirmiş şekilde 3 saniyede kendi odasına ışınlanıp telefonu açtı ama açarken kız kapatmış (3 saniyede telefon kapatılırmı yahu) arkadaş anında geri aradı ve açtığı anda kızın "NEDEN CEVAP VERMİYOSUUUUUNNNNN!!!" diye bağırışını ben salonda duydum.

sonrası klasik: kız küstü ve 2 saat sonra barışmak için geri aradı. zaten 2 günde bir böyle eften püften bi nedenden küsüp iki saat sonra barışma senaryosunu başa sarıyodu

Kadınlar günümüzde artık çok baskın, talipleri çok fazla internet denen bir illet var ayrıca, işlerine gelmezse eyvallah diyebiliyorlar işlerine gelirsede her türlü azap ızdırap bizi bekliyor. İlgi alaka sevgi hiç eksik edilmemeli kilit kelimeler bunlar birde aylık paraların hesabı tek tek verilmeli : )

talipleri çok kısmına katiyen katılmıyorum.. ne kadar bayan arkadasım varsa ama iş yerinde ama çevremde çogu 30'unda ve hala bekar.. dediklerini aynen aktarıyorum evlenecek düzgün erkek kalmamış.. ve o hatunlar bir erkeğin evlenecek tip oldguna inanırlarsa o adamı sevgilisinden ayırmak baştan cıkarmak için de yapmadıkları kalmıyor...

he internetten vs afedersiniz abazalar bulurlar ama dediğim gibi evlenecek adam (parası, evi, arabası olan, gözü dışarda olmayan cart curt.) bulamıyorlar cunku cogu erkek, forumda da pek çogumuzun yazdıgı gibi bunların abuk subuk hallerınden bıkmıs durumda. en düzgün, normal dediğin hatun bile şaşkınlıktan agzını açık bırakabilir insanın..

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

valla bugün kelimelerin kitlendiği noktadayım akşam nası yattım sabah nasıl işe geldim hatırlamıyorum insan namazdan sonra duasında ölmeyi istermi?

ALLAH GECİNDEN VERSİN.hiç öyle dua edilir mi.hakkımızda hayırlısı dersin,kazasız belasız kurtulmak dersin duanı edersin.o kadar mı vahim,o kadar mı çaresizlik içindesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

quote:

valla bugün kelimelerin kitlendiği noktadayım akşam nası yattım sabah nasıl işe geldim hatırlamıyorum insan namazdan sonra duasında ölmeyi istermi?

ALLAH GECİNDEN VERSİN.hiç öyle dua edilir mi.hakkımızda hayırlısı dersin,kazasız belasız kurtulmak dersin duanı edersin.o kadar mı vahim,o kadar mı çaresizlik içindesin.

Doğru değil evet ama bazen bende böyle dua ediyorum malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

quote:

quote:

talipleri çok kısmına katiyen katılmıyorum.. ne kadar bayan arkadasım varsa ama iş yerinde ama çevremde çogu 30'unda ve hala bekar.. dediklerini aynen aktarıyorum evlenecek düzgün erkek kalmamış.. ve o hatunlar bir erkeğin evlenecek tip oldguna inanırlarsa o adamı sevgilisinden ayırmak baştan cıkarmak için de yapmadıkları kalmıyor...

he internetten vs afedersiniz abazalar bulurlar ama dediğim gibi evlenecek adam (parası, evi, arabası olan, gözü dışarda olmayan cart curt.) bulamıyorlar cunku cogu erkek, forumda da pek çogumuzun yazdıgı gibi bunların abuk subuk hallerınden bıkmıs durumda. en düzgün, normal dediğin hatun bile şaşkınlıktan agzını açık bırakabilir insanın..

bencede bayanların talipleri çok değil.şuanda ülkemizdeki bekarların çoğunluğu düzgün bir eş bulamamaktan şikayetçi.erkek içinde bayan içinde durum böyle.bazıları çift karakter sergiliyor,evlenebilmek için çeşitli numaralar yapıyor.ama sağlıklı bir evlilik için iki tarafta dürüst ve açık sözlü olmalı.sadece parası var diye evlilik yapanlarında aklına acırım.maddi durum tabii ki önemli ama iki taraf arasında aşırı fark var iç güveysi ya da eziklik hissi mutlaka olacaktır.allah bütün bekarları hayırlı kısmetler versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

quote:

quote:

Doğru değil evet ama bazen bende böyle dua ediyorum malesef.

ben duanın,dileyişin doğruluğunu geçtim.duaların doğruluğunu sorgulamak bana düşmez ki.ama o düşünceyi aklına sokmak bile çok tehlikeli ve üzücü.herşeye rağmen hayat yaşamaya değer diye düşünüyorum.insan yanlış bir karar verip,yanlış birisiyle evlendi diye hayata küsmemeli,ölümü düşünmemeli.başka çıkış yollları aramalı.rabbim hiç bir kuluna dermansız dert vermesin,inşaallah.

• quote:

ben duanın,dileyişin doğruluğunu geçtim.duaların doğruluğunu sorgulamak bana düşmez ki.ama o düşünceyi aklına sokmak bile çok tehlikeli ve üzücü.herşeye rağmen hayat yaşamaya değer diye düşünüyorum.insan yanlış bir karar verip,yanlış birisiyle evlendi diye hayata küsmemeli,ölümü düşünmemeli.başka çıkış yollları aramalı.rabbim hiç bir kuluna dermansız dert vermesin,inşaallah.

+1
  • yazıların tamamına yakınını okudum.yaşm 29 bekar olduğum için evlenme-boşanma v.s sorunum yok çok şükür.evlenmeyi asla düşünmüyorum birisine bağlanmak bana göre değil.valla bekarlık gibisi yok bekarım mutluyum
  • 10 senelik evliliğimi bitirmek için geçen gün anlaşmalı boşanma davası açtım. bir zamanlar yaptığım en güzel şeyin "evliliğim" diyebiliyordum.
    Demek ki her güzel şeyin bir sonu varmış.

Hayata tekrardan en azından maddi anlamda "0" dan başlıyorum diyebilirim. Tekrar baba evine geri dönmekte ayrı bir olay.
    Su durumda bile geleceğe ümitle bakabiliyorsam hala bitmemişim demektir.
  • hakkınızda hayırlısı olur inşaallah.her insan evlenirken büyük beklentiler ve çok güzel duygularla evlenir ama bazı evlilikler işkenceye dönüyor.kimse ayrılmak istemez,başka çıkar yol kalmayınca ayrılıktan başka çaresi kalmayınca insanlar son çare olarak boşanmayı seçiyor.bazı insanlar boşanmayarak sabırla evliliğini kurtarmaya çalışıyorlar.eğer sorunlar çözülmüyorsa en mantıklı iş boşanmaktır
  • Arkadaşlar Allah tüm problem yaşayan arkadaşlara yardımcı olsun sabır ve dayanma gücü versin kolay değil böyle şeyler ancak yaşayan bilir bende bekarım ama hani bir söz vardır bekara karı boşamak kolay diye çok doğru hele birde çocuk varsa çok daha zor. Birde burda erkekler anlatmış problemlerini sanki hep kadınlar hatalıymış gibi bir tablo çıkmış ortaya ama aynı problemleri yaşayan kadınlarda olmalı onların gözündende olaya bakmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sportacus

10 senelik evliliğimi bitirmek için geçen gün anlaşmalı boşanma davası açtım. bir zamanlar yaptığım en güzel şeyin "evliliğim" diyebiliyordum.

Hayata tekrardan en azından maddi anlamda "0" dan başlıyorum diyebilirim. Tekrar baba evine geri dönmekte ayrı bir olay.

Darısı başıma.
  • 22 yaşında bir genç olarak bu konuyu okuduktan sonra bekarlığı kendime yaşam tarzı olarak seçtim. yolunacak kaz değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

aynı durumdayım seninle dostum. aramızdaki tek fark benim 6 aylık ikizlerimin olması

2 senedir evliyiz, tartışmaktan dolayı birbirimizden soğuma derecesine geldik.

kadınları anlamak gerçekten çok güç. en ufak olayı büyütüp, tartışma çıkarıyorlar ve sonrasında haksız olsa bile bir şekilde üste çıktığını başardıklarını sanıyorlar.

bizim tartışmalarımız hep aileler oldu. annem, babam, kardeşlerim çok sık gelmezler ve geldikleri zaman diken üstünde otururlar.

elbette hataları oluyordur, fakat her yapılanı büyütüyor. annen şunu yaptı, ablan şöyle yaptı diyerek her şeyi eleştirmesi bıktırdı artık beni. ben onun ailesine nazik davrandıkça o tam tersini yapıyor. ailesinden birisi bana karşı hata yaptığında ben eleştirirsem direk savunmaya geçiyor, kavga ediyoruz

sürekli ailelerden gidiyorum ama, onlardan birisi misafirliğe geldiğinde ne hazırlayacağını şaşırıyor, telefon edip şunları al, bunları al diyor, bende her seferinde alıp geliyorum. gerekirse annemi kendisi hazırlık yaparken çocuklara bakması için yardıma çağırıyor ( onun ailesi ilçede yaşıyor ). bizden birisi geldiğinde hiç bir sey umrunda değil. başlıyor sorulara; neden geliyorlar, görmüyorlarmı çocuk olduğunu, ben nasıl hazırlık yapayım gibisinden laflar ettiğinde benim şalterler atıyor ve başlıyoruz tartışmaya.

tartıştığımız zaman ise ben dayanamıyorum gitmek istiyorum demeye baslıyor. çocukları düşündüğüm için haklı olduğum halde gönlünü alıyorum.

bunlar belki söylenmez ama çocuklar doğduğunda annemlerin durumu iyi olmadığından 2 tane ceyrek altın taktılar. 1 hafta bunun kavgasını yaptı. torunlarına bunları mı layık gördüler, bilezik takamazlarmıydı diye bir dünya dırdır etti. onun annesi ise 2 tane takım ve battaniyeden baska bir sey getirmemesine rağmen '' melek '' oluverdi bir anda. bizimkileri eleştiriyordun annen ne taktı dediğimde ise '' kız tarafından mı bekliyorsun bir seyler diye basladı dırdıra ve yine tartışma.

yanlış anlaşılmasın kimseden en ufak beklentim olmadı, ne taktı ne takmadı umurumda bile değil. beni kızdıran bir tarafında yaptıklarını eleştirirken, kendi tarafının yaptıklarını savunması.

biraz uzun oldu kusura bakmayın. anlatacak o kadar şey var ki

KADINLARLA TARTIŞIRKEN HAKLI ÇIKABİLMEK İÇİN ONLARDAN DAHA FAZLA SAÇMALAMANIZ GEREKİYOR

kendi sözümdür

Hocam öncelikle şunu diyim sen mübarek bir insansın.

Yemin ederim yazdıklarını okuyunca ben burada sinirden öldüm okuyamadım bile yazdıklarının tamamını. Bende evliyim ufak tefek tartışmalar illa ki oluyor ama sende gerçekten ayrı bir nefs varmış. Abi bir insan hele ki bir erkek bu şekilde sindirilemez, gururuyla oynanmasına izin vermez. Sen evlendiğin vakit anlaşılan o ki fena kaptırmışsın ipleri aba altından sopa göstermemişsin. Vallahi ne desem bilemedim ama bence dişini göster biraz bu kadar olmaz. Saygılar.

• konu arasında gördüm, evlenirken sözleşme yapmak ne demek ya, lcd tv vs geri verilecek böyle saçmalık olur mu?, açık açık sana güvenmiyorum demektir bu, bana evlenirken böyle talep gelse alayına kapıyı gösteririm o anda sevgi biter.

tahrik etmek için söylemiyorum ama okurken çok sinirlendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

quote:

Orijinalden alıntı: sportacus

10 senelik evliliğimi bitirmek için geçen gün anlaşmalı boşanma davası açtım. bir zamanlar yaptığım en güzel şeyin "evliliğim" diyebiliyordum.

Darısı başıma.

sizinde durum kötü anlaşılan.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.