Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (849. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.986
Cevap
402
Favori
980.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
405 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 846847848849850
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gerçekten evlilik sadece bakım demek mi ? evi geçindiren zaten erkektir.evliliğe harcayacağınız para yerine yaşlılığınızda rahat etmek için birikim yapın.günümüzde eşler ne yazık ki düşündüğünüz gibi öyle aman eşim bana baksın,hastayken pamuklara sarsın modunda olmuyor.evli ,yaşlı adamları eşleri ben sana bakamıyorum diyerek kapının önüne koyabiliyor,kansere yakalanınca kadın evi terkedebiliyor, malum kanunlar ortada.60 yaşında ki karınız eşim bana hakaret etti dese kapının önündesiniz uzaklaştırma vs.

tabi dışarıdan bakınca hepsi hayal gibi geliyor ancak ülkemizde evliliği kadınlar bitirdi.aklı başında olan hiçbir adam bu saatten sonra evlenmez.

ha bende bunu yazıyorum ancak gerçekten karakter olarak kusursuz olacağına inandığım,tüm kriterlerime uyan birisi çıksa evlenir miyim ? evlenirim.fakat 100 çuval pirincin içerisinde 1 taneyi aramak gibi birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 7 Nisan 2025; 15:20:37 >
  • @Catcheee Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet, belli bir yaştan sonra yine insan yalnız kalıyor ya da evde yaşlı biriyle geçinmek zorunda bırakılıyor. Sanırım yalnız yaşamayı öğrenmek ve sosyal bir çevre edinmek en sağlıklısı gibi. Cinsellik ileride yaşlarda erkeklerde bu kadar başat bir yol oynamaz diye düşünüyorum en azından gençlikteki gibi :) Şayet öyle bile olsa bizim yaşlılığımızda seks robotları yayılır da bunlardan yararlanırız diye umuyorum :)

@Shafter Yorumunuz için teşekkür ederim. En kötü senaryoya göre düşünürsek evlendiğimiz kişi ileride bize hayatı zindan edebilir fakat yalnızlığın acısını çekmek mi yoksa bu kötü duruma katlanmak mı insanı daha çok üzer bundan çok emin değilim. Hepsini geçtim bundan 20-30 yıl sonra yine bugünkü gibi mi düşüneceğiz yoksa geçmişe pişmanlıklarla dolu olarak mı bakacağız bu da bilinmiyor. Sanırım bunu yaşamadan bilemeyeceğiz fakat benim de düşüncem bekar kalmanın belki en iyi koşul olmadığı fakat olasılıkları dikkate alırsak iyi birini bulacağımız düşük olduğundan daha kötüsünden de bizi koruduğu yönünde. Bir sıralama yapacak olursak da mutlu evlilik > bekarlık > mutsuz evlilik demek makul görünüyor.

• evlenmeden önce millete bakar üzülürdüm millet karısı bebeği ile gezerdi. şimdi benimde öyle ama hiç tadım yok. kadın milletini durmadan gezdirmeniz lazım. mağaradan bile kadın getirseniz yerlisi yabancısı fark etmez. gezdirmeniz lazım. karı cmt pazar bugün ne yapıyoruz der home ev derseniz size trip atar gittiğinizde 1k mı harcamış olcaktınız 3k harcasayımda karının lanet yüzünü ekşitmesin dersiniz. eski model hala teyze anne tipi kadınlar mazide kalmış demem o ki eviniz paranız yoksa olmaz bu işler. hatta memur değilseniz evlenmeyin. 25 30 bin maaşla bu işler olmaz. her dışarı çıkmanız 1k gitmesi demek o da minimum. 8 10k gezmeye tozmaya gider. benzin araba bakımı derken maaşın yarısı gider. faturalar gıda. evlilik işi zor iş. çalışan kadın almak lazım. sakın çalışmayan kadın almayın. tipe mipe bakmayın efendi ise çadır çadır gezmemişse çalışıyorsa evlenin gitsin. ben yabancı ile evliyim şahsen memnun olmasamda pişman değilim ama şu bir gerçek tek çalışan olmaz bu devirde. evlilerde mutsuz bence iki kişi memursa para ev varsa o zaman evlilik güzel bir şey. fakirseniz evlilik kötü bir şey. kartlara paraya takla attıracağım derken beyin kanamasından gidersiniz kuşunuzda ötmez ötse bile fakir adama karısı bile yanaşmaz . mutlu evliliğin sırrı para. durmadan gezer tozar tatil yaparsanız kavgaya zaman kalmaz her kadın mutlu olur sizide mutlu eder. evde oturur asosyal gibi karı koca takılırsanız o karı size hayatı zindan eder. kısacası paranız varsa evliliğiniz %99 iyi olacak paranız varkende yemesini bileceksiniz karınızı tatile oraya buraya götürceksiniz 5 gün izin mi var hoop hadi aşkım şu ülkeyi gezelim bir yurtdışı yapacaksın kadın köleniz olur 5 gün bayramda dana gibi evde yatmayacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 10 Nisan 2025; 15:22:3 >

• ugrelll kullanıcısına yanıt

Belirttigin şekilde gezip tozma olsa hiçbir tartişma vs olmazdı ki zaten. Bu durum surdurulemedigi ve bundan ötürü erkek suçlandığı için kavgalar çıkıyor.

Gezdirilen para harcanan her kadın mutludur. Bence gerçek yüzleri parasizlikta zorlukta çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrelll

evlenmeden önce millete bakar üzülürdüm millet karısı bebeği ile gezerdi. şimdi benimde öyle ama hiç tadım yok. kadın milletini durmadan gezdirmeniz lazım. mağaradan bile kadın getirseniz yerlisi yabancısı fark etmez. gezdirmeniz lazım. karı cmt pazar bugün ne yapıyoruz der home ev derseniz size trip atar gittiğinizde 1k mı harcamış olcaktınız 3k harcasayımda karının lanet yüzünü ekşitmesin dersiniz. eski model hala teyze anne tipi kadınlar mazide kalmış demem o ki eviniz paranız yoksa olmaz bu işler. hatta memur değilseniz evlenmeyin. 25 30 bin maaşla bu işler olmaz. her dışarı çıkmanız 1k gitmesi demek o da minimum. 8 10k gezmeye tozmaya gider. benzin araba bakımı derken maaşın yarısı gider. faturalar gıda. evlilik işi zor iş. çalışan kadın almak lazım. sakın çalışmayan kadın almayın. tipe mipe bakmayın efendi ise çadır çadır gezmemişse çalışıyorsa evlenin gitsin. ben yabancı ile evliyim şahsen memnun olmasamda pişman değilim ama şu bir gerçek tek çalışan olmaz bu devirde. evlilerde mutsuz bence iki kişi memursa para ev varsa o zaman evlilik güzel bir şey. fakirseniz evlilik kötü bir şey. kartlara paraya takla attıracağım derken beyin kanamasından gidersiniz kuşunuzda ötmez ötse bile fakir adama karısı bile yanaşmaz . mutlu evliliğin sırrı para. durmadan gezer tozar tatil yaparsanız kavgaya zaman kalmaz her kadın mutlu olur sizide mutlu eder. evde oturur asosyal gibi karı koca takılırsanız o karı size hayatı zindan eder. kısacası paranız varsa evliliğiniz %99 iyi olacak paranız varkende yemesini bileceksiniz karınızı tatile oraya buraya götürceksiniz 5 gün izin mi var hoop hadi aşkım şu ülkeyi gezelim bir yurtdışı yapacaksın kadın köleniz olur 5 gün bayramda dana gibi evde yatmayacaksınız

Altına imzamı atarım, benim ev kira değil ama maaşım düşük, bu saatten sonra zaten çekilmez, yaşım 40 evlenip ne yapacam bu saatten sonra.

Cinsellik için millet ekonomi fln düşünmüyor nikahı kıyıyor, sonra cinnet geçirip karısını, kendini öldürüyo

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynen dediğin gibi,gezdireceksin sürekli baskasinin yanında buyuteceksin ,kısacası 4x4 olacaksin yoksa en ufak seyde kavgayi baslatiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samil422 -- 10 Nisan 2025; 22:52:59 >

6,5 yıllık evliyim. Bu süre zarfında 65 defa yurt dışına çıkıp gezmişiz. Ekonomik durumumuz orta-iyi. Karı koca çalışıyoruz. 3.5 yaşında çocuğumuz var. Ev işlerinde eşime yardımcı oluyorum. Sonuç ne mi oldu? Aldatıldım.

• semender96 S kullanıcısına yanıt

Yalnızlığa alışmayan insan ne zaman yalnız kalsa naneyi yedi demektir. Bence yalnızlığa alışan insanda yok. Yalnızlığa dayanabilen insan var.

• Bu devirde halâ evlenme peşinde koşan erkeğe acırım. Geçen hafta yan daireye aile taşındı. Anaaammm kadında bir dil var anlatamam size. Adam da bi o kadar sessiz. Hayatı bitik bir erkek.
    Tanışmaya gittim adamla. Adamın dünyadan haberi yok sünepe gibi bi tip. Kadın da bi o kadar cazgır. 2 tane de çocukları var.
    Şükür ki uzun süre evde durmıcam da gormicem.
    Bu kadın bu adama hayatı zindan etmediyse adam değilim.

• Tendürek T kullanıcısına yanıt

Hocam yapma bee… halbuki cümlenin başında aha mutlu bir çift diye düşündüm...

Yolları ayırdınız mı ?

Bu arada geçen bi görüşmede, kıza " işleri yeni yeni rayına oturtuyorum, 3-4 yıl zorluk çekeceğim, bu zorluga katlanır mısın" diye sordum. "tabi her zorlugun üstesinden birlikte gelinmeyecekse evliliğin ne anlamı var " dedi..

Ben de ahanda tam aradıgım kişiyi buldum diye içimden geçiriyor, aileme tanıstırma hayalleri kuruyordum...

Masadan kalkarken " k. bakma, sana karşı bir şeyler hissetmeye zorladım ancak olmadı " " buraya kadar zahmet edip geldin, tşk ederim " dedi.. 

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

Daha yeni öğrendim. Bir kaç gün önce. Kendisi de itiraf etti. Çocuk için beşer-şaşar deyip devam etmeyi düşündüm lakin kendisi beni aldattığı kişi ile benim aramda kalmış durumda. Yanlış yaptığını kabul ediyor ama beni de sevmediğini söyledi. Bu süreçte karar verecekmiş. Ben de salak gibi kararını bekliyorum. Yani ne onurum, ne gururum kaldı. İnsanın yaklaşık 7 yıllık eşinden, çocuğunun annesinden bunları duyması tarif edilemez bir acı. Tek düşündüğüm çocuğum. Çocuk olmazsa anında bitmişti. Maalesef hukuk sistemimizin rezilliklerinden biri olarak çocuk her türlü anneye veriliyor. Eğer içime atıp devam ettiremezsem eşim olan şahıs soluğu anında sevigilinin yanında alacak. Kendine ayrı ev tutup çocuğumu alacak ve sevgilisiyle evinde takılırken benim çocuğum orada olacak. Aklımdan bu düşünceleri atamıyorum. Bunun için kendimden vaz geçmeyi göze aldım. Tabi karım 3.şahıstan vazgeçebilecek mi bilmiyorum. Bana senin yerinde olmak istemezdim dedi. Çok düşünceli biri sağ olsun. Yıldır mutlu mesut yaşıyorduk. Şimdi kendisini aldatma sürecine götüren benim yaptığım hatalardan bahsediyor. Bir tane bile ciddi bir şey sayamadı. Şurada yazsam bunlar nasıl hata deyip gülersiniz. Zaten cezaevindeki bütün suçlular da suçsuzdur. Onları suça sürekleyen sebepler vardır değil mi? Hepsi kader mahkumu, aynı aldatanlar gibi…

Hocam çok geçmiş olsun. İnsanlar değişiyor, kimi pozitif kimi negatif anlamda ..

dediğiniz gibi çocuk olmasa, çoktan yolladı ayırırdınız.

Bence çocuğunuzun en az hasarla atlayacağı hangi yol ise onu seçmeniz + kendinizi de pişmanlık, sinir durumundan bir an önce kurtarıp kendi hayatınıza odaklanmanız…

unutmayın çocuğunuz var , ve sizin güçlü -mutlu- hayatına odaklanmış bir baba olmanız gerekiyor

• Arkadaşlar bugün 4 ay kadar sonra mahalle berberine gittim. Yan koltukta yaşça benden birkaç tık büyük bir adam oturuyordu. Berber beni traş ederken bir yandan da yandaki adamla hâl hatır sohbeti ediyordu. Konu evliliğe ve hayatın gidişatına geldi. Sonrasında adam şikayetlerini sıralamaya başladı.

Adamın sözlerini aynen yazıyorum:
    -Şimdiki aklım olsa hayatta evlenmezdim, pişmanım.
    -Evlilik büyük sorumluluk yav.
    -Hayata 1 kez geliyoruz sonuçta.
    -En ufak bir hata da veya para sıkıntısında hemen tartışma oluyor, çekilmez.
    -Bir noktadan sonra insan tahammül edemiyor vs.

Evet ben tık etmeden kulak misafiri olarak dinledim sadece. Düşününce adam haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Nisan 2025; 3:19:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kardeş o ilk bile değildir bence.sepetle gitsin hiçbişeyin sonu değil.çocuk için üzülme hallolur.

Ayrıl. İşin incesini sen neden düşünüyorsun ki? Çocuğu da alsın zaten alır ya. Hiç merak etme çocuğu da sana karşı zehirler çocuk sana düşman olur. Biraz gamsız olun. Seni sevmiyormuş sepetle gitsin. Hangi bataklığa düşüyorsa düşsün. Senden ayrılınca onunla başkası ilgilenecek mi sanıyorsun? 2-3 ay takılır ortada bırakır gider. Yıllar içinde fazla yüz vermiş şımartmışsın seni değersiz görmüş. Konuşması kolay diyeceksin ama böyle yapman lazım. Bu tür şeyleri yapan kadınlar hep kendini batırıyor.

Kadının düşünmesi, dert etmesi gerekenleri erkekler niye dert ediyor bunu anlamıyorum. Yıllar içinde roller değişmiş sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 12 Nisan 2025; 8:31:12 >

Bir an önce ayrıl, dava aç aldatma zina nedeni ile 6 ay gecerse öğrenmeden sonra affetti sayılıyor. cocuk büyük ve daha sonra anlatırsın olayı sana hak verir.

Rezilliğe ortak olma...

Sakın hocam sakın. Kendinize gelin! Toparlanın ve bir an önce boşanma davasını açın. 6 ayı sakın geçirmeyin çünkü 6 ay geçerse afettin sayılıyor. Siz erkeksiniz, şu anda her şey sizin elinizde. Bütün kozlar sizde. Erkek olarak kendinize gelin yahu. Ne bu gurursuzluk hocam. Sakın beni yanlış anlamayın. Ben sizin iyiliğinizi istiyorum. Çocuk evet çok önemli, sizi anlıyorum. Benim de çocuğum var. Ben çocuk için evliliği devam ettirmem. Direkt ayrılırım ve hayatıma bakarım. Bu durumda da çocuğum için her şeyi yaparım yani. Napalım bir kere dünyaya geliyoruz.

• ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

Zinayı ispatlayamam ancak sadakatsizliği ispatlayabilirim. Gamsız olmayı çok isterdim. Duygusal biriyim. Çocuğumu düşünmekten başka bir şey yapamıyorum şu an. Çocuğumla birlikte geçirdiğim her günümü kar sayıyorum. Her şeyin farkındayım. Sabretmeye çalışıyorum. Dediğim gibi kendimden vaz geçtim. Zaten bu sürecin sonunda tekrar benimke birlikte olmak isteyeceğine inanamıyorum. Olayı soğutup o şekilde ayrılmayı planlıyor olabilir. Ben en azından aile birliği için elimden geleni yaptım diyeceğim onun ailesine de. Kendisi iflah olmadı diyeceğim.

• cato16 kullanıcısına yanıt

Peki benim durumunda olsanız ne yapardınız?

geçmiş olsun hocam benim arkadaşta aldatıldı . arkadaş işten geliyor çocuğa bugün ne yaptınız diyor bi adam geldi oturduk diyor neyse diyor 2 3 aynı cevap sonra karısına soruyor o da itiraf ediyor. aldattığı adamda işyerinde müdürmüş öyle bir sürü kırığı varmış aldattığı arkadaşımda avm de bile karı çağırcak diye yemek yemeden kaçıyordu sonuç ne oldu geri barıştılar o da kızı için kabul etti etmese ne olcak yarın adam aynı evde o kızada bir şeyler denerdi 3 4 yıla . yani. ya karıyı pişman ediceksin ya da hiçbir şey olmamış gibi olacaksın ama düşününce bir s.rtük için katil olmaya değer mi bence değmez. boşanabilirsen boşan bence bu şartlarda senden parada nafaka falanda alamaz bence. kendide kabul ettiyse yol ver gitsin. ama işte kız çocuğu prblem

• 
Sayfa: önceki 846847848849850
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.