Şimdi Ara

evrak kontrol sistemi kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi çalışmalar arkadaşlar. online evrak kontrolü yapmak istiyorum. kullananlar bilir e-devlet, sgk, çevre şehircilik gibi kurumların bu tarz sistemleri var. yapmak istediğim şey şu. bir evrağa QR kod yerleştirilecek. bu qr kod bir url v.s olabilir. evrağın üzerindeki bu QR kodunun altında 6 haneli bir doğrulama kodu olacak. buradaki amaç ise şu; sadece o evrağa ait bilgilerin görüntülenmesi. kişi evrağın üzerindeki QR kodu okuttuğunda adrese yönlendirecek, bu adreste 6 haneli doğrulama kodu girilecek tüm girişler başarılı olduğunda ise elinde bulunduğu evrakın PDF si açılacak. bu şekilde bir sistem mümkünmü.

biraz deneme yanılma yöntemi ile c-panelde bir kaç deneme yaptım yaşadığım sıkıntıları anlatayım onlara çözüm bulunması bile yeterli.
    1- dizine attığımız PDF adresleriwww.????????.com/evrakdogrulama/????.pdf.com şeklinde gözükmekte. Bu QR kodu okuttuğumuzda dediğim gibi evraka ulaşılıyor. ancak başka bir pdf nin adı girildiğinde kullanıcı onuda görebilir. bu istenilen bir şey değil. başka bir kişiye ait evrakın ilgisiz bir kişi tarafından görülmemesi gerek.
    2- dizine attığımız PDF c-panel dizin gizliliğinden parola koyulabilmekte. ancak sıkıntı şurada kullanıcı adıda girilmesi gerekiyor. sadece şifre girişi istese aslında hiçbir sıkıntı yok benim için.
    3- c-panelde pdf yi şifrelememiz maalesef mümkün olmuyor. yani şifreleme yapmamız için pdfnin içinde bulunduğu dizini şifrelememiz gerekiyor. ancak bu seferde tüm pdflerin şifresi aynı oluyor. her pdf ye ayrı kod verebilmem gerek.

çözüm önerisi olan varsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

• Arkadasim merhaba;
    Simdi bu qrcode ile ya da text linkle dogrulama metodunun aslinda hicbir guvenlik saglamadigini soylemek istiyorum. Bu kadar kurumda bu kadar muhendis bu isi bilmiyolar mi diyorsan, evet muhetemelen bilmiyorlar. Soyle ki ben evragin sahtesini ureten biriysem elbette o dokumandaki o linki qr'i de degistirmeyi akil ederim. ve link benim sahte sitemi gosterir. ornegin atiyorum. ebelge-dogrulama.com'u alir tasarimini birebir orjinal dogrulama sayfasindaki gibi yaparim. dokumandaki ebelge-dogrulama.com?dogrula=7278BDA2 linkine giden vatandas bu dokuman %100 dogrudur icerigi sudur budur yazan benim sayfami gorur ve inanir. Bunu %99 oraninda yedirirsiniz. E nerde kaldi bu dogrulamanin guvenligi. Geciniz..
  • extravaganza merhaba.
    öncelikle ?unu belirteyim devlet ile i? yapmaktayym. konudada belirtti?im üzere amaç evrak güvenlik sistemi de?il, do?rulama sistemi. Herkes istedikten ve belirli riskleri aldyktan sonra her türlü evrakyn üzerinde istedi?i tahribaty yapar. sonucunda ise inandyryr yada inandyrmaz. Zaten yslak imzaly evraklar gönderilmekte. tekrar altyny çiziyorum amaç güvenlik yada insanlary kandyrmak v.s de?il. amaç i?lerin kolay ilerlemesi ve benimle ba?lantyly olan i?lerim gere?i evrak ta?ydy?ym memurlarda ayny evra?yn telefonunda yada bilgisayarynda depolanabilmesini sa?lamak. yani ?ahys evraktaki qr kodu tarady?y zaman ilgili evraky kaydedip ister dijital olarak ar?ivler ister yazdyryr ister telefonuna atar. yani insanlary ve kendimi yükten kurtarmak. anlatmak istedi?im bir di?er husus ise elimde bulunan ve sürekli aylyk sirkülasyon olan evraklaryn tamamynyn dijital ortamdada olabilmesi. ayryca ben bir microsoft yada mit de?ilim birkaç ki?inin benim evraklarymy izinsiz alabilmesi bana sykynty ya?atmaz. en fazla hangi tarihte ne evraky gönderildi?ini görür buda benim için sorun de?il. ?ifreleme muhabbetinin amacy ise küçük çaptada olsa tüm evraklara ula?ymy synyrlayabilmek. zaten çok gizli düzeyinde kozmik belgeler olsaydy hak verirsinki burada bu ?ekilde sormak yerine hatyry sayylyr ?irketlere gider bütün güvenlik önlemlerini aldyryrym ;)

tekrar söyleyeyim buradaki amaç kozmik belge saklamak falan de?il. maalesef sendede gördü?üm üzre sistemi kolayla?tyrmak yerine hep sistemi kandyrma pe?indeyiz. o yüzden sistem kolayla?tyrmak için atylan bir kaç küçük adyma "GEÇiNiZ" tarzynda yorumlar yapmak yerine bir tykda olsa fayda katmayy denesek ke?ke. Saygylarymla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serox28 -- 9 Eylül 2016; 23:38:40 >

• serox28 S kullanıcısına yanıt
    Oncelikle sadece sistemin pratikte ne kadar guvenilir olabilecegiyle ilgili yorumda bulundum. Kullanim amacina gore qrcode ile dijital kopyaya erismek isteyecegin durumlar tabi olabilir. Nasil yapilabilecegine gelince uretilen url tahmin edilemeyecek sekilde random olmali, gelen istekte random metni veritabanindan sorgulayip karsilik gelen dosyayi verecek bir scripte ihtiyacin var. Random url ornegil olarakhttp://tinyurl.com/ in urettigi urllere bakabilirsin, bu kadar kisa olmasina ragmen deneyerek gecerli ikinci bir urle denk getirmen cok zor. Sonucta olasilik hesabi. Sistem Php ile yapilabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.