Şimdi Ara

Evren bir nokta iken... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Benim aklımı almayan olay ise şu ; Karanlık madde ve karanlık enerji arasında bir savaş var.Bilim adamlarına göre 2 sinden biri ağır basarsa sonuç felaket olabilirmiş(yanlış hatırlamıyorsam böyleydi).Şuan yanlış bilmiyorsam 2side eşit miktarda yaygın evrende.Peki bir gün olurda 2sinden biri ağır basarsa(tahminlerde bu doğrultuda) insanlık yok olursa ne olacak ? Biz bir hiçmişiz derim.Yani koca bir evren var,sen yok oluyorsun.Evren bomboş.Sadece gezegenler var işte uydular,kara delikler var.Yaşam formu yok.(İnsan,hayvan vs)

Yani anlamıyorum bir gün insanlık yok olursa,bu ateistler için sadece bir hiçten ibaretiz anlamına gelmiyor mu ? Koskoca evren sadece gezegenlerle,galaksilerle boşboş duracak.Varmı buna bir cevabı olan ?

Not : İşte ben birde bu sebepten dolayı mantık yürüttüğümde bir yaratıcı olmalı ya diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert De Salvo -- 27 Ocak 2012; 18:00:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albert De Salvo

Devam edin ya tartışmalar güzel.

Benim aklımı almayan olay ise şu ; Karanlık madde ve karanlık enerji arasında bir savaş var.Bilim adamlarına göre 2 sinden biri ağır basarsa sonuç felaket olabilirmiş(yanlış hatırlamıyorsam böyleydi).Şuan yanlış bilmiyorsam 2side eşit miktarda yaygın evrende.Peki bir gün olurda 2sinden biri ağır basarsa(tahminlerde bu doğrultuda) insanlık yok olursa ne olacak ? Biz bir hiçmişiz derim.Yani koca bir evren var,sen yok oluyorsun.Evren bomboş.Sadece gezegenler var işte uydular,kara delikler var.Yaşam formu yok.(İnsan,hayvan vs)

Yani anlamıyorum bir gün insanlık yok olursa,bu ateistler için sadece bir hiçten ibaretiz anlamına gelmiyor mu ? Koskoca evren sadece gezegenlerle,galaksilerle boşboş duracak.Varmı buna bir cevabı olan ?

Not : İşte ben birde bu sebepten dolayı mantık yürüttüğümde bir yaratıcı olmalı ya diyorum.

Evrenin % 5 i madde, % 27 si karanlık madde, % 67 si karanlık enerjidir
    Ve hatırladığım kadarıyla da maddeden,karanlık maddeye,karanlık maddeden de karanlık enerjiye doğru bir gidiş var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 27 Mart 2012; 17:23:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocen

quote:

Evrenin % 5 i madde, % 27 si karanlık madde, % 67 si karanlık enerjidir
    Ve hatırladığım kadarıyla da madde,karanlık maddeye,karanlık maddeden de karanlık enerjiye doğru bir gidiş var

Çok güzel,keşke devamınıda getirseydiniz.Ben yinede size anlatayım yanlışlarımı düzeltin lütfen..Sanırım Karanlık madde üstün gelirse evren karanlığa boğulacak,karanlık enerji üstün gelirse evren tamamen donacaktı.

Yanlış mı biliyorum acaba ? National Geographic te izlemiştim sanırım 1 yıl önce.

• Evrenin sonuyla ilgili olası sonuçlar var. Birinde evren büyük dağılmayla yok olacak. Birinde büyük çökme sonucu büyük patlama sırasındaki gibi atomdan daha küçük hale gelecek. Sicim teorisinde membranlardan(zar)'lardan oluşan evrenler arasında çarpışmalar büyük patlamalara neden olur. Paralel evrenlerde bütün olasılıkların gerçekleştiği sonsuz evrenler var. Şişme teorisinde evren oluşurken sonsuz sayıda evren oluşmuştur ve bu evrenlerin her birinde farklı fizik kanunları olabilir. Şunu net olarak söylemek lazım bunlar teori ve gerçeklikleri çok şüpheli. Birine bakıp gerçek gibi algılamamak lazım. Şu anda kuantum teorisi ile genel görelilik teorisi arasındaki zıtlık giderilebilmiş değil. Yani bilinmeyen çok şey var.
  • takip-akşam bakacağım
  • evren nereye doğru genişliyor bir boşluk,karanlık mı var ?
  • benim teorim big bang'in bir kere değil, sürekli tekrarlanan bir süreç olduğu yönünde.
    süreç şu şekilde;
    nokta patlar, evren oluşur. genişlemeye başlar. kritik hız aşılmadığı için genişleme hızı giderek düşer. bu hız düşer, düşer düşer ve en sonunda durur. kütlesel çekim kuvvetlerinin etkisiyle gene çok uzun bir süreçte tek noktaya çökmeye başlar, ve aynı süreç tekrarlanır.

bilmiyorum bunun ile ilgili ortaya atılmış bir teori varmı, ama makul geliyor bana.
  • "İnsan küçük evrendir, evren büyük insandır!"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vicil

benim teorim big bang'in bir kere değil, sürekli tekrarlanan bir süreç olduğu yönünde.
    süreç şu şekilde;
    nokta patlar, evren oluşur. genişlemeye başlar. kritik hız aşılmadığı için genişleme hızı giderek düşer. bu hız düşer, düşer düşer ve en sonunda durur. kütlesel çekim kuvvetlerinin etkisiyle gene çok uzun bir süreçte tek noktaya çökmeye başlar, ve aynı süreç tekrarlanır.

bilmiyorum bunun ile ilgili ortaya atılmış bir teori varmı, ama makul geliyor bana.

Evet büyük patlama nın defalarca olduğu teorisi var ve bencede akla yatkın
    Patlar genleşir -yeniden büzülür ve hatta atom ölçeğinde büzülür ve gene patlar.Böylece çevrim devam eder.Bknz the üniverse.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

@birtürk

Evrenin sonuyla ilgili, en olası kuram daralma değil tersi çözünme, bilim adamlarının hesaplarına göre evrenin büyük bir kısmı karanlık enerji denen bir enerji türüyle kaplı, bu enerji türü diğer pekçok güce baskın geliyor, hatta buna yerçekimide dahil, ilerde evrenin sonunda kütleleri birarada tutan yerçekimininde yok olacağı varsayılıyor, kısaca herşey büyük bir boşluğa dağılıp gideceğe benziyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Karanl%C4%B1k_enerji

Bu konuda national geographic dergisinin güzel belgeselleri var, bence butip konuları dini kaynaklardan değilde bilimsel kuruluşlardan araştırsan daha doğru bilgilere ulaşırsın, bahsettiğin ayet Edwin Hubble genişlemeyi bulana kadar doğru tercüme ediliyordu, ayet geniş kudretimizle göğü biz bina ettik şeklinde çevriliyordu, büyük patlamanın bulunmasının ardından Geniş Kuvvetimizle kelimesi Biz Onu Genişleteceğiz şekline dönüştürüldü, örneğin genişleme bilinmeden önceki bir çevrim, Elmalılı Hamdi; Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.

Dini kaynaklar ile evrenin çözümlenmesi ve yorumlanması naif bir iyi niyettten ötesine götürmez.ÖLe olsaydı modern bilimden de önce din kitaplarıyla biz bu evrenin kökünü çözmüş olurduk.Gerçek bilgi deneyle ispatlanır.İspatlanmayan veri teori olarak kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: KÜÇÜK DEV ADAM

quote:

Orijinalden alıntı: Vicil

benim teorim big bang'in bir kere değil, sürekli tekrarlanan bir süreç olduğu yönünde.
    süreç şu şekilde;

Evet büyük patlama nın defalarca olduğu teorisi var ve bencede akla yatkın
    Patlar genleşir -yeniden büzülür ve hatta atom ölçeğinde büzülür ve gene patlar.Böylece çevrim devam eder.Bknz the üniverse.

Bence her çöküşte evren bir miktar madde kaybına uğarar. Bu da her patlamada daha küçük bir evrenin oluşmasına neden olur. Belli bir aşamadan sonra evren tekrar patlayacak kadar madde yoğunluğuna ulaşamaz anlamına gelir. Evrenin şu an artan hızla genişlediğini düşünürsek bu düşünce bana mantıklı geliyor. Evren ışıktan bile hızlı genişliyor. İçine çökse bile bir miktar madde boşluğa dağılıp gidecektir.

• büyük patlamayı ispatlanamadı gibi gösteren iyi niyetli olduğunu düşündüğüm arkadaşlar..
    Büyük patlamanın ne olduğunu anlayamamanın ve yoktan varedilmenin acısıyla konuyu saptırma girişimlerinizi ibretle izliyoruz..
  • Bugünkü bilimin acizliğini gösteren iki unsur var:

1-Karanlık Madde
    2-Karanlık enerji

İkisinin de ne olduğu bilinmediği için "karanlık" sıfatıyla adlandırılıyor. Matematik ikisinin de varlığını ispatlıyor ama nitel ve nicel olarak varlıkları kanıtlanamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstLight

Arkadaşlar şu an yaşadığımız evren ilk başta yoğunluğu sonsuza yakın olan bir noktaydı.Sonar büyüdü ve ilerde bir sonra büyüdükten sonra büzülmesi düşünülüyor.Peki şu an yaşadığımız evrenin daha önce de genişleyip büzülme ihtimali var mıdır?

Ya da bu döngünün aslında Trilyonlarca yıl devam ettiği ve zamanın da yönünün değişmesiyle ilgili bir durum olabilir mi?

Ondan geldik,tekrar Ona döndüreleceğiz.
    bundan bilmem kaçmilyar ışık yılı uzaklığındaki yıldızda benimle aynı yerden,bunu okuyan gözlemcilerde aynı yerden.
    kısaca yüzlerce televizyon aynı tv kanalında.ama tv kanalının yayını aynı yerden.
    bu patlama catlama işleri tv kanalındaki proğram.
    http://www.youtube.com/watch?v=UvKiCmFYeBw&feature=related
    video bu konuyla alakalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge
    büyük patlamayı ispatlanamadı gibi gösteren iyi niyetli olduğunu düşündüğüm arkadaşlar..
    Büyük patlamanın ne olduğunu anlayamamanın ve yoktan varedilmenin acısıyla konuyu saptırma girişimlerinizi ibretle izliyoruz..

Büyük patlama bir gerçek. Kuran'da evrenin sürekli genişlemekte olduğu yönünde işaretler var.
    Kendi "yarattıkları" bilimi ilah edinmiş bazı insanlarla ayrı düştüğümüz nokta ise patlamanın nasıl olduğu.
    Kendi bilimleri bir şey yoktan oluşmaz diyor. İstatistik biliimleri de bunu destekliyor.

Allah yarattı ve başlattı. Diyorlar ki, "vardı", "öyleydi", "patladı", "kendiliğinden oldu"...
    Sokaktan bir çocuğu çevir, sana bunun kendiliğinden olamayacağını söyler.

"Deterministik Kaos Teorisi"ni kullanan iki grup insan var.
    Birinci grup bu teoriyi kullanarak yaratıcının varlığına ulaşıyor.
    İkinci grup da aynı teoiriyi kullanıyor ama sözde yaratıcının yokluğuna ulaşıyorlar.

Sanırım Dekart da bu görüşü kullanarak "Düşünüyorum, öyleyse varım"a ulaşıyordu!

• quote:

Şu an karanlık enerji sayesinde evrenin genişlediğini söylüyor bilim adamları zaten. Karanlık madde ise her şeyi büzebilecek bir güç. Güç dengeleri önümüzdeki milyarlarca yılda değişirse evrenin büzüşmesi ve atomlara hatta atom altı parçacıklarına ayrılıp tekrar tek bir nokta olan big bang teorisine dönüşeceği konusunda mantık yürütülebilir öyleyse. Yaşam olmalı diye düşünüyorum çünkü biz koskoca evrenin bir pikselini bile inceleyememişken, yani elimizdeki teknolojinin yetersizliğinden dolayı sadece bakmakla yetinebilmişken bunları söylemek çok saçma olur.

İnsanlık yok olduğunda ne olacağını kim bilebilir ki zaten. İnançlı olanlara göre bir Tanrı var ve inançsız olanlara göre geriye kalabilecek tek şey hiç.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.