Şimdi Ara

Evrende yalnız mıyız? Sizler ne düşünüyorsunuz? [Anket#14] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
5
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanım haber üyelerinin konulardaki yorumları okuyunca uzaylıların aramızda olduğuna hatta bu foruma üye olduklarına bile inanıyorum çünkü insan olsalar böyle yorum yapmazlar kesin uzaylılar bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara
  • #movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara#movatek #movatektoplusms #sms #ankaratoplusms #ankara #ankarasms #toplusms #smsankara
  • Bilimsel araştırmalar yalnız olmadığımızı söylese de görmediğim şeylere inanmak biraz zor gibi.

Not: Bu gözler neler gordü neler bakalım daha neler görecekler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakfıkebir

Rindaman alt yazıya gerek yok Türkçe dublajlısı var. Nat Geo belgesellerini çok severim bunu da izlemiştim eski bir belgesel ama hala izlenebilir.

Ben bunu 10 yıl evvel izlemiştim. O zaman daha yeni yayınlanıyordu : )

Edit: Eklemeden geçemeyeceğim belgeselde biraz eksiklik ve tutarsızlık var. Son 10 yılda çok şey değişti teoriler eskilere göre daha da tutarlı bi hal aldı.

Mesela çoklu evren (multiverse), sicim teorisi, büyük patlamadan önce siyah maddenin var oluşu gibi akıl yakan tartışmalar var şu an.

Bu işin sonunu çok merak ediyorum umarım ölmeden önce kuantum fiziğinin tamamı cözülmüş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 3 Temmuz 2018; 16:41:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

quote:

Orijinalden alıntı: Vakfıkebir

Rindaman alt yazıya gerek yok Türkçe dublajlısı var. Nat Geo belgesellerini çok severim bunu da izlemiştim eski bir belgesel ama hala izlenebilir.

Ben bunu 10 yıl evvel izlemiştim. O zaman daha yeni yayınlanıyordu : )

Edit: Eklemeden geçemeyeceğim belgeselde biraz eksiklik ve tutarsızlık var. Son 10 yılda çok şey değişti teoriler eskilere göre daha da tutarlı bi hal aldı.

Mesela çoklu evren (multiverse), sicim teorisi, büyük patlamadan önce siyah maddenin var oluşu gibi akıl yakan tartışmalar var şu an.

Bu işin sonunu çok merak ediyorum umarım ölmeden önce kuantum fiziğinin tamamı cözülmüş olur
    Dostum son 10 yılda bahsettiğin çoklu evren ve sicim teorisi güç kaybettiler. Aksine standart model yükselişte.

Ayrıca bu belgesel o tarz sorulara cevap arayan bir belgesel değil, aksine basitçe gökcisimlerini bize tanıtıyor.

Giriş seviyesi bir belgesel.

Özet: Görüşlerine katılmıyorum :)

• Linns Judy L kullanıcısına yanıt
    Bahsettigim teoriler zaten bellgeselle alakalı değil ki

Çoklu evren de hala gözde olanlar arasında sen rahat ol ve hepsinin birer teori olduğunu unutma ; )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 3 Temmuz 2018; 18:54:03 >
  • Moleküler aktarım olayını çözmeden bence bu sorunun cevabını ogrenemeyecegiz.. mesafeler çok büyük düşünsene güneşe en yakın başka bir güneşe 1000 yılda gidiyorsun ...oturduğun yerden yeaaa uzaylı falan yok demek aslında delilik belirtisi.. öylesine büyük bir kozmozdayiz ki milyarlarca güneş var her güneşin etrafında dönen gezegenler var ben diyeyim trilyon sen de katrilyon tane hayat olma olasılığı mevcut ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcebi001

Moleküler aktarım olayını çözmeden bence bu sorunun cevabını ogrenemeyecegiz.. mesafeler çok büyük düşünsene güneşe en yakın başka bir güneşe 1000 yılda gidiyorsun ...oturduğun yerden yeaaa uzaylı falan yok demek aslında delilik belirtisi.. öylesine büyük bir kozmozdayiz ki milyarlarca güneş var her güneşin etrafında dönen gezegenler var ben diyeyim trilyon sen de katrilyon tane hayat olma olasılığı mevcut ....

Asla asla deme. Olasılıklardan söz ediyorum.

NOT: Ateistim

• quote:

Bahsettigim teoriler zaten bellgeselle alakalı değil ki

Çoklu evren de hala gözde olanlar arasında sen rahat ol ve hepsinin birer teori olduğunu unutma ; )
    Dünyanın en anlamsız en boş konuşmalarından birini yapıyorsun da neyse.

İlk mesajında ne anlattın tam olarak?

Belgeselde olan eksiklik ve tutarsızlık nedir ve onu nasıl bahsettiklerinle bağdaştırdın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 3 Temmuz 2018; 20:11:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linns Judy

Belgeselde olan eksiklik ve tutarsızlık nedir ve onu nasıl bahsettiklerinle bağdaştırdın?

Lafı uzatma gerekeni zaten ikinci mesajda açıkladım

Artislik kasma bana burası forum koçum

• quote:

quote:

Lafı uzatma gerekeni zaten ikinci mesajda açıkladım

Artislik kasma bana burası forum koçum

Alıntıları Göster
    Ben sana ne yaptığını anlatayım.

O belgeseli biliyorsun. Birisi sana tavsiye edince, gereksiz bir ego ve karmaşa yaşadın, belgeseli bildiğini ve konuya hakim olduğunu göstermek için saçmalamışsın :)

Bana öğretme lan o belgeseli dememek için başka bir yola girişmişsin ama bunu yaparken saçmalamışsın :) Bahsettiklerin tamamen sallamasyon :)

Senin gibi tipleri iyi bilirim :)

Bu mesajla da forumun flamer'ı olduğumu ilan ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 3 Temmuz 2018; 20:30:31 >

• quote:

O belgeseli biliyorsun. Birisi sana tavsiye edince, gereksiz bir ego ve karmaşa yaşadın, belgeseli bildiğini ve konuya hakim olduğunu göstermek için saçmalamışsın :)

Bana öğretme lan o belgeseli dememek için başka bir yola girişmişsin ama bunu yaparken saçmalamışsın :) Bahsettiklerin tamamen sallamasyon :)

Sana niye yalan yapayım ki 34 yaşındayım kendi adima konuşuyorum böylesine utanç verici bir yakıştırma yapmanız beni çok üzdü gerçekten.

Neyse dedigin olsun belgeseli epey oldu izlemeyeli yemegimi bitireyim izleyip sana dönecem.

Off nelerle ugraşıyoruz arkadaş bu herife nasıl bulaştık böyle

• quote:

quote:

Sana niye yalan yapayım ki 34 yaşındayım kendi adima konuşuyorum böylesine utanç verici bir yakıştırma yapmanız beni çok üzdü gerçekten.

Neyse dedigin olsun belgeseli epey oldu izlemeyeli yemegimi bitireyim izleyip sana dönecem.

Off nelerle ugraşıyoruz arkadaş bu herife nasıl bulaştık böyle

Alıntıları Göster
    Kanka inanılmaz flamer'ım.

Seni az sinirlendireyim demiştim ama üzdüysem pardon.

Forumda yazılanlardan posikolojik analiz yapmak henüz icat edilmedi :) O yüzden çok sallama :)

Ama söylediklerin çok alakasızdı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 3 Temmuz 2018; 20:43:26 >

• quote:

Kanka inanılmaz flamer'ım.

Seni az sinirlendireyim demiştim ama üzdüysem pardon.

Forumda yazılanlardan posikolojik analiz yapmak henüz icat edilmedi :) O yüzden çok sallama :)

Ama söylediklerin çok alakasızdı :)

Hala alaksiz diyor lan. Bekle bekle belgesi izliyorum geri dönecem seni terbiyesiz şey

• Linns Judy L kullanıcısına yanıt
    Tekrar izledim tam masal havasında

Şunlar dikkatimi çekti

23:36 jupiter o kadar büyük ki içine tüm gezegenler sığa bilirmiş hadi canım. Hangi tüm gezegenler bunlar neresinin gezegenleri söylemiyor ?

1:15 bir supernova patlaması trilyonlarca kilometre uzakta ve milyarlarca yıl önce oluşmuş. Haha kıyaslamaya bak :D

1:24:24 burası evrenin sınırı diyor. Yani tekli evren teorisine dayandırıyor peki tamam. Oysa bunun sonsuz sayıda içiçe olan evrenler olma ihtimali de var. Ben demiyorum billim söylüyor. Biraz da bundan bahsetselermiş keşke. Sanki her işi oldu bitirdi tanrı dede yapmış algısı yaratıyorlar.

Püüü bu kısmını hiç ama hiç sevmiyorum

Ayrıca karanlık maddenin var olup olmaması da bir teoridir ama belgeselde yine yanlış algı yapılıyor. Yani ortada kesin olan az sayıda bilgi var

Belgesel puanım 6.5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 3 Temmuz 2018; 23:27:07 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.