Şimdi Ara

Evrende yalnız mıyız? Sizler ne düşünüyorsunuz? [Anket#14] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
5
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Linns Judy

Kardeşim verdiğin bilgi tamamen yanlıştır.

Marsta henüz mikro ölçekte veya nano ölçekte yaşam bulunmamıştır. Hürriyet'ten bilim haberi okumayınız.

Bazı kayaç içindeki mikro düzeyde yapıların fosil olma ihtimalini değerlendirmekteler, bu değerlendirmeler de hala sürmektedir.

Alıntıları Göster
    Bunu başka kaynaklarda verdi ama gazete ve televizyonların verdiği haberler yanlış diyorsanız konunun uzmanı olmadığım için kesin bir cevap veremiyorum. Bizim gazeteler yanlış tercüme yapıyor olabilir.

• İnsan benmerkezciliği farklı bir boyuta taşıyarak böyle sorulara ortam hazırladı. Bu soruyu sorabilecek kadar bile bilgi sahibi değiliz. Biz hiçbir şey değiliz. Ama çok şey olmaya çalışıyoruz. Evren ve biz benmerkezciliği. Biz ve ötekiler gibi. Saçma bir durum. Evrende gerçekleşmiş sıradan bir olasılık olabileceğimiz gerçeğini kabul etmek bizi bunalıma sokuyor. Basit bir olasılık yaşam. İnsan da onun en uç ürünü. Tek hücreli yaşayabilen bir organizma bulsak her hangi bir gezegende ya da bir meteorun üstünde bu, bu soruya yanıt olabilir mi? Hayır. İnsan kendisi gibi bir varlık umuyor. Geçmişte bu boşluğu tanrı ile doldurabiliyordu ama bugün tanrı fikrinin yavanlığı ve saçmalığını fark ettiği için geçen yüzyılda uzaylı teorilerini bir din olabilecek kadar geliştirdi insanlık. Mesele evrende yalnız mıyız değil miyiz değil. Mesele bir insanın kendini beyninde yalnız hissetmesi. İnsanın derdi kendiyle. Evrenle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Tekrar izledim tam masal havasında

Şunlar dikkatimi çekti

23:36 jupiter o kadar büyük ki içine tüm gezegenler sığa bilirmiş hadi canım. Hangi tüm gezegenler bunlar neresinin gezegenleri söylemiyor ?

1:15 bir supernova patlaması trilyonlarca kilometre uzakta ve milyarlarca yıl önce oluşmuş. Haha kıyaslamaya bak :D

1:24:24 burası evrenin sınırı diyor. Yani tekli evren teorisine dayandırıyor peki tamam. Oysa bunun sonsuz sayıda içiçe olan evrenler olma ihtimali de var. Ben demiyorum billim söylüyor. Biraz da bundan bahsetselermiş keşke. Sanki her işi oldu bitirdi tanrı dede yapmış algısı yaratıyorlar.

Püüü bu kısmını hiç ama hiç sevmiyorum

Ayrıca karanlık maddenin var olup olmaması da bir teoridir ama belgeselde yine yanlış algı yapılıyor. Yani ortada kesin olan az sayıda bilgi var

Belgesel puanım 6.5/10
    Karanlık madde ve Karanlık enerji teori değildir bizzat hesaplanmıştır fakat gözlemleme imkanı olmamıştır.Her bilip bilmediğiniz şeye teori yakıştırması yapmayın.Hipotez-Teori-Kanun bu terimler nedir nerelerde kullanılır araştırın.

• Bence yalnızız. Yaşam faktörü sadece dünyada var. Diğer gezegenler için ise henüz keşfedilmiş bir ufak mikrop dahi yok. Gezegen inanılmaz büyük orası doğru ama ben tek bir canlı dahi olduğuna şu an için inanmıyorum. Kafamı da var mı yok mu diye çalıştıramam. Dünyanın tonlarca sorunu varken diğer gezegenlerdeki canlıları düşünmek mantıklı değil. Yani en azından biz bunları göremeyeceğiz. Şu an yaşayan herhangi bir canlının dahi göreceğine pek inanmıyorum.

Yahu burdan Mars'a bile bir araç 7-8 ayda gidiyorken biz bizden ışık yılı uzaklıkta olan bir gezegene gidicez, gitmedik araç yollıcaz analiz yapcaz vs. Düşünmeyin böyle şeyleri kafayı yersiniz.

Şu an ki olanaklar buna izin vermiyor bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Karanlık madde ve Karanlık enerji teori değildir bizzat hesaplanmıştır fakat gözlemleme imkanı olmamıştır.Her bilip bilmediğiniz şeye teori yakıştırması yapmayın.Hipotez-Teori-Kanun bu terimler nedir nerelerde kullanılır araştırın.

Hesaplanmış ama sonuç elde edilememiş bu maddenin var oluşu hala ıspatlanamıyor deney yapmak hayal yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Hesaplanmış ama sonuç elde edilememiş bu maddenin var oluşu hala ıspatlanamıyor deney yapmak hayal yani

Alıntıları Göster
    Teknoloji yetersiz o yüzden.Görünür evrenin atomlardan oluşan kısmı sadece %4-5 arası kısmını oluşturuyor.Geri kalan kısmın %75 civarı karanlık enerji %25 civarıda karanlık madde.

• Neden sürekli uzaylıların teknoloji konusunda çooook ileri olduğunu varsayıyoruz ki? Belki adamlar ilk insan seviyesinde? Radyo dalgası gönderdik ama nereden biliyoruz onların bunu algilayabilecegini? Benim merak ettiğim ise, uzaylıların varlığını kabul eden kesimin neredeyse %90ı teknolojilerinin ileri olduğunu neye dayanarak söylüyor?

Ben kararsızım bu arada, olabilir-olmayabilir emin değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Beynine ütü mü yaptın kardeşim ? Bu ne düz kafa ?

• Kurshot28 K kullanıcısına yanıt
    Titan da bile mikroskobik ölçüde canlıların yaşama ihtimali oldukça yüksek ki bizim sistemde dev bir uydu zaten Titan .. Yeni araştırmalar yapılıyor .. NASA bir program yapıp Titan'a bir araç gönderebilirse zaten yüksek olan ihtimal kesinleşmiş olur .

Gelişmiş varlıklar ise bizim sistemimizde yok zaten . Diğer yakın yıldız sistemlerine bakmak lazım o da çok uzun yıllar alacaktır .

• quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

Beynine ütü mü yaptın kardeşim ? Bu ne düz kafa ?
    Buyurun sizin fikrinizi okuyalım o zaman.
  • Yalnızlıktan kastınız evrende sadece dünyada yaşayan canlıların olması mı? Yani biz kimiz? Hangi alemleri içinize alıyorsunuz bu kelimede?

İnsanlarsa, yalnız olmadığımız aşikâr zaten :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu dünyayada başka evrenlerden atalarımız sayesinde geldik .

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Tek bir hücreden bizim gibi trilyonlarca hücreye kadar çıkabilen canlıların tümünü ele alıyor ..

• Evrenin çapının 93,5 milyar ışık yılı olduğunu var sayalım. Dünya’yı da 1cm çapında bir misket büyüklüğünde düşünelim.

Hesaplarıma göre uzayın büyüklüğü yaklaşık 694 trilyon km yapıyor. Yani;

Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin 4640000 katı.

Ya da Pluto ile Dünya arasınındaki mesafenin 116000 katı.

İlk radyo yayını ise kabaca uydumuz ayın iki katı uzaklığı kadar mesafeye erişti.

Uzaylılar var mı bilemem ama olması olmamasından çok daha büyük bir ihtimal. Bana göre bu muazzam büyüklükte yanlız olmamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 27 Temmuz 2018; 23:25:54 >
  • individual İ kullanıcısına yanıt
    Değiliz zaten . Titan , Enceladus , Europa ve hatta Mars ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

Değiliz zaten . Titan , Enceladus , Europa ve hatta Mars ..
    Onlar cepte zaten.

Demek istediğim gelişmiş canlılardı.

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Belki de bizi izleyen ama ruhumuzun bile duymadığı gelişmiş canlılar vardır ..

Bir kediyi lazerle oynatmaları gibi bizleri de ufolarla oynatıyorlardır ..

• evrende yalnız değiliz ama mesafeler aşırı aşırı aşırı büyük ulaşım imkanı yok !

• Evrende yalniz degiliz

Mesafeler cok evet ama gonullerimiz bir bizim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikmikyoknik

evrende yalnız değiliz ama mesafeler aşırı aşırı aşırı büyük ulaşım imkanı yok !
    "Ulasim imkani yok !" derken Evren ve otesindeki tum teknolojileri biliyorsunuz herhalde! Bunu soyleyebildiginize gore!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.