Şimdi Ara

evrensel kumanda ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evrensel kumandalar konusunda tavsiyenizi bekliyorum marka/model ?
    Kullanan tecrube eden arkadaslardan ozellikle...

• up ?
  • Logitech Harmony serileri bu konuda iyi bir çözüm ama fiyatları biraz yüksek. Forumda "Arama" butonunu kullanırsanız özellikle Harmony 785 ve 885 ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.
  • kbd bu onerdigin model de ayar yapmak icin bilgisayara baglaman gerekiyor ve bu cok sacma...
    dublanc konuyu acmadan once forumda arama yaptim ve bahsettigin yazilara goz gezdirdim
    evrensel kumanda kullanan 1-2 arkadasin yorumunu alabilsem daha iyi olacak
  • Bilgisayar dan ayar yapmak, ilk kullanım öncesi biraz ugrastırabilir ama cihazın sürekli güncel kalması, aktivite tanımlarının rahatca yapılabilmesi, Logitech in sürekli database ini update etmesi bence büyük avantaj. Bunun dısında sephia (yanlış yazmıs olabilir) kullanıcısı arkadaslar da var. İlgili bir başlıkta kullanıcı yorumları bulabilirsiniz. 40x2000 başlığında da Harmony 885 kullanan "system failure" un yorum ve ayarların nasıl yapıldıgı ile ilgili mesajları (resimli) mevcut.
  • evet guncellik ve kalite acisinda logitech guvenilir bir marka
  • Bu olay güzel de,bana çok pahallı geliyor.Altı üstü kumanda... (Tamamen kişisel görüşümdür)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 5 Mayıs 2007; 0:41:11 >
  • selamlar,
    Arkadaşlar ben sepia src 3810 kullanıyorum arena getiriyor. Orjinal ürün sunway dünayanın en büyük uzaktan kumanda üreticisi ve bir çok ünlü markanın kumandalarını üretiyor. Yaklaşık iki ay araştırdım da oradan biliyorum. yurtdışı siteleri review ları okuduktan sonra bu kumandaya karar verdim. Klima dahil neyi tanıtırsanız tanıtın anında öğreniyor çok hızlı ve şu ana kadar çok memnunum. Her alet için iki dijital sayfası yani soft key ve bir hard key seti var. Bazen orjinal kumandadaki şekli bulamıyorsunuz ama çok önemli değil. Fiyatı makul ve en son EP center da gördüm.
    Kolay gelsin.
  • P
    quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

selamlar,
    Arkadaşlar ben sepia src 3810 kullanıyorum arena getiriyor. Orjinal ürün sunway dünayanın en büyük uzaktan kumanda üreticisi ve bir çok ünlü markanın kumandalarını üretiyor. Yaklaşık iki ay araştırdım da oradan biliyorum. yurtdışı siteleri review ları okuduktan sonra bu kumandaya karar verdim. Klima dahil neyi tanıtırsanız tanıtın anında öğreniyor çok hızlı ve şu ana kadar çok memnunum. Her alet için iki dijital sayfası yani soft key ve bir hard key seti var. Bazen orjinal kumandadaki şekli bulamıyorsunuz ama çok önemli değil. Fiyatı makul ve en son EP center da gördüm.
    Kolay gelsin.

Peki pil dayanimi nasil ?
    Ne tur pil kullaniliyor ?
    Aletin boyutlari nasil ?
  • 4 AAA pil kullanıyor. Aletin en kötü yanı pil canavarı olması. Dev gibi lcd ekranı var ve ışıklı doğal olarak pil dayanmıyor. Şarzlı pil ile dayanabiliyorum. Boyutu irice bir kumanda olarak düşünebilirsin.
    Saygılar.
  • Hmmm kumandayi almadan once mutlaka gormek lazim o zaman
  • Logitech Harmony 880 Amerika'dan bugün gelmiştir. 1 adettir. ABD'deki satın alma faturası ile birlikte verilecektir. Fiyat usd 249,99 'dur.
    syg.
  • Üniversal uzaktan kumanda almak isteyen arkadaşlara kısa bir bilgi vermek istiyorum.

Yaklaşık 20 yıldır öğrenme fonksiyonu olan uzaktan kumandaları kullanıyorum. başta Sony olmak üzere Pioneer ve Philips'in 15'e yakın kumandasını deneme fırsatım oldu. Bu süre zarfında en büyük gelişme bilgisayar bazlı kurulum ve internet yardımıyla kod bankasının güncellenmesi. Bunun dışında makro yardımıyla aynı anda bir kaç cihazın açılması v.s. gibi ufak tefek yenilikler ve LCD dokunmatik ekran gibi kozmetikler dışında temel fonksiyonlar aynı kaldı. Uzun lafın kısası eskiden aldığınız uzaktan kumandalar bile bugün rahatlıkla kullanılabilir durumda. Karşılaştığım tek sorun Vestel tarafından üretilen yeni tip Digiturk uygu alıcılarda oldu. Bununla birlikte çeşitli forumlardan takip ettiğim üzere yeni model uzaktan kumandaların bazılarında da aynı sorun var.

Basit uzaktan kumandalarla başladıktan sonra Amerika'dan Sony'nin LCD dokunmatik ekranlı RM-AV2000 modelini aldım. Daha bunu denemeden yeni modeli RM-AV3000 çıkınca maymun istahlılık yapıp onu da aldım. Her iki model de görsel olarak çok başarılı bir dizayna sahip olmakla birlikte tek el ile kullanım için, özelikle yatar konumda seyredenler için, uygun cihazlar değiller. Birincisi fazla büyük ve ağırlar, ikincisi LCD dokunmatik ekranda hangi tuşa basacağınızı gözünüzle görmeden parmaklarınızla hissederek anlamanız hemen hemen imkansız. Ancak, oturarak seyrediyorsanız ve özellikle uzaktan kumandayı önünüzdeki veya yanınızdaki bir sehpa üzerinde tutarsanız kullanımda fazla bir sorun olmuyor. Ben daha çok yatar konumda izlemeyi sevdiğimden tuşlarını bakmadan hissedebileceğim kumandalara dönüş yaptım.

Dolayısıyla üniversal uzaktan kumanda alacak kullanıcılar "büyüklük" konusuna dikkat etmeli. Cihazın büyüklüğü dışında, eğer parmaklarınız büyükse, tuşların ebadı da önemli. Bir diğer önemli konu da üniversal uzaktan kumanda adı altında satılan cihazların hepsinde öğrenme "learning" fonksiyonu yok. Bu cihazlarda programlamayı kod listesinden ürün marka ve türünü (tv, vcr gibi) seçerek yapıyorsunuz. Burada karşılaşılabilecek sorun kodların sadece temel fonksiyonları içermesi. Örneğin bir Samsung VCR'ı programladığınızda çalma, ileri geri sarma, durdurma, kayıt gibi temel fonksiyonlarda bir sıkıntı olmamakla birlikte, "input select", "strobe", "system select" gibi detay fonksiyonlar çoğunlukla tanımsız. Bu nedenle seçiminizin öğrenme kabiliyeti olan bir kumanda olması size büyük rahatlık sağlayacak. Bu yolla istediğiniz fonksiyonu (hatta bazı modellerde fonksiyon dizisini) kumanda üzerinde istediğiniz tuşa tanımlayabilirsiniz.

Yeni nesil cihazları kullanan arkadaşların deneyimlerinden bilgisayar yardımıyla programlama yapmanın başta biraz sorun yarattığı, ancak kurulum işlemi sonrasında çok memnun kaldıkları anlaşılıyor. Ancak bu cihazlar biraz daha pahalı. Faydası, kodların internette sürekli güncellenmesi suretiyle yeni marka ve modellerin eklenmesiyle kontrol edemeyeceğiniz cihaz kalmıyor.

Elektronik işi zevk işidir ve genellikle maddi sınırları zorlar. Dolayısıyla pahalı modellere yönelen arkadaşları takdir etmek gerekir. Ancak, bu işe yeni başlayacaksanız rakam olarak daha düşük ama mutlaka öğrenme kabiliyeti olan modellerle başlamanızı öneririm. Benim izlenimlerim bu aralar ABD'nde en popüler modeller orta-üst sınıfta Harmony Logitech ile Philips Pronto'lar, alt-orta sınıfta ise Sony. Bu markalara ilave edilebilecek başka markalar tabiki var ama ben en çok karşılaşılabilecek olanları belirttim.

Eğer fazla bir harcama yapmak istemiyorsanız Sony'nin RM-VL700 (eski) veya RM-VL600 (yeni) modelini önerebilirim. İlkinin fiyatı 15 dolar, ikincisinin ise 20 dolar civarında. Çıtayı biraz yükseltebilirim diyorsanız 30 - 40 dolar aralığında RM-AX1400'e bakın. Daha fazlası için ise Harmony Logitech'e başvurun. Bu modellerin hepsini gümrük mevzuatı çerçevesinde Amazon gibi sitelerden temin edebilirsiniz.

İyi çalışmalar,

M.C. Yener

• ellerine sağlık mc yener
  • üstad benim de bir kumandaya ihtiyacım var stereo reciver ım var oldukça eski olmasına rağmen ilk göz ağrım olduğundan elimden çıkartamaya kıyamadığım bir cihaz ve ben askerdeyken bir şekilde bu makinanın kumandası kayboldu.bazı sitelerde araştırdım tedariği mümkün olsada fiyat 200 dolarları buluyor. yazında bahsettiğin gibi fiyat olarak 50 usd civarında ve benim cihzımı tanıyacak bir marka ve model tavsiye edebilirmisin.bu konudaki engin bilgilerine sığınarak yardımını istiyorum saygılar.
  • sayın mcyener; öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkürler. tavsiyeniz üzerine sadece kumanda kalabalığına son vermek için aynı odada mevcut 4 adet cihazın yönetimi için sony RM-VL600 model kumandayı almayı düşünüyorum. ancak bu aletin türkçe kullanma kılavuzu yok. haspel kader çat pat ingilizce var ama yine de benim için tuşları programlamak sorun olabilir mi yoksa kılavuzu tercüme etmem gerekir mi. bir de bu alet kullandığım cihazların tüm tuşlarını öğrenebilir mi. tv zaten sony, uydu alıcı minton, müzik seti saba, dvd voxline ve klima da arçelik. cevabınız için şimdiden teşekkürler!
  • SONY RM-VL600 universal kumanda bakıyorum..kullanan var mı?
    crea lcd tv im var..
    her türlü aleti kullanabiliyor muyum.. yoksa ambalajında belli markalar mı yazmaktadır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.