Şimdi Ara

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
1
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evrim hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bilmemekle kalmayıp öğrenmek için de çaba göstermiyorsunuz. Öğrenmek istemeyen birisine hiçbir şey öğretilemez. Bir şey bilmeyen insan da karşısındakine "Ama belki sen primattan gelmişsen orasını bilemem" diyerek hakaret ettiğini zanneder. Şu forumda bile bir çok link var kambriyen dönemi ile, ara tür ile ilgili, geçtim yayımlanmış onca kitabı, makaleyi. Okumamışsan, anlamamışsan, şarlatanları bilimadamı kabul etmişsen, bilim sana nasıl bir şeyler öğretsin?
    Burada gördüğüm kadarıyla bizim zamanında çok protesto ettiğimiz eğitim/sınav sistemine bile rahmet okutuyor şimdiki sistem. Başka türlü lisede biyoloji, mantık, Türkçe derslerinden çakıp tasdikname alacak kişilerin üniversite öğrencisi olması pek olası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buena -- 18 Mart 2011; 15:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buena
    Evrim hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bilmemekle kalmayıp öğrenmek için de çaba göstermiyorsunuz. Öğrenmek istemeyen birisine hiçbir şey öğretilemez. Bir şey bilmeyen insan da karşısındakine "Ama belki sen primattan gelmişsen orasını bilemem" diyerek hakaret ettiğini zanneder. Şu forumda bile bir çok link var kambriyen dönemi ile, ara tür ile ilgili, geçtim yayımlanmış onca kitabı, makaleyi. Okumamışsan, anlamamışsan, şarlatanları bilimadamı kabul etmişsen, bilim sana nasıl bir şeyler öğretsin?
    Burada gördüğüm kadarıyla bizim zamanında çok protesto ettiğimiz eğitim/sınav sistemine bile rahmet okutuyor şimdiki sistem. Başka türlü lisede biyoloji, mantık, Türkçe derslerinden çakıp tasdikname alacak kişilerin üniversite öğrencisi olması pek olası değil.

Toplu yaziyorsun " siz hic bisi bilmiosunuz" diyorsun sen bunu diyerek ne kazaniyorsun ?? Ayip bu, dedim ki;

Hayir göz ve kalp dedik
    2 organ da oyle kompleksdir ki 10 Parcadan olusuyor olsunlar 1 parca olmasin kalp atmaz goz gormez evrimlesmesi imkansiz

Buna cevap ver insan da kalbin ve gozun evrimlesmesini anlat hadi

Madem cok biliyon

• Bugüne kadar bir sürü kişi sabırla yazdı, konu ile ilgili kaynak gösterdi, şizofrenin sitesinden kopyalanan saçmalıklara usanmadan cevap verdi de ne oldu? Okudun, anladın mı hiçbirisini?
    Yok ama, hala "sadece bir teori".
  • quote:

Bugüne kadar bir sürü kişi sabırla yazdı, konu ile ilgili kaynak gösterdi, şizofrenin sitesinden kopyalanan saçmalıklara usanmadan cevap verdi de ne oldu? Okudun, anladın mı hiçbirisini?

Turkiyede en sinir oldugum cevap kendini cok biliyor gosterip ayrica karsisinda cahil cuheyla takimi oldugu icin ne anlatsan bos zaman kaybi olarak gostermesi. Madem biliyorsun makale linki kopyalamadan kendin anlat
    Goz nasil kalp nasil evrimlesti
    Dilin döndügunce
    Basitce ama
    Bu konular o kadar derin degil
    " siz bilmezsiniz ne anlarsiniz bioloji mi bilirsiz" demek küstahlikk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Bugüne kadar bir sürü kişi sabırla yazdı, konu ile ilgili kaynak gösterdi, şizofrenin sitesinden kopyalanan saçmalıklara usanmadan cevap verdi de ne oldu? Okudun, anladın mı hiçbirisini?

Turkiyede en sinir oldugum cevap kendini cok biliyor gosterip ayrica karsisinda cahil cuheyla takimi oldugu icin ne anlatsan bos zaman kaybi olarak gostermesi. Madem biliyorsun makale linki kopyalamadan kendin anlat
    Dilin döndügunce
    Basitce ama

Küstahlık konusunda size katılıyorum. Ama Bunca bilimsel açıklama veya açılım içinde yeriniz nedir?
    Saygılarımla,

• Kolera , kuduz, sıtma, kızamık, çiçek aşısı vb... bu konuda dinin dahli nedir? Ne yaptı! Bilimle din karşlaştırması abesle iştigaldir. Birbiryle çatışsa dahi!!!
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 18 Mart 2011; 18:28:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Dilin döndügunce
    Basitce ama

Küstahlık konusunda size katılıyorum. Ama Bunca bilimsel açıklama veya açılım içinde yeriniz nedir?
    Saygılarımla,

Sizin yeriniz ye
    Onun yeri ne bunun yeri ne
    Cok seviyorsunuz siniflara sokmayi
    Dusuncelerimi dilim dondugunce yaziyorun
    Saygilarimla

•  Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş'
  • quote:

Evrim hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bilmemekle kalmayıp öğrenmek için de çaba göstermiyorsunuz. Öğrenmek istemeyen birisine hiçbir şey öğretilemez. Bir şey bilmeyen insan da karşısındakine "Ama belki sen primattan gelmişsen orasını bilemem" diyerek hakaret ettiğini zanneder. Şu forumda bile bir çok link var kambriyen dönemi ile, ara tür ile ilgili, geçtim yayımlanmış onca kitabı, makaleyi. Okumamışsan, anlamamışsan, şarlatanları bilimadamı kabul etmişsen, bilim sana nasıl bir şeyler öğretsin?

niye bu kadar sert tepki veriyorsun anlamış değilim
    örneğin ben normal bir müslümanım forumda ben ateistim diyen de var, o adama bile böyle tepki vermiyorum
    ara türü buldular gösterdiler de ben mi kabul etmedim
    aha işte senin atan bu diye fosil buldular da ben mi kabul etmedim
    evrim teorisi doğru olabilir ama yanlış da olabilir
    zamanının kabul görmüş hatta herkes tarafından inanılan bilimsel doğruların bile yanlış olduğu zamanla ortaya çıkabiliyor
    örneğin newtonun fiziği
    ben evrime inanmıyorum, sen inanıyorsun
    senin fikrin de benim fikrime ters, ama ben sana böyle tepki veriyor muyum
    sen diyorsun ki ben ve maymunun ortak bir atası var
    bende bunu sana yazınca hakaret diyorsun
    insan varlığı 400.000 yıl öncesine dayanıyor, 400.000 yıllık insan fosili buluyorlar aynı şimdiki insan, 400.000 yılda hiç mi evrimleşmedik
    evrimin iddaları sudan karaya geçiş, insan ile maymunun ortak atası vardır. bunlar çok büyük iddalar ama bu kadar büyük iddalara kanıt olarak çok küçük şeyler gösteriyorlar
    evrim bilimcileri bakın kardeşim 1000 tane insan -maymun ortak atası buldular, müzede sergilediler de ben mi kabul etmedim
    biz ateislere bile saygı gösteriyoruz ama evrim yok dedik mi, toplu hücum başlıyor, cahiller, akılsızlar vs...
    millet başlık açıyor dünyayı uzaylılar yönetiyor diyor, onun ihtimalini de tartışıyoruz
    ama evrim yok dedin mi, aşırı bir tepki veriyorsunuz
    koyun bakteriyi bir kutuya evrim geçirmesi için her ortamı hazırlayın aradan trilyon yıl geçsin o bakteri yürüsün de görelim

• belki evrimciler yine saldıracak ama yine yazayım düşüncelerimi
    örneğin elinize bakın, sadece elinize bakın.
    bizim elimizde hiç bir şekilde pençe yok yani insan eli savunma amaçlı yaratılmamış
    insan eli inşaa etsin diye yaratılmış
    insan eli kalem tutsun ve alet kullansın diye yaratılmış yani toplum oluştursun, gelişsin, teknoloijk olarak gelişsin diye tasarlanmış
    insan benim görüşüme göre belirli bir amaca yönelik tasarlanmış
    evrim örneğin en iyiyi ayıklama ve seçme mantığıyla çalışmaz mı
    insanın kürkü yok, pençesi yok, hayvanlar kadar güçlü değil
    insan evrimle gelseydi hayatta kalmak için daha hayvansı bir varlık olurdu
    benim fikrime göre insan belirli bir amaç için yaratılmış
  • bir üst mesajın kısa özetidir

"yaratılmış"

.

1- bir defa evrimi dinsizlik olarak algılamaktan vazgeçin artık. evrim kuramı dinlerle tanrılarla ilgili değil biyolojiyle ilgilidir. bilimdir pozitiftir.

2- evrim konulu bir başlıkta lütfen "yaratılmış" olayını aşalım. bilimi bilimsel olmayan yollarla açıklamaya çalışmakla anca kendinizi rezil edersiniz.

3- evrim'in ne olduğunu öğrenin artık. yeter. iran'da bile ders olarak okutuluyor. evrimsel tıp denilen bir dal var hastalıklara karşı önemli yollar katedildi biraz bilgilenin bu cahillikten kurtulun artık. charles darwin bir peygamber değil orta derece bir biyolog sadece. zamanına göre iyi bir gözlemci diyelim. doğal seçilim ortama ayak uydurabilenin güçlünün soyunu devam ettirmesi yaşaması olayları bu gibi bilgileri artık wikipedi denmi öğrenirsiniz öğrenin artık bu çağda cahillik artık böyle "yaratılmış" diye foruma girmek utanıyorum başlığa girmeye artık oha oluyorum ..

4- evrim'e inanılmaz güzel kardeşim... evrim bilinir. inanç değil din değil artık sonra diğer arkadaşa niye kızıyorsun demişsin. artık... kızalımmı gülelimmi başınımı okşıyalım senin napalım seni...

5- insanın varlığı 400bin sene diye kim demiş... 150-200bin sene öncesine kadar varız biz. onun bi öncesinde Homo sapiens idaltu var.. beyni çok çok az büyükmüş bize göre. ondan önce Homo heidelbergensis .. ondan önceler homo eructuslar bir çok aşama var... bunlar atma sallama tahmini değil bilimsel verilerle gerçektir. http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_human_evolution bilgi açısından bakılınabilir merak eden..

6- kanıt olarak küçük dediğin şeyler o kadar fosil var. neresi küçük bence sen çok bilgisizsin bu cahillikten kurtul biran önce kendi iyiliğin için.

7- insan hayvansı varlık olurdu diyosun.. öyleydi zaten.. ilk türlerimiz leş yiyordu.. sonra ateşi kullanmayı öğrendiler... ölülerini gömdüler.. insani bir davranış gibi görülebilir ama bunu bir insan (homo sapiens) değil çok daha alt türü yaptı... zamanla en iyi ortama ayak uyduranın seçile seçile evrimleşmesiyle bilmem anlatabildimmi....

son olarakta bırakın artık kendini rahatlatın bilim adamlarını sizi dininizden etmek istiyen şeytanlar olarak görmeyin. o adamlar o bilgiye ulaşmak için 40 fırın ekmek yediler. tüm dünyada kabul görmüş bir kuramı bilim dışı verilerle çürütmek yerine anlamaya çalışın size kimse dinsiz olun demiyor artık türkiye niye geri demeyin ondan sonra hadi kalın sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

http://tr.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

"Hitler' in genel olarak ele alınan en önemli özelliği insanları çabuk etkileyebiliyor olmasıydı. Bu Nazi propagandasıyla birleştirilerek halka sunuluyordu. Hitler'in üstün bir insan olduğu lanse ediliyor, konuşmalarındaki tavırlarıyla bunu, onu dinleyen kitleye hissettirmeye çalışıyordu. Çoğu NSDAP yöneticisinin onu saplantılı bir biçimde benimsemesi ve bu yöneticilerin halkla bir araya geldiklerinde kendi iç yapılarının Hitler'e bağımlı olduğunu bariz şekilde göstermesi yapılan propagandanın etkilerindedir. Nazi Almanyası Hava Kuvvetleri Komutanı olan Hermann Göring, Hitler için şöyle demiştir: Vicdansızım ben. Benim vicdanım Adolf Hitler'dir. [24]

Hitler, mücadeleci bir kişilik sergilemeye çalışıyor ve üstün niteliklere sahipmiş izlenimi vermek için vücut dilini etkin bir biçimde kullanıyordu. Sert bakışlar, ani hareketler ve uzun konuşmalar propaganda amacı ile yapılan ayrıntılardı. Kendisini yanılmaz, hata yapmaz bir lider olarak göstermeye çalışıyor eskiden savunduğu görüşleri halen sıkı sıkıya savunduğunu belirtiyordu"

Ve kendi beynini çalıştırma yerine başkasının beynine tabi olma. Düşünmeme. Çünkü adam üstün. Her bişeyi o biliyor. Hemi de hepsi doğru. Faşizm köksalıyor işte böyle.

Hocam bu sözlerin hayata bakışımı değiştirdi.

• Ben düşünüp, merak edip okuyup, inceleyip, hayatı gözlemleyip önyargılı olmadıktan sonra evrime inanmayacak zeki bir insan hayal edemiyorum, hayalgücüm de çok geniştir, sizin önyargınızın dinden kaynaklandığını düşünüyorum...

Evrim hakkında yapılmış güzel bir deney var, adı Gelincik programı, link aşağıda:

http://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_program

Deneyi okuyacağınızı zannetmediğim ve üşendiğim için hepsini çevirmiyorum, özet geçiyorum:

Dawkins diyorki; eğer yeterli zaman verilirse rastgele daktilo tuşlarına basan bir maymun shakespear'in bütün eserlerini yazabilir...

Tüm eserleri değil sadece bir cümleyi, 'Methinks it is like a weasel' cümlesini seçiyor, 26 harf ve bir boşluktan oluşan daktilo verirsek ne kadar zamanda cümleyi yazabilir... Maymunun bu cümleyi bir kerede yazma ihtimali 27 üzeri 28 yada 10 üzeri 40, yani çok çok düşük bir ihtimaldir...

Deneyi hızlı bir şekilde yapmak için bir bilgisayar programı yazıyor ve evrim mekanizmasını da şu şekilde dahil ediyor:

Tekrar bilgisayar maymun olarak kullanılıyor fakat 28 rastgele harfe basarak başladıktan sonra tekrarlarken %5lik hata payı dahil ediyor, bu hata payı doğadaki mutasyonu temsil ediyor, bilgisayar alakasız cümleleri inceliyor, orjinal cümleyi de inceliyor ve METHINKS IT IS LIKE A WEASEL cümlesine en benzer cümleyi tutuyor...

İşlemi 28 karakter ve boşlukardan oluşan rastgele harflerle tekrar edince, sonuç aşağıdaki diziliyor:

Nesil 01: WDLTMNLT DTJBKWIRZREZLMQCO P
    Nesil 02: WDLTMNLT DTJBSWIRZREZLMQCO P
    Nesil 10: MDLDMNLS ITJISWHRZREZ MECS P
    Nesil 20: MELDINLS IT ISWPRKE Z WECSEL
    Nesil 30: METHINGS IT ISWLIKE B WECSEL
    Nesil 40: METHINKS IT IS LIKE I WEASEL
    Nesil 43: METHINKS IT IS LIKE A WEASEL

Deneyin amacı evrimsel sistemleri ilerleten prosesin yani kümülatif seçilimin(rastgele varyasyon ve rastgele olmayan kümülatif seçilim) saf şans olmadığını ispatlamak içindir.

Ben kendi cümlelerimle izah etmeye çalışayım, evrim türleri yaratırken rastgele değişkenler vardır fakat bunların işe yarayanları doğal seçilim ile elde tutulduğu için evrim gittikçe daha komplexe doğru ilerleme kaydetmektedir, şunu da unutmayın evrimin inanılmaz bir zamanı vardı...

Doğal seçilim basitçe, sen başarılı bir bireydin soyunu devam ettirdin, ben başarısız oldum soyumu devam ettiremedim, bu arada zamanla mutasyonlar da çeşitli rastgele özellikler ekliyor, sen başarılı olarak soyunu devam ettirince ne oldu, evrim gittikçe daha başarılı bireylere ve türlere doğru yavaş yavaş yol alıyor (bilgili arkadaşlar hatam varsa düzeltsin),

Yaprak yapamazsın, el üretemezsin vs hakkında düşüncelerim: al bir fasulye tanesi pamuğa koy biraz da su, al sana yaprak, kök vs... el için: bir kadın bul içine boşal, al sana çocuk... yoktan var etmeyi kast ettiysen bu zaten termodinamiğin 1.kanununa aykırı, sorarım sana: sen yoktan mı varoldun? annen baban yok mu?

Bu doğa hayranlığı nereden geliyor onu da anlamış değilim, ilk insanlar gibi hayran olacak birşey bulup ona tapıyorsunuz, doğaya değil insanların yaptıklarını inceleyin, bir metro sistemi, bir mikro işlemci, bir jet motoru vs ... hayran olduğunuz doğa düz bir çizgi bile çizemiyor, insanlar tarafından üretilmiş yüzbinlerce seri üretim ürünü ise zeka ve yetenek gerektiriyor, tanrınız bu kadar yeteneksiz mi? hayır, çünkü tanrı yok, yukarıdaki deneyin ispatladığı gibi yeterli zaman olduktan sonra tanrıya ihtiyaç yok, doğa ortamı bulduktan sonra bir virus gibi çoğalıyor, mutasyonlarla çeşitleniyor ve yayılıyor... İnsan vücuduna da mükemmel demeyin, insanın bugünkü halini görseydim ben bile daha iyisini tasarlardım, ayrıca heryer kusurlu insanlar dolu, ırk olarak zayıfları bir kenara bıraksak bile, Türkiyenin %15 engelli, kanserlileri ekle, şeker, tansiyon kronik hastaları ekle, akıl hastalarını ekle vs... Hayran olunacak insanlar üst-insanlardır, onlar evrimin en üstünde yer alıyorlar....

Tapma ihtiyacınıza gelirsem: insanlığın eski bir alışkanlığı korktuğu, hayran olduğu vs birşey bulup hatta kendi yapıp tapmak, Dawkins'in bir sözünü hatırlatırım size:

"We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further."
    Richard Dawkins

Benim tercümem:

"Biz hepimiz uygarlıkların geçmişte inandığı tanrıların çoğu hakkında ateistiz. Bazılarımız sadece bir tanrı ileri gidiyorlar."

Tapma ihtiyacınızı eğer dindiremiyorsanız size faydalı bir tavsiyem var: Anlayışlı, sevgi dolu, iyi kalpli bir Türk kızı bulun, ve ona tapın, o da çocuklarınıza tapsın, çocuklarınızı gerçek Atatürkçü olarak yetiştirin, bu kuşağı kaybediyoruz bari gelecek kuşağı kurtaralım.

Evrime inanan Türk'ler şimdi ırkçılığın bilimselliğini düşünsün...

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

belki evrimciler yine saldıracak ama yine yazayım düşüncelerimi
    örneğin elinize bakın, sadece elinize bakın.
    bizim elimizde hiç bir şekilde pençe yok yani insan eli savunma amaçlı yaratılmamış
    insan eli inşaa etsin diye yaratılmış
    insan eli kalem tutsun ve alet kullansın diye yaratılmış yani toplum oluştursun, gelişsin, teknoloijk olarak gelişsin diye tasarlanmış
    insan benim görüşüme göre belirli bir amaca yönelik tasarlanmış
    evrim örneğin en iyiyi ayıklama ve seçme mantığıyla çalışmaz mı
    insanın kürkü yok, pençesi yok, hayvanlar kadar güçlü değil
    insan evrimle gelseydi hayatta kalmak için daha hayvansı bir varlık olurdu
    benim fikrime göre insan belirli bir amaç için yaratılmış

Zaten evrimin amacı o da sen anlamamışsın. Şu siyahla aldığım kısım işte. İnsanın niye öyle olmadığını açıklıyo zaten evrim. Evrim hakkında bir şey okudun mu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Ben düşünüp, merak edip okuyup, inceleyip, hayatı gözlemleyip önyargılı olmadıktan sonra evrime inanmayacak zeki bir insan hayal edemiyorum, hayalgücüm de çok geniştir, sizin önyargınızın dinden kaynaklandığını düşünüyorum...

Evrim hakkında yapılmış güzel bir deney var, adı Gelincik programı, link aşağıda:

Deneyi okuyacağınızı zannetmediğim ve üşendiğim için hepsini çevirmiyorum, özet geçiyorum:

Dawkins diyorki; eğer yeterli zaman verilirse rastgele daktilo tuşlarına basan bir maymun shakespear'in bütün eserlerini yazabilir...

Tüm eserleri değil sadece bir cümleyi, 'Methinks it is like a weasel' cümlesini seçiyor, 26 harf ve bir boşluktan oluşan daktilo verirsek ne kadar zamanda cümleyi yazabilir... Maymunun bu cümleyi bir kerede yazma ihtimali 27 üzeri 28 yada 10 üzeri 40, yani çok çok düşük bir ihtimaldir...

Deneyi hızlı bir şekilde yapmak için bir bilgisayar programı yazıyor ve evrim mekanizmasını da şu şekilde dahil ediyor:

Tekrar bilgisayar maymun olarak kullanılıyor fakat 28 rastgele harfe basarak başladıktan sonra tekrarlarken %5lik hata payı dahil ediyor, bu hata payı doğadaki mutasyonu temsil ediyor, bilgisayar alakasız cümleleri inceliyor, orjinal cümleyi de inceliyor ve METHINKS IT IS LIKE A WEASEL cümlesine en benzer cümleyi tutuyor...

İşlemi 28 karakter ve boşlukardan oluşan rastgele harflerle tekrar edince, sonuç aşağıdaki diziliyor:

Deneyin amacı evrimsel sistemleri ilerleten prosesin yani kümülatif seçilimin(rastgele varyasyon ve rastgele olmayan kümülatif seçilim) saf şans olmadığını ispatlamak içindir.

Ben kendi cümlelerimle izah etmeye çalışayım, evrim türleri yaratırken rastgele değişkenler vardır fakat bunların işe yarayanları doğal seçilim ile elde tutulduğu için evrim gittikçe daha komplexe doğru ilerleme kaydetmektedir, şunu da unutmayın evrimin inanılmaz bir zamanı vardı...

Doğal seçilim basitçe, sen başarılı bir bireydin soyunu devam ettirdin, ben başarısız oldum soyumu devam ettiremedim, bu arada zamanla mutasyonlar da çeşitli rastgele özellikler ekliyor, sen başarılı olarak soyunu devam ettirince ne oldu, evrim gittikçe daha başarılı bireylere ve türlere doğru yavaş yavaş yol alıyor (bilgili arkadaşlar hatam varsa düzeltsin),

Yaprak yapamazsın, el üretemezsin vs hakkında düşüncelerim: al bir fasulye tanesi pamuğa koy biraz da su, al sana yaprak, kök vs... el için: bir kadın bul içine boşal, al sana çocuk... yoktan var etmeyi kast ettiysen bu zaten termodinamiğin 1.kanununa aykırı, sorarım sana: sen yoktan mı varoldun? annen baban yok mu?

Bu doğa hayranlığı nereden geliyor onu da anlamış değilim, ilk insanlar gibi hayran olacak birşey bulup ona tapıyorsunuz, doğaya değil insanların yaptıklarını inceleyin, bir metro sistemi, bir mikro işlemci, bir jet motoru vs ... hayran olduğunuz doğa düz bir çizgi bile çizemiyor, insanlar tarafından üretilmiş yüzbinlerce seri üretim ürünü ise zeka ve yetenek gerektiriyor, tanrınız bu kadar yeteneksiz mi? hayır, çünkü tanrı yok, yukarıdaki deneyin ispatladığı gibi yeterli zaman olduktan sonra tanrıya ihtiyaç yok, doğa ortamı bulduktan sonra bir virus gibi çoğalıyor, mutasyonlarla çeşitleniyor ve yayılıyor... İnsan vücuduna da mükemmel demeyin, insanın bugünkü halini görseydim ben bile daha iyisini tasarlardım, ayrıca heryer kusurlu insanlar dolu, ırk olarak zayıfları bir kenara bıraksak bile, Türkiyenin %15 engelli, kanserlileri ekle, şeker, tansiyon kronik hastaları ekle, akıl hastalarını ekle vs... Hayran olunacak insanlar üst-insanlardır, onlar evrimin en üstünde yer alıyorlar....

Tapma ihtiyacınıza gelirsem: insanlığın eski bir alışkanlığı korktuğu, hayran olduğu vs birşey bulup hatta kendi yapıp tapmak, Dawkins'in bir sözünü hatırlatırım size:

"We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further."
    Richard Dawkins

Benim tercümem:

"Biz hepimiz uygarlıkların geçmişte inandığı tanrıların çoğu hakkında ateistiz. Bazılarımız sadece bir tanrı ileri gidiyorlar."

Tapma ihtiyacınızı eğer dindiremiyorsanız size faydalı bir tavsiyem var: Anlayışlı, sevgi dolu, iyi kalpli bir Türk kızı bulun, ve ona tapın, o da çocuklarınıza tapsın, çocuklarınızı gerçek Atatürkçü olarak yetiştirin, bu kuşağı kaybediyoruz bari gelecek kuşağı kurtaralım.

Evrime inanan Türk'ler şimdi ırkçılığın bilimselliğini düşünsün...

Yazınızda mantıklı yerler çoğunlukta;ama bir kaç nokta var.İster çocuğumu Atatürkçü yetiştiririm ister başka bir şey olarak...Bu sizi ilgilendirmez.Atatürkçülük kavramının tamamen değiştiğini düşünüyorum.Yanlış lanse ediliyor.Lütfen bunu kullanmayın.Ayrıca tanrı yok demişsiniz.Peki evren nasıl oluştu?Hadi diyelim küçük bir maddeden olaylar cereyan ediyor..Ya o küçük madde nasıl oluştu?Bir yerlerden geldi desek bile geldiği yerin belli olması gerekir.Mantığınız bunu açıklıyorsa lütfen bizle paylaşın!
    Not:Evrim teorisini araştırma safhasındayım ve tanrının varlığına inanıyorum.
    Düzeltme:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzgunner23 -- 19 Mart 2011; 15:29:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: helloween
    bir üst mesajın kısa özetidir

"yaratılmış"

.

1- bir defa evrimi dinsizlik olarak algılamaktan vazgeçin artık. evrim kuramı dinlerle tanrılarla ilgili değil biyolojiyle ilgilidir. bilimdir pozitiftir.

2- evrim konulu bir başlıkta lütfen "yaratılmış" olayını aşalım. bilimi bilimsel olmayan yollarla açıklamaya çalışmakla anca kendinizi rezil edersiniz.

3- evrim'in ne olduğunu öğrenin artık. yeter. iran'da bile ders olarak okutuluyor. evrimsel tıp denilen bir dal var hastalıklara karşı önemli yollar katedildi biraz bilgilenin bu cahillikten kurtulun artık. charles darwin bir peygamber değil orta derece bir biyolog sadece. zamanına göre iyi bir gözlemci diyelim. doğal seçilim ortama ayak uydurabilenin güçlünün soyunu devam ettirmesi yaşaması olayları bu gibi bilgileri artık wikipedi denmi öğrenirsiniz öğrenin artık bu çağda cahillik artık böyle "yaratılmış" diye foruma girmek utanıyorum başlığa girmeye artık oha oluyorum ..

4- evrim'e inanılmaz güzel kardeşim... evrim bilinir. inanç değil din değil artık sonra diğer arkadaşa niye kızıyorsun demişsin. artık... kızalımmı gülelimmi başınımı okşıyalım senin napalım seni...

5- insanın varlığı 400bin sene diye kim demiş... 150-200bin sene öncesine kadar varız biz. onun bi öncesinde Homo sapiens idaltu var.. beyni çok çok az büyükmüş bize göre. ondan önce Homo heidelbergensis .. ondan önceler homo eructuslar bir çok aşama var... bunlar atma sallama tahmini değil bilimsel verilerle gerçektir. http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_human_evolution bilgi açısından bakılınabilir merak eden..

6- kanıt olarak küçük dediğin şeyler o kadar fosil var. neresi küçük bence sen çok bilgisizsin bu cahillikten kurtul biran önce kendi iyiliğin için.

7- insan hayvansı varlık olurdu diyosun.. öyleydi zaten.. ilk türlerimiz leş yiyordu.. sonra ateşi kullanmayı öğrendiler... ölülerini gömdüler.. insani bir davranış gibi görülebilir ama bunu bir insan (homo sapiens) değil çok daha alt türü yaptı... zamanla en iyi ortama ayak uyduranın seçile seçile evrimleşmesiyle bilmem anlatabildimmi....

son olarakta bırakın artık kendini rahatlatın bilim adamlarını sizi dininizden etmek istiyen şeytanlar olarak görmeyin. o adamlar o bilgiye ulaşmak için 40 fırın ekmek yediler. tüm dünyada kabul görmüş bir kuramı bilim dışı verilerle çürütmek yerine anlamaya çalışın size kimse dinsiz olun demiyor artık türkiye niye geri demeyin ondan sonra hadi kalın sağlıcakla

ben evrimi dinsizlik olarak görmüyorum.orda yaratılmış kelimesi hoşuna gitmediyse, gelişmiş, oluşmuş kelimesinden birini ekleyiver.
    Bizden önceki o hayvansı insanların fosilleri nerde, nerde kardeşim insan hayvan arası kalıntılar,iskeletler
    Örneğin 30 yıl sonra insan evrim ile oluşmamış başka bir teori ile oluşmuş denilebilir.(ben kesinlikle inanıyorum,bir gün daha doğru bir açıklama gelecek yaratılış ile ilgili)
    Bilim değişkendir, zamanla değişir, einstein newtonun fiziğini rafa kaldırmıştır örneğin.
    Ben evrim çalışılmasın demiyorum ki, insan yaratılışını tabiki araştırsın.
    Bütün dünyanın bir bilgiyi doğru kabul etmesi, o bilginin doğru olduğunu ispatlamaz.
    Eskiden bütün batı dünyası, dünyayı güneş sisteminin merkezinde kabul ediyordu ve güneş dahil bütün gezegenlerin dünyanın etrafında döndüğü sanılıyordu.
    Yani bilim değişebilir.
    İleri görüşlüyüm, insanın ortaya çıkışının evrim değil başka bir olay sonucu olduğunu düşünüyorum.
    Birde wikipediyi kaynak olarak göstermeyin, hiç bir adam akıllı makale,kitap wikipediyi kaynak göstermez.

• nato kafa nato mermer .. sana en büyük kötülüğü yapıyorum ve seni kendinle baş başa bırakıyorum

• Varya bravo bence pubmed-nature-science boşa kürek çekiyor. O kadar bu işten anlayan adam var ki.

Naziler Evrimin suçu, Sosyalizm-komunizm Evrimin suçu ........................ vs

Bilim yapmak çok kolay ondan devam

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Ben düşünüp, merak edip okuyup, inceleyip, hayatı gözlemleyip önyargılı olmadıktan sonra evrime inanmayacak zeki bir insan hayal edemiyorum, hayalgücüm de çok geniştir, sizin önyargınızın dinden kaynaklandığını düşünüyorum...

zuhahahahahahhahahahahahahahahahahhaa

hiç güleğim yoktu

arkadaş sen ne anlatıyorsun ya

dur şimdi ;

dunya oluştu sıkıntı yok

dur ilk canlı olacak

ilk hücre değil

daha dur

hücreyi oluştran proteinler oluşsun bakalım bir hesap yapalım ;

proteinler de belli bir sayıda dizilen amino asit dizilimi ile oluşurlar

bu amino asitlerde rastgele dizilmez belli bir düzenleri vardır

500 amino asitli bir protein için 10 üzeri 950'de bir ihtimal vardır

0.0000 artık kactane 0 gelirse bu ihtimal matematik biliminde literatüründe ilminde dersinde dünyasında

0

yazıyla = SIFIR

dır. yani öyle tuşlara basarak maymun şekspir yazacakmış falan

çok komik okurken sandalyeden düştüm :D:D:D

dünya da bulunan en küçük bakteririnin bile 600 kusur çeşit protein e sahip olduğu biliniyorken
    !!!

bakın protein amino asit değil!!!

varın gerisini siz düşünün

bırakın maymun şekspir yazsın

birde program falan demiş ya

"3.Amino asitler: Amino asit adı verilen diğer bir molekül grubu ise protein adı verilen diğer bir kimyasal molekülün yapıtaşlarıdır.Proteini bir inşaat olarak düşünürseniz amino asitleri bu inşaatın tuğlaları olarak düşünebilirsiniz.Aslında insanı hayrete düşüren hadise amino asitlerin proteinin yapıtaşı olması değil, amino asitlerin proteini meydana getirme aşamasıdır.

Doğada 20 çesit amino asit mevcuttur(Ender rastlanılanlarıda vardır).Bu amino asitler değişik sıralama ve değişik sayılarda bir tren katarı gibi yan yana bağlanırlar.Bu bağlanma her protein için özeldir. Bir proteinde en az 300 tane aminoasit vardır.Bu amino asitler öyle bir sıralamayla bağlanmışlardırki bu sıralamadaki ufak bir hata proteinin işe yaramaz bir molekül yığını haline gelmesine neden olur.Fakat bağlanma sırasında hata yapılmaz çünki hücredeki muhteşem kontrol sistemleri burada da devreye girerek hataya pay bırakmaz.

Aklınıza "20 amino asitten nasıl 300 amino asitlik bir sıralama oluşacak" diye bir soru gelebilir.Amino asitler sadece bir kere kullanılmazlar.Örneğin "Glisin" adı verilen bir aminoasit bir protenin üretilmesi sırasında 20 kere veya 30 kere değişik yerlerde veya ard arda sıralamaya katılırlar.

Yapılan olasılık hesaplarına göre hücrede 20 aminoasidin değişik dizilmeleriyle 10 üzeri 130 adet farklı çesitte protein elde edilebilir.Bu ise korkunç bir rakamdır.Eğer bir karşılastırma yapacak olursak şu örneği verebiliriz.

Evrendeki toplam atom sayısı 10 üzeri 78 adettir.Fakat elde edilebilecek farklı protein sayısı bundan yaklaşık 10 üzeri 70 kat daha fazladır."

http://www.biyolojidunyasi.net/genel.htm

yazık vallahi

gel de bunu matematikle açıkla

rasgele olmuş de

sudan karaya çıkmışmış

• @Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Not: Tarzın çok kötü, gülücükler vs. konu dışı bölümüne uygun ama kültür bilim bölümüne uygun değil...

alay etmeye çalışıyorsan, kölelikten, recm, kadın sünneti, kurban vs bir girerim sabaha kadar alay ederim, haberin olsun...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.