Şimdi Ara

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
1
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buena
    Bugüne kadar bir sürü kişi sabırla yazdı, konu ile ilgili kaynak gösterdi, şizofrenin sitesinden kopyalanan saçmalıklara usanmadan cevap verdi de ne oldu? Okudun, anladın mı hiçbirisini?
    Yok ama, hala "sadece bir teori".

Turkiyede en sinir oldugum cevap kendini cok biliyor gosterip ayrica karsisinda cahil cuheyla takimi oldugu icin ne anlatsan bos zaman kaybi olarak gostermesi. Madem biliyorsun makale linki kopyalamadan kendin anlat
    Goz nasil kalp nasil evrimlesti
    Dilin döndügunce
    Basitce ama
    Bu konular o kadar derin degil
    " siz bilmezsiniz ne anlarsiniz bioloji mi bilirsiz" demek küstahlikk

Küstahlık konusunda size katılıyorum. Ama Bunca bilimsel açıklama veya açılım içinde yeriniz nedir?
    Saygılarımla,

Sizin yeriniz ye
    Onun yeri ne bunun yeri ne
    Cok seviyorsunuz siniflara sokmayi
    Dusuncelerimi dilim dondugunce yaziyorun
    Saygilarimla

Kimin neye ne kadar katkısı var bilinmez. Ama bilimin pozitif(göreli) katkısı tartışılmaz diye düşünüyorum. Sınıfa sokmaktan bahsetmişsiniz elbette sınıfa sokarım! Şuan kullandığınız internete bilimin katkısı nedir dinin katkısı nedir? "İnsaf" diyorum.
    Öncelikle bir yaratan var mı yok mu!? onu kanıtlayın! sonra inandığınız dinin onun kelamı olup olmadığını! sonra bilimin göreli doğrularınla karşılaştırma yapabilirsiniz. Diyelim biri bir din icat etti! ve bu dini yaratana bağladı. Ona mı inanmak doğru? günün doğrularını bilip yaşayan ve şuanda kullandığınız interneti size sağlayan bilim insanına mı inamak doğru!? Elbette siz onu bir yaratan 'ın bilincine bağlarsınız. Ama ispat edemezsiniz. Onu ispat edemediğiniz gibi inandığınız dinin onun kelamı olduğunu da ispat edemezsiniz.
    Siz bu fasit daire de yaşarken insan hep ilerler hep ilerler... ayağına taş koyanlar olsa da!
    saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 23 Mart 2011; 2:04:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

@Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Not: Tarzın çok kötü, gülücükler vs. konu dışı bölümüne uygun ama kültür bilim bölümüne uygun değil...

alay etmeye çalışıyorsan, kölelikten, recm, kadın sünneti, kurban vs bir girerim sabaha kadar alay ederim, haberin olsun...

bence anlamayan sensin

doğada rasgele bir hücrenin değil

hücreyi oluşturan proteinlerin yapıtaşı olan amino asit diziliminin kendi kendine oluşma olasılığı 0 dır

bunlar olmadan olay maymun daktilo ilişkisine gelemez!

olmayan birşeyin işleyiş tarzı olmaz. oran oranti bilmiyorsan yada hesaplarda sıkıntı yaşıyorsan yardımcı olmaya çalışayım?

tarzım hoşuna gitmez

ama ben son derece açık tepki veriyorum

maymun örneği okadar alakasız ki

okuyunca gerçekten çok güldüm

bu arada izin verseler ben senin o alay etmek istediğin konular ile ilgili doğru bilgileri veririm

ama sen bu dini bilgileri nereden öğrendin? yada kulaktan dolma kölelik, recm, kadın sünneti, kurban vs

bilgilerini nereden öğrendiysen eminim tam zıttını öğrenmişsindir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bugüne kadar bir sürü kişi sabırla yazdı, konu ile ilgili kaynak gösterdi, şizofrenin sitesinden kopyalanan saçmalıklara usanmadan cevap verdi de ne oldu? Okudun, anladın mı hiçbirisini?

Turkiyede en sinir oldugum cevap kendini cok biliyor gosterip ayrica karsisinda cahil cuheyla takimi oldugu icin ne anlatsan bos zaman kaybi olarak gostermesi. Madem biliyorsun makale linki kopyalamadan kendin anlat
    Dilin döndügunce
    Basitce ama

Küstahlık konusunda size katılıyorum. Ama Bunca bilimsel açıklama veya açılım içinde yeriniz nedir?
    Saygılarımla,

Sizin yeriniz ye
    Saygilarimla

Kimin neye ne kadar katkısı var bilinmez. Ama bilimin pozitif(göreli) katkısı tartışılmaz diye düşünüyorum. Sınıfa sokmaktan bahsetmişsiniz elbette sınıfa sokarım! Şuan kullandığınız internete bilimin katkısı nedir dinin katkısı nedir? "İnsaf" diyorum.
    Öncelikle bir yaratan var mı yok mu!? onu kanıtlayın! sonra inandığınız dinin onun kelamı olup olmadığını! sonra bilimin göreli doğrularınla karşılaştırma yapabilirsiniz. Diyelim biri bir din icat etti! ve bu dini yaratana bağladı. Ona mı inanmak doğru? günün doğrularını bilip yaşayan ve şuanda kullandığınız interneti size sağlayan bilim insanına mı inamak doğru!? Elbette siz onu bir yaratan 'ın bilincine bağlarsınız. Ama ispat edemezsiniz. Onu ispat edemediğiniz gibi inandığınız dinin onun kelamı olduğunu da ispat edemezsiniz.
    Siz bu fasit daire de yaşarken insan hep ilerler hep ilerler... ayağına taş koyanlar olsa da!
    saygılarımla,

kardeşim burada kim ne kadar katkı veriyor tartmıyoruz ki?

sonuçta dinimizin ilk emri "oku" dur. ilk emri oku olan bir dinin nasıl gerici olması yada bilimle alakalı olmaması beklenir? sınıfa sokamazsınız siz insanları, haddinizi bileceksiniz.
    internet bilime katkı yapmıyor diyen yok.
    Yaratacının varlığının kanıtı üst yazımda verdiğim amino asit dizilimi hesabından belli
    yani 0
    ama sen bunu görmezden nasıl gelmek istiyorsun yada bunu nasıl görmek sitiyorsun anlamıyorum
    10 üzeri 300 diyorum
    oda bunun sadece 1tanesi diyorum
    anlatabildim mi?
    değil milyar yıl 90234823904823904823942308123948112490128401928128901290129012890129012912891289
    trilyon yıl yetmez bir hücrenin kendi kendine oluşmasına

ha oldu bir de bu milyonlarca komplex canlı olacak

gerçekten ya hesaplarda sıkıntı var yada siz bil fiil görmek istemiyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dilin döndügunce
    Basitce ama

Saygılarımla,

Sizin yeriniz ye
    Saygilarimla

saygılarımla,

bir hastaneye git ve yeni doğmuş bir bebek al kucağına,gözlerine bak ellerine,ağzına nefes almasını seyret,kalp atışlarını dinle,herşeyin nekadar kusursuz olduğunu gör.sonra düşün birdaha Allah varmi diye?ve hemen orada o anda iman et.

• insanın ortaya çıkışını evrimle açıklamak en ilkel açıklamadır.kayıtsız şartsız bunu kabul edenlerin hepsinin inandıkları yanlıştır. İnsan evrim ile yaratıldı demenin dünya düzdür demek ile hiç bir farkı yoktur.
    2,3 bir şey okumuşsunuz, okuduklarınızında hepsini doğru kabul etmişsiniz.
    İnsan evrim ile meydana gelmiştir demek dünya her şeyin merkezindedir güneş ve bütün gezegenler dünyanın etrafında döner demektir.
    İnsan evrim ile meydana gelmemiştir çünkü evrim yoktur.
    İnsanın ortaya çıkışının başka bir açıklaması vardır, sadece henüz keşfetmedik o kadar.
  • neyi keşfedemedik pardon?

bakınız önceki yazılara çok açık net öyle bir keşif olması demek insanın yaratıcı konumuna gelmesi demek olur

ki yaratılan yaratıcı olamaz

sen bir sinek bile cıkaramazsın

özetle cansız varlıktan canlı varlık olmaz.
  • quote:

Cansız atomların oluşturduğu cansız maddeler, bir araya gelerek canlı organizmalar oluşturuyorsa... Cansızlıktan canlılık olmaz demek biraz komik kaçar. Ruh vs. gibi mitler üfürmeyerek, bilimsel olarak konuşacaktak tabiki.
  • quote:

quote:

@Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Not: Tarzın çok kötü, gülücükler vs. konu dışı bölümüne uygun ama kültür bilim bölümüne uygun değil...

alay etmeye çalışıyorsan, kölelikten, recm, kadın sünneti, kurban vs bir girerim sabaha kadar alay ederim, haberin olsun...

bence anlamayan sensin

doğada rasgele bir hücrenin değil

hücreyi oluşturan proteinlerin yapıtaşı olan amino asit diziliminin kendi kendine oluşma olasılığı 0 dır

bunlar olmadan olay maymun daktilo ilişkisine gelemez!

olmayan birşeyin işleyiş tarzı olmaz. oran oranti bilmiyorsan yada hesaplarda sıkıntı yaşıyorsan yardımcı olmaya çalışayım?

tarzım hoşuna gitmez

ama ben son derece açık tepki veriyorum

maymun örneği okadar alakasız ki

okuyunca gerçekten çok güldüm

bu arada izin verseler ben senin o alay etmek istediğin konular ile ilgili doğru bilgileri veririm

ama sen bu dini bilgileri nereden öğrendin? yada kulaktan dolma kölelik, recm, kadın sünneti, kurban vs

bilgilerini nereden öğrendiysen eminim tam zıttını öğrenmişsindir.

Birincisi, eğer evrimi kabul edip ilk organik molekülün nasıl ortaya çıktığına yani dünyada hayatın nasıl başladığına geldiysen, bu büyük bir aşama, senin adına sevindim, yok eğer: evrim teorisinin ilk organik molekülün ortaya çıkışını açıkladığını zannediyorsan, hiçbirşey bilmiyorsun, evrim hakkında bildiklerini unut, tekrar okumaya başla, ortaokul düzeyinde evrimi anlatan sitelerden başla...

Maymun örneğinin amacı şuydu; evrim sistemini kullanan bir maymun yeterli zaman verilirse shakepere'in bütün eserlerini yazabilir, ve deney sonucu başarılı, bunun anlamı şudur: 4.5 milyar yaşındaki dünyada hayatın gelişmesi için evrim yeterli, tanrıya ihtiyaç yoktur...

islama gelince, git ecnebilere anlat islamı, onlar bile inanmaz, ben ateist olana kadar müslümandım, ne anlatacaksın, okuma yazmam var kuranı okudum...

• quote:

neyi keşfedemedik pardon?
    bakınız önceki yazılara çok açık net öyle bir keşif olması demek insanın yaratıcı konumuna gelmesi demek olur
    ki yaratılan yaratıcı olamaz
    sen bir sinek bile cıkaramazsın

Bu kaçıncı defa sizin hiç bilginiz ve ilginiz olmayan konudan bahsedip açık vermeniz yavv?
    Alttaki linkte allahın yaratmadığı ama insanın yarattığı bir canlı var!
    Dünyadaki tüm Biyolojiden anlayan insanlar bunun canlının tanımının bir cümle yukardaki ile uyumlu olduğuna tanıklık ederler!
    Cansız varlıktan canlı varlık olmaz sözüne diyecek laf bulamıyorum doğrusu, hepimiz cansızlıktan geliyoruz!

http://forum.donanimhaber.com/m_39907738/mpage_3/key_canli%2Cyaratildi/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 23 Mart 2011; 20:02:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dilin döndügunce
    Basitce ama

Saygılarımla,

Sizin yeriniz ye
    Saygilarimla

saygılarımla,

bir hastaneye git ve yeni doğmuş bir bebek al kucağına,gözlerine bak ellerine,ağzına nefes almasını seyret,kalp atışlarını dinle,herşeyin nekadar kusursuz olduğunu gör.sonra düşün birdaha Allah varmi diye?ve hemen orada o anda iman et.

Yanlış yerdesiniz burasını mescit sanmışsanız burası orası değil!

• Arkadaşlar lütfen uzun alıntı yapmayı azaltalımda yazılanlar biraz okunabilir olsunlar!
  • Cansız maddelerden ilk molekül ve dolayısıyla hayat nasıl başladı merak edenler aşağıdaki özet kaynağı okusunlar, kuran okudunuz(sanmıyorum), bir de aşağıdaki teorileri inceleyin:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Abiyogenez

Unutmayın dünya 4.5 milyar yıl yaşında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK SITH -- 23 Mart 2011; 20:11:05 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_38607620/mpage_23/f_/key_miller//tm.htm#40165502

Linkteki konuda Mıller deneyi tartışmaları var. Dünyanın eski katmanlarının tahlillerinden anlaşıldığı kadarıyla Dünyanın geçmişindeki atmosfer şartlarında ilk (Bırakın Hücreyi, bırakın proteini,) aminoasitin oluşmasına imkan yok. Bu yüzden Dawkins uzaylıların Dünyadaki yaşamı tasarlamış olacbileceğinden bahsediyor. Evrimi daha da öteliyor. Adam tasarlayana inanıyor ama bu tasarlayıcı kendiliğinden olmuş olamaz Dawkins e göre. Sebepler sonucu oluşmuş olmalı. O zaman da geriye uzaylılar kalıyor hayatı Dünya da başlatan olarak. Sudan karaya geçiş olsun, diğerleri olsun evrim in çok fırın ekmek yemesi lazım.

• http://resim.donanimhaber.com/m_45222582/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45631345
    quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Her kaplanın postundaki ve yanaklarındaki çizgiler ile kaşları, insanların parmak izleri gibidir. Nasıl parmak izi her kişide farklı şekillere sahipse ve ayırt edici oluyorsa aynı şekilde kaplanlardaki çizgiler de sadece tek bir tanesine özeldir.

Carmanja coşmuş yine Ama aklıma takıldı. Bu kaplanların çizgileri niye birbirine benzemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 23 Mart 2011; 20:57:22 >

• quote:

Cansız maddelerden ilk molekül ve dolayısıyla hayat nasıl başladı merak edenler aşağıdaki özet kaynağı okusunlar, kuran okudunuz(sanmıyorum), bir de aşağıdaki teorileri inceleyin:

Matematik bilmiyorsun yada bilmezden geliyorsun bak hesabini verdim yukari da
    Bu arada Kuran İ Kerim okumakla islamiyet ogrenilmez sacmalamayin
    Tip kitabi oku
    Doktor ol
    İnsaat muh kitabi oku
    Muhendis ol
    Vay efenim Kuran i okuyan da hafiz hoca kesiliyor
    Zaten bizim memlekette herkes teknik drektor
    Genel mudur basbakan ha birde
    Bilim adami :))
    Neommy
    Yazdiginin arkasina link eklemenin dayanilmaZ hafifligini hissediyorsun ama o baslikta bile cevabini almisin

• quote:

quote:

Cansız maddelerden ilk molekül ve dolayısıyla hayat nasıl başladı merak edenler aşağıdaki özet kaynağı okusunlar, kuran okudunuz(sanmıyorum), bir de aşağıdaki teorileri inceleyin:

Tip kitabi oku
    Doktor ol
    İnsaat muh kitabi oku
    Muhendis ol
    Neommy
    Yazdiginin arkasina link eklemenin dayanilmaZ hafifligini hissediyorsun ama o baslikta bile cevabini almisin

Bende sana ilk molekülün nasıl ortaya çıktığına dair kaynak gösterdim, ilk hücre oluştuktan sonra zaten evrim sistemi çalışmaya başlıyor, ondan sonra hayat bir virüs gibi yayılıp çeşitleniyor... Ben bir miktar matematik bilirim, söylemem belki hoş değil ama mühendisim, sana verdiğim kaynakları okumuyorsun değil mi? Okumayı da sevmiyorsun, okumadan nasıl anlayacaksın...

quote:

Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

İmamdan başbakan olunca sesiniz çıkmıyor ama değil mi? yazık size...

• quote:

quote:

quote:

Tip kitabi oku
    Doktor ol
    İnsaat muh kitabi oku
    Muhendis ol
    Neommy

Bende sana ilk molekülün nasıl ortaya çıktığına dair kaynak gösterdim, ilk hücre oluştuktan sonra zaten evrim sistemi çalışmaya başlıyor, ondan sonra hayat bir virüs gibi yayılıp çeşitleniyor... Ben bir miktar matematik bilirim, söylemem belki hoş değil ama mühendisim, sana verdiğim kaynakları okumuyorsun değil mi? Okumayı da sevmiyorsun, okumadan nasıl anlayacaksın...

quote:

Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

İmamdan başbakan olunca sesiniz çıkmıyor ama değil mi? yazık size...

Asıl sana yazık bir zamanlar müslümandım diyorsun

İslamiyet öğrenmek istiyorsan Kitap, Sünnet, İcma, Kıyas öğrenecektin

dinimizin temeli namaz, bunu hoca bildiğin yakın tanıdığına sorup öğrenebilirsin islamiyetin temeli nedir diye (çeber sakallı mı olur sinek kaydı mı bilmem)

daha namaz ın nasıl kılınacağı yazmaz Kuran ı Kerim de

sen islamiyetin temeli olan namazı Kuran dan ogerenceksin öyle mi yada islamiyeti oradan öğreneceksin !?

hadi canım sende

sana verdim o ilk hücrenin tesadufen olması matematikte 0 olarak kabul ediliyor cunku oyle bir sayı yok! 4.5 milyar yıl da kurtarmıyor o sayıyı 1000 kusur sıfır yan yana koyunca neediyor?

0

burada dini konuşmaya çabalayan sensin

matematik konuşan benim

mühendis olan sensin

bende ekonomistim sayıları az cok bende biliyorum

ama hesap kitap yapmadan konusuyorsun

maymun rasgele tuslara basarak şekspir yazar diyorsun

yahu istersen 10000000000000000000000 yıl bassın

eserin değil tamamını

2 cumle yan yana gelmez

doğada hiç bir şey kendi kendine olmaz

kovanın içine un süt şeker yumurta atalım

istersen 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

sene bekle

kek olmaz arkadaşım

ama sen şu beynin almayacağı dunya ve sistemin oluştuğunu savunuyorsun

üzümlü kek de iyi gider şimdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 23 Mart 2011; 22:35:57 >

• quote:

kardeşim burada kim ne kadar katkı veriyor tartmıyoruz ki?

sonuçta dinimizin ilk emri "oku" dur. ilk emri oku olan bir dinin nasıl gerici olması yada bilimle alakalı olmaması beklenir? sınıfa sokamazsınız siz insanları, haddinizi bileceksiniz.
    internet bilime katkı yapmıyor diyen yok.
    Yaratacının varlığının kanıtı üst yazımda verdiğim amino asit dizilimi hesabından belli
    yani 0
    ama sen bunu görmezden nasıl gelmek istiyorsun yada bunu nasıl görmek sitiyorsun anlamıyorum
    10 üzeri 300 diyorum
    oda bunun sadece 1tanesi diyorum
    anlatabildim mi?
    değil milyar yıl 90234823904823904823942308123948112490128401928128901290129012890129012912891289
    trilyon yıl yetmez bir hücrenin kendi kendine oluşmasına

ha oldu bir de bu milyonlarca komplex canlı olacak

gerçekten ya hesaplarda sıkıntı var yada siz bil fiil görmek istemiyorsunuz

Dinimizin ilk emri "oku" demek sizi kurtarıyor mu? Bilimle dinin çelişmemesi düşünülemez. Zira din mutlak bilgiye dayanır diğeri (bilim)göreli bilgi! Oku demekten ne anladığınıza bağlı!? Bu kadar okumuşların bu kadar geriliği manidardır diye düşünüyorum. Birde ne okudukları önemli. Ben ha bire incil,tevrat kur'an okurum bir başkası bilimsel yorum! Biri hem dini kitap okur hem de bilimsel yorum. Mutlak bilgi sahibinin (din inançları) kabul edemediği ve bilimle çatıştığı nokta da buarası! Bilimin beyaz dediğine kara demek zorun dadır.Zira kabul ederse küfre girer. Dar alana sıkıştırılmış beyin ile hür düşünce arasındaki fark budur.

Yaratanın ispatını bilimsel açıklama ile yapmışsınız:) tşk ederim:) doğruluğunu tartamam zira bilgim dışında! Ama işin ilginç tarafı en cahil insanın bile anlayabileyeceği tarz da bir açıklama getiremezsiniz. Örneğin bilginin paylaşımının ve görselliğin arttığı dünyamızda mucize pek görülmez. Öncelikle yaratan kendini neden bu kadar gizlesin! Sizin açıklamanızda ki gibi doğruluğu ve anlaşılırlığı tartışılır bir şekilde kendini ispata gerek duysun. Hadi diyelim sizin yolunuzla yaratanı ispat ettik inandığınız dinin onun kelamı olduğunu nerden anlayacağız?
    Soruya bak cevaba bak:)
    Anlatabildim mi demişsiniz. Anlayabildiğim ve analatabildiğiniz kadarsınız. Siz ne bana!? Yaratanın ispatını yapmış durumdasınız! ne de!? inandığınız kitabın yaratanın kelamı olduğunu!?
    Sizi bir budistten ayıran nedir? niye bu kadar açıklayıcı bilgileriniz olduğu halde sizin inancınızı kabul etmiyor(budistler)? dünyanın yarıdan fazlası budist. Cahiliye dönemlerinde bilgi paylaşımı ve internetin olmadığı dönemlerde din değiştirme bu kadar yoğunken , günümüzde bu din değiştirmeler neden olmuyor. Örneğin son yüzyılda farklı bir dine mensup olupta islamiyeti seçen sayısı nedir? Bilginiz var mı?
    saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 24 Mart 2011; 1:03:54 >

• evrim konusunda gereksiz yere tartışılıyor, bırakın insanlar neye inanmak istiyorsa ona inansın.zamanla ve bilimdeki ilerleme ile insanın ortaya çıkış gizemi çözülecektir.
    Benim esas düşüncem: insan esneyince ne olduğunu bilim şu an bilmiyor.yani bilim her zaman değişebilir, şu an kabul edilen bilimsel doğrulara körü körüne inanmayın.
    Evrim teorisini de yabana atmayın.insan nasıl ortaya çıktığını illa ki araştıracak. Çalışa çalışa teoriler gelişecek ve en doğru olan bulunacak.
    Özetle aşırı uçlara kaçmayın.
  • quote:

Neommy

" Dünyadaki tüm Biyolojiden anlayan insanlar bunun canlının tanımının bir cümle yukardaki ile uyumlu olduğuna tanıklık ederler"
    Ben linki Biyolojiden anlayan birisine sorarsınız diye vermiştim, orada yazılanları Biyolojiden anlayan herkes anlar!
    Hayır o aslında " varolmanın dayanılmaz hafifliği " olmalı! Sizin cümleleriniz toplam olarak 3-4 kelimeyken bende biraz link verme hafifliğini yaşayım dedim!
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.