Şimdi Ara

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
1
Favori
6.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neommy

@Ahm3tt;
    Konuyu Yönetici açabilir tekrar genel bir istek olursa! Ben o sırada fark etmemiştim ama konunun epey izleyicisi varmış sizlerden anladığım kadarıyla! Hatta Ar_tryk' CSI Amasya olarak fotoğrafları bile incelemişe benzer!
    Sakıncalı görülen yerlerini yine yönetici değiştirebilir tabii.
    Yalnız benim değil Gennosuke'nin da o sırada kendi görüşleri doğrultusunda yazdıkları da ilgi çekici idi o konuda.
    Benim yazdığımın kopyasını almak gibi bir alışkanlığım yok.

"2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun" çalışmasını bulmak tekrardan zor olmasa gerek

ama hebele hübelelere devam

• quote:

@Ahm3tt;
    Konuyu Yönetici açabilir tekrar genel bir istek olursa! Ben o sırada fark etmemiştim ama konunun epey izleyicisi varmış sizlerden anladığım kadarıyla! Hatta Ar_tryk' CSI Amasya olarak fotoğrafları bile incelemişe benzer!
    Yalnız benim değil Gennosuke'nin da o sırada kendi görüşleri doğrultusunda yazdıkları da ilgi çekici idi o konuda.

Fotoğraf makinaları bölümünde herkes bilir exif i. Fotoğrafın tapusudur. Üzerindeki işlemleri gösteriri. Fotoğrafın orjinal olduğunu anlamak için gerekir.

Sizin eklediğiniz fotoğraflar kalitesiz sıradan fotoğraflardı. Şöyle cam gibi pırıl pırıl kar fotoğrafları varken neden çok kötü çekim bir kar resmi konulmuş. Hadi ilk resim eski olsun. Benzeri yeni çekilmiş olsun. Yeni fotoğrafı eskitmek, kalitesizleştirmek için hangi ustaları buldular

• Aha da işte kar fotoğrafı. Çamur değil.

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş'
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt
    quote:

@Ahm3tt;

"2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun" çalışmasını bulmak tekrardan zor olmasa gerek

İpucu;
    Dikkatli okuyun özellikle son paragrafları ve Beyaz Tavşanı takip edin sayın Ahm3tt!

http://www.abc.net.au/science/articles/2006/11/13/1784760.htm

• quote:

quote:

quote:

@Ahm3tt;

İpucu;
    Dikkatli okuyun özellikle son paragrafları ve Beyaz Tavşanı takip edin sayın Ahm3tt!

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk
    quote:

@Ahm3tt;

Fotoğraf makinaları bölümünde herkes bilir exif i. Fotoğrafın tapusudur. Üzerindeki işlemleri gösteriri. Fotoğrafın orjinal olduğunu anlamak için gerekir.
    Sizin eklediğiniz fotoğraflar kalitesiz sıradan fotoğraflardı. Şöyle cam gibi pırıl pırıl kar fotoğrafları varken neden çok kötü çekim bir kar resmi konulmuş. Hadi ilk resim eski olsun. Benzeri yeni çekilmiş olsun. Yeni fotoğrafı eskitmek, kalitesizleştirmek için hangi ustaları buldular

Ama konu fotoğraf tekniği değil, kar taneleri!
    Benim o zaman verdiğim link Üniversite Web sitesi linkiydi! Öyle Abdülhamid'in internet robotu resmi filan değildi sıradan web sitesinden alınma!
    KB'de bu kadar çok hayranımın ve yazdıklarımı izleyenin olması beni çok mutlu ediyor!
    Fotoğrafı da artık Ahm3tt koyar verdiğim ipucunu izleyerek bulur fotoğraflarını birbirinin aynı kar tanelerinin! Ama tabii yalnızca fotoğrafa bakmak yetmez, anlamakta gerekir!

• Önemsemediğimden ciddiye almamıştım o fotoğrafı

Bak yukarıdaki fotoğrafı bir fotoğrafçı çekti.

Şimdi fotoğraftaki aynı kar tanesinin tıpkısını başka yerde başkası çekti diyorum sana. Bana nasıl ninanacaksın.

İki fotoğraf aynı mı değil mi diye bakacaksın. İkisininde kimliğine bakacaksın. Exif fotoğrafın kimliği. Aynı mı değil mi bakacaksın. Değişme yapmışlar mı bakacaksın.

Yoksa exifleri üzerinde kopyalama yapılmışmı anlayamazsın.Zaten ikisinde de exif yok. Demek ki oynanmış üzerinde. Benim iddialarımın bilimsel dayanağı yok yani.

Ya da iki fotoğrafın aslında çok da aynı olmadığını yani kopya olmadığını anlatma babında ama bazı farklılıklar da var bakın kopya değil demeye başlarsın. Buradaki konu kopya olmadığını anlatma değil de aynı olduğunu anlatma olduğuna göre bunu yaparsan bu seferde kendi iddianı inkar etmiş olursun.

Hem üzülme. Bak Soho senin yerine kopya olmadıklarını, aslında iki fotoğraf arasında farklılıklar olduğunu söyledi. İddianı çürütsede en azından kopya getirmediğini anladık. Sohoya teşekkür et akladığı için seni

Not: Exif in fotoğraf sanatıyla alakası yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 4 Mayıs 2011; 20:32:43 >

• @Ar_tryk;

Akademik eğitimli ve tanınmış 2 bilim insanından benim alıntım. Ayrıca Üniversite web sitesindendi, ve tartışmalarında da böyle birbirinin aynı kar tanelerinin bazı koşullar altında oluşabilecekleri uzunca anlatılmıştı.
    Yani şimdi siz Abdülhamidin Robotunun size uygun hazırlanmış bir resmini internette görseniz ( ki gördünüz! ) , " ahhh Abdülhamid Robot yapmış " mı diyeceksiniz?
    Yani şimdi 2 tane konusunda uzman dünyaca tanınan Meteorologu bir tarafa atalım ve DH'in KB Bölümünden Ahm3tt ve Ar_tryk, fotoğrafta faul buldular mı diyelim?
    Gerçi dediniz ve ama artık belki sizde sahtekarlık olduğunu kabul ediyorsunuzdur robot konusunda!
    Fotoğraf bilginizle yorumlarsak insanoğlunun sahte UFO ve uzaylı fotoğraflarından dolayı pılısını pırtısını toplayıp dünyadan çoktan gitmesi gerekirdi!

@Ahm3tt;

Üniversite 1. sınıf kitaplarınızı açmış gelirseniz bekliyenleriniz var " Almanya 2. Dünya Savaşından sonra niçin kalkındı? " konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 4 Mayıs 2011; 20:46:52 >

• Bu videoda o maymun olayının bilgisayarlı versiyonu var. Rastgele sürekli harfler çıkaran bir sistemde bilmem kaçıncı tekrarda Darwin yazıyo. (bu videonun orjinali nerde bilmiyorum bucketheadin bu şarkısını dinlerken klip dikkatimi çekmişti, videonun tek bildiğim yeride bu. )
    Olasılıkta şöyle bir şey vardır. Olasılık ne kadar düşük olursa olsun, sonsuz sürede kesinlikle olasılık gerçekleşir.

Sonsuz süre diyince hemen he hö dünya oluşalı sonsuz süremi oldu falan demeyin.
    Olasılıkları tüm galaksilere tüm gezegenlere ve evrenin yaşıyla oranlarsanız bunun hiçte mantıksız bir şey olmadığını göreceksiniz. En azından görmeniz gerekli.

Kaldıki böyle bir şeyin olasılığı olmasa dahi, her şeye gücü yeten olağanüstü biçimsiz zamansız ve mekansız bir varlığın var olmasından daha az mantıklı olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: soho
    quote:

" kar tanesinde de mi MAYOZ bölünme var? "

Tam Ahm3tt cevabı!
    Birbirinin aynı 2 kar tanesi koymuştum bir aralık bir konuda! Birileri fena çarpılmışlardı!
    Oysa benzer koşullarda birbirinin aynı kar taneleri olabileceği görsel delillerle bile koyulmuştu o konuda.
    Tabii konuya " allahın işine karışılmaz " diye şikayetler yağdı sanırım konuda silindi.
    Bilimsel düşünme hak getire diyorsanız hiç girmeyin böyle konulara.
    Yok bilim benim neyime benim herşeyi açıklayan tek kitabım var derseniz devam edin böyle!

o konuyu hatırlıyorum, o konudan sonra senin bir daha foruma giremeyeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım..
    "birileri fena çarpılmış" mışş
    o 2 kar tanelerine dikkatlice 2 dk baktığında bile birbirinin aynısı olmadığı 4-5 yerde şekil farklılığı olduğu da çok netti.
    hocam ofsayttan gol atmaya çalışmayalım lütfen bizimde hafızamız var biz de hatırlıyoruz.

Bilenle bilmeyen aynı olur mu hiç?
    Sizin gözünüze mi inanalım yoksa o konuda yaptığım alıntıdaki 2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun " kar taneleri birbirinin aynı demesine mi? ", ki taneyi bulan bayanında kocası ilk anda inanmamış aynı olduklarına! Ancak görünce o da inanmıştı, verdiğim linklerden iyi hatırlıyorum!
    Bir bilenle örneğin Ahm3tt bakış açısı aynı olamazlar sayın Soho!

kendini savunma şeklini çok komik ve cılız bulduğumu söylemeden edemeyeceğim..
    biri siyah biri beyaz iki resim için meteorolog sana bunların ikiside siyah dese inanacaksın yani..aferin sana..
    bide her fırsatta sorgulamaktan bahsedersiniz..gülsek mi ağlasak mı..

o koyduğun kar tanelerine 2dk. baktım ve en az 4-5 yerde farklılıklar tespit ettim şahsi olarak, hatta farklılıkları paint ile de yuvarlak içine almıştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 4 Mayıs 2011; 23:42:32 >

• neyden bahsediyorsunuz siz ya
    yok kar, yok din yok tanrı e hani evrim çıkmazıydı konu. anlamadığım, fanatiklik yapmanın anlamı yok. bilimsel açıdan var olan tek teori. var olması muhtemel en adam akıllı teori olduğu için, çürütülemez arkadaşlar anlayın artık. yani revize edile edile sürdürülür. bir çok zıt ses bundan geliyor biiliyorum ama bilimsel yaklaşımı nedeniyle, zaten çürütülemez. yani kur-an da aha bak bu da yazmış diyen arkadaşların mantıksal yaklaşımına yakın olup deneysel olarak da ele alınan bir dal. ayrıca evrimsel bir süreç varsa da, olmasa da ortak ata kavramı-ekosistem-genetik varyasyon-kalıtım gibi şeyler nedeniyle her türlü benzer olmak durumundadır. bitkiler silisyum tabanlı olsalardı, sen omega 3-6 yağ asit zincrini bulamazdın. hdl testi diye bir şey olmazdı. anlatabildim mi? anaerop solunum, glikoliz, heksoz mono fosfat yolu da olmazdı. tanrı "şap" diye yaratsaydı bile bu benzerlikler nedeniyle, evrimsel süreç ortada yer alıyor olmak durumundaydı.ayrıca bilim adamlarından işte anti teist olup evrimci olanları kaale almanın anlamı yok. yani anti teist olup evrimi de inanç ile alakalandırmadan sürdürüyorsa diyecek laf da düşmez. ayrıca din ile bilim çelişmez ya kasmayın. ilk emri oku ve araştır, hadis var; ilimi çinde de olsa arayın diye. bağırıyor hocalar, kök hücre ile tedavi caizdir, bilim öğreneceksen namazını ertele diye. bu mantıksal düzey bir gün şunu da söyleyebilir: bilim ile yorgan çelişiyor.kendi içinde kapalı bir bütündür. big bang in sınır yoğunluğa düşmeden önceki yoğunluk düzeyinde fizik işlemez. kendi kapalı ölçeklerinde işlev görürler. kuantum parçacıklarda graviton aykırı durur. e o zaman gravitonmu fizik dışı, süper simetri mi? yoksa kuantum mu? mutlaka birisi fizik dışı olmalı arkadaşlar değil mi:D e daha açık ne diyim?
    yani dinden bahsetmem forumda. herhangi bir dine mensup olduğumu da söylemedim de, işte taraflı olmanın da bir şeyini çıkartmayın. zaten felsefe tarihine bakarsak, antik yunanda kafir denilen filozofların revize edilmiş görüşleri sayesinde islam yükselebildi belki de. neyin biliminden dininden bahsediyorsunuz daha. ha kendi içinde tutarsızdır, o ayrı. inanmazsın mantıksız dersin-demezsin ya da ne yaparsan yap; banane ki.
    hayır ontolojik olsun, epistemolojik olsun her konuda dinin saçmalığından anti tanrı yoluna giliyor. ayet yazanlar da yazmasın işte. adam gibi konu okuyamıyoruz. yazma kardeşim mi diyelim! babamızın malı değil ki... kur-an dan alıntı da yapmayın bilim konularında ya. ne alaka ki? evrensel ahlak ilkelerine ağırlık veriliyor. bugün sen hangi cesaretle big bang var, tanrı da bunu yazmış dersin!. eğer membran teorisi kanıtlanırsa, inancından soğuyacak olan insanların sorumluluğunu alabilir misin? aynısı evrim içinde geçerli(dinin kendi içerisindeki mantıkla yaklaştım)

yabancı ülkeler ateistmiş vs. vs. bize ne? her iki taraf içinde diyorum.eğer ateizm uygarlıkla ölçeklendiriliyorsa, açın tanrı konusu konuşalım. o kadar yazdım zamanında bu konulara, yobazlık sınırımı benim için anlam ifade etmeyen varsayımlarınızla değerlendirin bakalım. felsefi kavramları yobazlık yolu diyerek, bilimin öncüsü olan aynı felsefi yaklaşımları dinle çatışıyor demek müthiş bir tutarlılıktır.

aynı şey ayet koyup duran, kaynak, literatür bilmeyen ancak bu saçma-salakça diyen arkadaşlar içinde geçerli. durduk yerden bu kadar cüretle yaklaşıyorsak elimizde buna değer bir şey olmalı değil mi? yoksa sürdürmeyin şu tutarsızlığı.

baydınız be.

• " Uniqueness, proofs

Proofs are the tools used to find the rules that define maths. One such proof is by counter example - find one duplicated snowflake, like Nancy Knight of the US National Center for Atmospheric Research did while studying cloud climatology, and the theory of snowflake uniqueness disappears into the clouds. The theory may have originated from Wilson Bentley's extraordinary feat photographing over 5000 snowflakes in the 1930s. He found no two alike. "

http://www.scribd.com/doc/36303271/Maths-in-Nature

Bende bayıldım! Olay, yani iki kar tanesinin birbirinin aynı olabileceği artık " Kids " düzeyinde bilinir hale geldiğinden böyle linkleri KB'de vermek istemiyorum! Bu son! Fotoğrafa gerek yok, dünyada kabul edilen bilimsel görüşe " yoo olmaz " diyenlerin zaten 1 fotoğrafla ikna olacaklarını sanmam!

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Bu videoda o maymun olayının bilgisayarlı versiyonu var. Rastgele sürekli harfler çıkaran bir sistemde bilmem kaçıncı tekrarda Darwin yazıyo. (bu videonun orjinali nerde bilmiyorum bucketheadin bu şarkısını dinlerken klip dikkatimi çekmişti, videonun tek bildiğim yeride bu. )
    Olasılıkta şöyle bir şey vardır. Olasılık ne kadar düşük olursa olsun, sonsuz sürede kesinlikle olasılık gerçekleşir.

Sonsuz süre diyince hemen he hö dünya oluşalı sonsuz süremi oldu falan demeyin.
    Olasılıkları tüm galaksilere tüm gezegenlere ve evrenin yaşıyla oranlarsanız bunun hiçte mantıksız bir şey olmadığını göreceksiniz. En azından görmeniz gerekli.

Kaldıki böyle bir şeyin olasılığı olmasa dahi, her şeye gücü yeten olağanüstü biçimsiz zamansız ve mekansız bir varlığın var olmasından daha az mantıklı olmaz.

hobaaa.sayısal oynuyorum bu hafta...

konu hakkında birşey diyeceğim ve tekrar bye...
    otta hokta kurtta kuşta mucize aramak modern insanları inançtan uzaklaştırır.adam göremiyorsa zorla gösteremezsin inanç vardır veya yoktur... bu kadar basit benim için olay. bu adamlar hohoyt o da bişimi bakın bilmemne bilimadamı ne demiş senin dediğine karşı bıybıybıy dediğinde benim inancım azalacak mı sanıyorsunuz?o zaman konuyu çok hafife almışsınız demektir... inanç dediğiniz şey ya vardır ya yoktur birşeye ya inanırsın ya inanmazsın,bundan bundan bu olduğu için ben inanıyorum diyen varsa bence bu düşüncesini bir daha gözden geçirsin aynı şekilde bu bu olduğu için bu bu olmuştur ben bu yüzden bişiye inanmam diyen adam da ikinci kez düşünsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Mayıs 2011; 1:07:58 >

• quote:

" Uniqueness, proofs

Proofs are the tools used to find the rules that define maths. One such proof is by counter example - find one duplicated snowflake, like Nancy Knight of the US National Center for Atmospheric Research did while studying cloud climatology, and the theory of snowflake uniqueness disappears into the clouds. The theory may have originated from Wilson Bentley's extraordinary feat photographing over 5000 snowflakes in the 1930s. He found no two alike. "

http://www.scribd.com/doc/36303271/Maths-in-Nature

Bende bayıldım! Olay, yani iki kar tanesinin birbirinin aynı olabileceği artık " Kids " düzeyinde bilinir hale geldiğinden böyle linkleri KB'de vermek istemiyorum! Bu son! Fotoğrafa gerek yok, dünyada kabul edilen bilimsel görüşe " yoo olmaz " diyenlerin zaten 1 fotoğrafla ikna olacaklarını sanmam!

nedense o kar tanelerinin aynı olduğu iddasını realitede göremiyoruz hiç..
    aynı olduğu söylenen iki kar tanesi de armut gibi birbirinden farklıydı..fotolar sendeyse koy resimler silinmeden 2 dakikada 4 tane farkı göstereyim sana..
    yerse tabii..

ha işine gelmezse sonra kendin silersin, söz kimseye söylemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 5 Mayıs 2011; 1:12:24 >

• Bundan 4-5 yil once bu forumda kar tanelerinin birbirinden farkli olmasini:

- Tanriya inananlar "Allah'in bir mucizesi" diyerek kanit olarak gosterirken,
    - Tanrinin yokluguna inanan bir arkadas "Kaosun dogal bir sonucu" diyerek tanrinin yokluguna kanit olarak gosteriyordu.

Simdi kar tanelerinin ayni olabilecegi ortaya cikmis. Simdi bizim eski tartismalari hatirlayip guluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate
    Bundan 4-5 yil once bu forumda kar tanelerinin birbirinden farkli olmasini:
    - Tanrinin yokluguna inanan bir arkadas "Kaosun dogal bir sonucu" diyerek tanrinin yokluguna kanit olarak gosteriyordu.
    Simdi kar tanelerinin ayni olabilecegi ortaya cikmis. Simdi bizim eski tartismalari hatirlayip guluyorum.

Öff nihayet okuyup anlayan birisi çıktı! Teşekkürler Neverlate!
    Bu arada aynı kartanesi bulunma tarihi 1988 diye hatırlıyorum bir yıl önceki konuda okuduklarımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 5 Mayıs 2011; 2:25:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate
    Bundan 4-5 yil once bu forumda kar tanelerinin birbirinden farkli olmasini:

Öff nihayet okuyup anlayan birisi çıktı! Teşekkürler Neverlate!
    Bu arada aynı kartanesi bulunma tarihi 1988 diye hatırlıyorum bir yıl önceki konuda okuduklarımdan.

Kar tanelerinin hep farklı olmadığı zaten dünyaca kabul edilmiş bir şey. Buradaki arkadaşlar tartışıyor sadece. Tamam Allah'ın büyüklüğünden oluyor hepsi, hepsi farklı oluyor, her birinin içinde dünya gizli. Aynı dediklerinizde de dört fark var. He he.

• quote:

Orijinalden alıntı: nedamed

quote:

TURK SITH
    Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

İmamdan başbakan olunca sesiniz çıkmıyor ama değil mi? yazık size...

bilim adına atıp tutma diye buna derim. arapçayı ne kadar biliyorsun da kur anı kerim hakkında yorum yapıyorsun. kulaktan duyma bilgilerle kalkmış bide yorum yapıyor. yorum yapacağın alanda önce uzman olman lazım.1400 yıldır milyonlarca kişi tarafından okunan ve okunmaktan hiç bıkılmayan (günde 40 defa en sevdiğin şiiri oku bakalım nasıl bıkkınlık verir) şu ana kadar hiç bir yanlışı ortaya çıkarılamayan , üzerinde 'icazet mührü' bulunan ki bu terimi araştır. binlerce tefsir yapılan bir kitap a haşa basit deyip bilimden bahsetmek çocukça bir hezeyan... (kuran ı kerim sadece senin gibi üstün zekalılara değil tüm insanlığa gelmiştir. insanların çoğuda herkes bilir ki avam dır. )

not:burada laf sokmak değil maksadım.

Arapçayı ne kadar biliyorsun demişsin, o zaman bir dilin bir başka dile çevrilerek anlaşılamayacağını söylüyorsun, doğru, bir miktar farklılık olur ama çeviri rahatlıkla orjinal metni anlatır, aksi takdirde bunca bilim, felsefe, edebiyat vb eserler çevirileri üzerinden okunmazdı, Nietzche okumak için Almanca mı öğreneceğiz? Ayrıca anlamadığı sözleri günde 5 vakit tekrarlayanlar bana göre ibadet eylemini bile gerçekleştirmiş olmuyorlar, ben tanrı olsaydım bana anladıklarını samimi bir şekilde yakarmalarını isterdim, benim derdim değil tabi bu...

Şuana kadar hiç yanlışı çıkmamış demişsin, açıkçası ben okuduğum zaman içinde doğru bulmakta zorlanıyorum, keşke buraya örnek ayetler koyup açıklama imkanım olsa ama birincisi konudan uzaklaştık, ikincisi din tartışmak yasak...

Binlerce tefsir demişsin, içinde insan hakkında düşünce, kural yada uyarı olan bir cümle ele alalım, mesela benim imzamdaki cümle, sadece bu cümle hakkında bir kitap yazılabilir, bu yazılan açıklama ve tefsir kitaplarının sayısı sizin o konuyu ne kadar önemsediğinizle alakalıdır...

Kitaba basit demem seni kırmış, ama bence gerçekleri duymaktan çekinmemelisin, bu kitap bana göre hatalı yazılmış, birincisi 20 küsür yılda yazılmış, yani değişen ortam şartlarından çok etkilenmiş, ikincisi yazan kişi uzman olmadığı her konuya el atarak riske girmiş, yok miras hukuku, yok ceza hukuku, yok sosyal konular, bunlara sümer efsanelerini ekle, yahudi adetlerini ekle... üzgünüm ama bir din kitabı olarak başarısız, bence tabiki.

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

@Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Arkadaş sen mühendismisin? Senden ancak kaldırım mühendisi olur.

Zaten bütün evrimcilerin ana dayanağı şu yazındaki çok uzun zamanda herşey mümkündür fikri. Zamanla hiçbirşeyin oluşamayacağını, aksine bozulacağını anlasanız zaten diğer bütün teorileriniz anında çöker değil mi? O yüzden buna sıkı sıkıya bağlısınız. Ve o yüzden doğal seçilim gibi evrimle çelişen bir fikri teorinizin dayanağı olarak kabul ediyorsunuz.

Neymiş, yeterli zaman verilirse maymun shakespere in eserlerini yazarmış! E sen her doğru sembolü kenara ayırıp onun üzerine inşa edersen yazar tabi. Misal ben programcılık ile uğraşan biri olarak bu rastgele! teknikle istediğin eseri birkaç saat içinde programa yazdırabilirim. Fakat unuttuğunuz birşeyler var. Gelişme gösteren bir evrimin olması için doğru halkanın (evrimi zincirin halkaları farzettim) gelme ihtimali daktilo tuşlarındaki gibi 29/1 değildir. Ve çok daha önemlisi bir halka, üzerine başka bir doğru halkanın eklenmesi için beklemez(, zamanla dağılıp gider. Bu yüzden teoriniz asla bir kum yığınından daha düzenli birşey oluşturamaz. Bunu bildiğiniz için ortaya doğal seçilim denen yapay bir bilinç attınız. Hani tanrı yok ama bu var hesabı, yersen! Bu doğal! seçilim, yerinden kıpırdamaması için halkayı tutuyor, ta ki doğru halka gelene kadar değil mi? Ha ha ha, güzel hikayeler...

İçimde tutamayarak haykırmak istiyorum ki diğerlerine diyecek birşeyim yok ama sen evrimci özentisinden başka birşey değilsin. Tabi olduğun inanca kendini yakıştıramamış, kraldan çok kralcı olmuş, savunduğun şeyi kabul ettiğin ve anladığın için değil, sadece öyle olması gerektiğini düşündüğün için savunmaya çalışan iki arada bir derede kalmış sağa sola saldıran acizin tekisin.

Sende deneyi ve evrimi tam anlamamışsın, yada önyargın anlamana mani oluyor, bu deneyle doğadaki evrim arasındaki tek fark, bana göre, deneyde ulaşılmak istenen bir sonucun olmasıdır, ama deney mantığı itibariyle zaten hesapla yada herhangibir şekilde bulunan sonucun sağlaması değil midir?, düşünmen gereken, doğada başarılı bireylerin soyunu sürdürmeleri, daktilo deneyinde ise doğru karakter tutularak bu durum simule ediliyor, örneğin primattan insana giden süreci düşünebilirsin, arada başarısız olup yok olmuş türler var, örneğin bunlar:http://tr.wikipedia.org/wiki/Neandertal_adam%C4%B1 , taki homo sapiens'e ulaşana kadar, yani senin halkaların dağılmıyor...

Son paragrafta hakaret etmişsin, ben evrimi basit bir doğa olayı yada bilimsel bir gerçek olarak görüyorum, mitoz bölünme, newton hareket kanunları, termodinamik yasaları vb gibi, yani senin sandığın gibi bu büyütülecek bir durum değil, zaten tanrı inancının çoğu bilinmeyenden anlaşılmayandan çıkıyor, ya hayran oluyorlar, ya korkuyorlar, sonra tanrı icat edip tapıyorlar, neden ateşe tapmıyorsunuz, neden güneşe tapmıyorsunuz, son aşamaya gelmişsiniz, görülmeyen hissedilmeyen bir tanrı, öfkelendiğiniz noktada aslında bilinçaltınızdaki bu nokta bence, tanrı nerede, heryerde, ne biliyor herşeyi, ne kadar gücü var, herşeye gücü yeter, ama, hiçbir fonksiyonu etkisi sonucu yok, son sığınağınız belki adem ile havva masalı, bunada bilimsel bir açıklama gelince, tek çareniz ölüp sonucu görmek kalıyor, aslında bunun da cevabı var, komaya girenler var, beynine oksijen gitmeyip bitki olanlar var, dondurulup çözülenler var, yani beyninize giden kan durduğu anda herşey bitiyor, ama görmek istemiyorsunuz...

Aciz demişsin, ben sonsuz hayata inanmadan ve korkmadan yaşıyorum, yok olacağımı biliyorum, tapmıyorum, kurban vermiyorum, arapça şiirler okumuyorum vs, hangimiz daha aciz?

Tüm ölümsüz şeyler sadece bir benzetmedir! Ve şairler çok yalan söyler! Nietzsche.

• quote:

quote:

quote:

@Ahm3tt;

İpucu;

makaleye bak nereden yazılmış :D

avustralyadan

ben oraya gittim de kar düşmez oraya pek

neyse Allah tan ilk paragrafta belirtmişler bunu

son paragrafa yakında 1988 den bahsetmiş

boyle makale yazmışsın

haydi fotografını koy

kanıtını sun sadece yazmakla olmaz bu işler

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: demonchild
    neyden bahsediyorsunuz siz ya
    yok kar, yok din yok tanrı e hani evrim çıkmazıydı konu. anlamadığım, fanatiklik yapmanın anlamı yok. bilimsel açıdan var olan tek teori. var olması muhtemel en adam akıllı teori olduğu için, çürütülemez arkadaşlar anlayın artık. yani revize edile edile sürdürülür. bir çok zıt ses bundan geliyor biiliyorum ama bilimsel yaklaşımı nedeniyle, zaten çürütülemez. yani kur-an da aha bak bu da yazmış diyen arkadaşların mantıksal yaklaşımına yakın olup deneysel olarak da ele alınan bir dal. ayrıca evrimsel bir süreç varsa da, olmasa da ortak ata kavramı-ekosistem-genetik varyasyon-kalıtım gibi şeyler nedeniyle her türlü benzer olmak durumundadır. bitkiler silisyum tabanlı olsalardı, sen omega 3-6 yağ asit zincrini bulamazdın. hdl testi diye bir şey olmazdı. anlatabildim mi? anaerop solunum, glikoliz, heksoz mono fosfat yolu da olmazdı. tanrı "şap" diye yaratsaydı bile bu benzerlikler nedeniyle, evrimsel süreç ortada yer alıyor olmak durumundaydı.ayrıca bilim adamlarından işte anti teist olup evrimci olanları kaale almanın anlamı yok. yani anti teist olup evrimi de inanç ile alakalandırmadan sürdürüyorsa diyecek laf da düşmez. ayrıca din ile bilim çelişmez ya kasmayın. ilk emri oku ve araştır, hadis var; ilimi çinde de olsa arayın diye. bağırıyor hocalar, kök hücre ile tedavi caizdir, bilim öğreneceksen namazını ertele diye. bu mantıksal düzey bir gün şunu da söyleyebilir: bilim ile yorgan çelişiyor.kendi içinde kapalı bir bütündür. big bang in sınır yoğunluğa düşmeden önceki yoğunluk düzeyinde fizik işlemez. kendi kapalı ölçeklerinde işlev görürler. kuantum parçacıklarda graviton aykırı durur. e o zaman gravitonmu fizik dışı, süper simetri mi? yoksa kuantum mu? mutlaka birisi fizik dışı olmalı arkadaşlar değil mi:D e daha açık ne diyim?
    yani dinden bahsetmem forumda. herhangi bir dine mensup olduğumu da söylemedim de, işte taraflı olmanın da bir şeyini çıkartmayın. zaten felsefe tarihine bakarsak, antik yunanda kafir denilen filozofların revize edilmiş görüşleri sayesinde islam yükselebildi belki de. neyin biliminden dininden bahsediyorsunuz daha. ha kendi içinde tutarsızdır, o ayrı. inanmazsın mantıksız dersin-demezsin ya da ne yaparsan yap; banane ki.
    hayır ontolojik olsun, epistemolojik olsun her konuda dinin saçmalığından anti tanrı yoluna giliyor. ayet yazanlar da yazmasın işte. adam gibi konu okuyamıyoruz. yazma kardeşim mi diyelim! babamızın malı değil ki... kur-an dan alıntı da yapmayın bilim konularında ya. ne alaka ki? evrensel ahlak ilkelerine ağırlık veriliyor. bugün sen hangi cesaretle big bang var, tanrı da bunu yazmış dersin!. eğer membran teorisi kanıtlanırsa, inancından soğuyacak olan insanların sorumluluğunu alabilir misin? aynısı evrim içinde geçerli(dinin kendi içerisindeki mantıkla yaklaştım)

yabancı ülkeler ateistmiş vs. vs. bize ne? her iki taraf içinde diyorum.eğer ateizm uygarlıkla ölçeklendiriliyorsa, açın tanrı konusu konuşalım. o kadar yazdım zamanında bu konulara, yobazlık sınırımı benim için anlam ifade etmeyen varsayımlarınızla değerlendirin bakalım. felsefi kavramları yobazlık yolu diyerek, bilimin öncüsü olan aynı felsefi yaklaşımları dinle çatışıyor demek müthiş bir tutarlılıktır.

aynı şey ayet koyup duran, kaynak, literatür bilmeyen ancak bu saçma-salakça diyen arkadaşlar içinde geçerli. durduk yerden bu kadar cüretle yaklaşıyorsak elimizde buna değer bir şey olmalı değil mi? yoksa sürdürmeyin şu tutarsızlığı.

baydınız be.

şu "bilim öğreneceksen namazını ertele" diyen hoca kimmiş açıklarmısın.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.