Şimdi Ara

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
1
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya yazmayım diyorum ancak yok Kuran-ı Kerim insan eliyle yazılan kitaptır, yok basittir, yok hadi madem neden onu bunu formülü, integrali, fiziği anlatmıyor diyenleri görüyorum vb vb....Yok Allah yoktur diyerek kendisinin var olma sebebi ile ters düşen kişilerin sırf bilimsellik ile uğraşıyoruz safsataları yüzünden fevkalede konuyu saptırdığı bir konu daha görüyoruz. Herhalde kutsal kitap kavramından beklediğiniz fizik-kimya-matematik kitabı tarzı olan bir şey değil mi? Kuran-ı Kerim de eminim istediğiniz konular yazsaydı daha eksik bulacak e hadi madem yağmur nasıl yağıyor onu neden anlatmamış , neden evrenin nasıl oluştuğundan bahsetmemiş vb diyerek bitmek bilmeyecek şeyler sıralardınız...

Kutsal kitaplar fen kitabı değildir, ve içerdiği konular hiç bir insanın yazması ile mümkün olacak şeyler de değildir. Peygamberimizin okuması yazması yoktu, fakat Kuran-ı Kerimin edebi dili bugn bile insanları hayrete düşürmektedir. Farketmez İncil de Allah tarafınfan inmiştir, Tevratta Zeburda....4 büyük kitabın kendi zamanlarındaki hiç biri insan eliyle yazılmamıştır.

Konumuzun tamamen dine konuya kayması özünden sapmak oluyor malesef, bu tarz konularda bu yüzden bir kaos yaşıyoruz, ancak olması da normal çünkü temelde Allah var mıdır yok mudur konusuna bağlanıyor.

Bu konu başlığında inanmayan bir çok arkadaşın yazısını okudum, aslında açıkça biz inanmıyoruz deseniz sorun yok, hala inanmadığınızı kendinizce haklı sebeplere dayandırarak nereye varmak istediğinizi anlamıyorum, sadece kendi bedeninize iyice bakıp birz hayrete düşseniz ne köklerinizi maymundan ne ara formdan yok altı hayvan üstü insan türünden ıvırdan zıvırdan aramazdınız... Zaten ilk insan nasıl yaratıldı , evrendeki patlama nasıl oldu diyorsanız orayı da ispat edecek bir savınız yok, olmadı, olamazda...

Açıkça biz inanmıyoruz deyin arkadaşlar çünkü ortada şüphe yoktur, ya vardır size göre ya yoktur. Bir şeye yarım inanmak, işine geldiği kadar inanmak olmaz, ya tam inanırsın yada inanmazsın kimse kendini kandırmasın.

Şurada duran insanoğlunun elleri ile yaptığı evlerin bile bir yapanı bulunurken ne kendine bakmayan ne başını kaldırıp yıldızlara bakmayan yada baktığı halde göremeyen kişiler ile tamamen zıt görüşte olan kişilerin bu konuda anlaşması mümkün değildir.Kendimizi kandırmayalım.

Darwin de maymundan gelmemiştir, insanlığın tamamı da.... Hayvanlar insanlardan önce yaratılmıştır o doğrudur, belki bu size insanın maymundan geldiği kanısını uyandırmıştır...

İster inanırsınız ister inanmazsınız, ancak hani çok beğenilen bir filmi beğenmedim diyerek farklılık oluşturmaksa maksadınız yanlış yerdesiniz..

Allah vardır, tüm insanlığı- bu evreni- dünyayı- gördüğünüz hayal ettiğiniz ne varsa yaratmıştır, yaratılış amacımız sadece ona ibadet etmektir, hayırlı güzel bir ömür yaşayıp yaşarken yaptığımız iyi-kötü şeylerin karşılığını ebedi hayatta bulmaktır. Tabi ki bilim olacak, bende bu ülkenin belki de girilmesi en zor okul ve bölümünden mezunum kusura bakmayın ama inanmayan arkadaşlar ilerici, bilimsel de; inanan kişiler aptal, kör, dünyadan bi haber öle aval aval geziyorlar mı ?

Olayı Darwin denen zatın ne olduğu belli olmayan teorileri ile uğraşıp,yıllarca aslında altından haşa Allah yoktura bağlamak sadece inanmadığının kılıfını desteğini bulmaktan ibarettir.

Kimseye bir kişisel tavrım yok, ancak genel manada düşüncelerimi söyledim. Kusura bakmayın sizler gibi değerli(!) bilim adamlarının sayfalarca makalelerininden alıntı yaparak yazmadım ancak ölüm olduğunu bir hatırlayın lütfen , yada madem bu kadar herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz, bu hayatta yaptıklarımızın bir karşılığının hesabının olmadığını mı düşünüyorsunuz? Lokanta da yemek yerken bile hesap öderken yaşadığımız hayatın bir bedeli olmasın diyorsanız, o zaman iyi olmanın kötü olmanın adam vurmanın-vurmamanın, hiç bir manası yoktur değil mi?

Herkese selamlarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 5 Mayıs 2011; 11:50:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt
    quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    quote:

quote:

@Ahm3tt;
    Konuyu Yönetici açabilir tekrar genel bir istek olursa! Ben o sırada fark etmemiştim ama konunun epey izleyicisi varmış sizlerden anladığım kadarıyla! Hatta Ar_tryk' CSI Amasya olarak fotoğrafları bile incelemişe benzer!
    Sakıncalı görülen yerlerini yine yönetici değiştirebilir tabii.
    Yalnız benim değil Gennosuke'nin da o sırada kendi görüşleri doğrultusunda yazdıkları da ilgi çekici idi o konuda.
    Benim yazdığımın kopyasını almak gibi bir alışkanlığım yok.

"2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun" çalışmasını bulmak tekrardan zor olmasa gerek
    ama hebele hübelelere devam

İpucu;
    Dikkatli okuyun özellikle son paragrafları ve Beyaz Tavşanı takip edin sayın Ahm3tt!
    http://www.abc.net.au/science/articles/2006/11/13/1784760.htm

makaleye bak nereden yazılmış :D
    avustralyadan
    ben oraya gittim de kar düşmez oraya pek
    neyse Allah tan ilk paragrafta belirtmişler bunu
    son paragrafa yakında 1988 den bahsetmiş
    boyle makale yazmışsın
    haydi fotografını koy
    kanıtını sun sadece yazmakla olmaz bu işler
    kolay gelsin

" Kids " düzeyinde dedik anlaşılmadı sizi alttaki link ve resim paklar!
    "Bonus" soğuk havada çocukların nasıl giyinmeleri gerektiği de anlatılmış ve karlı havada kar tanesi avcılığını nasıl yapacakları.

http://eo.ucar.edu/kids/dangerwx/blizzard4.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Ahm3tt;
    Konuyu Yönetici açabilir tekrar genel bir istek olursa! Ben o sırada fark etmemiştim ama konunun epey izleyicisi varmış sizlerden anladığım kadarıyla! Hatta Ar_tryk' CSI Amasya olarak fotoğrafları bile incelemişe benzer!
    Sakıncalı görülen yerlerini yine yönetici değiştirebilir tabii.
    Yalnız benim değil Gennosuke'nin da o sırada kendi görüşleri doğrultusunda yazdıkları da ilgi çekici idi o konuda.
    Benim yazdığımın kopyasını almak gibi bir alışkanlığım yok.

"2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun" çalışmasını bulmak tekrardan zor olmasa gerek
    ama hebele hübelelere devam

İpucu;
    Dikkatli okuyun özellikle son paragrafları ve Beyaz Tavşanı takip edin sayın Ahm3tt!
    http://www.abc.net.au/science/articles/2006/11/13/1784760.htm

makaleye bak nereden yazılmış :D
    avustralyadan
    ben oraya gittim de kar düşmez oraya pek
    neyse Allah tan ilk paragrafta belirtmişler bunu
    son paragrafa yakında 1988 den bahsetmiş
    boyle makale yazmışsın
    haydi fotografını koy
    kanıtını sun sadece yazmakla olmaz bu işler
    kolay gelsin

" Kids " düzeyinde dedik anlaşılmadı sizi alttaki link ve resim paklar!
    "Bonus" soğuk havada çocukların nasıl giyinmeleri gerektiği de anlatılmış ve karlı havada kar tanesi avcılığını nasıl yapacakları.

http://eo.ucar.edu/kids/dangerwx/blizzard4.htm

arkadaşlar bakın işte neommy KB de her konuda boyle yorumlar ortaya atar

birşey idda ediyor mıştım muştum diyor ama yok

kanıtı yok

varsa 2 aynı kar tanesi koy diyoruz yok

hebele hübele konuyu bulandırma çabaları...

kanıt dediği şeyi foruma koyarsa düşeceği hali kendisi de biliyor o yüzden sözde kanıt koymuyor.

kendisine hodri meydan dedim, o koyduğun kar taneleri resmini getir aradaki farkları göstereyim iki dakikada sana dedim sanki duvara söyledim..hala kids'den bahsediyor.
    daha da foruma gelip yazıyor çok ilginç bi arkadaş kendisi..
    neyse bizde inanmış gibi yapalım kendisine bari de sevinsin..evet ya kids kidss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 5 Mayıs 2011; 12:30:52 >

• @Ahm3tt;

Verdiğim linkin üst köşesindeki küçük resim! Aynı kar tanelerinin hangisi olduğunu siz bulun!
    Hep yalnızca resme bakıyorlar diye şikayet ederim bu defa linke bakmadan Türkçe yazdığımı okumuşsunuz!
  • quote:

@Ahm3tt;

Verdiğim linkin üst köşesindeki küçük resim! Aynı kar tanelerinin hangisi olduğunu siz bulun!
    Hep yalnızca resme bakıyorlar diye şikayet ederim bu defa linke bakmadan Türkçe yazdığımı okumuşsunuz!

o küçük resim

kanıt o mu

size bu aradaki farkı bulun oyunlarını oynatmak lazım sanırım

bu resim bile onlardan kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: TBB

Ya yazmayım diyorum ancak yok Kuran-ı Kerim insan eliyle yazılan kitaptır, yok basittir, yok hadi madem neden onu bunu formülü, integrali, fiziği anlatmıyor diyenleri görüyorum vb vb....Yok Allah yoktur diyerek kendisinin var olma sebebi ile ters düşen kişilerin sırf bilimsellik ile uğraşıyoruz safsataları yüzünden fevkalede konuyu saptırdığı bir konu daha görüyoruz. Herhalde kutsal kitap kavramından beklediğiniz fizik-kimya-matematik kitabı tarzı olan bir şey değil mi? Kuran-ı Kerim de eminim istediğiniz konular yazsaydı daha eksik bulacak e hadi madem yağmur nasıl yağıyor onu neden anlatmamış , neden evrenin nasıl oluştuğundan bahsetmemiş vb diyerek bitmek bilmeyecek şeyler sıralardınız...

Kutsal kitaplar fen kitabı değildir, ve içerdiği konular hiç bir insanın yazması ile mümkün olacak şeyler de değildir. Peygamberimizin okuması yazması yoktu, fakat Kuran-ı Kerimin edebi dili bugn bile insanları hayrete düşürmektedir. Farketmez İncil de Allah tarafınfan inmiştir, Tevratta Zeburda....4 büyük kitabın kendi zamanlarındaki hiç biri insan eliyle yazılmamıştır.

Konumuzun tamamen dine konuya kayması özünden sapmak oluyor malesef, bu tarz konularda bu yüzden bir kaos yaşıyoruz, ancak olması da normal çünkü temelde Allah var mıdır yok mudur konusuna bağlanıyor.

Bu konu başlığında inanmayan bir çok arkadaşın yazısını okudum, aslında açıkça biz inanmıyoruz deseniz sorun yok, hala inanmadığınızı kendinizce haklı sebeplere dayandırarak nereye varmak istediğinizi anlamıyorum, sadece kendi bedeninize iyice bakıp birz hayrete düşseniz ne köklerinizi maymundan ne ara formdan yok altı hayvan üstü insan türünden ıvırdan zıvırdan aramazdınız... Zaten ilk insan nasıl yaratıldı , evrendeki patlama nasıl oldu diyorsanız orayı da ispat edecek bir savınız yok, olmadı, olamazda...

Açıkça biz inanmıyoruz deyin arkadaşlar çünkü ortada şüphe yoktur, ya vardır size göre ya yoktur. Bir şeye yarım inanmak, işine geldiği kadar inanmak olmaz, ya tam inanırsın yada inanmazsın kimse kendini kandırmasın.

Şurada duran insanoğlunun elleri ile yaptığı evlerin bile bir yapanı bulunurken ne kendine bakmayan ne başını kaldırıp yıldızlara bakmayan yada baktığı halde göremeyen kişiler ile tamamen zıt görüşte olan kişilerin bu konuda anlaşması mümkün değildir.Kendimizi kandırmayalım.

Darwin de maymundan gelmemiştir, insanlığın tamamı da.... Hayvanlar insanlardan önce yaratılmıştır o doğrudur, belki bu size insanın maymundan geldiği kanısını uyandırmıştır...

İster inanırsınız ister inanmazsınız, ancak hani çok beğenilen bir filmi beğenmedim diyerek farklılık oluşturmaksa maksadınız yanlış yerdesiniz..

Allah vardır, tüm insanlığı- bu evreni- dünyayı- gördüğünüz hayal ettiğiniz ne varsa yaratmıştır, yaratılış amacımız sadece ona ibadet etmektir, hayırlı güzel bir ömür yaşayıp yaşarken yaptığımız iyi-kötü şeylerin karşılığını ebedi hayatta bulmaktır. Tabi ki bilim olacak, bende bu ülkenin belki de girilmesi en zor okul ve bölümünden mezunum kusura bakmayın ama inanmayan arkadaşlar ilerici, bilimsel de; inanan kişiler aptal, kör, dünyadan bi haber öle aval aval geziyorlar mı ?

Olayı Darwin denen zatın ne olduğu belli olmayan teorileri ile uğraşıp,yıllarca aslında altından haşa Allah yoktura bağlamak sadece inanmadığının kılıfını desteğini bulmaktan ibarettir.

Kimseye bir kişisel tavrım yok, ancak genel manada düşüncelerimi söyledim. Kusura bakmayın sizler gibi değerli(!) bilim adamlarının sayfalarca makalelerininden alıntı yaparak yazmadım ancak ölüm olduğunu bir hatırlayın lütfen , yada madem bu kadar herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz, bu hayatta yaptıklarımızın bir karşılığının hesabının olmadığını mı düşünüyorsunuz? Lokanta da yemek yerken bile hesap öderken yaşadığımız hayatın bir bedeli olmasın diyorsanız, o zaman iyi olmanın kötü olmanın adam vurmanın-vurmamanın, hiç bir manası yoktur değil mi?

Herkese selamlarımla

Girilmesi en zor okullardan çıkmışsın ancak koyu yerlerden müthiş cehalet akıyor. Ayrıca TURK SITH arkadaşın söylediklerine kimse karşılık verememiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

quote:

Orijinalden alıntı: nedamed

quote:

TURK SITH
    Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

İmamdan başbakan olunca sesiniz çıkmıyor ama değil mi? yazık size...

bilim adına atıp tutma diye buna derim. arapçayı ne kadar biliyorsun da kur anı kerim hakkında yorum yapıyorsun. kulaktan duyma bilgilerle kalkmış bide yorum yapıyor. yorum yapacağın alanda önce uzman olman lazım.1400 yıldır milyonlarca kişi tarafından okunan ve okunmaktan hiç bıkılmayan (günde 40 defa en sevdiğin şiiri oku bakalım nasıl bıkkınlık verir) şu ana kadar hiç bir yanlışı ortaya çıkarılamayan , üzerinde 'icazet mührü' bulunan ki bu terimi araştır. binlerce tefsir yapılan bir kitap a haşa basit deyip bilimden bahsetmek çocukça bir hezeyan... (kuran ı kerim sadece senin gibi üstün zekalılara değil tüm insanlığa gelmiştir. insanların çoğuda herkes bilir ki avam dır. )

not:burada laf sokmak değil maksadım.

Arapçayı ne kadar biliyorsun demişsin, o zaman bir dilin bir başka dile çevrilerek anlaşılamayacağını söylüyorsun, doğru, bir miktar farklılık olur ama çeviri rahatlıkla orjinal metni anlatır, aksi takdirde bunca bilim, felsefe, edebiyat vb eserler çevirileri üzerinden okunmazdı, Nietzche okumak için Almanca mı öğreneceğiz? Ayrıca anlamadığı sözleri günde 5 vakit tekrarlayanlar bana göre ibadet eylemini bile gerçekleştirmiş olmuyorlar, ben tanrı olsaydım bana anladıklarını samimi bir şekilde yakarmalarını isterdim, benim derdim değil tabi bu...

Şuana kadar hiç yanlışı çıkmamış demişsin, açıkçası ben okuduğum zaman içinde doğru bulmakta zorlanıyorum, keşke buraya örnek ayetler koyup açıklama imkanım olsa ama birincisi konudan uzaklaştık, ikincisi din tartışmak yasak...

Binlerce tefsir demişsin, içinde insan hakkında düşünce, kural yada uyarı olan bir cümle ele alalım, mesela benim imzamdaki cümle, sadece bu cümle hakkında bir kitap yazılabilir, bu yazılan açıklama ve tefsir kitaplarının sayısı sizin o konuyu ne kadar önemsediğinizle alakalıdır...

Kitaba basit demem seni kırmış, ama bence gerçekleri duymaktan çekinmemelisin, bu kitap bana göre hatalı yazılmış, birincisi 20 küsür yılda yazılmış, yani değişen ortam şartlarından çok etkilenmiş, ikincisi yazan kişi uzman olmadığı her konuya el atarak riske girmiş, yok miras hukuku, yok ceza hukuku, yok sosyal konular, bunlara sümer efsanelerini ekle, yahudi adetlerini ekle... üzgünüm ama bir din kitabı olarak başarısız, bence tabiki.

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

@Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Arkadaş sen mühendismisin? Senden ancak kaldırım mühendisi olur.

Zaten bütün evrimcilerin ana dayanağı şu yazındaki çok uzun zamanda herşey mümkündür fikri. Zamanla hiçbirşeyin oluşamayacağını, aksine bozulacağını anlasanız zaten diğer bütün teorileriniz anında çöker değil mi? O yüzden buna sıkı sıkıya bağlısınız. Ve o yüzden doğal seçilim gibi evrimle çelişen bir fikri teorinizin dayanağı olarak kabul ediyorsunuz.

Neymiş, yeterli zaman verilirse maymun shakespere in eserlerini yazarmış! E sen her doğru sembolü kenara ayırıp onun üzerine inşa edersen yazar tabi. Misal ben programcılık ile uğraşan biri olarak bu rastgele! teknikle istediğin eseri birkaç saat içinde programa yazdırabilirim. Fakat unuttuğunuz birşeyler var. Gelişme gösteren bir evrimin olması için doğru halkanın (evrimi zincirin halkaları farzettim) gelme ihtimali daktilo tuşlarındaki gibi 29/1 değildir. Ve çok daha önemlisi bir halka, üzerine başka bir doğru halkanın eklenmesi için beklemez(, zamanla dağılıp gider. Bu yüzden teoriniz asla bir kum yığınından daha düzenli birşey oluşturamaz. Bunu bildiğiniz için ortaya doğal seçilim denen yapay bir bilinç attınız. Hani tanrı yok ama bu var hesabı, yersen! Bu doğal! seçilim, yerinden kıpırdamaması için halkayı tutuyor, ta ki doğru halka gelene kadar değil mi? Ha ha ha, güzel hikayeler...

İçimde tutamayarak haykırmak istiyorum ki diğerlerine diyecek birşeyim yok ama sen evrimci özentisinden başka birşey değilsin. Tabi olduğun inanca kendini yakıştıramamış, kraldan çok kralcı olmuş, savunduğun şeyi kabul ettiğin ve anladığın için değil, sadece öyle olması gerektiğini düşündüğün için savunmaya çalışan iki arada bir derede kalmış sağa sola saldıran acizin tekisin.

Sende deneyi ve evrimi tam anlamamışsın, yada önyargın anlamana mani oluyor, bu deneyle doğadaki evrim arasındaki tek fark, bana göre, deneyde ulaşılmak istenen bir sonucun olmasıdır, ama deney mantığı itibariyle zaten hesapla yada herhangibir şekilde bulunan sonucun sağlaması değil midir?, düşünmen gereken, doğada başarılı bireylerin soyunu sürdürmeleri, daktilo deneyinde ise doğru karakter tutularak bu durum simule ediliyor, örneğin primattan insana giden süreci düşünebilirsin, arada başarısız olup yok olmuş türler var, örneğin bunlar:http://tr.wikipedia.org/wiki/Neandertal_adam%C4%B1 , taki homo sapiens'e ulaşana kadar, yani senin halkaların dağılmıyor...

Son paragrafta hakaret etmişsin, ben evrimi basit bir doğa olayı yada bilimsel bir gerçek olarak görüyorum, mitoz bölünme, newton hareket kanunları, termodinamik yasaları vb gibi, yani senin sandığın gibi bu büyütülecek bir durum değil, zaten tanrı inancının çoğu bilinmeyenden anlaşılmayandan çıkıyor, ya hayran oluyorlar, ya korkuyorlar, sonra tanrı icat edip tapıyorlar, neden ateşe tapmıyorsunuz, neden güneşe tapmıyorsunuz, son aşamaya gelmişsiniz, görülmeyen hissedilmeyen bir tanrı, öfkelendiğiniz noktada aslında bilinçaltınızdaki bu nokta bence, tanrı nerede, heryerde, ne biliyor herşeyi, ne kadar gücü var, herşeye gücü yeter, ama, hiçbir fonksiyonu etkisi sonucu yok, son sığınağınız belki adem ile havva masalı, bunada bilimsel bir açıklama gelince, tek çareniz ölüp sonucu görmek kalıyor, aslında bunun da cevabı var, komaya girenler var, beynine oksijen gitmeyip bitki olanlar var, dondurulup çözülenler var, yani beyninize giden kan durduğu anda herşey bitiyor, ama görmek istemiyorsunuz...

Aciz demişsin, ben sonsuz hayata inanmadan ve korkmadan yaşıyorum, yok olacağımı biliyorum, tapmıyorum, kurban vermiyorum, arapça şiirler okumuyorum vs, hangimiz daha aciz?

Tüm ölümsüz şeyler sadece bir benzetmedir! Ve şairler çok yalan söyler! Nietzsche.

"Arapçayı ne kadar biliyorsun demişsin, o zaman bir dilin bir başka dile çevrilerek anlaşılamayacağını söylüyorsun, doğru, bir miktar farklılık olur ama çeviri rahatlıkla orjinal metni anlatır, aksi takdirde bunca bilim, felsefe, edebiyat vb eserler çevirileri üzerinden okunmazdı, Nietzche okumak için Almanca mı öğreneceğiz?"

-Mühendis olan arkadaşlarımız söylesin

mesela makina müh.

almanca kelimelerin içinde boğulurlar mühendis olacakken

almanca bilen çok daha rahat anlar konuları kafasında kurar projeleri.

makina muhendisi olmak istiyorsan bu devirde istemesende ogrenceksin biraz almanca.

Kardeşim sen hiç Türkçe kuran ı ezbere bilen Hafız gördün mü??????????

TÜrkçe Kuran ı harfiyen ezberlemek imkansıza yakındır!!!!! hatta imkansızdır (noktasına virgülüne)

ama Allah ın yarattığı kolaylık sayesinde 8 yaşında ezbere Kuran ı Kerim bilen çocuklar VARDIR.

"Şuana kadar hiç yanlışı çıkmamış demişsin, açıkçası ben okuduğum zaman içinde doğru bulmakta zorlanıyorum, keşke buraya örnek ayetler koyup açıklama imkanım olsa ama birincisi konudan uzaklaştık, ikincisi din tartışmak yasak... "

şunları bana özelden yollasana, sen anlamaıyorsun ki onları direk türkçe çevirisini okuyorsun

sana tıp kitabı alsak demek doktor kadar anlarsın!!! çok zekice bir yaklaşım yahu.

--------------------------

birader senin sıkıntın şu konuyu anlamamak

doğada normal şartlarda

bir protein olabilmesi için gerekli amino asit dizilimi rastgele

1/ 10 uzeri 300

yani matematikte 0

kaldıki bu 1 protein için

hadi bu oluştu da daha sonra EVRİMLEŞMESİ için GEREKEN DİZİLİM 10^300 değil belki trilyonlarca rakama ulaşan ustlu sayılar olur ki

1/10^300 matematikte 0 olarak kabul edilirken aynı saynın ^trilyon.... ne olur heralde anlatmaya gerek yok

yani ilk hücre oluştu hadi o evrimin içinde değil

o hücrenin evrimleşmesi oluşmasından daha zor ! bunu anlamıyorsun

biz çok kere şu forumda yazdık ama görmek istemeyenler gene görmedi.

• Evrim teorisine göre uyum sağlayan güçlü türler soylarını devam ettirir, zayıf olanlar yok olur -> doğal seçilim -> yapay bilinç -> akıllı tasarım -> yaratıcı.

Fazla zorlamayalım en iyisi.
  • quote:

Evrim teorisine göre uyum sağlayan güçlü türler soylarını devam ettirir, zayıf olanlar yok olur -> doğal seçilim -> yapay bilinç -> akıllı tasarım -> yaratıcı.

doğal seçilimi yanlış anlıyorsun heralde

hızlı koşan geyikler hayatta kalıyor varsayalım

hep hızlı koşan geyikler olur, ve geyik olarak kalır

bunlar bizona dönüşmez yani doğal seçilimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Aster

quote:

Ya yazmayım diyorum ancak yok Kuran-ı Kerim insan eliyle yazılan kitaptır, yok basittir, yok hadi madem neden onu bunu formülü, integrali, fiziği anlatmıyor diyenleri görüyorum vb vb....Yok Allah yoktur diyerek kendisinin var olma sebebi ile ters düşen kişilerin sırf bilimsellik ile uğraşıyoruz safsataları yüzünden fevkalede konuyu saptırdığı bir konu daha görüyoruz. Herhalde kutsal kitap kavramından beklediğiniz fizik-kimya-matematik kitabı tarzı olan bir şey değil mi? Kuran-ı Kerim de eminim istediğiniz konular yazsaydı daha eksik bulacak e hadi madem yağmur nasıl yağıyor onu neden anlatmamış , neden evrenin nasıl oluştuğundan bahsetmemiş vb diyerek bitmek bilmeyecek şeyler sıralardınız...

Herkese selamlarımla

Girilmesi en zor okullardan çıkmışsın ancak koyu yerlerden müthiş cehalet akıyor. Ayrıca TURK SITH arkadaşın söylediklerine kimse karşılık verememiş.

Tabi ya kusura bakma arkadaşım, inançlı olmak cehalet dolu ve cahilliğin kendisi, dinsiz - inkarcı olmak ise bilgi, kültür,aydınlık yumağı ilericilik değil mi?

Cehaletten kastının ne olduğunu anlatırsan tüm arkadaşlar olarak öğrenmiş oluruz... Batı toplumları da hristiyan ağırlıklıdır, o övünerek yazılarını aldığınız alıntı yapıp peşlerinden gittiğiniz büyük yabancı bilim adamlarının da çoğu hristiyandır ve temelde Allah- tek yaratıcı inancı onlarda da vardır, fakat onlar aydın,ileriye gitmiş biz zavallı müslümanlar chail cühela olmuşuz değil mi? Güldürdün sabah sabah beni sadece....

Arkadaşım sizin tek sorununuz düşmanlığınız açıkça İslamiyetedir. Bu ergen laflarını bırakın da yarın ölüdekten sonra ne olcağız-olacaksınız onu düşünün biraz...

selamlarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 6 Mayıs 2011; 10:15:50 >

• quote:

quote:

quote:

Herkese selamlarımla

Tabi ya kusura bakma arkadaşım, inançlı olmak cehalet dolu ve cahilliğin kendisi, dinsiz - inkarcı olmak ise bilgi, kültür,aydınlık yumağı ilericilik değil mi?

Cehaletten kastının ne olduğunu anlatırsan tüm arkadaşlar olarak öğrenmiş oluruz... Batı toplumları da hristiyan ağırlıklıdır, o övünerek yazılarını aldığınız alıntı yapıp peşlerinden gittiğiniz büyük yabancı bilim adamlarının da çoğu hristiyandır ve temelde Allah- tek yaratıcı inancı onlarda da vardır, fakat onlar aydın,ileriye gitmiş biz zavallı müslümanlar chail cühela olmuşuz değil mi? Güldürdün sabah sabah beni sadece....

Arkadaşım sizin tek sorununuz düşmanlığınız açıkça İslamiyetedir. Bu ergen laflarını bırakın da yarın ölüdekten sonra ne olcağız-olacaksınız onu düşünün biraz...

selamlarımla

katılıyorum kardeşim sana

biz dini nikah yapınca yobaz oluruz

ama elin kralı kraliçesi kilisede dugun yapar tum dunya bizim o "magazin" kısmı haber yapar herkes imrenerek izler

ama biz imam ile bunu yapınca

yobazın ta kendisi oluruz

• Sevgili Ahmet kesinlikle katılıyorum, kilise de yapılan bir nikah töreni ''dini'' nikahtır, ama batı hayranlığı bir çok kişinin gözünü olabildiğince kapatmış malesef.

Ayrıca İslamiyet hakkında gram bilgisi olmayan kişilerin oturdukları yerden ahkam keserek isnatsız sallamaları ne kadar bilimsel olduklarını gösteriyor.

Onlara göre Oruç tutumaktan akşama kadar sadece aç-susuz kalmayı, namaz kılmaktan sadece 5 vakit yatıp -kalkmayı, zekat vermekten malını mülkünü başkasına dağıtmayı anlayan zihniyet ile bu tartışmalar bir yere varmaz.

İslamiyet sonuna kadar bilimi savunmuştur. Sırf bazı dinsiz arkadaşlar iddia ediyor diye de İslamiyeti savunacak değilim ayrıca.

İnsan kendisine bakıp hayrete düşmüyorsa, ufacık bir damladan nasıl yetişkin bir insan mekanizma ortaya çıkıyor diye hayret etmiyorsa zaten denecek bir şey yok....

Allahı inkar edip bu şekilde ilerici,aydın, bilimsel olan arkadaşları bundan dolayı kutluyorum. Meğer ne kolaymış aydın olabilmek , biz farkında değilmişiz!

• quote:

quote:

Evrim teorisine göre uyum sağlayan güçlü türler soylarını devam ettirir, zayıf olanlar yok olur -> doğal seçilim -> yapay bilinç -> akıllı tasarım -> yaratıcı.

Sayın Ahm3tt mesajımı yanlış anlamışsın.
    Koyu evrimciler dahi bir müdahale olmadan evrimin mümkün olamayacağını, bu yüzden seçen ve eleyen bir bilinç olması gerektiğini düşündüler ve buna doğal seçilim dediler. Az daha zorlasalar buna yaratıcı diyecekler. Ben hiçbirini samimi görmüyor ve bilimde bazı konuların politika malzemesi olarak kurban edildiğini düşünüyorum. Dünyayı insan denilen varlık yönettiği sürece hiçbir şeyde tarafsızlık beklenmemeli, şüpheyle yaklaşılmalı, menfaat aranmalıdır. Tabi ikiyüzlülük yapmaya gerek yok. Bu bilimde olduğu gibi dinlerde de böyledir.

• quote:

quote:

quote:

Sayın Ahm3tt mesajımı yanlış anlamışsın.
    Koyu evrimciler dahi bir müdahale olmadan evrimin mümkün olamayacağını, bu yüzden seçen ve eleyen bir bilinç olması gerektiğini düşündüler ve buna doğal seçilim dediler. Az daha zorlasalar buna yaratıcı diyecekler. Ben hiçbirini samimi görmüyor ve bilimde bazı konuların politika malzemesi olarak kurban edildiğini düşünüyorum. Dünyayı insan denilen varlık yönettiği sürece hiçbir şeyde tarafsızlık beklenmemeli, şüpheyle yaklaşılmalı, menfaat aranmalıdır. Tabi ikiyüzlülük yapmaya gerek yok. Bu bilimde olduğu gibi dinlerde de böyledir.

Koyu newtoncular dahi bir müdahale olmadan yerçekiminin mümkün olamayacağını, bu yüzden çeken ve tutan bir bilinç olması gerektiğini düşündüler ve buna yerçekimi kuvveti dediler. Az daha zorlasalar buna yaratıcı diyecekler. Ben hiçbirini samimi görmüyor ve bilimde bazı konuların politika malzemesi olarak kurban edildiğini düşünüyorum. Dünyayı insan denilen varlık yönettiği sürece hiçbir şeyde tarafsızlık beklenmemeli, şüpheyle yaklaşılmalı, menfaat aranmalıdır. Tabi ikiyüzlülük yapmaya gerek yok. Bu bilimde olduğu gibi dinlerde de böyledir.

1. cümleyi değiştirmek yetti , anlam bozulmadığına göre arada bir fark yok demektir , birbirlerinin yerini tutuyorlar.

• Vayy anasını ben görmeyeli evrim sudan-karaya çıkış meselesini aşmış Kraliyet Düğününe varmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    Vayy anasını ben görmeyeli evrim sudan-karaya çıkış meselesini aşmış Kraliyet Düğününe varmış...

Bazı arkadaşlar konuya dahil olunca Evrimden başlayıp düğünlere kelebeklere gidiş normal, başka yerlere de gitmediğine duacı ol!
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

Koyu newtoncular dahi bir müdahale olmadan yerçekiminin mümkün olamayacağını, bu yüzden çeken ve tutan bir bilinç olması gerektiğini düşündüler ve buna yerçekimi kuvveti dediler. Az daha zorlasalar buna yaratıcı diyecekler. Ben hiçbirini samimi görmüyor ve bilimde bazı konuların politika malzemesi olarak kurban edildiğini düşünüyorum. Dünyayı insan denilen varlık yönettiği sürece hiçbir şeyde tarafsızlık beklenmemeli, şüpheyle yaklaşılmalı, menfaat aranmalıdır. Tabi ikiyüzlülük yapmaya gerek yok. Bu bilimde olduğu gibi dinlerde de böyledir.

1. cümleyi değiştirmek yetti , anlam bozulmadığına göre arada bir fark yok demektir , birbirlerinin yerini tutuyorlar.

Gerçektende birbirlerine benziyorlarmış. Küçük bir fark dışında. Doğal seçilim bir varsayım iken yerçekimi bir fizik yasası. Ayrıca yerçekiminin düşünüp karar verebilen bilinçli bir varlık olduğunu pek sanmıyorum. Bunun dışında aynı gibi.

• quote:

quote:

quote:

Herkese selamlarımla

selamlarımla

Batı hayranlığını nereden çıkardınız. Cehalet kısmını ise koyu yazmama rağmen bulamadıysanız araştırma gereği duymuyorsunuz demektir. İncil tek bir kitap değildir, günümüzde kabul edilen İnciller de İsa'nın havarileri tarafından yazılmıştır. Binlerce İncil vardır. Darwin'in ne olduğu belli olmayan teorileri ise komik.

• quote:

quote:

@Ahm3tt;

o küçük resim
    kanıt o mu

Verdiğim Link UCAR'ın yani Atmosferik Araştırmalar için Üniversitelerarası İşbirliği'nin bir linki, bebeklerin kar tanelerini bulmaları için hazırlanmış!
    Sanırım resmin kalitesini tartışmak çok yersiz olmuş, resmin arkasında böyle devasa bir akademik birikim varken!

• quote:

quote:

quote:

@Ahm3tt;

o küçük resim
    kanıt o mu

Verdiğim Link UCAR'ın yani Atmosferik Araştırmalar için Üniversitelerarası İşbirliği'nin bir linki, bebeklerin kar tanelerini bulmaları için hazırlanmış!
    Sanırım resmin kalitesini tartışmak çok yersiz olmuş, resmin arkasında böyle devasa bir akademik birikim varken!

şimdi senin verdiğin ispat bu mu ?

bu resim mi?

buyrun arkadaşlar bir neommy klasiği daha

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.