Şimdi Ara

Evrim konusunda çok güzel bir cevap videosu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Güzel bir skeç olmuş.
  • Harika bir video. En sonu özellikle dikkatimi çekti. Her dinin yaratılış için farklı hikayeleri var. Hangisinin doğru olduğunu nereden bileceğiz.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Sakin :) Paint terk bu arkadaşa Allah akıl fikir versin. Ben de videonun neresinden başlayacağım bilemiyorum. Bir kere yaratılış gerçeği basit kimyasallardan ok çıkarıp bakterilere bağlamaz. Sonra, yaratılış, olasılığı düşük demiyor. Bilimin de dediği gibi olasılığı yok diyor. Şöyle örneklendirelim; fotosentezin olması için güneş lazım. Güneş olmazsa fotosentez de olmaz. Aminoasitlerden protein oluşması için de bir değil 5 değil 10 değil 100 den fazla (şimdilik bilimin bulabildiği) şey lazım. Bilim, aminoasitler biraraya gelip bir protein oluşturamaz diyor. (bknz video)

Miller insanları kandırdığını itiraf eden bir sahtakardı. Bunları zaten konuştuk. Hatırlatmak içn diyorum ki, bir iki aminoasite 2 şimşek çakmakla protein elde edemezsiniz. (bknz video)

Not: Proteinlerin nasıl oluştuğu sorusuna Dawkins, aslanlar gibi uzaylılar diyor.

Dostum madem bilimsel konulara cevap yazıcaksın, bilimsel cevaplar yaz.

Birincisi: bu videoya yazdığın cevapta video vermişsin ve bu proteinin karmaşıklığını anlatıyor, ilk verdiğin videoyu dinlememişsin bile. bari ne dediğini dinleseydin.
    eğer zor geliyorsa dinlemek, aç 2:12 yi izle. canlılar proteinlerin bir araya gelmesiyle oluşmamıştır. istediğin kadar proteinin karmaşık düzen videolarını koy buraya farketmez. proteinler zaman içinde evrilmişlerdir. gelişmişlerdir. karmaşık olmaları normal.
    2 şimşek çakmakla protein elde edemezsiniz demişsin ya. Bari videoyu dinleseydin, Amino asitlerin yapıtaşı olduğunu öğrenirdin.
    Dolayısıyla bu gösterdiğin video ve yazdıkların tamamen çöp.

İkincisi: Amino asitler doğada üretiliyormu dersen:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Miller-Urey_Deneyi
    .... evet denet ile kanıtlanıyor.

Üçüncüsü: Başka bir örnek, verdiğin videoda ribozomlarda protein üretiminin karmaşıklığından söz etmişler. Dostum ribozomlar mitokondride bulunur Endosynbiotic teoriye göre zaten mitokondri ve bazı organeller zaten eski bir tek hücreli canlıdır. Başka bir hücrenin içeriye girmesiyle oluşmuştur.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Endosymbiotic_theory
    Evrimsel süreç içinde nasıl oluştukları incelenmesi gereken bilgileri karmaşık, durup dururken oluşmaz diye düşünürseniz, Türkiye'deki bütün bilimi parçalarsınız.

Subjektif ifadelerinize cevap vermeden geçelim.
    Aminoasitler protein oluşturamazlar. Bana inanmak istemiyorsunuz ama, bilimin kabul ettiği bu gerçeği sanırım ilk kez benden duyuyorsunuz.

İndirgenemez kompleksliğe değinmişsiniz. Konu ile ilgili aşağıdaki (sanırım bu da size göre çöp!) videoyu izlemeniz için ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 18 Mart 2012; 21:37:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

quote:

Sakin :) Paint terk bu arkadaşa Allah akıl fikir versin. Ben de videonun neresinden başlayacağım bilemiyorum. Bir kere yaratılış gerçeği basit kimyasallardan ok çıkarıp bakterilere bağlamaz. Sonra, yaratılış, olasılığı düşük demiyor. Bilimin de dediği gibi olasılığı yok diyor. Şöyle örneklendirelim; fotosentezin olması için güneş lazım. Güneş olmazsa fotosentez de olmaz. Aminoasitlerden protein oluşması için de bir değil 5 değil 10 değil 100 den fazla (şimdilik bilimin bulabildiği) şey lazım. Bilim, aminoasitler biraraya gelip bir protein oluşturamaz diyor. (bknz video)

Miller insanları kandırdığını itiraf eden bir sahtakardı. Bunları zaten konuştuk. Hatırlatmak içn diyorum ki, bir iki aminoasite 2 şimşek çakmakla protein elde edemezsiniz. (bknz video)

Not: Proteinlerin nasıl oluştuğu sorusuna Dawkins, aslanlar gibi uzaylılar diyor.

Dostum madem bilimsel konulara cevap yazıcaksın, bilimsel cevaplar yaz.

Birincisi: bu videoya yazdığın cevapta video vermişsin ve bu proteinin karmaşıklığını anlatıyor, ilk verdiğin videoyu dinlememişsin bile. bari ne dediğini dinleseydin.
    eğer zor geliyorsa dinlemek, aç 2:12 yi izle. canlılar proteinlerin bir araya gelmesiyle oluşmamıştır. istediğin kadar proteinin karmaşık düzen videolarını koy buraya farketmez. proteinler zaman içinde evrilmişlerdir. gelişmişlerdir. karmaşık olmaları normal.
    2 şimşek çakmakla protein elde edemezsiniz demişsin ya. Bari videoyu dinleseydin, Amino asitlerin yapıtaşı olduğunu öğrenirdin.
    Dolayısıyla bu gösterdiğin video ve yazdıkların tamamen çöp.

İkincisi: Amino asitler doğada üretiliyormu dersen:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Miller-Urey_Deneyi
    .... evet denet ile kanıtlanıyor.

Üçüncüsü: Başka bir örnek, verdiğin videoda ribozomlarda protein üretiminin karmaşıklığından söz etmişler. Dostum ribozomlar mitokondride bulunur Endosynbiotic teoriye göre zaten mitokondri ve bazı organeller zaten eski bir tek hücreli canlıdır. Başka bir hücrenin içeriye girmesiyle oluşmuştur.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Endosymbiotic_theory
    Evrimsel süreç içinde nasıl oluştukları incelenmesi gereken bilgileri karmaşık, durup dururken oluşmaz diye düşünürseniz, Türkiye'deki bütün bilimi parçalarsınız.

Subjektif ifadelerinize cevap vermeden geçelim.
    Aminoasitler protein oluşturamazlar. Bana inanmak istemiyorsunuz ama, bilimin kabul ettiği bu gerçeği sanırım ilk kez benden duyuyorsunuz.

İndirgenemez kompleksliğe değinmişsiniz. Konu ile ilgili aşağıdaki (sanırım bu da size göre çöp!) videoyu izlemeniz için ekliyorum.

Haha, bilimi öğrenip araştırmak yerine. Çok karmaşık bunlar yeeeaa diye cevaplar veren videolar göstermenize bayılıyorum, inat olarak biz gerçekleri kanıtlamaya, araştırıp öğrenmeye çalışmaya devam edeceğiz.

Bunu izle madem videolarla cevap veriyoruz, işte sizin günüzümdeki karmaşık gözün basit gelişme aşamaları,
    http://video.google.com/videoplay?docid=-4742301713635559854
    İngilizce bir video, basit olarak ışığı sadece bir doku üzerine yerleştirmeye çalışan bir gözün olduğunu ve 03:40 ta bu basit göze sahip canlının ta kendisini gösteriyor.

Ama şunu aklından çıkarma, göz canlılarda korunmak için gerekli olan en önemli organdır, tırnaklar, pençeler, dişler, kaslar, vs. vs.
    Gözün ne kadar önemli olduğunu ve gelişmesinin ne kadar gerekli olduğunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 18 Mart 2012; 21:50:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.