Şimdi Ara

Evrime inanılmaz! Evrim bilinir! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: döküntü

quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Maymun yerine Aslandan geldik dense sonuç ne olurdu çok merak ediyorum...

Benim için sonuç değişmezdi ama evrime bakış açısına bakış biraz değişebilirdi.

Sizin gibi sadece ufak bir kesimin düşüncesi sabit kalırdı.İnsanlar yüzeysel değerlendiriyor herşeyi...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

quote:

Maymun yerine Aslandan geldik dense sonuç ne olurdu çok merak ediyorum...

Benim için sonuç değişmezdi ama evrime bakış açısına bakış biraz değişebilirdi.

Sizin gibi sadece ufak bir kesimin düşüncesi sabit kalırdı.İnsanlar yüzeysel değerlendiriyor herşeyi...

Farklı bir bakış açısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen

@DeepImpact

Uzun bir aradan sonra sizi burada gormek sevindirici

Konuya donucek olursak, daha once baska baslikta da belirttigim gibi insanlar ne zaman bazi seyleri kendi cikarlari dogrultusunda kullanmayi birakir (evrim, din, vb...) o zaman tartismayi basarabiliriz.

Ateist arkadaslarin evrim uzerinden dine saldirmasi sonucunda muslumanlarin evrimi kotu bilmesi kadar dogal bir durum yoktur. Evrimi bilimselligi acisindan savunan insanlarin once aralarinda ki bu kurnazlari temizlemesi gerekir, daha sonra evrim propagandasi yapilir.

Saygilarimla

Bilimin sınırlarını her defasinda vurguluyoruz daha ne yapalim. Size hiç o imam'ınıza dikkat edin bilimi dine alet ediyor diyen oluyor mu? Ha camideki imam , ha universitedeki ateist. Bunlar kendi çaplarında kendi gibi düşünenlere hitap ediyor. Kendi kendilerini kandiriyorlar. Ne sizin göreviniz bu imami susturmak ne bizim görevimiz bu ateisti susturmak.

Bilimden soğumak ve evrime karşı olmak için geçerli bir mazeret değil malisef bunlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: _Akıncı

Evrim, hep teori olarak kalmaya mahkumdur.

Bilmeyenler için açıklayalım.

Teori, eldeki verilere en iyi uyan açıklamadır.

Bu gün okullarda atom teorisi okutulmaktadır. Tüm elektronik eşyalarımız, fizik, kimya hepsi bu teoriye göre çalışır. Ne yani, şimdi atom teorisi sadece bir teori mi diyelim?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Saygılı1i

Hocam taşı gediğine yerleştirmiş. Evrime inanılmaz, evrim bilinir. Bilim amaçlı evrimle uğraşılır. Ateizme oyuncak yapmak için değil.

Her insanda bir şekilde inanma ihtiyacı vardır. Yoktur diyen, ancak kendisini kandırır. Bir kesim de evrime inanır din diye.

Arkadaş geçende bir şey söyledi bende inandım, inanmaya ihtiyacımız varya ondan. İnanç anlamındaki inanmakla, doğru bulmak anlamında ki inamak aynıya. Kavramlar içinde kaybolmayı bırakalım. Evrim bir din değildir, başka bir fikir geldiğinde korkusuzca ona yönebiliriz ve en önemlisi Evrimden vaz geçince ceza almak
    gibi bir korkuyla hareket etmezsin. Başka fikir gelir kendini kanıtlar, bizde eyvallah kardeş deriz. Olay kapanır.

• quote:

quote:

Hocam taşı gediğine yerleştirmiş. Evrime inanılmaz, evrim bilinir. Bilim amaçlı evrimle uğraşılır. Ateizme oyuncak yapmak için değil.

Her insanda bir şekilde inanma ihtiyacı vardır. Yoktur diyen, ancak kendisini kandırır. Bir kesim de evrime inanır din diye.

Evrimi din olarak görmekte nasıl bir anlayıştır?
  • Evrimi din olarak görmek;
    daha geniş haliyle evrimi dinsizliğin sıkı sıkı sarıldığı bir bilimsel inanç haline getirmek. İçindeki inanma ihtiyacını evrime yöneltip bir din gibi sıkı sıkıya sarılmak.

Evet, evrimi ateizme alet edenler gördüğüm kadarıyla aynen böyle yapıyorlar. İşin bilimsel yanını geçip birincil amaçları olarak evrimi adeta bir inanç sistemi haline getiriyorlar. Buna; tıpta okurken kafayı tanrı vardır-yoktur polemiğiyle bozup öğrenimini yarıda bırakan ve sonradan felsefe gruplarına dahil olup saç sakal karışık bir şekilde avare avare dolaşan arkadaşım da dahil. Ve onun çevresinde gördüğüm benzer insanlar. Sadece karşıdan gördüğümü söyleyeyim; evrimi konuşmak ve felsefeyi bu yönde kullanmak onlar için bir rahatlama yöntemi halini almış. Yazıktır kardeşim gidin bölümlerinizi bitirin. Evrim teorisini ve felsefe gibi güzel bir bilimi rahatlama amaçlı kullanıp inançsızlığınıza alet etmeyin. Pekalâ üniversite öğrenimini sürdürürken bir taraftan da evrimi bilimsel araştırma amaçlı inceleyebilirsiniz. Yoksa tamamen hayatı bir kenara atıp, öğrenimi yarıda bırakıp evrimi bir inanç sistemi haline getirmekte ne oluyor? Sayıları milyonları bulmasa da ne yazıkki kafayı ateizm ile bozup evrimi bir inanç sistemi haline getirmiş ve hayattan kopmuş bir çok insanımız var.

• quote:

[font="Arial"]Evrimi din olarak görmek;
    daha geniş haliyle evrimi dinsizliğin sıkı sıkı sarıldığı bir bilimsel inanç haline getirmek. İçindeki inanma ihtiyacını evrime yöneltip bir din gibi sıkı sıkıya sarılmak...........

Neden herkesi inanmaya zorluyorsunuz?

Neymiş bu evrim dininin , evrim inanç sisteminin esasları, ibadet şekilleri? İbadeti olmayan din varmı? İnanç sistemi var mı?

İnsanlar bir dine inanmıyor, evrimi ise canlılığı açıklamakta bir araç olarak görüyor.

Nedir bu evrim dini saçmalığı? Yok öyle birşey. Bir tarafınızdan din uydurmayın derler adama. Bana bir kişi gösterin ki evrimi din olarak görsün.

Uçan spagetti Canavarına inanır, Onun öğretilerine inanabilirsiniz. çan Spagetti Canavarı bir dindir.

Ama evrim din değildir!

• quote:

Uçan spagetti Canavarına inanır, Onun öğretilerine inanabilirsiniz. çan Spagetti Canavarı bir dindir.

İlahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spetsnaz! -- 26 Mayıs 2009; 23:42:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

quote:

Evrimi din olarak görmekte nasıl bir anlayıştır?

Ben de bunu merak ediyorum işte.

• Ey! evrimi ateizmin sığınacak noktası olarak görenler!

Bilmez misiniz ki, bilim adamları her dine uygun açıklama üretemezler. Bilmez misiniz ki ellerinde ki bulgular ortak ata teorisini desteklese bile bunu medyada söylediklerinde Ateizm propagandası yapmakla suçlanacaklar.

Ben dinlere inanmayan biri olarak, bir fikri samimi olarak mantıklı bulup bunu diğerleri ile paylaştığımda, sırf birilerinin dinine ters düşüyor diye Ateizm propagandası yapmakla suçlanmayacak mıyım? Bununla ilgili mantıklı bulduğum şeyleri anlattıkça, doğruluğunda direttikçe "Vay dinsiz" diye nitelenmeyecek miyim? Benim gibi düşünenler beni savunmayacak mı eleştirilere karşı, savunacak. Ama nediyeceksiniz. İşte Ateistler bir oyuncak bulmuş dini çürütmeye çalışıyor.

O kafayı yiyen arkadaşları neden kafayı yemiş. Çok zor mu anlamak onları? Adamlar hayatları boyunca bir yalanı dinlemişler. Hayatları boyunca bir çocuğun bile Evrimin olamayacağını anlayabileceği yalanını dinlemişler. Çevresinde ki insanların apaçık kandırıldığını düşünmekteler. Onlar kafayı yemesinde kim yesin.

Evrime İNANMAK. peh peh peh.
    İnanmak kelimesinin anlamlarını birbirine karıştırmayın. Güvenmek ile İnanç olayı aynı şey değil. İkisi içinde aynı kelimeyi kullanınca kafanız karışıyor galiba.

• @_Akıncı
    Bilimsel bir değerlendirmeye, dine ters düşüyor diye karşı çıkılırsa ve bu ülkeye bu bilimsel değerlendirmeler utanmadan sıkılmadan bir yalan diye öğretiliyorsa, birileri bunu ortaya dökmeli. Neden bana evrim teorisi saçma olarak öğretildi. Öyle saçmaymış ki, şeytansı insanlar dinleri yıkmak için uydurmuş. Anlatılanlar yalanmış ve saptırmadan ibaretmiş ben bunu gördüm.
  • İmamlar big bang i örnek verince sorun yok ateistler evrimi örnek verince sorun var. Tarafsiz düşünemiyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Evrimi din olarak görmek;
    daha geniş haliyle evrimi dinsizliğin sıkı sıkı sarıldığı bir bilimsel inanç haline getirmek. İçindeki inanma ihtiyacını evrime yöneltip bir din gibi sıkı sıkıya sarılmak...........

Neden herkesi inanmaya zorluyorsunuz?

Neymiş bu evrim dininin , evrim inanç sisteminin esasları, ibadet şekilleri? İbadeti olmayan din varmı? İnanç sistemi var mı?

İnsanlar bir dine inanmıyor, evrimi ise canlılığı açıklamakta bir araç olarak görüyor.

Nedir bu evrim dini saçmalığı? Yok öyle birşey. Bir tarafınızdan din uydurmayın derler adama. Bana bir kişi gösterin ki evrimi din olarak görsün.

Ama evrim din değildir!

Araya bir kelime koymayı unutunca haklı olarak tepki vermişsiniz. Gibi kelimesini unutmuşum. Evrimi din gibi görmek, dinsizliğe alet etmek demeliydim. Bunu söylerken de farkındaysanız tıp öğrencisi bir arkadaşımın zamanında düştüğü hali ve çevresindeki insanlara bakarak söyledim. Onlarda yaptığım gözlemleri aktardım. Buradaki herhangi bir kişiyi, sizi kast etmedim.

Herkesi inanmaya zorladığımı nereden çıkardınız? Ben gözlem yaptığım arkadaşlardaki durumu aktardım. İçlerinde bir inanma ihtiyacı ya da "acaba varmı" sorusuna sürekli yanıt aradıklarını gördüm. Demekki içlerinde böyle bir inanma ihtiyacı vardı. Yoksa "inanmıyorum, aklım almıyor, inanma ihtiyacı hissetmiyorum çünkü bizi bir yaratanın olmayacağına kanaat ettim" deyip kestirip atarlardı. Neden tüm hayattan kopacak derecede düşüncelere dalıyorlar? Neden evrim ve felsefeyi araç yaparak sürekli olarak aynı şeyleri geriye sardırıp adeta bir tatmin mekanizması haline getiriyorlar? Onları ne ben ne başkası inanmaya zorluyor. İnanmıyorum demek ellerinde. Karışan yok ne de olsa kim ne diyebilirki? Sadece içine düştükleri durumdan dolayı ister istemez acıyorum. Siz bir arkadaşınızı o halde görseniz neler hissederdiniz merak ediyorum. Benim bahsettiklerim ileri boyutta, evrimi adeta inançsızlığın inancı haline getirmiş ve hayattan kopmuş insanlar. Önemli bir bölümü psikiyatrik destek alıyor. Arkadaşı o hale getiren acaba hangi nedenler merak ediyordum. Ortamlarına 2-3 defa girdim dengem kaydı. Alınmanıza gerek yok lafım size değil. Lafım bu yukarıda anlattığım durumda olanlara...

• @birturk
    quote:

-İster bitki, ister hayvan, isterse insan olsun: 1. Çift: Adenin + Timin= Hep erkek tohum hücresinin bedenini oluştururlar. 2. Çift: Sitozin + Guanin= Hep dişi tohumlar, dişi bedenleri oluştururlar.

-Tohum/sperem hep erkek bedenlerde oluşur. Yani toprağa veya ana karnına düşen tohum/sperem: Adenin ile Timinden oluşuyor ise beden erkek olacaktır. Sitozin + Guanin den oluşuyorsa beden dişi olacaktır.

Arkadaş sen nasıl yazılar bulup yazıyorsun. Yine anlamlandıramadığım sebep sonuçlarla dolu bir yazı. Şu üsteki alıntıyı kim neye göre yazmış ne demek istemiş anlamadım. Adenin-Timinle alakası ne? Mantıklı bir şey söylersen belki mesajın tümünü okumak için bir sebebim olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birturk

-İster bitki, ister hayvan, isterse insan olsun: 1. Çift: Adenin + Timin= Hep erkek tohum hücresinin bedenini oluştururlar. 2. Çift: Sitozin + Guanin= Hep dişi tohumlar, dişi bedenleri oluştururlar.

-Tohum/sperem hep erkek bedenlerde oluşur. Yani toprağa veya ana karnına düşen tohum/sperem: Adenin ile Timinden oluşuyor ise beden erkek olacaktır. Sitozin + Guanin den oluşuyorsa beden dişi olacaktır.

YOK BÖYLE BİRŞEY!!!

SPERMDE DE, YUMURTADA DA 4 FARKLI BAZ BULUNUR. 23 KROMOZOM İÇİNDE HER CİNSTEN ORGANİK BAZ BULUNUR!

ISRARLA DEVAMLI YALAN YANLIŞ ŞEYLER YAZIYORSUN. BİR ARADA FİLLER 600 YÜZYIL YAŞAR FALAN DİYORDUN.

AMACIN NE SENİN?

NEDEN SÜREKLİ OLARAK YALAN YANLIŞ ŞEYLER YAZIYORSUN?

KİME , NEYE HİZMET EDİYORSUN?

• quote:

Orjinalden alıntı: fairEnough

Yuakrdakileri sen yazdın.Evrim varsa Allah yoktur diyosun. Kuran'dan ayet gösteriyorun. Yani Kuran Allah kelamı değil ama yazanlar gerçeklere uygun bilgilerle yazmış diyosun mu???

Kendisi zaten vahyi bir Allah kavramına inanmıyor. Kan hücresinin tanrısallığına inanmakta. Kur'an'ın işine gelen kısımlarını da bu konuda kullanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birturk

Beyler, sperm girmemiş bir tavuk yumurtası içinde DNA ve gen gösterebilecek biri var mı ki, döllenme olsun.

Yumurta içinde birtek gen gösterecek biri var mı? 23 kromozomunuzu kabul edeyim. Okuduğunuzu ezberliyorsunuz ve onu savunuyorsunuz!

1. ADENİN 4 TİMİN = ERKEKLERİ yaratır.
    2. SİTOZİN + GUANİN = DİŞİLERİ yaratır.

HAYIR BÖYLE DEĞİL.

YANLIŞ BİLİYORSUN. CİNSİYET X VE Y KROMOZOMUNA GÖRE BELİRLENİR.

TAVUK YUMURTASINDA ANNEYE AİT KROMOZOMLAR VARDIR. SPERMDENDE BABAYA AİT KROMOZOMLAR GELİR VE CANLI 2N KROMOZOMLU OLARAK OLUŞMAYA BAŞLAR.

ANNENİNDE BABANINDA KROMOZOMLARINDA ADENİN TİMİN SİTOZİN VE GUANİN VARDIR!

AÇIN İSTEDİĞİNİZ GÜNCEL BİYOLOJİ KİTABINA BAKIN.

NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİR RESİMLE BİYOLOJİYİ KATLETMEYİN,

İNSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİN.

OKUYCAKSANIZ DOĞRU DÜZGÜN KAYNAKLAR OKUYUN, SİZDE YANLIŞ BİLGİLENMEYİN.

BİZ MÜDAHALE ETMESEK KANDIRACAKSINIZ KANDIRABİLDİĞİNİZİ

HARUN YAHYA BİR, BİRTÜRK İKİ.

BİR TÜRK YANLIŞ BİLGİLENDİRME KONUSUNDA TÜM FORUMA BEDEL!

• Arkadaş sanırım akıllı tasarımı savunuyor. Kuran dan da ona deliller arıyor. Bu kadar tepki çekmesine şaşırdım. Çünkü yazının başından beri yaradılışçılar tarafından bilimle bağdaşmayan birçok şey yazılmış. Neden en büyük tepki bu yazıyı yazana gösterilmiş.
  • Yanlış bilgilendirme kampanyası açmış gibi davranıyor çünkü. Hemen üstteki mesajımı okuyabilirsiniz.

Ben gelip Güneşin etrafında yörüngede 15 gezegen var dersem kızmalısınız. Çünkü yörüngede 15 gezegenyok, bilmeyen birisi, yanlış bilgilendirilmiş olur.

Bilgi toplumu olmanın yolu, doğru bilgilerin yanlışları kolayca yok etmesi, ayıklamasıdır.

Arkadaş sürekli yanlış bilgi veriyor.

Okumuyor da düzeltmiyorda.

Ben bu işte KASIT ararım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.