Şimdi Ara

Evrime inanılmaz! Evrim bilinir! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Yanlış bilgilendirme kampanyası açmış gibi davranıyor çünkü. Hemen üstteki mesajımı okuyabilirsiniz.

Ben gelip Güneşin etrafında yörüngede 15 gezegen var dersem kızmalısınız. Çünkü yörüngede 15 gezegenyok, bilmeyen birisi, yanlış bilgilendirilmiş olur.

Bilgi toplumu olmanın yolu, doğru bilgilerin yanlışları kolayca yok etmesi, ayıklamasıdır.

Arkadaş sürekli yanlış bilgi veriyor.

Okumuyor da düzeltmiyorda.

Ben bu işte KASIT ararım.

Üniversite BİYOLOJİ kitabı, 66 Meristemler
    TOTİPOTENSİ: In vitro (tüp içinde) kültürde TEK BİR HÜCRENİN TAM BİR BİTKİ oluşturma YETENEĞİ hücrenin gelişme totipotensini göstermektedir, diğer bir DEYİMLE HER HÜCRE bitkiyi, hayvanı, insanı (değil, Tek hücre tohum/sperm bedenleri) OLUŞTURAN TÜM ÖZELLİKLERİ GİZLİ OLARAK (DNA'da ve genlerde) taşımaktadır. Bir görüşe göre bütün hücreler totipotendir çünkü çünkü TEK BİR HÜCREDEN (tohumdan/spermden) köklenirler...

Apikal Meristemler 67
    Sonuç olarak ORTAM hücrenin GENETİK YAPISINI etkiliyerek hücre içi olayların ve koşulların hazırlanmasını sağlar. Bu koşullarda hücrenin KALITSAL durumu ön plana alınarak büyüme, gelişme, FARKLILAŞMA ve davranışların ortaya çıkmasına neden olur...

Tek hücre, iki diyenler ise şaşa görenlerdir. FARKLIŞAMA ise, o tohumun oluştuğu bedenden, o tohumun farklı beden oluşturması, DEĞİŞMESİ, değişim, ispatlayamadığınız evrimi İSPATLAMAKTADIR.

Herhalde bu üniversite biyoloji kitapı da yanlıştır. Ne dersin?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: birturk

Beyler, sperm girmemiş bir tavuk yumurtası içinde DNA ve gen gösterebilecek biri var mı ki, döllenme olsun.

Yumurta içinde birtek gen gösterecek biri var mı? 23 kromozomunuzu kabul edeyim. Okuduğunuzu ezberliyorsunuz ve onu savunuyorsunuz!

1. ADENİN 4 TİMİN = ERKEKLERİ yaratır.
    2. SİTOZİN + GUANİN = DİŞİLERİ yaratır.

HAYIR BÖYLE DEĞİL.

YANLIŞ BİLİYORSUN. CİNSİYET X VE Y KROMOZOMUNA GÖRE BELİRLENİR.

TAVUK YUMURTASINDA ANNEYE AİT KROMOZOMLAR VARDIR. SPERMDENDE BABAYA AİT KROMOZOMLAR GELİR VE CANLI 2N KROMOZOMLU OLARAK OLUŞMAYA BAŞLAR.

ANNENİNDE BABANINDA KROMOZOMLARINDA ADENİN TİMİN SİTOZİN VE GUANİN VARDIR!

AÇIN İSTEDİĞİNİZ GÜNCEL BİYOLOJİ KİTABINA BAKIN.

NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİR RESİMLE BİYOLOJİYİ KATLETMEYİN,

İNSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİN.

OKUYCAKSANIZ DOĞRU DÜZGÜN KAYNAKLAR OKUYUN, SİZDE YANLIŞ BİLGİLENMEYİN.

BİZ MÜDAHALE ETMESEK KANDIRACAKSINIZ KANDIRABİLDİĞİNİZİ

HARUN YAHYA BİR, BİRTÜRK İKİ.

BİR TÜRK YANLIŞ BİLGİLENDİRME KONUSUNDA TÜM FORUMA BEDEL!

Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Hangi kitapta yazıyor bazların cinsiyeti belirlediği?

TOTİPOTENSİ yi niye açıklıyorsun? Sana bunu soran mı var. Meristemin konuyla alakası ne? Sonra neyi açıklayacaksın pro-vitamin b5 li şampuanı mı?

Okuduğunu anlayamıyor musun?

Bu yanlış! Bunu bul bakayım geçerli bir biyoloji kitabında dişimi kırıp fotosunu foruma koyarım!

Evet yanlış yapmışım de geç. Neyin davasını sürüyorsun?

• @Yeni Türkü, birtürk'ü tanıyor olman lazım. Vakti zamanında ben de uzun uzadıya yazdığı şeylerde varolan tutarsızlıkları, anlaşılamaz oluşunu, yanlışlarını, çarpıtmalarını epeyce eleştirmiştim. Ama Gelişim Ansiklopedisi, Tanrıların Arabaları, Marifetname, Dan Brown gibi kaynaklardan alıntılar yağmaya devam etti.

Kulakları çınlasın C4 de az eleştirmemişti. Ama pes ettiydi.
  • @Yeni Türkü;
    @feylesof'un da dediği gibi, senin @birtürk'ü tanıyor olman lazım. Kendini yıprattığına değer mi yahu(!)
    Bırakın, elleşmeyin! O, forumun nazar boncuğu
    @birtürk bir, @Osman Yıldız iki...(kulakları çınlayasıca!)
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Bırakın, elleşmeyin! O, forumun nazar boncuğu

Aynen öyle.
  • Ben de, bu arkadaşın yazılarını anlamıyorum. Kendince sebep sonuçlar yazıyor. Heralde derdini anlatamıyor dedim uzun süre fakat öyle değil, daha büyük bir sorun var. Bu yazdıklarında samimi olması için bilgi eksikliği olması ve onu değişik fikirlerle kafasını dolduranlar olması lazım. Belki de yaşı çok çok küçük ve çocukça yazıyor. Bunların bir kombinasyonu sanırım. Dalga geçiyor olsa bu kadar devam edemezdi bu tarzda. Yardımcı olamayacağım sanırım bu kadar yanlış fikre bir kaç mesajla.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: birturk

Beyler, sperm girmemiş bir tavuk yumurtası içinde DNA ve gen gösterebilecek biri var mı ki, döllenme olsun.

Yumurta içinde birtek gen gösterecek biri var mı? 23 kromozomunuzu kabul edeyim. Okuduğunuzu ezberliyorsunuz ve onu savunuyorsunuz!

HAYIR BÖYLE DEĞİL.

YANLIŞ BİLİYORSUN. CİNSİYET X VE Y KROMOZOMUNA GÖRE BELİRLENİR.

TAVUK YUMURTASINDA ANNEYE AİT KROMOZOMLAR VARDIR. SPERMDENDE BABAYA AİT KROMOZOMLAR GELİR VE CANLI 2N KROMOZOMLU OLARAK OLUŞMAYA BAŞLAR.

ANNENİNDE BABANINDA KROMOZOMLARINDA ADENİN TİMİN SİTOZİN VE GUANİN VARDIR!

AÇIN İSTEDİĞİNİZ GÜNCEL BİYOLOJİ KİTABINA BAKIN.

NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİR RESİMLE BİYOLOJİYİ KATLETMEYİN,

İNSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİN.

OKUYCAKSANIZ DOĞRU DÜZGÜN KAYNAKLAR OKUYUN, SİZDE YANLIŞ BİLGİLENMEYİN.

BİZ MÜDAHALE ETMESEK KANDIRACAKSINIZ KANDIRABİLDİĞİNİZİ

HARUN YAHYA BİR, BİRTÜRK İKİ.

BİR TÜRK YANLIŞ BİLGİLENDİRME KONUSUNDA TÜM FORUMA BEDEL!

O zaman İnsanların/bedenlerin yaşamasına veya ölmesine karar veren kromozomları açıklar mısın?

• @birturk
    quote:

X ve Y Kromozomları: X kromozomu bedenin ölümüne karar verir. Y kromozomu da bedenin yaşamasına karar veren kromozomlardır.

Ölümüne karar verir derken? Kadınların fazla yaşaması gibi olaylardan mı bahsediyorsun.
    Ölüm gibi bir olayın sadece bir kromozomdaki programlanmış bir bilgiyle olduğunu senden duymuş oldum. Kaynak versen bizde baksak.

Hipokrat yeminini niye yazdın ki? Adam tanrılardan bahsettiyse ne olmuş. O zaman ki bulunduğu bölgede hangi inançlar yaygınsa güvence vermek için o tanrılar adına yemin edilmesi gayet doğal. Sen başka bir sonuç mu çıkartıyorsun.

Ayrıca verdiğin resim neyin nesi. Bize birşey kanıtlamadı veya bir izahta bulunamadı. Umarım boşuna konuşmuyorum sana mesaj yazarak.
  • @$hyno
    quote:

atom teorisi dediğin teori denenebilir. yani deneyselliği vardır. bu şekilde teorinin doğru olduğunu anlarız. peki neden kanun değil dersen konu hakkındaki her şeyi açıklayamadığı içindir.
    ama evrim teorisini nasıl deneyeceksin. milyonlarca yıla ihtiyacın var.
    bu arada şu ara fosil olayına gelirsek soyu tükenmiş canlıların ara fosil olarak lanse edilmesi ve milyonlarca kişinin bunu alkışlamasını ilginç buluyorum doğrusu :)

@Yeni Türkü bu teoriyi örnek verirken niye verdiği belli. TEORİ demenin bir şeyi küçümsemek için kullanılamayacağını göstermek için verdi.

Kaldı ki, işine gelmeyen insan, atom teorisi içinde kolaylıkla işler öyle yürümüyor sadece hesap kısmı uyumlu, gerçkete atom teorisindeki yaklaşımdaki gibi yürümüyor olaylar diyebilir. İnsanın bunları demeye ihtiyaç duyup duymaması o bilginin zayıflığından değil, o kişinin bilgisi ve önceki bildiklerine olan güveninden kaynaklanır.
    Big bang teorisi içinde 13.8 milyar yıl gerekir bire bir denemek için. O zaman, onun da bilimselliği yoktur diyemeyiz. Tüm bunları test etmenin değişik yolları var.

• Beyler konuyu dini eksene çekmeyelim lütfen, bu son uyarımdır.

Konuyla ilgili olarak ben de birkaç şey yazacağım:

Bu evrimin belli amaçlara hizmet ettiği gibi karanlık bir görüş nereden oluştu bilmiyorum, ama titreyelim ve kendimize gelelim lütfen.
    Kendi kendimize savunma psikolojisi üretiyoruz, böyle şey olmaz ya, insaf...

Siz evrimi sanıyor musunuz ki, bir teori atıldı ortaya, teorikte sorun çıkartmıyor o yüzden hala bilim dünyasında... Yani şimdi ben diyorum ki, evrenin kendisi (Dünya değil) öküzün boynuzunun ucundadır. Bunu çürütemediğiniz için bu teori de gerçek oluyor, öyle mi? Böyle bir mantık yok! Kaldı ki evrim hiçbir zaman bu kadar basit olmadı.

Evrimin oturtulmasına dair bir ton kanıtımız var elimizde...

Ama evrim karşıtı bu arkadaşlar nerden bilecek o kadar fosili? Nerden bilecek karbon ve flor metodlarıya yapılan yaş hesaplarını? Nerden bilecek DNA araştırmaları ve protein benzerlikleriyle açıklanan akrabalıkları? Nerden bilecek ki homolog organları, kökenleri aynı olan kemikleri ve kasları?

Bu arkadaşlar aynı zamanda nereden bilecekler ki bugüne kadar evrim konusunda araştırma yapmış 45735 tane bilim adamı var ve de her birinin ayrı bulguları var...
    Bu arkadaşlar Stanley Miller'ın deneyini, bu deneyden çıkan sonuçları ve bu deneye benzer yapılan daha gerçekçi deneyleri ve de onların sonuçlarını nereden bilecekler, ya da niye bilsinler ki? Bilmeden konuşmak çok daha kolay sonuçta.

Oparin'i, Needham'ı, "Canlıların Kökeni"ni nereden bilecekler? Onlar yalnızca Darwin'i biliyorlar, bir de Türlerin Kökeni'ni... Yazmakla uğraşmayıp şu paragrafı sunayım ben:
    "Darwin was a prolific writer. Even without publication of his works on evolution, he would have had a considerable reputation as the author of The Voyage of the Beagle, as a geologist who had published extensively on South America and had solved the puzzle of the formation of coral atolls, and as a biologist who had published the definitive work on barnacles. While The Origin of Species dominates perceptions of his work, The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex and The Expression of Emotions in Man and Animals had considerable impact, and his books on plants including The Power of Movement in Plants were innovative studies of great importance, as was his final work on The Formation of Vegetable Mould Through the Action of Worms."

Neyse, umarım sözlerim bu arkadaşların daha çok araştırma yapmasında ve öğrenmelerinde etkili olur.

• Evrim yoktur metamorfoz vardır

Evrim lafı substanceları inkar eden metodolojik şüpheci bilimciler tarafından uydurulmuştur ve sonra hristiyan parmandies lobisiyle mevzu sulandırılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 16 Eylül 2018; 3:11:53 >
  • Hocam overdose hort yapmışınz..
  • Defalarca kez dedik evrim inanç değil, teori, bilimsel argüman diye. Sakalımız yok ki lafımız dinlene...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.