Şimdi Ara

evrimin temel kanunları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
0
Favori
5.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkeze açık topikde değilmiyiz . Neden şahıslaştıracakmışız .
    Size göre sorun yoksa bize göre var .
    Topikte bunlar enine boyuna tartışılmıyor mu ?
    Evrim konusunu getirip tanrının varlığına yani olmayan bir mevhumun varlığına dayandırıyorsunuz .
    Evrimcilerde ta baştan beri materyallere dayandırıyor . Zıtların mücadelesine dayandırıyor .

Evrimsel gelişime inanmıyorsun .
    Olmayan bir şeyi yaratan gücün sonsuzdan beri varlığı ile çürütmeye çalışıyorsun .

Şöle bir düşüneceksin tanrı dahi varsa birden yaratılmış olamaz . kendi kendinide yaratamaz .

Yaşam zıtların mücadelesinden vede Evrimden ibarettir .
  • tekkipudri kullanıcısına yanıt
    talebim makul gelmişti bana.

ancak önemli değil.

şöyle söylemek lazım. ilahi kudretin varlığı ile onun teala kainatı yaratmış olması arasında bazı farklar nuanslar var.

bir ilah var ancak biz ona var diyemeyecek kadar ulu büyük bir şey olmalı.

..........................

mesela anne denen şey bir oluşturucu. ancak biz tureme eylemine girdiğimizde kendimize aynı zamanda anne olan şeyden bahsedemiyoruz, ona farklı sıfatlar yüklüyoruz.

yani varlığı o kadar yüce ki mevcutta olabilitesi adına zikredilebilecke tavırlar onun ismini andırmıyor halde. ben kendimi, beni dünyaya getirene eşim demek zorunda bırakıyorum. niçin? çünkü beni oluşturana saygı adına bunu yapma zorunluluğum oluşuyor.

....................

bu ateizmin ilahı olsa ve bu durum mevcutta iken; ya kainatın ilahı hakkında ne konuşabilirdik?

bence hiç bir şeyden bahsedemezdik. veya her bir şey onun teala ad ve namınca mevcutta kendinden bahsettirebilirdi. çünkü o anne veya baba değildi. onun ismi tenzih edilmişti o yaradandı.

....................

bir ilahın varlığı mesela ateizm açısından var olsa bile(bunlar ebeveyndir) kendisini inkar ettirebilir, başka arayışlara neden olabilir.

bu halde dahi aranan ilahın aksulameli adına 'sen kendi ilahını red ettin benim hakkımda zan etmene sebeb olan şeyi idrak et ben kendi ilahına nankör olanı sevmem' dese bu dahi anlam ihtiva eder. yani yaradan denen kavramın ululuğu mevcutta kendisini kabul ettirmeme şeklinde görülebilir.

....................

ebeveynden bahsetmemin nedeni inançsılığın mevcuda getireninin bu kavram olmasından ötürü. yaradana inanan kesimde varlığın öncesi denen bir oluşum var ancak bu kavramda şüpheye düşen açısından mevcut hali red etmek inançsıza da ğaybi ilah tayin etmeye neden olurdu. bu yüzden inançsızlığa oluşturucu ararken mevcuttaki hale bakılır.

....................

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hocam anneye babaya dayandınmı muhakkak çok hücreliye gelmişsindir .

Daha dur oraya gelmedik .
    Biz ilk canlı oluşumun basit bir protein olduğunu düşünürüz . milyonlarca yılda bu protein evrilerek doğa şartlarında yoğrularak belki bir virus belki bir amip her ne ise uzun yıllar evrilerek çok hücreliye dönüşür .

Bunların oluşumu için tanrıya ihtiyaç yoktur .

Konu bu kadar basit iken . Sen çok fazla gelişmiş varlığın ezelden beri var olduğuna inanıyorsun . Mantıksız olan bu düşünce .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

yazıyı oturma organınla anlamaya çalışıyorsun galiba belki bir organ farklı işlere yarasa da kullandığın organ anlamana yardımcı olmaz. daha sert bir uyarı çekerdim ama yenisin edebli olana edebince, edepsize layıkınca cevap yazmasını da biliriz

Utanmaz herif .
  • tekkipudri kullanıcısına yanıt
    anladığım kadarıyla ebeveyn denen yapıyı bir hücre karması ve sistem bütünü olarak görüyorsunuz.

bu sistemin parçalarını anlamadan varlığın buna dayalı olup olmadığı anlaşılamaz deniyor.

.....................

evrimi anlama adına oluşan bakış açısına göre esasen makul bir düşünce ancak evrimi hayat süresi ile sınırlı olarak anlatabilme adına geçen süre gözlemcinin hayat sınırını aşarsa bu durumda ne olacak? yani ben yaşarken evrim ispatını bulamayabilir bunu da göz önüne almak lazım.

bu halde sen de iddianı ispatlayamazsın ben de ispatlayamıyorum dedik demesine de o zaman bu konu ispatlanana kadar tartışılmaması gereken bir şeye benziyor halde olur.

........................

evrimin ispatı için geçen süre, yaratılışın kainatı da kapsadığını düşünürsek yaratıcıya iman adına ne kadar sürer tahmin edebilirsiniz herhalde. bunun için yüzlerce belki binlerce ömür beklemek de gerekebilir.

........................

sizin bakış açınızla meseleye bakarsak, önce sizin bir şeyi ortaya koymanızı beklemek durumunda kalacağımızı de taktir edersiniz zannımca. bu durum yaradanın mevcuda getirdiği yaratış konusunu rafa kaldırır benden söylemesi.

.......................

• quote:

ilk baştan tanım yanlış
    din yaratıcının kullarına sunduğu nimetleri kullanma klavuzudur. inanan hayatını ona göre şekillendirir. şimdi hayatını evrimin kurallarına göre şekillendiren biri için evrim nedir
    yanlış biliyorsam düzeltin kanunları sorarken aslında bunu amaçlamıştım evrimde zaten kusurluyu yer yok herşey güçlü içindir güçlü yaşar kusurlu yopk hükmünde olunca ona evrim bir açıklma yapmaz

evrimin temel kanunları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

1. tek ortak ata diyorlar ama ademi inkar ediyorlar !!
    2kendiliğinden olma denilen şeyde bir düzen olmaz. ama neyi incelersen incele bir düzen var. rasgele olsa mesela niye tek güneş var bunca zaman geçmiş ikinci bir güneş niye yok bir de dünya sadece dünyada hayat var diğerlerinde ne olduğu hala meçhul dünya-güneş arası mesafe bir santim kaysa hayat ne olurdu şimdi bu hesap rasgele mi oldu !!!!
    3 bu artık kendini aşmış. demek ki evrimin tanrısı doğal seleksiyon oluyor. ama bi dakka yav evrim tanrıyı peygamberi reddetmiyordu yav kafam karıştı neyse !!!!

bre cahil dunyanin eliptik yorungede oldugunu bile bilmiyor daha

bi de yazmis 1cm kaysa ne olurdu diye

evrimin temel kanunları
    al bak 500000000000cm kaymis yaz olmus.

ek olarak her yil 10-15cm yorunge hareket ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 13 Mart 2018; 0:54:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• istek üzere revize edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Mart 2018; 17:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği 1 cm anladığıma göre 1 derece olmalı yani ışının 90 derecelik açıyla değil 91 derecelik ya da 89 derecelik açıyla gelmesi halini anlatmaya çalışmış olmalı.

Bu mümkün mu bilmiyorum ancak toplam enerji miktarını artırıp azaltmak böyle mumkun olabilir mi diye size soralım?

• quote:

Hz. Aişe validemiz Efendimiz ile nişanlanmadan önce, Allah Resulü’nü Taif dönüşü himayesine alan Mekke’nin sayılı tüccarlarından biri olan Mut’im ibn Adiyy’in oğlu Cübeyr ibn Mut’im ile nişanlıydı. Eğer Hz. Aişe’nin 9 yaşında Efendimiz ile evlendiğini kabul edersek, 6-7 yaşında Efendimiz ile nişanlanmış olduğunu ve bu olaydan birkaç sene önce de Cübeyr ile nişanı bozduğunu söylemiş oluruz. Böyle bir iddia ise Hz. Aişe’nin Cübeyr ile nişanlandığında 5–6 yaşlarında olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki, bununda açıklanacak hiçbir tarafı olmaz. Ama biz biliyoruz ki, İslam’ı davetin yankıları Mekke’de yayılmaya başladığında Mut’im: “Ben Muhammed’e inanan bir adamın kızını evime gelin olarak almam” diyerek nişanı geri atmış ve bu olaydan birkaç sene sonra da Efendimiz, Hz. Aişe ile nişanlanmıştır.

Diri diri kız çocuklarını toprağa gömen cahiliye Arapları genel itibari ile kız çocuklarının yaşlarını tutmazlardı. Toplumun tüm kınamasına rağmen kızlarını gömmeyip onları büyütenler, çocukları buluğa erdiklerinde Daru’n-Nedve’de bir tören düzenler ve kızlarının artık büyüdüğünü halka ilan ederlerdi. Eğer bu uygulamayı esas alırsak, Hz. Aişe’nin 9 yaşında evlendiği iddiasını, “9 yıldır ay hali görüyordu” şeklinde anlamak gerekecektir. 9 yıldır ay hali görmesi ve bir 9 yılda çocukluk dönemini dikkate alınca, Hz. Aişe validemiz evlendiğinde 18 yaşlarında bir genç kız olduğu anlaşılacaktır.

Binbirdereden La Fontaine masalları yine.

Aynı mantıkla her ota püsüre Buhariden kaynak gösteren Risalei Nurun da çöküyor syn kara cahil.

Çünkü ittifak edilen sahih bir Buhari hadisinde Aişe kendi ağzından evliliğini yaşını söylerek anlatıyor, gerdek için beni hazırladıklarında henüz bebeklerimle oynayan, salıncağa binen bir kızdım beni oynarken çağırdılar diyor, yaşım 9 du diyor.

O zaman bu Sahih hadis yalansa o kitabın tamamı yalandır, içinde doğru yalan karışmış bir şeyin tamamı şüpheli hale gelir, ama sen dinini, ibadetini bu hadis kitaplarından öğreniyorsun, O Risalei Nur

dediğin laf kalabalığı, mugalata bu nakillerden alıntı yaparak güya konu işliyor, tefsir yapıyor. Noldu şimdi işine gelmeyince önünde ceketini iliklediğin alimleri kitapları bile sorularlaislamiyet denen bağnaz adamların iki lafını yapıştırarak sattın.

A benim zır cahil dinbaz kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

anladığım kadarıyla ebeveyn denen yapıyı bir hücre karması ve sistem bütünü olarak görüyorsunuz.

bu sistemin parçalarını anlamadan varlığın buna dayalı olup olmadığı anlaşılamaz deniyor.

.....................

evrimi anlama adına oluşan bakış açısına göre esasen makul bir düşünce ancak evrimi hayat süresi ile sınırlı olarak anlatabilme adına geçen süre gözlemcinin hayat sınırını aşarsa bu durumda ne olacak? yani ben yaşarken evrim ispatını bulamayabilir bunu da göz önüne almak lazım.

bu halde sen de iddianı ispatlayamazsın ben de ispatlayamıyorum dedik demesine de o zaman bu konu ispatlanana kadar tartışılmaması gereken bir şeye benziyor halde olur.

........................

evrimin ispatı için geçen süre, yaratılışın kainatı da kapsadığını düşünürsek yaratıcıya iman adına ne kadar sürer tahmin edebilirsiniz herhalde. bunun için yüzlerce belki binlerce ömür beklemek de gerekebilir.

........................

sizin bakış açınızla meseleye bakarsak, önce sizin bir şeyi ortaya koymanızı beklemek durumunda kalacağımızı de taktir edersiniz zannımca. bu durum yaradanın mevcuda getirdiği yaratış konusunu rafa kaldırır benden söylemesi.

.......................

Yaw ne zırlayıp saçmalayıp duruyon . hala lagada lugada .
    Hala kılıf uydurma peşindesin .
    Cevabını 50 türlü almışsın . Yeter yaw def olup gidin . Hurafelerinizi dinleyecek halimiz yok

• cuguli19 kullanıcısına yanıt
    revize edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Mart 2018; 17:5:9 >
    Bu forumlar evrimin tartışılabileceği platformlar değil .
    İstediğinizi yazabilirsiniz . Kırılmam güler geçerim .
    Cevabınızı biliyorum bu topiği siz açmadınız .Açan adam terbiyesiz bir trol .

Yazdıklarınızı fazla uzatmadan avamın anlayabileceği dille çevirmeden net kısa yazın .
    Ben lafı uzatmaktan fazla hoşlanmam . Sıkılıveririm sayın metafizikçi kardeşim .
    Beni materyalist olarak yorumlarsanız daha memnun olurum .
  • niyet okuma ne kadar kolay konuya yazdığım çerçevede herkesle konuşurum ama görülüyor ki emrimin tek kuralı gerçekten kuralsızlıkmış yazılanlar ortada

bana hakaret veya alay ifade eden bir yazı yazılmadıktan sonra kimseye en ufak incitici laf söylemem hiç bir şekilde şıkışma gibi bir duruma düşmem zira tek doğru benim fikrimde değilim
    Ben dinden falan bahsetmiyorum. Hukuktan bahsediyorum. Bunu anlamamak mumkun ancak dine vs. Gerek yok.

Bir de sukuneti korumak lazım.

Ben tahkir edici bireysellik taşımam. Gerek yok. Her şey kendi yolunda akar gider.

.............

revize edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Mart 2018; 17:2:22 >
    Konumuz hukuk değil esasa dönelim .
    gerisi revize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuguli19 -- 13 Mart 2018; 17:41:48 >
    revize edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Mart 2018; 17:2:42 >
    Irkçı faşist derken neyi anlattığım gayet net .

Ben çok uysal aynı zamanda çok asabi adamımdır .

gerisi revize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuguli19 -- 13 Mart 2018; 17:42:57 >
    revize edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Mart 2018; 17:5:42 >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim senin mantığın almıyor diye bilimsel bir olguyu reddetmen saçma. Nereden çıkardın kuralsızlık olayını amlayamadım?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.